Şimdi Ara

4770K Almalımı 4790K beklenmeli mi.? ||| 4770K Alınmıştır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
2.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4770k ile kafayı bozmuş durumdayım. Mevcut sistemim fx6300 - 970a-ud3 - 8 gb ram - r9 290 pcs+ .

Fx6300 bazı oyunlarda r9 290 a darboğaz yapıyo ve bu benim canımı sıkıyo..

Şimdi harıl harıl 4770k bakarken 4790k nın duyurulduğunu gördüm. Bu işlemciler 2 haziran diyolar ama erteleme de olabilir diyorlar.

Benim yerimde olsanız napardınız. Birde öle bi durum varki bu ay içerisinde alırsam 100 tl puan kazanma ihtimalimde olcak. ve işlemci+anakart ikilisi bana 100 tl ucuza mal olcak.

İşlemci + anakart önerisi lazım bana.. 1200-1300 tl gibi bi limit söz konusu ikisi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitcarsi -- 25 Mayıs 2014; 18:52:24 >

• Bence 8350 fx al paran cebinde kalsın, bir sene sonra bilgisayarı satıp yeni sistem yaparsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yenilenmis Haswell para tuzagi z97+i7 4770 alin 14nm cikinca ona gecin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Islemcini sat ve anakartina uyumlu isilemci al

• Fx8350 de aklıma geldi ama.. Uzun süredir amd kullanıyorum. Intel işlemci kullanma isteğim daha fazla şu an.. Biliyorum aslında boşa masraf ama.. Ne biliyim..

i7 almassam aklımda kalcak gibi geliyo bana..
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmitcarsi

Fx8350 de aklıma geldi ama.. Uzun süredir amd kullanıyorum. Intel işlemci kullanma isteğim daha fazla şu an.. Biliyorum aslında boşa masraf ama.. Ne biliyim..

gerksiz masraf yapmak istiyorum diyorsan durma git i7 4770k al
  • 8350 ile Güç tüketimi çok farkedermi peki.?

Kullancağım pc internet cafenin ana pc si. yeri geliyo 1 hafta kapanmıyor pc.

birde 8350 alsak 8350 ve r9 290 ikilisi üzermi bizi.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitcarsi -- 19 Mayıs 2014; 18:28:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

8350 ile Güç tüketimi çok farkedermi peki.?

Kullancağım pc internet cafenin ana pc si. yeri geliyo 1 hafta kapanmıyor pc.

birde 8350 alsak 8350 ve r9 290 ikilisi üzermi bizi.?

Bunu biz bi arkadaşla kafaya takmıştık. 7/24 çalıştığını varsayarsak max. 20tl fark ediyor. 8350 ile 290 üzmez ama BF4 multide zorlanabilir

• izmitcarsi kullanıcısına yanıt
    Üzmez bence.
  • Fx6300 ile assasins Creed 3 de gpu kullanımı %30 lara kadar bile düştüğünü görüyorum çoğu bölümde..
    Haswell refresh'de ısınma sorununun bittiği söyleniyor.

Bence beklenir.
    bence en iyisi 4770k alın..bende bi süre sonra geçiş yapcam.
  • Derken böle bi yorum takıldı gözüme..

fx8350'den i7'ye geçen var ekran kartına/kartlarına kısıtlama yaptığı için şu zamanda. Fx 8350 ile falan gtx780 kullanmak akla alamet değil... Hd7950 sınır bu işlemci için. Fazlasında kısıtlamaya maruz kalabilirsiniz bazı oyunlarda. Gelecekte de 8 zayıf çekirdek yerine 4 güçlü çekirdek/ 8 izlek olması daha iyidir.

ne diyorsunuz.?
  • quote:

Fx8350 de aklıma geldi ama.. Uzun süredir amd kullanıyorum. Intel işlemci kullanma isteğim daha fazla şu an.. Biliyorum aslında boşa masraf ama.. Ne biliyim..

Güzel kardeşim kendinde söylüyorsun boşa masraf diye para kolay kazanılmıyor paran cebinde kalsin soketine uygun 8350 yi 4.5 ghz de kullan epey götürür seni.

• Kendimde sölüyorum haklısın. Sonuçta 8350 ye de para harcıcam.. Sürekli sistem değişebildiğim bir yer değil burası.

r9 290 aldık oyunlarda full ayarlarda 30 fps görceksem 1200 tl verdiğimiz para zaten boşa gitmiş olcak.

Ekran kartı hakkını versin istiyorum birazda.. Video codec işleriylede ugraşıyorum aslında ben. Zaman da önemli biraz benim için..

Almışken değişeceksem iyisi olsun istiyorum bida bida masraf yapmıyım diyorum. Gerçi ASlında şu sisteme harcadığım parayı keşke ilk başta harcasaymışım.

Parçaları Sonradan alınca daha masraflı oluyo. O olmadı bunu değiş vs. vs.
    Haklısınız birşey diyemem seçim sizin.En başta sağlam bi sistem toplayamayinca mecburen masraf çıkıyor.Psu, gpu, cpu gibi gibi..
    8350 290 a yetmiyorsa Amd bıraksın bu işleri gitsin başka bi sektörde uğraşsın ne diyelim artık.
    Kendim de Amd kullanıyorum. :)

• Yetmiyor diye demedim dostum yanlış anlaşılma olmasın Yetmesse diyorum : )

i7 + anakart ne önerilir peki.?
  • quote:

Derken böle bi yorum takıldı gözüme..

fx8350'den i7'ye geçen var ekran kartına/kartlarına kısıtlama yaptığı için şu zamanda. Fx 8350 ile falan gtx780 kullanmak akla alamet değil... Hd7950 sınır bu işlemci için. Fazlasında kısıtlamaya maruz kalabilirsiniz bazı oyunlarda. Gelecekte de 8 zayıf çekirdek yerine 4 güçlü çekirdek/ 8 izlek olması daha iyidir.

ne diyorsunuz.?

benim fx6300 hd7950 yi stok halde besliyor o.c yaparsam multi de bile sorun çıkarmaz onu kim diyorsa iyi atmış
  • Herkez kafadan bişiler söylüyor boşver B'nde var r9 290 asus dci ve bunu fx 8350 ile kullanıyorum darboğaz yapmamakla birlikte tüm yabancı donanım sitelerinde 8350 ve i5 lerle crossfire yapıldığını görüyorum o yüzden hangi darboğaz diyesin var paranı çöpe atma

• Acelen Yoksa 1-2 Haftaya Kadar Watch Dogs Çıkacak Forumda İnte/AMD Kullanıcıları Takip Edin İntel 4770K vs FX8350 Karşılaştırma Yapılırsa Hangisi Daha Güçlüyse Onu Alın.(4790K Alabilirsen İyi Olur) Oyun 6-8 Çekirdek Desteği Var, 8 Çekirdek %100 Kullanacak mı Orası Belli Değil Oyun Çıkmadan Yorum Yapmak Olmaz. Assasins Creed 3 ve 4 Serisinde 4 Çekirdek İşlemcilerde %70~95 Arası Kullanıyor. Watch Dogs Ne Yapacak Bekleyip Görecez.

FX 8350 Elektrik Tüketimi Konusunda Kafayı Takmayın Bazı Aylarda Gizli Zam Uygulanıyor. 1. Ay 75 TL, 2. Ay 95 TL, 3. Ay 80 TL Nasıl Anlayacaksın İşlemci 20-30 TL Fark Ediyor Diye Anlamak Zordur. AMD 4200+'den FX 8350e Geçiş Yaptım Ekran Kartı Almadım. Elektrik Fatura Her Ay Değişiyor ve Bilgisayar 24/7 Açıktır. Elektrik Fatura Ortalama 75~90 TL Arası Geliyor. AMD 4200+ Kullandığım Zamanda 95 TL Fatura Geldi Bunada İnanmayabilirsin. (Ekran Kartı Olarak ATI 4650)

AMD FX6300 R9 290 PCS+ Darboğaz Yapıyor Diyorsun Hangi Oyunlarda Yapıyor ? İşlemcide Overclock Var mı ? Yoksa 4.5ghz'ye Çıkarıp Test Edin. Mümkünse MSI Afterburner Programı İndirin İşlemci ve Ekran Kartı Kullanımı Ayarları Yapın. Oyun İçinden Ekran Görüntüsü Çekip Koyarsanız Daha İyi Olur.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.