Şimdi Ara

ford fiesta flari yakıt tüketimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
35.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slm arkadaşlar,
    2000 model ford fiesta flair 1250 motor arabamın yakıtını tam olarak hesaplıyamadım ama 30 kuruş falan yakıyo gibi geliyo bana bu arctan kullanan arkadaşlar ne kadar yaktıgını hesaplıyan arkadaşlar yardımıcı olursa ona göre bi baktırcam arabaya bu arada aracın debriyaj baskı balata yeni değişti hava filtresi değişti bide carbon clear yaptırdım herkese teşekkürler . . . ,



  • ortalama şu an 250-270 arası yakmakta oda geniş lastikler yeri biraz basık olması vb etkenler .Ama arabayı genelde %80 sakin kullanırım .3000 deviri aşmamaya özen gösteririm..
  • eyvallah sagolasın kardeş,ben de 2500 deviri gecmem lastikler falanda normal 280 falan hesapladım bana fazla geliyo bu rakam ufak bi bakım gerekiyo galiba
  • kardeş bende 2000 fun var. 1.4 motor 90 hp, şehir dışı sakin kullanımda 100 km ye 4.7 litre benzin yakıyor.
  • bende var 2000 model.
    benzin 3 lira iken 20 ykr yakıyordu şimdi 0,2,25 kuruş yakıyor şehir içinde ..

    şehir dışında uzun yolda geçen akdenize gittim geldim 0,170 yakıyor km de.
    ama yola çıkmadan önce enjeksiyon temizlği yaptırdım hem deli gibi kaçıyor hemde yakıtı kokluyor.
    düşünsenize benzin bugün itibari ile istanbulda 3,50 ytl
    arabayada kıyamıyorum tüp taktırmaya yazık olur diye.
    neyseki az yakıyor millet 3000-3500 motor arabalara biiyor nerden buluyorlar bu parayı anlamıyorum doğrusu
  • MERHABA SAYIN FORD SEVENLER ;
    FORDMARKALI ARAÇLARINIZ İÇİN GEREKLİ CIKMA VE YENİ PARÇALARIMIZLA HİZMETİNİZDEYİZ...
  • dostum millet jip alıp tük taktırıyor. sonradan görme herkes.

    Açıkçası 2.el araba almak isteyen biri için en iyi seçim eski kasa fiesta gibi gözüküyor. Ben düşünmüyor değilim hani, nasıl araba tavsiye ediyor musunuz?

    Tüp takılırsa nolur , taksicilerin dediği son teknoloji lpg'ler çok süpermiş?
  • yav fiesta flair fun yada ghia benim içinde iyi bi seçenek gibi duruyordu ama forumdaki araştırmam sonucu çok mu yakıyor ne..
  • 116 km de 7 lt yakın yakıyor. ben depoyu geçen hafta fulledim ve 116 km olduğundan tekrar fulledim 23 ytl benzin aldı ve ortalama 205 e denk geliyor. bu şehir içi. bende sakin ve 3000 deviri geçmem gazada birden basmam aracın kendisi devrini bulur sakin kullanırım yani. bence normal gibi şehir dışında bunun 170 e kadar ineceğini düşünüyorum.

    bu arada aracım 98 fiesta flair mk4
  • konu biraz eski kalmış ama, benimki 1.6 lpgli arabadan daha az yakıyor... şehiriçi (çoğunlukla 1,2,3. vites) 80 ytl le yaklaşık 370 km civarı gitmiştim... km'de 2,20 'ye geliyor eskişehir kışında..... bu arada aracım satılıktır..:


    http://www.sahibinden.com/ogretim_gorevlisinden_degiseni_olmayan_orjinal_tum_bakimlari_yWQQaXQQ11672692WQQpXQQdisplayitem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FAST3437

    slm arkadaşlar,
    2000 model ford fiesta flair 1250 motor arabamın yakıtını tam olarak hesaplıyamadım ama 30 kuruş falan yakıyo gibi geliyo bana bu arctan kullanan arkadaşlar ne kadar yaktıgını hesaplıyan arkadaşlar yardımıcı olursa ona göre bi baktırcam arabaya bu arada aracın debriyaj baskı balata yeni değişti hava filtresi değişti bide carbon clear yaptırdım herkese teşekkürler . . . ,

    Merhaba, aynısının 1999 modeli var. bende aynı şikayetlerden yakınıyorum. Geçen yaz arabamın bujilerini, yağını, yağ-benzin filtresini, değiştirdm hatta enjeksiyonları bile temizlettim, hiç yakıt değişmedi galiba bu fordun özelliği diyorum. tahminen benim arabada 270-300 arası yakıyor, benzine zam geldikçe arabaya binme hevesim iyice kaçıyor zaten iyi yakıyor ne yapıcam şaşırdım. Enson gaz taktırmayı düşündüm ondada motor 1250cc olduğundan gazın faydası olurmu, motor çekişi iyice azalırmı bir sürü sorular dolaşıyor kafamda arkadaşlar, fikirleriniz nedir? Aydınlatırsanız çok memnun olurum.




  • yakıt tüketinmi ile ilgili buji kabloları ve bobinide kontrol ettirin
  • Teşekkürler Mustafa Tüfekçi, buji kabloları ve bobinin yakıta nasıl ettikisi oluyor? Sorduğum bir kaç Tamirci hiç böyle birşey dememişlerdi, bunlarla ilgisi olabilirmi gerçekten kontrol ettireyim o parçaları birde buji kablosunda bir problem olsa tekleme filan yapmazmı acaba fikirlerini bekliyorum Teşekkürler.
  • çok arıza varsa tekleme yapar ama ateşleme performansıda etkiliyor tüketimi bu aralar kendi aracımdan biliyorum araçta bariz tekleme yok ama başlayacak gibi duruyo :D bujiler değişirken baktınız mı çatlak buji var mı 300 bini benzin 2.90 küsürken otomatik 1.6 focusla biz yakıyorduk tüp takıldı şu an 180 gibi gidiyor yakıt yani 12-13 litreye kadar yolu var lpg de benzinde 10-11 sizin araçta sğlıklı olsa tüpte 9-10 arası yakar tabi bunlar şehir içi için uzun yolda daha az yakar ama tüp takmadn evvel benzinde aracın düzgün çalışması gerek

    ayrıca takılan bujilere bakın fabrika verilerindeki değerde mi yanlış buji takmış olmayın
  • Tekleme yok hiç hissetmedim. Değiştirdiğim bujileri orjinalle aynı taktırdım. Çatlak olacağını zannetmiyorum çünkü daha bir sene olmadı değiştirme zamanı.yakıt gerçekten fazla 280 civarı yakıyor, senin ford focusla kıyaslarsak benimki benzini yakmak yerine içiyo galiba birde benimki 1,25 motor şaşılacak durum anlayamadım. Motorsılk denilen motor katkısı var yakıt tasarufu sağladığını duydum arkadaşlardan olmazsa onu kullanayım diyorum belki faydası olabilir. Teşekkürler Mustafa bey.
  • zetec motor adı üstünde sıfır emisyon teknolojisi ki sizinki mini minnacık zetec bi yerde hata var gibi şehir içinde max o araç 8 litre yakar gibime geliyor
  • http://forum.donanimhaber.com/m_22098972/mpage_1/key_//tm.htm#34544935
    flair fiesta kasa kullanan arkadaşlar katılabilir ;)
  • Merhaba arkadaşlar ;

    Ben de daha 3 günlük fiesta flair 2000 model sahibiyim.(1,250cc )
    Arabayı aldım konforundan ve motorundan yana hiçbir sıkıntım yok.
    Yakıtı ile ilgili ise sanki fazla yakıyor ama bayramdan sonra bir baktıracam ondan sonra size görüşlerimi belirtecem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperkis10

    Merhaba arkadaşlar ;

    Ben de daha 3 günlük fiesta flair 2000 model sahibiyim.(1,250cc )
    Arabayı aldım konforundan ve motorundan yana hiçbir sıkıntım yok.
    Yakıtı ile ilgili ise sanki fazla yakıyor ama bayramdan sonra bir baktıracam ondan sonra size görüşlerimi belirtecem.





    Yakıtı dediğin aracı nasıl kullanıyorsun,ekonomik 2500-3000 devirlerde bu aracın benzinde şehiriçi yakacağı 20-23ykr arası,şehirdışı ise 17-20ykr arasıdır.LPG de ise şehiriçi 12.8-13.3ykr arası yakıt tüketiyorum.Aynı araç sahibiyim sadece 98 model benimkisi.
  • Bnede de aynı araç var. 2001 model gün itibari ile km de 26 kuruş yiyiyor. Yani çok az sayılır. Yanlız basarsanız 1600 motor arabadan fazla yakar : )
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.