Şimdi Ara

45 bin norm fazlası öğretmen!!! Bütçeye yükü 5 milyar tl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Norm fazlasi olayi karışık eşiniz askerse polisse mesela zorunlu tayinden norm fazlasi olabiliyorsunuz.

    Bu haberin amaci yeni atamalarin önünü kesmek bana göre cünkü okulumda 11 ücretli calisti bu yil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ohh kebap yapıyolar .bizde bulamadık şöyle bi kebap .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam dedikleriniz güzel ama özel okullara bakın.
    Köle gibi asgari ücretle öğretmen çalıştırıyorlar.
    Özelleşse üniversite asgari ücretle doçent ya da professor çalıştırırlar.
    Bence çok üniversiteye gerek yok.
    Heryere üniversite kurulmasının nedeni o şehre ekonomik katkı sağlamak biraz da.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SARIKIRMIZI 01 S kullanıcısına yanıt

    Hocam yalnız şöyle komik bir durum var.


    Devletin halktan sömürdüğü parayla açtığı devasa miktarda üniversite piyasanın ihtiyacından çok daha fazla öğretmen mezunu veriyor. Piyasanın çok daha üstünde öğretmen ortaya çıkınca öğretmenler arası rekabet yüzünden ücretler aşırı düşüyor. Bedava eğitim yüzünden bugün sadece öğretmenler değil mühendisler bile asgari ücrete mecbur bırakıldı.


    Sizce bedava eğitim olmasaydı bu kadar aşırı derecede öğretmen enflasyonu yaşanacak mıydı piyasada. Yüzbinlerce işsiz öğretmen ortalıkta dolaşırken iş bulabilmek adına en düşük maaşa razı olmak zorunda kalıyorlar. Kısacası şu anki özelde öğretmenlerin şartlarının kötülüğü bu kadar absürt derecede mezun verilmesinden kaynaklanmıyor mu ? Arz talep ilişkisi.


    Eğer devlet okulları olmasaydı ve eğitim ücretli olsaydı inanın bu kadar aşırı sayıda öğretmen veya mühendis olmayacaktı. Çünkü piyasa ancak kendi talebi kadar doğal arz yaratırdı serbest fiyatların olduğu bir ortamda.


    Kısacası bedava eğitim yüzünden eğitilmiş kişi enflasyonu ve özel sektörde ara eleman bulunamıyorken herkesin mühendis öğretmen olmasından kaynaklı bu işlerde maaşlar inanılmaz düşüyor.


    Kısacası bedava eğitim en büyük zararı eğitilmişlere vermedi mi sizce de ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Ekim 2020; 10:58:45 >




  • Arkadaşım birincisi norm fazlası öğretmen demek öğretmenler odasında boş oturup çay içip maaş alan öğretmen demek değildir. Bu adam haftada 15 ayda 60 saati dolduramaz ise devletten maaş alamaz. Eğer kendi branşında o saati dolduracak ders yoksa farklı branşların dersine girer sınıf alır rehberliğine girer oda olmazsa farklı bir okulda derse girer ve bir şekilde girmesi gereken zorunlu saati doldurmuş olur. İkincisi bugün ortalama bir öğretmenin ek ders olmadan ana maaşı vergi dilimleriyle beraber çalıştığı yere bağlı olarak ortalama olarak 4.000 TL civarındadır. Velev ki bahsettigin 45000 öğretmen yatarak maaş alıyor bunun devlete yükü 5 milyar TL olamaz alacağı maaş 202 milyondur carti curtu derken en fazla 300 milyon olsun. Şu forumda zamanında zalim bir öğretmene denk gelmiş çocuklar haftanın 7 günü günün 24 saati öğretmen konusu açıp ağlıyor. Formül çok basit arkadaşım işinden memnun değil misin? öğretmen mi olmak istiyorsun? Git kardeşim ülkede yüzlerce binlerce eğitim fakültesi var rahatlıkla girip kazanır okursun bide üstüne kpss çalışırsın mis gibi öğretmen olursun. Haa eğer derdin memleketteki bütün öğretmenleri işinden etmek haklarını düşürmekse boşuna uğraşma güzel kardesim su pandemi sürecinde bütün dünya gördü ki öğretmen olmadan eğitim olmaz ve öğretmenler mevcut haklarının altında da çalışmaz cogusu o gözünüze milyonlar milyarlar gibi gelen 4000 TL ile ay sonunu zor getiriyor. Yok mudur çürük elmaları elbette vardır yatayım para alayım ek dersi kokleyeyim para alayım diyenleri de vardır elbette zaten bende bu çürük elmalarin ayıklanması taraftarıyım ancak siz öğretmenler derken 1 milyon insana hitap etmiş oluyorsunuz işini layıkıyla yapanları da bu kefeye koymuş oluyorsunuz umarım en kısa zamanda ekonomi düzelir de herkes hak ettiği maaşı alır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Bence eğitim tüm kademeler de bedava olmalı.
    Çalışkan ama çok fakir çocuklar var,eğitim paralı olursa bunlar nasıl okuyacak.
    Fakat ihtiyacımız kadar mimar,mühendis,öğretmen yetiştirmeliyiz.
    Buna sonuna kadar katılıyorum.
    Heryere üniversite kurulması akıl dışı.
    Üniversite mezunu çok haklı olarak asgari ücretle çalışmak istemez.
    Ardahana mühendislik fakültesi kurulmuş.
    300.000 e giren adam mühendis,mimar oluyor.
    Olmamalı.
    Kıbrıs da paralı yani özel üniversite var.
    150.000 e giren kişi eczacı ya da diş hekimi oluyor,yeter ki paran olsun.
    Kısaca herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil,ancak kafası çalışan kendi gayret eden durumu sıkıntılı olan gençlerimiz de rahatlıkla okuyabilmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SARIKIRMIZI 01 S kullanıcısına yanıt

    O gençler için zaten burs sistemi var ama 3 tane çalışkan öğrenci için bütün çer, çöp ve ayaktakımını ünilere doldurmak eğitimi mahvetti. Bu insanları genel gruptan ayıklamak için burs sistemini kullanacağız.


    Sistemi suistimal eden şahıslarda para ödeyerek üniversitenin kendi kendisini finanse etmesini sağlayacak. Bir insanı halktan toplanan parayla 300.000 sıradan mühendis yapmakla, bunu kendi cebinden ödediği para ile yapması ayrı şeyler.


    Kendi cebinden para verip dandik bir üniversitede dandik bir bölümden mezun olup işssiz kalailir fakat benim cebimden kesilen vergi ile bunu yaptığında iş çirkinleşir. Ayrıca çoğu kişi bu saçmalığa kendi cebinden tonla para vermeyeceği için eğitim kalitesi yükselecektir.


    Tabi bu bir günde olmayacak zamanla bu tarz bir kültürün oluşması ile olacaktır. Bizdeki bedavacılık zihniyetinin yavaş yavaş değişmesi gerekiyor. Bedava eğitimle eğitimin kalitesinin yükselemeyeceğini yıllardır görüyoruz ve artık tavrımızı değiştirmemiz gerekiyor çünkü bu en basit bir biçimde sahada gördüğümüz bir gerçek haline geldi.


    Geçen dandik bir servis şöförü ile konuştum, bu herif servis şöförü ve hayatı boyunca servis şöförlüğü yapacak cahilin biri ve gitmiş hacettepede bedava yüksekokul okummuş. Neden okumuş, niçin okumuş belli değil nedeni belli bedava olduğu için, ardından servis şöförlüğü yapmaya devam ediyor. Bu şahıslar sistemi sömürüyor adeta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Ekim 2020; 13:52:22 >




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Burs sistemi ama geri ödemesiz.
    İyi bir fikir.
    Niteliksiz üniversite mezunu büyük bir sorun zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek çok devlet okulu eğitim ve öğretmen kalitesi, yetersiz devlet desteği ve imkansızlıklara rağmen özel okullardan iyi. Gördüğüm çoğu özel okulun artısı, sizi karşılayacak güzel bir sekreter, renkli badanalı sınıflar, nispeten temiz lavabo ve para verdiğiniz için fırça atabileceğiniz bir muhatap olması. Çevremde benzer başarı düzeyinde bir kısmı özel okula, bir kısmı devlet okuluna gidenler var. LGS sonuçlarına bakılırsa özele gidenler daha başarısız bile oldu. 30 sene önceki, sıkıştıkça çareyi özelleştirmede arayan anlayış yine hortladı galiba. Eğitimi özelleştirerek birşey çözemezsiniz. Tam tersi fırsat eşitliğini ortadan kaldırırsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    Benim memleketim İzmir'in bir köyü. köy dediğime bakmayın, belediye otobüsü çalışan bir yer, ve, 8 km mesafedeki civar köyüne İzban geliyor. yani öyle doğunun ücra bi yeri değil burası.

    köy okulunun kendi lojmanı olmasına rağmen köy okuluna öğretmen bulunamıyor. atanan öğretmenler ders yılı başlar başlamaz uzun süreli (alabilecekleri en uzun süreli) bi heyet raporu alıp memleketlerine kaçıyolar. sonra dönem sonuna doğru geri geliyolar, ve, sonraki dönem başlar başlamaz tekrar heyet raporu alıp o dönemi de kapatıyolar. tayin izinleri gelir gelmez de tayin olup kaçıyolar.

    yıllardır hep aynı. köylüler çocuklarını başka okula da gönderemiyolar, orada okul var görünüyo diye. köylüler sürekli dilekçe veriyolar bu okulun kapatılması için ama devletten ses yok.

    bu okul niye var kimse bilmiyor. okulun (çalışmadan maaş alan öğretmeni dışında) kimseye bi faydası olmadığı gibi, daha da zararı var. o okul kapatılmış olsa köylü çocuklar da rahatça gidip başka okullarda eğitin alacaklar.

    Alıntıları Göster

    Şu olay gerçekten içimi acıttı. Koftiden rapor alıp sezon kapatanı da, buna göz yuman idareci vs. kim varsa hepsi sorumludur, borçludur. O borç burda ödenmezse bilesiniz ki ahiret de çatır çatır alınır. Norm fazlası olayını anlamıyorum.



    Maaşı devlet verir, o devlet der ki şurda açık var oraya git. Maaşı alan kişiler şu veya bu gerekçeyle, bahaneyle nasıl gitmem diyebiliyor ?


    Hayır kardeşim isterse gitmez diyecek arkadaş varsa şunu lütfen cevaplasın.

    Bir şirketin var ve farklı bir ilde yeni bir şube açacaksın. Elinde de fazlaca tecrübeli elemanın var ve sen birini orada iş yürüsün, sistem otursun diye yönlendirdin. Şubeyi açtığın yerde de o işi yapacak tecrübede ve güvenebileceğin kişi de yok,adam da gitmem diyor. Sende milyonları yatırmışsın o işe. Şimdi sen bu durum da ne yaparsın ??? O kişiyi yanında tutarmısın, yoksa yeni birini mi bulursun?

    Sanırım akıllı bir kişinin vereceği cevap herkesçe belli.


    Bu sistem nasıl bir sistemdir ki işveren yanında çalıştırdığı işçisine "Sana X ilinde şu işin şu biriminde ihtiyacım var seni orada görevlendirdim" diyemiyor.


    Yine bu sistem nasıl bir sistemdir ki adam koca sezonu raporlu geçiriyor, sen dilekçe ile topluca durumu bildiriyor, şikayet ediyorsun ama tek bir çözüm üretilmiyor.


    İşte sen şimdi anladın mı asıl sorun insandan öte SİSTEMİN KENDİSİNDE



    Saygılar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • genç muallim G kullanıcısına yanıt

    E ama bütün oyunu bozdun hocam yaa DonanımHaber fedaileri başka bir açıdan öğretmenlerin yatmasını eleştirecek ve vatanı, milleti öğretmenlerin zulmünden kurtarmanın yollarını bulacaklardı  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Alan öğretmenlerinin başarısız olduğunun ortaya çıktığı kısmına kadar okudum. Nasıl ortaya çıkmış acaba beni aydınlatır mısınız lütfen?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Yeni mezun öğretmen adaylarının kendi alanlarında aldıkları puanlar çok kötü.

    Öğretmenlerin puanıda çok kötü.


    İkinci olarak öğrencilerinde pisa sonuçları yine çok kötü.


    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ogretmenler-sinifta-kaldi-197956h.htm


    https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-50639723


    https://www.hurriyet.com.tr/egitim/ogretmen-adaylarinin-cogu-sinifta-kaldi-40352151


    Durumumuz kötü değil inanılmaz derecede kötü. En azından bunca parayı bu garabet sisteme akıtmaya devam etmeyelim diyorum sadece. Zaten kaybedecek birşeyimiz yok bu rezalet sonuçlara bakınca...


    Bu arada yazılan yazıların tamamını bile okumayacak kadar burnu havada olduğunuz sürece, eleştriye kapalı kaldığınız sürece daha batağa saplanacaksınız. Başarısızlığı görmezden gelip, üstüne eleştrilere kulak tıkamak ancak devlet sektöründe yapabileceğiniz bir ayrıcalık, çünkü hesap soran kimse yok...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Ekim 2020; 23:51:56 >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Şimdi uykum var sonra cevap veririm  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Bence yanıt verme, uyumana bak.

  • Acilen Meb kemer sıkma politikası uygulayıp,fazlalık öğretmenlerin iş akdine son vermeli.

    Ülke ekonomik kriz içindeyken 45bin kişiye haybeden para vermek neden çıldırtacaklar insanı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 10 Ekim 2020; 0:29:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Norm fazlası olsa duramazsın. Virüse karşı savasamıyoz diyemiyorlar da suçu başka yerlere atıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Norm fazlası olmasının temelinde eş durumu tayinleri(özür durumu)

    Genelde bu özür durumlarını başta öğretmen ,subay,polis,memur ... grubu oluşturuyor.

    Hadi öğretmeni geçtim de subay ve polis eşleri genelde fazla .Hal böyle olunca mecbur atanıyorlar o ile.O ilde birikiyorlar.

    Eşim çalışmıyor o nedenle o norm fazlası grubunda değilim.Eşi çalışanların çoğu norm fazlası kısmını oluşturuyor.

    Bakın eşim çalışmadığı için yazıyorum şeklinde anlaşılmasın.Çok şükür maaşım da yetiyor .

    Her türlü kolaylık eş gruplarına yapılıyor.Tayin istiyorum bana ilin ücra yerleri açılıyor.Bu arada branş matematik.

    Eş durumu olunca norm kadronun yüzde 60-80 arası açılıyor.YAni atış serbest.Bir şekilde gelsin de diğer öğretmenler önemli değil olayı.

    Mebin bu yaptığı açık açık öğretmeni mağdur etmektir.

    O 45 bin fazlalık bundan kaynaklanıyor.Programsızlık ve işbilmezliktir.Yıllardır durum böyle.Birikti ve dağ oldu.İyi yerlere tayin istenemiyor bu nedenden dolayı.Köyde kalan sınıf öğretmeni en az 10 yılını gözden çıkarmalı.10 yıl dile kolay.Bu yüzden kolay kolay kimse yerinden kıpırdamıyor. Tayin isteyemiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 10 Ekim 2020; 1:36:12 >




  • Tamamı torpil..

  • Çocuklar dersleri anlayamıyor bazı hocalar özel ders hocası olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.