Şimdi Ara

4 OHM 600W 20 CM SUBWOOFER A UYGUN CLASS D Amplifikatör şeması Yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm beyler elimde olan 4 ohm 600 watt 20 cm lik UNIVERSAL marka Subwoofer a uygun CLASS D sınıfı Bass amplifikatörü yapmak istiyorum bir tane devre şeması buldum LM 4651 Ve LM 4652 li 170 W class D sınıfı bir anfi devresi yanlız entegreyi bulamıyorum kolay kolay

elinde olan varsa buradan paylaşabilirmi ?? Subwooferımı şimdiye kadar hep STK 4221 2 X 80 Watt amfiyle çalıştırdım ses gayet iyi fakat 80 Watt yetmiyor Hoparlörü sürmek için

temiz bir Aktif Subwoofer yapmak istiyorum yanına ilaveten 2 X 80 watt mevcut STK lı anfiyi kullanıp 2+1 yapmak istiyorum...

Elinde Aktif bass filtreli CLASS D sınıfı anfi şeması olan varsa buradan paylaşabilirmi ??

işte subwooferin resmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 19 Mart 2013; 13:36:53 >

• İşte subwooferın resmi

beyler biliyorum bu subwoofer 200 watt class d sınıf anfiye biraz zor dayanır gibi ama olsun son kez bu anfiyi yapmak istiyorum ...
  • yaw hocam ne gerek var o kadar uğraşa
    o hoparlör 150w rms ancadır.

lm 3886tf yap bangır bangır çalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Demirel

yaw hocam ne gerek var o kadar uğraşa

hocam lm 3886 su anda var zaten 50 lt lik kabin içinde 180 watt Pioneer 6"9" hoparlör var ses canavar gibi temiz ve berrak en ufak bi boğulma yok

ama benim subwoofera yetmiyor gücü

aslında STK 4048II 200 WATT anfide işimi görür diye düşünüyorum. ama yapmışken D sınıfı bir anfi yapayım diyorum hocam
  • D sınıfı bir amfi yapmak kolay değildir. Bu konuda bu forumda daha önce az çok şey yazıldı çizildi. Başta piyasada bulunmayan malzemeleri bulmak başlı başına bir sorun. Yurt dışından malzeme getirebilirim diyorsanız tamam. Fakat Piyasadaki malzemelerle zor. Yapacaksanız daha şimdiden bağzı sorunlarla karşı karşıya gelmeye hazır olun. Daha önce D sınıfı bir amfi yaptıysanız veya bu konuda gerekli teknik bilginiz + tecrubeniz varsa önünüz açık tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektrosenol

D sınıfı bir amfi yapmak kolay değildir. Bu konuda bu forumda daha önce az çok şey yazıldı çizildi. Başta piyasada bulunmayan malzemeleri bulmak başlı başına bir sorun. Yurt dışından malzeme getirebilirim diyorsanız tamam. Fakat Piyasadaki malzemelerle zor. Yapacaksanız daha şimdiden bağzı sorunlarla karşı karşıya gelmeye hazır olun. Daha önce D sınıfı bir amfi yaptıysanız veya bu konuda gerekli teknik bilginiz + tecrubeniz varsa önünüz açık tabi.

bencede kardeşim bu class d işi zor gibi gözüküyor en iyisi STK 4048 200 WATT ANFİ YAPMAK

Acaba benim subwoofer dayanırmı 200 watt güce bilemiyorum 4 ohm 600 watt 20 cm subwoofer UNIVERSAL MARKA acaba kaldırırmı hoparlör hocam ;??
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

hocam lm 3886 su anda var zaten 50 lt lik kabin içinde 180 watt Pioneer 6"9" hoparlör var ses canavar gibi temiz ve berrak en ufak bi boğulma yok

aslında STK 4048II 200 WATT anfide işimi görür diye düşünüyorum. ama yapmışken D sınıfı bir anfi yapayım diyorum hocam

bence tam kapasite kullanamıyorsun

ben 1000w pioneerle kullanıyorum fazla bile geliyor.
    sesi tam açtığımda körükten kart kart ses gelmeye başlıyor.
    hiç uğraşmana gerek yok 200 w amfi yapsan yanar o hoparlör

lm nin sesi 92 db zaten

stk ya da bulaşma boşver

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

lm nin sesi 92 db zaten

stk ya da bulaşma boşver

yaww hocam o pioneer 1000 watt değilde 100 watt olmasın LM 3886 1000 Watt pioneera ne yapabilirki ??? hocam bence sen yanılıyorsun

ayrıca ben bu subwooferı zamanında 200 watt araba anfisinde denemişim canavar gibiydi valla ben tine STK 4048 yapayım en temizi 200 watt rms off

ayrıca STK anfiler üzerine anfi tanımıyorum LM de çok kaliteli ancak STK kadar değil bence

• Bende bir ara hevesle stk4048 yapmıştım ama hoparlor yoktu. 1adet baskısı çıkmış yerleşimsiz. baskı devre plaketi 2adet hazır (taş drençler falan duruyor, bir kaç komponent eksik, STK YOK). Entegreyi ve eksik bir kaç malzemeyi lehimlemeniz yeterli. Devrenin kağıta çizmiş olduğum yerleşim planı mevcut. İşinizi görecekse hediyem olsun (aramızdaki karakedi kargoda olmasa), fosil olmadan bir işe yarasın.. Bass olarak en kolay PT2350 entegresi kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 19 Mart 2013; 21:55:20 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

lm nin sesi 92 db zaten

stk ya da bulaşma boşver

yaww hocam o pioneer 1000 watt değilde 100 watt olmasın LM 3886 1000 Watt pioneera ne yapabilirki ??? hocam bence sen yanılıyorsun

ayrıca ben bu subwooferı zamanında 200 watt araba anfisinde denemişim canavar gibiydi valla ben tine STK 4048 yapayım en temizi 200 watt rms off

ayrıca STK anfiler üzerine anfi tanımıyorum LM de çok kaliteli ancak STK kadar değil bence

senin hoparlör 600 w olmadığı gibi benim hoparlörde 1000 w deyil bendeki 300 w rms

bir kere çok yanlış birşey yapıyorsun .
    ses gücü watt değerine göre ölçülmez.
    ses gücü hoparlörün be amfinin db yani gürültü değerine göre ölçülür.(tabi amfi watt gücünün hoparlörün gücünü aşmaması gerekiyor)

• quote:

quote:

D sınıfı bir amfi yapmak kolay değildir. Bu konuda bu forumda daha önce az çok şey yazıldı çizildi. Başta piyasada bulunmayan malzemeleri bulmak başlı başına bir sorun. Yurt dışından malzeme getirebilirim diyorsanız tamam. Fakat Piyasadaki malzemelerle zor. Yapacaksanız daha şimdiden bağzı sorunlarla karşı karşıya gelmeye hazır olun. Daha önce D sınıfı bir amfi yaptıysanız veya bu konuda gerekli teknik bilginiz + tecrubeniz varsa önünüz açık tabi.

bencede kardeşim bu class d işi zor gibi gözüküyor en iyisi STK 4048 200 WATT ANFİ YAPMAK

Acaba benim subwoofer dayanırmı 200 watt güce bilemiyorum 4 ohm 600 watt 20 cm subwoofer UNIVERSAL MARKA acaba kaldırırmı hoparlör hocam ;??

İlla Class D olsun diye düşünüyorsan başlangıç için bence yapmak yerine hazır kit almak çok daha iyi. Yoksa benim gibi envai çeşit parça yakıp olayın derinini sonradan anlamak gibi bir hataya düşebilirsin. Tda8920, Tda8924 entegrelerine ait hazır kitler getirenler var sanırım yurt dışından. Onlardandan kit temin edebilir veya bizzat kendin getirtebilirsin. Tda8924 300W ' a kadar çıkabiliyordu köprü modda hatırladığım kadar.

Hoparlör Üniversal ise bence hiç bulaşma. Class D amfi yapmaya değmez. Seneler önce bir arkadaşımın Stk4241 'li bir amfisi vardı. 300w Üniversal 38cm kağıt seslendirme hoparlörü bağlıydı. Amfiyi yaptığında hoparlörü söyle bir kaç saat iyice yükte çaldırdı. Sonra Tekno parçalar açtı, onlardaki basa dayanamayıp verdi sesi. Hoparlörün konisi içine oturdu ve bobini duman oldu.(tek kanal bağlıydı) Üniversal markasına pek güvenmemek lazım güç konusunda bana kalırsa. Arkadaşında dediği gibi Stk ' ya hiç bulaşmamak yerinde olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektrosenol -- 19 Mart 2013; 21:57:36 >

• aynen hocam istesin veriyim bende 250 w rms ab class amfi kiti var. ama duman olur o hoparlör
  • quote:

quote:

quote:

İlla Class D olsun diye düşünüyorsan başlangıç için bence yapmak yerine hazır kit almak çok daha iyi. Yoksa benim gibi envai çeşit parça yakıp olayın derinini sonradan anlamak gibi bir hataya düşebilirsin. Tda8920, Tda8924 entegrelerine ait hazır kitler getirenler var sanırım yurt dışından. Onlardandan kit temin edebilir veya bizzat kendin getirtebilirsin. Tda8924 300W ' a kadar çıkabiliyordu köprü modda hatırladığım kadar.

Hoparlör Üniversal ise bence hiç bulaşma. Class D amfi yapmaya değmez. Seneler önce bir arkadaşımın Stk4241 'li bir amfisi vardı. 300w Üniversal 38cm kağıt seslendirme hoparlörü bağlıydı. Amfiyi yaptığında hoparlörü söyle bir kaç saat iyice yükte çaldırdı. Sonra Tekno parçalar açtı, onlardaki basa dayanamayıp verdi sesi. Hoparlörün konisi içine oturdu ve bobini duman oldu.(tek kanal bağlıydı) Üniversal markasına pek güvenmemek lazım güç konusunda bana kalırsa. Arkadaşında dediği gibi Stk ' ya hiç bulaşmamak yerinde olur.

evet haklısınız beyler hepinize sonuna kadar hak veriyorum ama napalım işte bizdekide heves bu universal yerine şöyle kenwood alpine pionner hatta MTX audio olacaktıki bak sen ses ve bass kalitesine

STK 4048 e dayanmazmı bu hoparlör şimdi ?? valla şu anda aktif bass filtreliolan 2 x 80 watt STK anfime bağlı son seste camlar yerinden oynuyor felaket bass var

yalnız bana yetmiyor benim gibi bass manyağı birine az geliyor

aslında hoparlör kaliteli olup anfi düşük watt kaliteli bişey olsa tadından yenmez söyle misal vereyim amcamın oğlu seneler öncesinden arçelik marka ARÇELİK 5530 model 2 X100 WATT 6 OHM müzik seti almıştı o zamanlar bu tür müzik setleri acayip pahalıydı ve öyle herkezin evinde de yoktu

sesi sonuna kadar açıp mahalleye konser veriyordu hoparlör sürücü olarak tahmini 16 cm bass 6 ohm 100 watt LG marka mid ve tiz sürücü stereo2 x 30 watt STK serisi bir anfisi vardı içini açmıştık 5-6 sene önce o zaman hatırlıyorum...

alette M.D.S.S özelliği vardı BASS kuvvetlendirici ona basığımız anda yerler sallanıyordu adamlar 2 x30 watt anfiyle harikalar yaratıyor bu tip uygulamarı görünce aklım çıkıyor nasıl oluyorda adamlar bu kadar kaliteli ses elde ediyor bir türlü anlamış değilim ????

• işte o efsane ARÇELİK 5530 Müzik seti

4 OHM 600W 20 CM SUBWOOFER A UYGUN CLASS D Amplifikatör şeması Yardım !!!
  • zamanının en kral müzik seti hey yavrum heyy
  • arçeliği filan boşver hepi çöptür onların

lm3886 tf yap beslemeyi 35 v ayarla iyi birde filitre fazla bile gelir.
  • quote:

arçeliği filan boşver hepi çöptür onların

Hocam sız hıcbıseyden anlamıyonuz kafadan atıp tutuyosunuz bence arcelık ms 5530 gıbı sıstemı beyenmeyen adama ben bısey dıyemıyorum. Tutturmus bana LM 3886 yap dıyosunn hey allahım yarabbım yaww

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu herkesin bildiği 2sc5200 2sa1943 ile yapılmış (200w) ikişer transtörlü hazır devre kitide var.. Verebilirim (Beslemesi yok).
  • quote:

quote:

arçeliği filan boşver hepi çöptür onların

Hocam sız hıcbıseyden anlamıyonuz kafadan atıp tutuyosunuz bence arcelık ms 5530 gıbı sıstemı beyenmeyen adama ben bısey dıyemıyorum. Tutturmus bana LM 3886 yap dıyosunn hey allahım yarabbım yaww

Böyle sert çıkmadan önce aslında daha öncesinde bunu o zamanki cihazlardan hangisiyle kıyasladığını sormakta fayda var. Nedenine gelirsek arcelık ms 5530 benim için de çöp bir cihaz. Bunu neye dayanarak söylediğime gelirsek 1990 ya da 1991 yılında Sansui'nin 1000 serisi deck sistemini almıştık takım olarak. Aşağıdaki linkteki cihazın aynısı ancak radyosu farklı idi. Bir de kendi hoperlörleri var. 20 kademeli ses ayarının 4. kademesinin üstüne çıkmak nasip olmadı daha. 30 metrekarelik salonda vitrin camlarının zangırdamasını bırak, çerçevelerdeki camları bile zıngırdatıyor. 3. kademesinde son derece doyurucu bir ses üretiyor. Normalde 4 kolon takılabilecek bir sistem olmasına rağmen ben de sadece 2 kolon takılı bu arada. Böyle bir cihaz kullandıktan sonra midi ve mini müzik sistemlerinden çıkan ses inan ki bana ördek sesi gibi geliyor.

Sansui 1000 Serisi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.