Şimdi Ara

46W4000 veya 40W4500 ? Nisan ayı içinde alıyorum inşallah!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, artık çok sıkıldım 1 yıldır lcd alıcam alamadım karar veremedim. Sonunda bu 2 modelden birini almaya karar verdim. Sd yayını hiç dikkate almıyorum az çok izleriz sd yayın ama ben dikkate almıyorum izleme mesafem yaklaşık 2.5-3m kendi odamda kullanıcam.
    donanımhaber forumu için poprcorn da bir kampanya yaptı bir firma biliyoruzsunuz oraya adımı yazdırdım, popcorn alıcam oradan, ilerleyen zamanlarda da Hd uydu alıcısı alma düşüncem var. Birde Notebook bağlıycam tabikii. Yani Lcd yi Hd de kullanıcam çoğunlukla...

Aslında aklımda samsung da vardı, ama parlak ekran yansımasından doğal olmayan renklerden şikayetleri okuyunca vazgeçtim, gerçi sonylerinde sorunlarını okuyoruz ama renklerin daha doğal olması beni sony ye kaydırdı. Aslında gönlümde X4500 var ama bunun için bütçe açığı vermem gerekiyor, bir ara x4500 alayım gitsin dedim kendi kendime ama şu sıkıntılı dönemde içimede sinmedi açıkçası...

Şimdi forumda w4000 ve w4500 kullanan bir çok kişi var, bu lcd lerle ilgili yazılarıda okudum okuyorum son kez siz kullananlara sormak istedim, benim kullanım amaçlarım doğrultusunda 46W4000 mü yoksa 40w4500 mü daha iyi bir seçim olur, 100hrz olayı var en belirgin 4500 de ama 100hrz i kullanıp pek memnun olan yok sony de herelde...

W5500 ler çıkyor biliyorum ama onlarda 8bit olarak gözüküyor o yüzden onu dikkate almadım... @Albani üstad z3030 falan önermişti ama f/p olarak ama toshiba almak istemiyorum, servis vs. gibi sebeblerden dolayı...

• quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon
    W5500 ler çıkyor biliyorum ama onlarda 8bit olarak gözüküyor o yüzden onu dikkate almadım...

Siz tv izlerken 8-10 bit farkini anlayin ben bogazdan atliyacam, soz...

Orjinalden alıntı: 911GT3

quote:

W5500 ler çıkyor biliyorum ama onlarda 8bit olarak gözüküyor o yüzden onu dikkate almadım...

Yüzme biliyorsun değil mi?

Dostum, çok belirgin bir fark yoksa tabiki anlaşılamayabilir ama insan psikolojik olarak rahatsız oluyor.

BU noktada sizi en cok memnun edecek marka Philips`tir hocam... 2 ms tepme suresi zilyon renk 17 bit islemci (16 cekirdek) ile psikolojik olarak
    size en iyi goruntuyu sunacaktir...

Psikolojik olarak philips ama, w4000-w4500 le philips i karşılaştırsak, philips pek tutulmuyor işlemci yazılım sorunları varmış...
    Tam karar vermişken, gene vazgeçirmeyin beni...

BU noktada sizi en cok memnun edecek marka Philips`tir hocam... 2 ms tepme suresi zilyon renk 17 bit islemci (16 cekirdek) ile psikolojik olarak

Bu arada başlığı açan arkadaşımıza, 4500 ile ilgili sorunlar vs gibi bir başlığın olduğunu hatırlatırım(sanırım bu forumdaydı) .Münferit bir olaymıydı yada genelmiydi bilemiyorum.

Samsung siyah ayna gibi modeller üretmeyi ne zaman bırakır merak ediyorum sanki samsung balta girmemiş ormanlarda güneş görmeyen yerler için mal üretiyor ya da bodrum katta oturup evi hiç güneş almayanlar için...

sonyde ise spesifik olarak problemsiz bir seri bulmak bu aralar zor.

• Sadece pc bağlantısıyla kullanacaksanız 100 hz'in bi esprisi yok.. Diğer her türlü bağlantıyla faydasını tabiki görürsünüz... Bu vakit 100 hz almak daha mantıklı. Philips'in bu forumda pek popülerliği yok ama görüntü kalitesi yadsınamaz..

mokinto:
    Bu arada başlığı açan arkadaşımıza, 4500 ile ilgili sorunlar vs gibi bir başlığın olduğunu hatırlatırım(sanırım bu forumdaydı) .Münferit bir olaymıydı yada genelmiydi bilemiyorum.

O başlığı iyi okumanızı tavsiye ederim.. ..mış, ..muş
  • Mixenon; başka yerde hiç araştırmadım, normal fiyatını da bilmiyorum ama tesadüfen hepsiburadada gördüm, 46w4000'de kampanya varmış, %34 indirimliymiş, KDV dahil 3.499 TL'ye geliyormuş, 3 ürün kalmış, sonra 4.490+kdv olacakmış. Bi bak istersen.

Orjinalden alıntı: TheSanitarium

Mixenon; başka yerde hiç araştırmadım, normal fiyatını da bilmiyorum ama tesadüfen hepsiburadada gördüm, 46w4000'de kampanya varmış, %34 indirimliymiş, KDV dahil 3.499 TL'ye geliyormuş, 3 ürün kalmış, sonra 4.490+kdv olacakmış. Bi bak istersen.

Dostum, teknosa da aynı fiyat hemen hemen, daha araştırıyorum Sony bayiilerine sorucam birde bakalım...
    Araç Problemleri konuları *CIVIC PROBLEMLERİ *FIESTA PROBLEMLERİ
  • nerede?
    Bir kedim bile yok...[/url]
  • quote:

Orjinalden alıntı: eraypi

Sadece pc bağlantısıyla kullanacaksanız 100 hz'in bi esprisi yok.. Diğer her türlü bağlantıyla faydasını tabiki görürsünüz... Bu vakit 100 hz almak daha mantıklı. Philips'in bu forumda pek popülerliği yok ama görüntü kalitesi yadsınamaz..

mokinto:

O başlığı iyi okumanızı tavsiye ederim.. ..mış, ..muş

Aslında haklısın . Yorgun bir vaktimde yazdığımdan oldu. Aslında Gt arkadaşın yazısı hoşuma gitmişdi. Onun için yazmışdım ama bişeyler de ekliyim dedim. Miş muş hoş olmamış gerçekden .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokinto -- 31 Mart 2009; 16:39:23 >

• Gözün kapalı w4500 alıyosun arkadaşım. İnan başka hiçbir marka ve model ile kıyaslamaya girme ihtiyacı hissetmeyeceksin bile. Su gibi akan görüntüyü görünce hak vereceksin.

quote:

Sony bayiilerinde pazarlık yapıcaz artık bakalım...

• Aslında haklısın . Yorgun bir vaktimde yazdığımdan oldu. Aslında Gt arkadaşın yazısı hoşuma gitmişdi. Onun için yazmışdım ama bişeyler de ekliyim dedim. Miş muş hoş olmamış gerçekden .

:)) ..mış, ..muş, size değildi. bahsettiğiniz başlıkta yazılanlar için kullandım. w4500'ün piyasaya yeni girdiği dönemde tartışılmıştı. Fazla mübaala ve yersiz eleştirilerle dolu... okuyanın kafasını karıştıran ve kullanıcı yorumu bile olmayan off topic bir başlık...

2 aydır w4500 kullanıyorum. Uzun süren araştırmalarım sonucunda bu lcd'yi aldım. Renklerin doğallığı ve siyahlardaki başarısı zaten tartışılmaz. Hareketli sahnelerdeki akıcılığı ve SD başarısı da fevkalade tatmin edici ki bu konu, lcd'ler için çok sıkıntılı bir durumdur ve %90'nı dökülmektedir. LCD'lerin bu konudaki hantallığı yüzünden hep plazma ve crt tv'ler önerilmektedir. w4500 bu konularda da başarılı olabilen nadide lcd'lerden biridir. Kesinlikle gözü kapalı alınabilecek bir cihazdır..

Olumsuz gördüğüm tek yönü fiyatı.. hala 40" modeli 3.000 TL'nin altına inemedi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraypi -- 1 Nisan 2009; 11:37:03 >

• Kısa ve öz konuşayım.

Philips 9603 veya 9703 al hayatını yaşa!

quote:

8 bit ve 10 bit panel arasında ciddi fark vardır. lakin 10 bit paneli destekleyecek kaynak bulmak biraz zordur. Ekonomik kriz Sony'i fena vurdu. Yıllarca kar marjını artıran firma geçen yıl zarar açıklaması yaptı ki, 2009 yılı daha sıkıntılı olacak bütün firmalar için.. Bu nedenle yeni 5500 serilerinde maliyeti düşürmek için 8 bit'e dönmüş olabilir, hatta arka ışık wcg-ccfl'den ccfl'ye dönmüştür.

Tabii, Sony'nin her zaman olduğu gibi çevirdiği enteresan politikalardan biri de olabilir. Daha önce ödül aldığı D3000 modeline koyduğu özelliklerin hiç birini, bir üst seri D3500'e koymayarak D serisini bir anda ekonomik lcd sınıfına indirmiştir. Bu sayede yüksek maliyetli D3000'de topladığı beğeninin semeresini, az maliyetle ürettiği d3500 modeliyle yeme yoluna gitmesi bir kandırma politikasıdır.
    Uyanık olmak lazım özelliklerini bilmeden hiç bir lcd'ye yeni model diye atlamamak lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraypi -- 1 Nisan 2009; 13:39:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: eraypi

8 bit ve 10 bit panel arasında ciddi fark vardır.

benim okudugum hicbir kaynakta su anki tv izleme aliskanligimizda goruntude fark yaratacak birsey oldugunu okumadim..

Eger bu konuda bir inceleme yazi varsa eger 10 bit panel su noktada daha iyi goruntu saglar diye
    lutfen link verin onuda okumak isterim...

forumdan bir arkadasin yazdigi olayin ozeti

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

10 bit panelden yaralanabilmek için bazı şartların aynı anda sağlanması gerekiyor.

1-Deep clour özelliğine sahip görüntü, medya vs.
    2-Bu görüntüyü işlyebilecek cihaz (PS3, blu-ray playerlar)
    3-Bu cihazın Hdmi 1.3 desteğine sahip olması.
    4-Hdmi 1.3 kablo

Şimdi birinci madde hariç diğerlerini temin edebiliriz. Ama şu an blu-ray filmler dahil deep colur özelliğine sahip kaynak görüntü yok. Sadece şu olabilir. Bazı yeni Handy-cam kameralar çıkmaya başladı. Bu özelliğe sahip. Eğer onlarla çektiğiniz görüntüleri tv'den izlerseniz olur.

Fakat şunuda dikkate almak lazım; Göz ne kadar farkeder bilemiyorum.

Sd yayınlarda ise (DVD, VCD, DİVX, TV YAYINLARI) hiç etkisi olmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.