bölümüm hukuk. ancak bir tanıdığımı başka celp dönemine atıp sonrasında er olarak göndermiş ben de yeni öğrendim. o da hukuk mezunu. öyle olunca bir an endişe ettim. ama mantığına katılıyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
400. Dönem Yedek Subay Adaları (AĞUSTOS CELBİ) (5. sayfa)

-
-
Alımlar için y. Subay ve astsubay yüksek olacaka diyorlar var mı dogruluğu kontejan artmış. Bazı komutanlar alımlar fazla olacak demiş ne kadar doğru bilinmez ama bunu onceki dönemde olanlar cevaplarsa sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de gördüm bunu bilemedim aslı astarı var mı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kasım celbi için mi ağustos celbi için mi anlamadım ben. demin facebook forumlarında üsteğmen olduğu söyleyen bir arkadaş komando alımının çok olacağından bahsetmiş, resmi açıklama olmadığı için çok itibar etmemek lazım diye düşünüyorum.
-
İstifalar çok ve personel genişlemesine gidiliyor demiş arkadaşlar. Anladığım kadarıyla muvazzaf eksiğini yedeklerle dolduracaklar.
Yine aynı arkadaş 20 asteğmenin çalıştığı bölükte şu an 4 kişi olduklarını çok personel eksiği olduğundan bahsetmiş. Buna dayanarak üstleri yedek subay alımıyla bu eksik personel sorununu gidereceklerini söylemiş.
Hakkımızda hayırlısı olsun çok da umutlanmamak lazım üzülmeyelim sonra
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ack3rmaN -- 4 Temmuz 2025; 15:13:5 >
er çıkıp üzerine de ekim ayına atarsa bir tık üzülebilirim :D
-
Aynı şekilde hocam. İşten nefret ettim tazminat alayım çıkayım diyip Ocakta tecili bozdum sene bitecek biz daha askere gidicez :D
Bu kadar bekledik değse bari
25-29 Temmuz arası belli oluyor o son günler yani şu anlık herkeste 07.08.2025 gözüküyordur
-
Arkadaşlar askere gitmeden önce yerler kaç gün öncesinden açıklanıyor ve yanımızda ne götürebiliyoruz? Benim gürültü engelleyici kulaklığım var onunla yatabiliyorum alırlar mı mesela?
Herseyi veriyorlar orda, don falan goturun max,
Kulaklik dedigin kafa ustu mu izin vermezler(calinadabilir) ustadayken falan kullanirsin.
Kulak tikaci gibi biseyde veriyolar(ona benzer biseydi yada millet tikac yerine kullaniyodu)zaten kogus duzgunse gurultu olmaz gece 10-11 gibi cogunluk yatar yorgunluktan.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Askere gitmeden önce yerler 8-10 gün önce açıklanır. Yanında delici kesici aletler götüremezsin (tırnak makaslarında bulunan tırnak törpüsünü dahi kırıyorlar), akıllı telefon yasak (yakalanmadığın sürece kullanabilirsin). Atışlar için gürültü engelleyici kulak içi kulak tıkacı veriyorlar fakat dandik kaliteli bir kulak içi kulak tıkacı alabilirsin.
-
Donların yeşil olması mı lazım?
Kafa üstü evet ana elektronik değil, gürültü engelleyici sadece. Gece ses olacağından değil belki, takınca daha kolay uyuyorum. Kulak tıkaçlarını bundan önce kullanıyordum kiri içeri ittirdiği için bıraktım.
Akıllı telefon yasaksa içeri nasıl sokacağım? Bir de ben alerjik astım hastasıyım egzamam var bazı ilaçlarım var sürekli dikkat etmem gerekiyor, aile hekimine söyledim ama pek sallamadı. Onlar önemli değil dedi. İlaçları sanırım orada temin ediyoruz. Ama eğitimden muaf olmam için komutana ya da oradaki tabibe mi söylemem lazım durumumu? Çok koşarsam sıkışabilirim
Don fark etmez, ama uste giyecegin fanila kamuflaja uygun olmasi lazim o da neresi cikarsa(havaci-karaci vs renk farkediyor)
Acemide izin vermeyebilirler o kulakliga ustaya gecince istetirsin veya sivil cantanda durur ustaya gecince kullanirsin.
Telefon olayi ustunu ararlar giriste,bazisi bi sekilde iceri sokabiliyor acemide, sen giriste komutana verince zarfa koyar ustada falan alirsin carsiya cikinca sonrada vermezsin, biliyorlar telefon olsugunu maksat gozlerine sokmamak telefonu saygisizlik vs
O hastaliklarida rapor varsa soyle diger turlu komutana duzgun sekilde ifade et seni bazi seylerden muaf tutar veya kogus gorevlisi falan yapar acemide.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 5 Temmuz 2025; 17:18:31 >
Teşekkürler hocam. Yedek subaylığa başvurmuştum da(eylülü ağustosun önüne çektim) bu dedikleriniz yedek subaylık çıkması durumunda da geçerli değil mi? Ama oradaki eğitim ağır diyorlardı, hastalığımdan dolayı bazı şeylerden muaf olma ihtimalim ne kadar mümkün?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 5 Temmuz 2025; 19:6:37 >
O kadarini bilemem ben normal er icin konustum.
Sağolun
İlaclari falan olanlar gunluk kullaniyordu askerde,revirdeki komutan cagiriyordu ilaci olanlar iciyordu onun gozetiminde,tabi rapor/recete falan vardir heralde kafana gore ilac sokamazsin/kullanamazsin askerde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X