< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
400. Dönem Yedek Subay Adaları (AĞUSTOS CELBİ) (4. sayfa)

-
-
İnşallah hocam. Seninle kaç aydır buralardayız :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hemşireliğe yedek subay çıkma ihtimali sizce ne kadar yaş 23
Hayırlı günler, bu haftasonuna kadar değişebilir. Pertem üzerinden günlük kontrol edin. E-devlet 12 saatte bir belge veriyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CelestialCipher -- 3 Haziran 2025; 11:53:31 >
Arkadaşlar bir çok forum gezdim, agno, yds veya iş tecrübesi pek + puan olarak almıyorlar. Belli başlı bir algoritma meslekleri random şekilde seçip kontenjanı dolduruyor. Baka'ya kalan temmuzda başvuran kişiye y.subay çıktı. yds +90 ielts 7 ve agno 3.4 olan adama er çıktı. Sicili temizmiş. Yani demem o ki ümitlenmeden artık şansınıza ne çıkarsa.
-
Hocam not ortalamasının kriter olduğu kesin gibi ya. Alınan herkese baksak ortalamasını çıkartsak 3 üstü çıkar muhtemelen. Bu demek değil ki 2.10 olup giren yok veya 3.70 olup er olan yok
ortalamaya vurunca ikisi de var ama 3 üstü bir ortalama var gibi gözüküyor. şans etken ama loto gibi de değil. Tabii en önemli kriter bölüm. Hukuk sağlık mühendis 1-0 önde başladığı açık.
-
Belli olmuş mudur şu sıralardan yoksa bu hafta bitince mi belli olur
Bilemiyorum. 3.60 olan ve yds 85 olan adama er çıkınca bir şüphelenmedim değil. O yüzden çokta beklentiye girmemek gerek.
-
Tarih güncellemesi bitti hocam ne görünüyorsan o dönemde gidersin
-
Sınıflandırma sonuçları açıklanmaya yakın da sonraki celp dönemine kaldığı açıklananlar olacaktır geçen dönem böyle olmuştu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugünden sonra tarih değişmez. Eğer e-devlette 07/08 görüyorsanız kesin olarak Ağustos Celbi'nde (Ağustos-Eylül-Ekim) döneminde gideceksiniz demek hocam. Eğer Kasım görüyorsanız e-devletteki belgede %99 Kasım döneminde gideceksiniz, geri çekmesinin tek ihtimali Ağustos döneminde gidecek olanların askerliğini ertelemesi vs. böylece onun yerine sizi geri çeker bu da binde bir şans falan. Bundan sonra tarih değişikliği olmaz kısaca.
Eğer hala 07/08 görünüyorsa ve Yedek Subay-Astsubay çıkarsa kesin olarak Ağustos ayında gidersiniz. Er çıkarsanız Ağustos-Eylül-Ekim bu 3 aydan birine çıkar. Kasım'a kalmadınız emin olabilirsiniz.
Ağustos döneminin hangi ayında ne olarak gideceğinizde 30 Temmuz'da açıklanır, artık 30 Temmuz'u beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ack3rmaN -- 11 Haziran 2025; 23:33:1 > -
eczacılık için kıtalarda fazla görev yeri yok. kasım ayında çok eczacı vardı 397'de yani. şimdi 400'de çekerler eczacıları.
-
400. dönemde hemşirelik lisans mezunları için ön görünüz nedir? yedek subay astsubey komando ikinci altı ay hepsini istedim. sizce yedek subay astsubay çıkar mı?
hemşire (sağlıkçı) olduğunuz için yedek subay çıkma olasılığı daha yüksek. Tabi tamamen şans er olarak da gidebilirsiniz kesin sonucu 30 temmuz da öğreneceğiz.
er olaral gittiğimizde de askerde kalabiliyor muyuz yedek subaylar gibi? yedek subay olarak yaparsam iç alımda kalmayı denemek istiyorum erlik ile ilgili bu konuda bilginiz var mı acaba?
Bildiğim kadarıyla Er olarak giderseniz 2.altı ay talep edebilirsiniz. Erler ancak o şekilde devam edebilir. Er iken Muvazzaf Subay/Sözleşmeli Erlik istiyorsanız, TSK'nın Dış Kaynak alımlarını takip etmeniz gerekiyor.
-
Ben mayıs celbine başvurmuştum ancak ağustosa attı. Anlamadığım şey şu; bir sonraki celp dönemine attığında herkes yedek subaylık ihtimalin devam ediyor diyor. Ancak forumlarda gezdim kaydırılıp da yedek subaylık çıkan kimseye rastlayamadım. Çevrenizde bir sonraki celp dönemine atılmasına rağmen sonradan yedek subaylık çıkan biri var mı? Benim çevremdeki her yedek subay başvurduğu celp döneminde gitti.
Şubatta başvurup ertelenip, Mayısta gidenler oldu evet. Fakat kesin olarak Yedek Subay/Astsubay çıkacak diye bir kaide yok. Ama tabii ki şansınız yüksek. Neden mi? Örnekle açıklayayım:
Mayıs celbine başvurdunuz ama Ağustos’a attı. Ağustos’a atmadan önce 3 tane daha celp dönemi var, bunlar:
- Mayıs Celbi
- Haziran Celbi
- Temmuz Celbi
İlk Mayıs celbinde yedek sınıf olarak gidebilirdiniz fakat kontenjan doluluğu sebebiyle ertelendiniz. Devlet sizi Haziran veya Temmuz celbi için "er" olarak da çağırabilirdi fakat çağırmadı, Ağustos’a attı. Yedek olarak gitme şansınız hâlen var ama %100 değil tabii ki.
Bölümünüz sağlıksa, yedek sınıfın çıkma olasılığı daha yüksektir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X