Şimdi Ara

RAZER Mako 300W RMS 2.1 THX Hoparlör Yada..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni 2+1 höperlör almak istiyorum ve piyasa araştırmalarım sonucunda RAZER Mako 300W RMS 2.1 THX i gördüm araştırdıgım kadarıyla türkiyede alan kullanan ve bunu forumlarda belirten biri yok.Yeni bi urun oldugu ıcın yabancı forumlardada pek goremedım veya her okudugum forumun altında z-5500 yazısı vardı.(Bu konudada lutfen z-5500 yazılmasın arkadaslar 5+1 aramıyorum).

Neyse gelelim konumuza yurt odasında kalıorum dolayısıyla 5+1 koyacak yerim yok.Max 700- 750 TL civari bi butcem var.Ve iki urun ilgimi çekti
    logitech Z2300 ve Razer Mako urun ozellikleri dolayısıyla razer mako daha iyi gibi duruyor.
    Simdi sorum su razerı kullanan dinleyen veya fikir sahibi olan kimse varsa bana yardımcı olabılırmı veya bu iki secenek disinda aynı ayarda olan baska bir sistem onerebilecek arkadas varmı.

Üretici Kodu : Razer Mako
    Toplam Güç : 300 Watt (RMS)
    Bileşen Sayısı : 2x Uydu(100W),1x Subwoofer(200W)

Üretici Kodu : Z2300
    Toplam Güç : 200 Watt (RMS)
    Bileşen Sayısı : 2x Uydu(80W),1x Subwoofer(120W)

• Hocam bu bütçeyle alınacak 3 hop. seti var. Başka marka model bakmaya gerek bile yok. Bunlardan birini alırsanız hem pişman olmazsınız hemde he gece bana dua edesiniz

Jamo i300
    Acoustic Energy Aego M
    Creative T3
    (Önem sırasına göre yazılmıştır)
  • Hocam Dedigin urunlere baktım
    Jamo aradıgım fiyatın biraz ustunde
    Acoustic energy aego m guzel bi urune benziyor kac watt oldugunu goremedım.
    Creative t3 de guzel ama razer mako daha ii gibi.

Gizmodo: Razor 2.1 Mako tam anlamıyla mükemmel
    Engadget: Razor 2.1 Mako ödülü hakediyor.
    Esquire: Orta ve yüksek frekansları en iyi yansıtan hoparlör
    Wired: Frekansları harika yansıta, mükemmel ses performansı
    Populer mechanics: Dinleyicilere en iyi ses performansını veren hoparlör
    Techradar.com: Dizayn harika, ses harika, Razor bütünüyle harika

Mako hakkında bi bilginiz varmı yada bilgisi olan biri aldıgı ödüller iyi bir urun oldugunu gosteriyor ama dinlemiş birine ihtiyacım var genede.

Ama sadece goruntu ve stil mi yada derin ve guclu basslar veren bir sistemmi bunu ogrenmem lazım.
    Tesekkurler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oronra

Hocam bu bütçeyle alınacak 3 hop. seti var. Başka marka model bakmaya gerek bile yok. Bunlardan birini alırsanız hem pişman olmazsınız hemde he gece bana dua edesiniz

Jamo i300
    Acoustic Energy Aego M
    Creative T3

makoyu araştırdınmı arkadaşım bu ürünleri önermişsin mako hem cok güçlü hemde ses kalitesi çok üst seviyede olan bir 2+1
  • Oronra 'nun belirttiği sistemlerin ses kaliteleri gerçekten çok iyi.Mako da çok iyi bir ürüne benziyor hiç dinlemedim ama belli ediyor kendini.Mako almazsan Oronra 'nun alternatifelrini dinleyerek seçimini yapabilirsin.Z2300ü hiç önermem memnun olan kullanıcısından çok memnun olmayan kullanıcısı var.Ses gücü iyi olabilir ama ses kalitesi pek ideal sayılmaz.
  • "makoyu araştırdınmı arkadaşım bu ürünleri önermişsin mako hem cok güçlü hemde ses kalitesi çok üst seviyede olan bir 2+1"

demişin hocam .

helsloot
    Bi on arastırmı ve dusuncelerını paylasabılırmısın??
  • Ben de size şöyle söyliyim o halde, aşağıda yazdığım ürünleri dinlediniz mi? Bakın araştırdınızmı yazılanları okudunuzmu yada reviewları inceledinizmi demiyorum. Cihazları bizzat dinledinizmi diyorum.?

Reviewları bırakın bunlar ticari ilşki kokan yazılardan öte değildir. Bu konuda gerçek laboratuvar testleri ile sonuç çıkartabilen endenr bağımsız kurum vardır ki bunlarda Razer gibi OC ve PC seköründe yer alan ürünleri incelemezler.

Razer Mako konusunda fasoncudur, parçları ordan burdan alır birleştirir satar. Jamo ve Acoustic energy ise üreticidir, teknoloji, arge ve üretim yaparlar. Acoustic Energy nin ilk serilerindeki sürücüleri de japon KOI firmasının yaptığını bilmiyorsunudur muhtemelen, bilseydeniz bu tartışmaya girmek istemezdiniz.

Bana kulaktan dolma laflarla gelmeyin lütfen, tecrübe edin ondan sonra konuşalım.

Bu tecrübeye ulaştığınızda tekrar burda buluşup detayları tartışabiliriz.

quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Hocam bu bütçeyle alınacak 3 hop. seti var. Başka marka model bakmaya gerek bile yok. Bunlardan birini alırsanız hem pişman olmazsınız hemde he gece bana dua edesiniz

Jamo i300
    Acoustic Energy Aego M
    Creative T3

makoyu araştırdınmı arkadaşım bu ürünleri önermişsin mako hem cok güçlü hemde ses kalitesi çok üst seviyede olan bir 2+1

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ben de size şöyle söyliyim o halde, aşağıda yazdığım ürünleri dinlediniz mi? Bakın araştırdınızmı yazılanları okudunuzmu yada reviewları inceledinizmi demiyorum. Cihazları bizzat dinledinizmi diyorum.?

Reviewları bırakın bunlar ticari ilşki kokan yazılardan öte değildir. Bu konuda gerçek laboratuvar testleri ile sonuç çıkartabilen endenr bağımsız kurum vardır ki bunlarda Razer gibi OC ve PC seköründe yer alan ürünleri incelemezler.

Razer Mako konusunda fasoncudur, parçları ordan burdan alır birleştirir satar. Jamo ve Acoustic energy ise üreticidir, teknoloji, arge ve üretim yaparlar. Acoustic Energy nin ilk serilerindeki sürücüleri de japon KOI firmasının yaptığını bilmiyorsunudur muhtemelen, bilseydeniz bu tartışmaya girmek istemezdiniz.

Bana kulaktan dolma laflarla gelmeyin lütfen, tecrübe edin ondan sonra konuşalım.

quote:

quote:

Jamo i300
    Acoustic Energy Aego M
    Creative T3

Arkadaşım mako'yu arkadaşa aldık fireball'dan kurulumunu beraber yaptık merak etme :)) kafadan sallamıyorum ama sen kafadan sallıyormuşum gibi ima'da bulunuyorsun ??? dinledim hatta Asus essence stx ile dinledim ses kalitesi mükemmeldi fiyatına göre tercih edilebilecek çok güçlü ve ses kalitesi muazzam olan bir 2+1 bütçe müsait ise düşünmeden alınabilir kesinlikle tavsiye ederim

diğer setleri dinledinmi diyorsan acoustic energy'i dinledim fiyatına göre bence yeterli bir set yüksek sesde distorsiyona uğruyor ses kalitesi evet güzel ama güçlü değil

Peki sen Mako'yu dinledinmi de fason mason gibi yorumlar yapıyorsun ?? diğerlerini hadi ben dinlemedim peki sen dinledin mi mako'yu nerden biliyorsun ses kalitesini ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 28 Şubat 2010; 17:54:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ardaerol123

"makoyu araştırdınmı arkadaşım bu ürünleri önermişsin mako hem cok güçlü hemde ses kalitesi çok üst seviyede olan bir 2+1"

demişin hocam .

helsloot
    Bi on arastırmı ve dusuncelerını paylasabılırmısın??

Arkadaşım seti bizzat aldııııkkk ve kurulumunu yaptık arkadaşın Asus Essence stx ses kartına bağladık ve dinlemeye başladık alacaksan hiç düşünme

Ekleme : haa bu arada bu seti alacaksan kaliteli bir ses kartı almalısın bana kalkıpda onboard kullanacam deme sakın :) en aşağı X-fi filan almalısın - M audio ya da şuanda 2+1 performansı en iyi olan asus Essence Stx öneririm müthiş bir ses kartı , değişebilen oamp ları var , kaliteli komponentler içeriyor önce iyi bir ses kartı almaya bak , eğer ses kartın yoksa alacağın setten performans alamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 28 Şubat 2010; 18:13:29 >

• Konu çok ilginç bir hal almış.Öneri isteyen@ardaerol123 sanki öneri veriyormuş gibi makoyu savunuyor.Madem bu kadar çok güveniyorsun neyin önerisini istiyorsun git al hiç beklemeden incelemesinide yapıp foruma koyarsan seviniriz.
  • Konun kirlenmemesi ve burasının yeri olmaması sebebiyle sizinle tartışmaya girmeyeceğim.
    Fakat söylemek istediğim bir iki şey var, aynı zamanda konu hakkındaki de son mesajım olacak.

Muhtemelen sizin sadece PC lerde dinlediğiniz veya kullandığınız multimedya setlerin seceresini tutacak kadar ürün dinleyip test etmişliğim vardır. Ki.. multimedya setler zaten benim ilgi alanımada pek giriyor sayılmaz, ama ilgi alanımı genellediğiniz zaman dinleti yaptığım bir çok cihazın içine multimedya setlerde eklenirse zaten burdan uzaya köprü yaparsınız.

Eğer duymak istediğiniz buysa: Mako nun siz daha adını duymadan ben cihazı defalarca test ettim.

Bununla ilgilide uzun uzuna bir test sonucu yazma gereğinde bulunmuyorum, forum hazıfazısını biraz zorlarsanız ses sistemleriyle ilgili yazdığım yazılara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Zaten ben size Mako yu dinledinizmi diye sormamıştım, yazımı tam okumamışsınız sanırım, ahkam kesecek kadar bilgi ve tecrübe sahibi olduğunuzu düşünmüyorum. Totalde ne kadar sistem dinlediniz desem 10 taneden fazla marka model sayamazsınız eminimki ama ben size cihazların içindeki amfi yapısını ve kullanılan dirençlere kapasitörlere kadar sayabilirim.

Ki.. 2.1 bir sistemde THX kadar gereksiz başka bir sertifika olamaz, bana 2 kanallı bir müzik yada film söyleyin ki.. THX referanslarına göre kayıt edilmiş olsun?

Aramızdaki fark şu:
    Siz arkadaşınıza alıp bir iki saat belki bir iki gün dinliyorsunuz. Ben cihazlara sahip olup aylarca dinliyip test ediyorum, sahip olmadıklarıma ise yine demolarda günlerce teste tabi tutuyorum vs.. vs..
    Ama sizin kadar ahkam kesemiyorum nedense..

Yaşınızı bilmiyorum ama yazdıklarınızdan ve küstahlığınızdan hem yaş ortalamanız hemde konu hakkındaki tecrübesizliğinizde ortaya çıkıyor.
    Aksi bir durum olsaydı Aego ile ilgili güçsüz, yüksek seslerde distosiyon vs. yakıştırmaları yapmazdınız diye düşünüyorum. Hangi kriterlerde müzik dinliyor veya film izliyorsunuz bilmiyorum açıkcası ama kriter olarak güç konusunu gündeme getiriyorsanız sanırım daha fazla yazışmaya lüzum da yok.

Yüksek ses ve gücün beraberinde distorsiyon getirdiğini, 300W lık bir hop. setinin aslında hop. deki ses çıkış değerinin 300W olmadığını, bunun amfi tüketim gücü olduğunu, 80-90W lık gerçek güç üreten bir hop. ün odanızı kafanıza yıkabileceğini, amfinin şebekeden çektiği güçle ürettiği W değerinin aynı olmadığı gibi konularıda yalayıp yuttuğunuz düşünülürse benim nacizane bilgimin sizin engin bilgilerinizin yanında hiç bir önemi kalmıyor.

Açıkcası bu vb. konu hakkındaki yazılarınıza bundan sonra cevap vermeyeceğim, çünkü tartışmak için tecrübenizi yeterli bulmuyorum.
    Ama siz yazıp çizmeye devam edebilirsiniz bence hiç bir sakıncası yok.

Sevgiler..

quote:

quote:

Ben de size şöyle söyliyim o halde, aşağıda yazdığım ürünleri dinlediniz mi? Bakın araştırdınızmı yazılanları okudunuzmu yada reviewları inceledinizmi demiyorum. Cihazları bizzat dinledinizmi diyorum.?

quote:

quote:

Jamo i300
    Acoustic Energy Aego M
    Creative T3

Arkadaşım mako'yu arkadaşa aldık fireball'dan kurulumunu beraber yaptık merak etme :)) kafadan sallamıyorum ama sen kafadan sallıyormuşum gibi ima'da bulunuyorsun ??? dinledim hatta Asus essence stx ile dinledim ses kalitesi mükemmeldi fiyatına göre tercih edilebilecek çok güçlü ve ses kalitesi muazzam olan bir 2+1 bütçe müsait ise düşünmeden alınabilir kesinlikle tavsiye ederim

diğer setleri dinledinmi diyorsan acoustic energy'i dinledim fiyatına göre bence yeterli bir set yüksek sesde distorsiyona uğruyor ses kalitesi evet güzel ama güçlü değil

Peki sen Mako'yu dinledinmi de fason mason gibi yorumlar yapıyorsun ?? diğerlerini hadi ben dinlemedim peki sen dinledin mi mako'yu nerden biliyorsun ses kalitesini ??

• Ufak bir hata oldu sanırım.
    Öneri isteyen arkadaş @ardaerol123

Aslında uzun süredir Pc ses sistemleri bölümüne girmek istemiyordum, zamanında yazılarım oldu ama bazı marka fanatiği kişiler ve ağızdan dolma laflarla ahkam kesenler yüzünden uzun zaman önce buraya yazmayı bıraktım. Çünkü bu kişilerle tartışmak cidden zaman kaybı, terazinin iki kefesine ürünlerin özelliklerini ve tecrübelerini koyarak tartışma yapamıyorlar, ben haklıyım sen haksızsın kavgası Z5500 kullanıcı topiğinden beri süre gelen bir alışkanlık oldu ne yazıkki.

Onlarca yıl hi-fi ürünler geliştirerek sektörde isim yapmış markalar ile ne ürünler kıyaslandığına yine uzun yıllar önce şahit olunca durumun ciddiyetini anladım.

quote:

Orijinalden alıntı: Feel The...

Konu çok ilginç bir hal almış.Öneri isteyen@ardaerol123 sanki öneri veriyormuş gibi makoyu savunuyor.Madem bu kadar çok güveniyorsun neyin önerisini istiyorsun git al hiç beklemeden incelemesinide yapıp foruma koyarsan seviniriz.

@ardaerol123
    Konunuzu gereksiz yere tartışmalarla kirlettiğimiz için kendi adıma özür dilerim, ürün tercihinizi review yada sözde tecrübe sahibi kullanıcılara göre yapacak olmanız da cidden üzücü ama yapacak da bişi yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 28 Şubat 2010; 21:22:50 >

• quote:

Konun kirlenmemesi ve burasının yeri olmaması sebebiyle sizinle tartışmaya girmeyeceğim.
    Fakat söylemek istediğim bir iki şey var, aynı zamanda konu hakkındaki de son mesajım olacak.

Muhtemelen sizin sadece PC lerde dinlediğiniz veya kullandığınız multimedya setlerin seceresini tutacak kadar ürün dinleyip test etmişliğim vardır. Ki.. multimedya setler zaten benim ilgi alanımada pek giriyor sayılmaz, ama ilgi alanımı genellediğiniz zaman dinleti yaptığım bir çok cihazın içine multimedya setlerde eklenirse zaten burdan uzaya köprü yaparsınız.

Eğer duymak istediğiniz buysa: Mako nun siz daha adını duymadan ben cihazı defalarca test ettim.

Bununla ilgilide uzun uzuna bir test sonucu yazma gereğinde bulunmuyorum, forum hazıfazısını biraz zorlarsanız ses sistemleriyle ilgili yazdığım yazılara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Zaten ben size Mako yu dinledinizmi diye sormamıştım, yazımı tam okumamışsınız sanırım, ahkam kesecek kadar bilgi ve tecrübe sahibi olduğunuzu düşünmüyorum. Totalde ne kadar sistem dinlediniz desem 10 taneden fazla marka model sayamazsınız eminimki ama ben size cihazların içindeki amfi yapısını ve kullanılan dirençlere kapasitörlere kadar sayabilirim.

Ki.. 2.1 bir sistemde THX kadar gereksiz başka bir sertifika olamaz, bana 2 kanallı bir müzik yada film söyleyin ki.. THX referanslarına göre kayıt edilmiş olsun?

Aramızdaki fark şu:
    Siz arkadaşınıza alıp bir iki saat belki bir iki gün dinliyorsunuz. Ben cihazlara sahip olup aylarca dinliyip test ediyorum, sahip olmadıklarıma ise yine demolarda günlerce teste tabi tutuyorum vs.. vs..
    Ama sizin kadar ahkam kesemiyorum nedense..

Yaşınızı bilmiyorum ama yazdıklarınızdan ve küstahlığınızdan hem yaş ortalamanız hemde konu hakkındaki tecrübesizliğinizde ortaya çıkıyor.
    Aksi bir durum olsaydı Aego ile ilgili güçsüz, yüksek seslerde distosiyon vs. yakıştırmaları yapmazdınız diye düşünüyorum. Hangi kriterlerde müzik dinliyor veya film izliyorsunuz bilmiyorum açıkcası ama kriter olarak güç konusunu gündeme getiriyorsanız sanırım daha fazla yazışmaya lüzum da yok.

Yüksek ses ve gücün beraberinde distorsiyon getirdiğini, 300W lık bir hop. setinin aslında hop. deki ses çıkış değerinin 300W olmadığını, bunun amfi tüketim gücü olduğunu, 80-90W lık gerçek güç üreten bir hop. ün odanızı kafanıza yıkabileceğini, amfinin şebekeden çektiği güçle ürettiği W değerinin aynı olmadığı gibi konularıda yalayıp yuttuğunuz düşünülürse benim nacizane bilgimin sizin engin bilgilerinizin yanında hiç bir önemi kalmıyor.

Açıkcası bu vb. konu hakkındaki yazılarınıza bundan sonra cevap vermeyeceğim, çünkü tartışmak için tecrübenizi yeterli bulmuyorum.
    Ama siz yazıp çizmeye devam edebilirsiniz bence hiç bir sakıncası yok.

Sevgiler..

quote:

quote:

quote:

quote:

Jamo i300
    Acoustic Energy Aego M
    Creative T3

Siz ilk önce düzgün konuşmayı öğrenin bana yaşımı ve tecrübemi soracağınıza zamanında sizin teknika ile yaptığınız tartışmalarıda unutmadık tabi sizde zaman içinde sizde piştiniz ... ama ne yazık ki kendini ses ordinaryüsü sanan çok bilmiş biriyle zaten konuşmaya gerek yok... siz kendi kafadarlarınızla devam edin bu bölüme hiç girmeyin

• Arkadaslar tesskur ederım verdiginiz cevaplar ve yardımcı olmaya calıstıgınız icin.
    Oneri isteyen arkadas makoyu savunuyor demıssınız sanırım bi yanlıs anlasılma olmus ben sadece paramı en iyi degerlendirebilecegim urunu arıyorum bu yuzden de bildigim tek foruma basvurdum.Ses sistemleri icinde pek bi bilgim yok ve ogrenıp anlamaya kalksam uzun surebılecegını ve dogru karar verebılecegımden emin diilim bu yuzden kullanlardan ve bu isten anlayan ınsanlardan yarım almak istedim.

Ki az paralardan bahsetmıyorum ah bu kotuymus keske baskasını alsamıydım denebılecek bi durum olmasını ıstemıyorum.
    Suana kadarda Z2300 dısında bir sistem dinlemedim ve onunda bası hosuma gitmisti.Yani ses sistemleri hakkında cok bi bilgim yok.Tek bildigim rms degerleri okadar .ama anladıgım kadarıyla pc ekran kartlarındaki 512 mb 1024 mb gibi hafıza degerleri gibi onemli gozuken ama cok onemli olmayan degerlermis ...

Neyse hepinize tsskr ederım oranra ve helsloot yaptıgınız tavsiyeleri degerlendireceğim arkadaslar tektek saolun .

Tesskrler..

• Estf. hiç ses ordinaryüslüğü gibi bir iddam yok, zaten bu konuda profesyonel bir eğitimimde yok. Bu konuda gerçekten bilgi ve tecrübe dolu bir çok kullanıcı var zaten fakat onlar bişi yazınca: okuyup, forum kuralları içinde tartışmaya ve öğrenemeye çabalıyoruz. Keşke sizde çabalayabilseniz. Konuyu aşağıdaki alıntınızdaki gibi saptırmadan irdeleyebilseniz ne güzel olurdu.

Önceki tartışmaları madem unutmadınız sebeplerininde bu vb. bir konu ile ilgili olmadığınıda anımsarsınız. Aynı zamanda yönetici arkadaşlarında konu hakkındaki değerlendirmelerinide unutmuş olmamalısınız.

Hangi bölüme yazıp yazmayacağımla ilgili kararıda siz vermeyeceğiniz gibi.. açıkcası size meydan yaratmak adına yazılarımada ara vermeyi düşünmüyorum. Maksadını aşacak manada yazılar yazmamanızıda rica ederim, bu konuyu uzatmak anlamsız fakat her mesajınızda bana cvp hakkı yaratıyorsunuz ne yazık ki.

quote:

Siz ilk önce düzgün konuşmayı öğrenin bana yaşımı ve tecrübemi soracağınıza zamanında sizin teknika ile yaptığınız tartışmalarıda unutmadık tabi sizde zaman içinde sizde piştiniz ... ama ne yazık ki kendini ses ordinaryüsü sanan çok bilmiş biriyle zaten konuşmaya gerek yok... siz kendi kafadarlarınızla devam edin bu bölüme hiç girmeyin

ardaerol123
    Verdiğimiz cevaplarla keşke yardımcı olabilmiş olsak ama ne yazıki konu çok dallanıp budaklandı.

Eğer amacınız 2 kanal müzik ise (ki.. 2 kanallı bir hop. düşündüğünüzden dolayı çok kanallı oyun ve film tecrübesinden farklı bişi aradığınızı düşündürüyorsunuz.) mevcut bütçenizle alabileceğiniz yegane ürünlerin başında Jamo i300 ve AE Aego M gelir bunu bir kez daha belirtmek isterim.
    Bu arada başından beri Mako ile ilgili olumsuz bir mesajıma rastlamadınız zaten ama ben fiyatının performansının üzerinde olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple farklı alternatiflere yöneltiyorum, elbette verdiğim alternatiflerden de daha iyileri mevcut ama f/p kıstasında değerlendirme yapıldığında Jamo ve AE nin ne yazıkki bu fiyatta alternatifleri yok.
    Mako nun ses konusundaki alternatifi Creative T3 olabilir ki.. T3 ünde daha uygun fiyatlı olduğu düşünülürse Mako bir f/p ürünü ne yazıkki olamıyor.
    Ama derseniz ki.. ben illa Mako istiyorum. O zaman memnun kalmayacağınız bir ürün de değil onuda bilmenizi isterim. Ama bana sorsanız ben tercihimi Kesinlikle Jamo i300 yada AE den yana kullanırdım.
    Dahada iyi birşey arıyorsanız Focal Dome 2.1 öneririm ama sub ünitesi dışında dahili amfisi yoktur, harici amfi ile beslemeniz icap eder ve fiyat olarak oldukça yukarıdadır. Buda bir f/p ürünü değildir ama ses kalitesi oldukça tatminkardır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.