Şimdi Ara

4 Mevsim Lastik tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Marmara bölgesindeyim bu yüzden 4 mevsim lastiklere bakıyorum. Biraz test sonuçlarını, fiyatları vs inceleyince şunlardan birisini almayı düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Ölçüler 205/55R16

Falken euroall Season As210- en ucuz tercih bu ve test sonuçlarına göre gayet yeterli buldum. yorumları da fena değil.
    Nokian weatherproff- Ortalama fiyat bandında iyi bir lastik ama kış lastiği yönü daha ağır basıyor ve sıcak havalarda pul pul dökülme ile ilgili şikayetleri var.
    Pirelli cinturato all season
    Bridgestone weathercontrol a005- kuru ve ıslak fren performansında ilk 2'de
    www.tyrereviews.co.uk
    2019 All Season Tyre Performance Overview - Tyre Tests and Reviews @ Tyre Reviews
    https://www.tyrereviews.co.uk/Article/2019-All-Season-Tyre-Performance-Overview.htm
    sitesindeki karşılaştırmada. bu yüzden en ağır basan tercih bu benim için ama satışı yok nerdeyse internette.

Bir de fiyatlar son 1 ay 100 lira kadar artmış her lastikte bu dövizle alakasının yanı sıra, lastik almak için yanlış bir zaman olması ile mi alakalı?

• 4 mevsim lastik alıp 2 mevsimde de yaya kalmaktansa en ucuzundan bir set yaz, bir set de kış lastiği almak daha mantıklı değil mi?
  • kardeşimin aracına 205/55/16 kormoran aldık 4 mevsim. memnunuz şimdilik.
  • İklim değiştiği için lastik üreticileri 4 mevsim çıkardı, eskisi gibi büyükşehirlerde 1-2 metre kar yağmıyor, doğu illerde tatbiki kışlık lastik gerekli , 4 mevsim alinsa yıllık 100 TL lastik değiştirme masrafı olmayacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Fakat bu kadar büyük markalar 4 mevsim lastiği satıp alanlar 2 mevsin yaya kalsın 2 mevsin kullansın diye mi üretiyorlar sizce? Marmara bölgesinde kış geçirmeyen bir yerde yaşıyorum 5 yıldır 4 mevsim kullanıyorum sorun yaşamadım. Çünkü 4 mevsim lastikler burası için üretiliyor. Sizin düşüncenizde hava 7 derecenin altına düşmediği kış günleri lastiği tekrar yaza çevirmek lazım.

2020 yılındayız malzeme bilimi 1980'lerde değil. Lütfen sığ bakış açılarımızdan kurtulalım.
  • bediboy kullanıcısına yanıt
    fiyatı uygun hocam baya ama pek bilgi yok gibi biraz bakacağım, teşekkür ederim.
  • Falken ile çok rahat bir kış geçirdim. Sadece İstanbul'da bu ay sıcaklık 32-33 derece üstüne çıktığı günler frenleme ve tutuş hissedilir derecede kötü idi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara'da 4 mevsim lastik
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • crosclimate kullanıyorum yaz performansından memnun olmasam da hafif yağan kar altında biraz atraksiyonlu sürüş yaptım.

fena değildi. Hava sıcaklığı max -5 filandı sanırım.

dişleri bildiğin yırtılıyor silgi parçası gibi çok kilometre yapmıyorum üstelik.

crosclimate üzerinden diğer lastikleri kullanmasam da fikir açısından çabuk deforme oluyor bu tip desenli lastikler.

en az deforme olanı hangisiyse o tercih edilse daha iyi sanki
  • Petlas ın kendini kanıtlamış 4 mvsimi varken niye Petlas ile aynı fabrikda üretilen falken veya nokian dan kapı açılıyor hayret -ki nokianın nasıl 2 yılda parçalandığının ne kadar kalitesiz olduğunun konusu bile var

Petlasın 2 tip 4 mevsim lastiği de güzel , ben Ankara da PT 535 kullanıyorum 2. sezonuna girdi yaz kış sorunsuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC7AB336F

4 mevsim lastik alıp 2 mevsimde de yaya kalmaktansa en ucuzundan bir set yaz, bir set de kış lastiği almak daha mantıklı değil mi?
    Talihsiz bir ifade olmus :)
  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    eğer çok kar,buz olmuyorsa arkadaşın dediği gibi petlas pt535 serisi mantıklı. yoğun karlı günlerde de temkinli kullanırsanız sıkıntı yaşatmaz.
  • Benim görüşüme göre lastik bir aracın en önemli güvenlik ekipmanıdır,
    Kötü bir araca bile iyi bir lastikle belirli ölçülerde yol tutuş ve fren kabiliyeti kazandırabilirsiniz.

Yazın, yaz lastiği ile ani bir duruşta 100 km/h ile 37 metrede durabilirseniz 4 mevsim lastikle 42 metrede durabilirsiniz.
    Bu da sizin aracınızın ağzının burnunun kırılmasını engeller.
    Aynı durumu kışın, kış lastiği ve 4 mevsim lastik arasındaki rekabette de geçerli.

O yüzden kendi görüşüm doğrultusunda çevremdeki insanları, farklı yerlerden tasarruf edip lastikten tasarruf etmemelerini yönünde uyarıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.