Şimdi Ara

4600cc V8 yakit tuketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
12.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • dunyanin en pahali yakitini kullanan ulke ve o ulkenin vatandaslari olarak(uzaylilarin olmadigini varsayarsak evrenin en pahali akaryakiti) yakit tuketimi her tc vatandasinin gundeminde olan bir konu. forumda da zaten sikca bahsigecer.

ulkemizde eskiden 2000 motor siradan sayilirken artik 1600 luks oldu. siradan motorlar 1200cc civari. piyasa cogunlukla kucuk hacimli motorlardan olustugu icin haliyle milletin yuksek motor kullanma ve test etme sansi da bi hayli dusuk oluyor.

gene gecenlerde forumda sozedildigi icin bu basligi acayim dedim. forum uyelerinden biri 4000 motorun 20-30 litre yakacagindan bahsediyordu. bunu nasil hesapliyorlar bilmiyorum ama genelde bi inanis var 1600cc 10 litre yakiyorsa 4000cc => 4000*10/1600= 25 litre yakit tuketir seklinde. hesap bu. ancak gercekte boyle degil.

dun 7-8 saatlik yolculuk boyunca 4600cc V8 80mi/h yaklasik 120-130km/h hizla 25mpg yapti(klima acik). 9.5 litreden daha dusuk bir deger. bu benim icin siradisi bir durum degil netekim baska c. vic ve capriceler ile ayni yakit tuketimini surekli tutturuyorum. fueleconomy.gov daki kullanici verilerine gore en dusuk deger 27mpg yani 100kmde 8.7litre.

bence bu deger gene cok yuksek ama tcde kullandigimiz benzinli araclari dusundugumuzde aralarinda cok da fark olmadigi gozukuyor.

Orijinalden alıntı: daturkishulan

sehiricinde 16litreyi asla gecmedi. hep depoyu fullerim ve ona gore hesab ederim uzunyola gitmedigimde araci yalnizca sehirici kullandigimda 15-16 litre yakiyor. gittigim yer de 4 km yol. yani motor gidecegim yere gelene kadar isinmiyor bile. 15-16 litre yakmasi bundan kaynaklaniyor. zaten ne yaptiysam 16 litrenin uzerine cikaramadim.

ferrari hakkinda da gene cok iddiali konusan bir arkadasa yanit olarak baska bi baslikta verileri eklemistim. ayni sitede sehirdisi tuketimi 15-16 litreden dusuk ferrari gozukmuyor. sehirici tuketimleri zaten 9mpg civari yani 26 litre. verimlilik konusunda ne yazikki ferrari basarili degil.

modena 3600cc sehirdisi tuketimi 15mpg=15.6litre/100km sehirici 10mpg=23.5litre/100km

Ben de bir siteden baktım yakıt tüketimlerine.

http://www.car-emissions.com/cars/view/42267

Örneğin burada Ferrari Calirfornia'nın yakıt tüketimi var.

Hatta Ferrari'nin HELE sistemi kullandığı arabasının değerleri daha da iyi.

http://www.car-emissions.com/cars/view/42268

Ayrıca şehir içi değeri çok değişkendir. Benim bulunduğum yerde kışın dizel 1.6'lar şehir içinde 8 lt. geçiyorlar. 2000 motor benzinli araba 16-18 LT civarında yakıt tüketimi gösterirler diye tahmin ediyorum ki, benim aracım 1.6 LT ve 10 LT'yi haylı haylı geçiyor 14 oluyor herhalde. Sizin aracınızın büyüklüğünde bir motor ile 25 + olacaktır çok rahatlıkla.

• quote:

Orijinalden alıntı: master_monster

quote:

sehiricinde 16litreyi asla gecmedi. hep depoyu fullerim ve ona gore hesab ederim uzunyola gitmedigimde araci yalnizca sehirici kullandigimda 15-16 litre yakiyor. gittigim yer de 4 km yol. yani motor gidecegim yere gelene kadar isinmiyor bile. 15-16 litre yakmasi bundan kaynaklaniyor. zaten ne yaptiysam 16 litrenin uzerine cikaramadim.

ferrari hakkinda da gene cok iddiali konusan bir arkadasa yanit olarak baska bi baslikta verileri eklemistim. ayni sitede sehirdisi tuketimi 15-16 litreden dusuk ferrari gozukmuyor. sehirici tuketimleri zaten 9mpg civari yani 26 litre. verimlilik konusunda ne yazikki ferrari basarili degil.

modena 3600cc sehirdisi tuketimi 15mpg=15.6litre/100km sehirici 10mpg=23.5litre/100km

Ayrıca şehir içi değeri çok değişkendir. Benim bulunduğum yerde kışın dizel 1.6'lar şehir içinde 8 lt. geçiyorlar. 2000 motor benzinli araba 16-18 LT civarında yakıt tüketimi gösterirler diye tahmin ediyorum ki, benim aracım 1.6 LT ve 10 LT'yi haylı haylı geçiyor 14 oluyor herhalde. Sizin aracınızın büyüklüğünde bir motor ile 25 + olacaktır çok rahatlıkla.

yanlis anlasilma olmasin degerlerini verdigim ferrariler 2004 yilina ait. 2004 c.vic ile karsilastirma yapmak icin ayni yilin degerlerini koydum.

simdi ayni siteden(devletin resmi web sitesi) 2011 ferrariler icin baktim iki tanesi haric o yilda uretilen tum ferrariler yukarida yazdigim degerlere sahip. yalnizca iki tanesi uzun yolda 18 ve 19mpg degerlerine sahip.

ben sicak hava oldugu kadar soguk havada da cok kullandim tabi ama 0in altini pek inmiyor burda hava. gene de tuketim yukarda yazdiklarimdan cok fazla oynamadi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: master_monster

quote:

yanlis anlasilma olmasin degerlerini verdigim ferrariler 2004 yilina ait. 2004 c.vic ile karsilastirma yapmak icin ayni yilin degerlerini koydum.

simdi ayni siteden(devletin resmi web sitesi) 2011 ferrariler icin baktim iki tanesi haric o yilda uretilen tum ferrariler yukarida yazdigim degerlere sahip. yalnizca iki tanesi uzun yolda 18 ve 19mpg degerlerine sahip.

ben sicak hava oldugu kadar soguk havada da cok kullandim tabi ama 0in altini pek inmiyor burda hava. gene de tuketim yukarda yazdiklarimdan cok fazla oynamadi.

Burada açıklamak istediğim Ferrari'nin sizin aracınızdan daha az yakacağı değil elbette. Fakat sabit hız, dur kalk trafiği olmadan büyük hacimli motor da çok yüksek yakıt değerlerine ulaşmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C elysee Yakıt tuketimi
    8 yıl önce açıldı
    Volvo V40 dizel motor omru
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.