Şimdi Ara

4 GB RAM GÖRMEME SORUNU ve Windows İşletim Sistemleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
2
Favori
90.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• @Hypericum yorumum genel e idi niye alındınki
  • 32bit Vista'da 4gb olarak görebildiğime göre sanırım isteseler 32bit Xp için de yapabilirler bunu.Ama yaparlar mı bence hayır...
  • En son soru soran ben olduğum için tabii ki..
    Bu arada sorumun cevabını tam olarak hala bulamadım
    quote:

Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

@Hypericum yorumum genel e idi niye alındınki

quote:

32bit Vista'da 4gb olarak görebildiğime göre sanırım isteseler 32bit Xp için de yapabilirler bunu.Ama yaparlar mı bence hayır...

32 bit vista sp1 4 görmesine rağmen 3.25 (veya 3.5) dan fazlasını kullanamıyor bildiğim kadarıyla. Kullanamadıktan sonra göstermesi birşey değiştirmez

• Emegi gecen herkeze teşekkürler ...
  • bendede 32bit xp pro var.. 4 gb ı 3,25 olarak görüyor.. ne faydasını ne de zararını gördüm remlerin!!!

bi katkısı olduğunu düşünmüorum.. vista çekiliyken işe yarıor sadece ram fazla kullanıldığı için
  • Eline sağlık, umarım artık sorulmaz ''4 GB RAM taktım 3 gb gözüküyor'' vb. sorular
  • hala bazı eksik noktalar var arkadaşlar,4 gb ram taktık ama 3.25 olarak kullanabiliyoruz diyelim bu durumda dual çalışma olayıda bozulmuş oluyormu?

ayrıca yukarda bir arkadaşın bahsettiği PAE komutu ile yapılan olay tam olarak ne işe yarıyor?
  • 32-bit Vista won't be able to use all 4GBs of RAM. It can technically "see" that there are 4GBs installed with SP1 on the computer properties page, but the usable RAM will be less. You can see the usable RAM by hitting CTRL-ALT-DEL, selecting the Task Manager, and then clicking on the "Performance" tab. It will be listed under Physical Memory.

That being said, it's probably cheaper for you to get 4GBs of RAM and "waste" 1GB than to try to get two 512MB sticks. Dual Channel will make your computer run faster, but it might not be preceivable to the average person. Also, the extra 1 GB might not make a big difference either. It's really up to you and what your demands are. Ideally you'd probably want to install 2x2GB sticks but seeing as you already have 2x1GB sticks (and I presume you have 4 RAM slots) you can go either the 2x512MB or 2x1GB route (whichever is cheaper).

On a side note, you can address 4GBs of RAM in 32-bits. That's the max (2^32 = 4294967296 bytes = 4GBs). However, your video card RAM and other various memories in the computer share addressing with your system RAM, which is why you get the "range" of 3-3.5GBs. I only see 2.5GBs in 32-bits because I'm running dual video cards, so it's definitely not a fixed number.

ALINTIDIR...

bu arada hala yukardaki sorularıma cevap bulamadım arkadaşlar tam olarak...

• http://www.tomshardware.com/forum/247543-30-dual-chan-work

http://www.gamespot.com/pages/forums/show_msgs.php?topic_id=26260621

bu sayfalarda dual channel ile ilgili gelen soruya 4gb tamamını görmese bile dual çalışır denmiş(2*2 gb)

bu sorunun cevabına benimde çok ihtiyacım var arkadaşlar yardım bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapscallioN -- 1 Ekim 2008; 0:31:59 >

• Merhaba,

RAM'lerin dual channel calismasi ile kapasitelerinin, ya da isletim sistemlerinin adresleme sinirinin ilgisi yoktur. Anakart uzerindeki RAM'leri dual channel kullaniyorsa isletim sistemi ne kadar adreslerse adreslesin dual channel calisacaktir. Ayrica 3.25 GB. raporlanan bir RAM miktari 2+1.25 gibi algilanmamalidir, 1.625+1.625 olarak dusunulmelidir. Kaldiki isletim sistemi kalan RAM'i donanim kaynaklarina ayirir, yani kullanir ama yazilim kaynaklari tarafindan kullanilamaz...

32 bit Vista SP1 ile birlikte size sadece 4 GB. takili oldugunu bildirir ama yine 4 GB. in tamamini adresleyemez... Bu dunya capinda Microsoft'un bu sorularin onune gecememesi sonucu yapilmis bir uygulamadir...

Tesekkurler,

Hicks
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

RAM'lerin dual channel calismasi ile kapasitelerinin, ya da isletim sistemlerinin adresleme sinirinin ilgisi yoktur. Anakart uzerindeki RAM'leri dual channel kullaniyorsa isletim sistemi ne kadar adreslerse adreslesin dual channel calisacaktir. Ayrica 3.25 GB. raporlanan bir RAM miktari 2+1.25 gibi algilanmamalidir, 1.625+1.625 olarak dusunulmelidir. Kaldiki isletim sistemi kalan RAM'i donanim kaynaklarina ayirir, yani kullanir ama yazilim kaynaklari tarafindan kullanilamaz...

32 bit Vista SP1 ile birlikte size sadece 4 GB. takili oldugunu bildirir ama yine 4 GB. in tamamini adresleyemez... Bu dunya capinda Microsoft'un bu sorularin onune gecememesi sonucu yapilmis bir uygulamadir...

Tesekkurler,

Hicks

şimdi oldu işte çok teşekkür ederim ve hatta bu bilgileri ilk mesaja eklerseniz sanırım benim gibi bu dual channel ve benzeri soruları soranlar olmayacaktır,yarın laptop için 2*2 gb ram alacaktım ama bu dual channel olayı kafamı karıştırmıştı

• Windows 64 bit Ultimate edition kullanıyorum. 2 x 1 gb Twinmos ram e sahiptim. 2 x 1 gb kingston daha aldım. Ve aldıktan sonra problemsiz çalışan sistemde problemler başladı. Windows açılıyor ve hemen sonrasında çizgiler oluşuyor. Mavi ekran ve ekran kartı sürücü hatası vererek reset atıyor. Biraz araştırdım, service pack le çözülebileceğini söylüyorlar. Yorumlarınızı almak istedim.

Biostar Ta690g
    Amd 64X2 6000
    2 x 1 gb Twinmos 800 mhz ddr2
    2 x 1 gb Kingston 800 mhz ddr2
    Ati Radeon 3850 Saphire
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Tesekkurler,

Hicks

Sayın Hicks,
    Sanıyorum forumda konuyu en iyi bilenlerden birisiniz. Konuya çok aşina olmadığım için, aslında cevaplamış olduğunuz bir soruyuda soruyor olabilirim. Öyle ise lütfen kusura bakmayın. Kendime bir HDPC toplamak istiyorum. Bunun için önerilen (Ekim 2008 Chip dergisi) anakartda onboard bir ekran kartı var. Ati HD3200. Şimdi ben 2*2 RAM alsam ekran kartının kullanacağı RAM 4 GB üzerinden mi ayrılır. Yoksa görünen 3 GB üzerinden mi. "Kaldiki isletim sistemi kalan RAM'i donanim kaynaklarina ayirir, yani kullanir" ifadenizdeki donanıma bu tür harici RAM kullanan donanımlar da dahilmidir? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeskinSirke -- 22 Ekim 2008; 9:02:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: qwer

Windows 64 bit Ultimate edition kullanıyorum. 2 x 1 gb Twinmos ram e sahiptim. 2 x 1 gb kingston daha aldım. Ve aldıktan sonra problemsiz çalışan sistemde problemler başladı. Windows açılıyor ve hemen sonrasında çizgiler oluşuyor. Mavi ekran ve ekran kartı sürücü hatası vererek reset atıyor. Biraz araştırdım, service pack le çözülebileceğini söylüyorlar. Yorumlarınızı almak istedim.

Biostar Ta690g
    Amd 64X2 6000
    2 x 1 gb Twinmos 800 mhz ddr2
    2 x 1 gb Kingston 800 mhz ddr2
    Ati Radeon 3850 Saphire

Merhaba,

2 farkli kit zaman zamanda olsa beraber calisamayabiliyorlar. Ornegin ikisi de 800 MHz.'dir ama birinin timingleri daha sikidir ya da voltaj gereksinimi daha fazladir, sorun cikarabilirler. Ben yazilimsal olarak (Service Pack) duzeltilebilecegini sanmiyorum... Muhtemelen kitleri tek tek kullaninca sorun yasamayacaksiniz ama ikisi beraber sorun cikaracaklardir. Bence once BIOS upgrade yapin daha sonra cozulmezse anakartinizin ureticisi gorusup bu modellerede uyumsuzluk var mi yok mu ogrenin...

Tesekkurler,

Hicks

• quote:

Orjinalden alıntı: KeskinSirke
    Sayın Hicks,
    Sanıyorum forumda konuyu en iyi bilenlerden birisiniz. Konuya çok aşina olmadığım için, aslında cevaplamış olduğunuz bir soruyuda soruyor olabilirim. Öyle ise lütfen kusura bakmayın. Kendime bir HDPC toplamak istiyorum. Bunun için önerilen (Ekim 2008 Chip dergisi) anakartda onboard bir ekran kartı var. Ati HD3200. Şimdi ben 2*2 RAM alsam ekran kartının kullanacağı RAM 4 GB üzerinden mi ayrılır. Yoksa görünen 3 GB üzerinden mi. "Kaldiki isletim sistemi kalan RAM'i donanim kaynaklarina ayirir, yani kullanir" ifadenizdeki donanıma bu tür harici RAM kullanan donanımlar da dahilmidir? Teşekkür ederim.

Merhaba,

Tumlesik VGA anakartin diger bilesenleri gibidir, yani 4 GB. uzerinden alacagini alir, ayni sekilde diger donanimlar icin gerekli hafiza miktari ayirildiktan sonra kalan miktari isletim sisteminde gorebilirsiniz.

Tesekkurler,

Hicks

• Bilgi için teşekkürler hicks

Sıfır Windows Vista x64 üzerine Service pack 1 kurdum. Sonuç olumsuz. Bu sorunun yazılımsal olarak çözülebilemeyeceği kesinleşti. Bios update de yapmış olduğum için yapılacak birşey kalmadı. Yapılabilecek tek şey ramlerin değişimi olacak anladığım kadarıyla. 2*2 gb olarak kit almayı planlıyorum. Yanlız kafama tek takılan Windows Xp 32 bit de ramlerin problemsiz çalışması. Sanırım bu da sadece 3gb olarak adresleyebilmesinden kaynaklanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

bu konu hakkında daha önce hicks hocamda dahil olmak üzere çok yazıp çizdik ama birileri arıştırmadan tekrar tekrar konu açarak aynı şeyleri sormaya devam ettti umarım bida sormadan bu konuyu okurlar

toplu halde yazılması güzel olmuş

anlamak istemeyen kullanıcı arkadaşlarında zihniyetlerinin değişmesi umuduyla yoksa daha çok 4gbramim var 3 gbgörünüyor diyen arkadaşlarla karşılaşacağız
    birazcık araştırsalar ellerine yapışır klawye

walla hocam dediiğinis seyi ben yaptım hiç arastırmadan k.bakmayın

• Teşekkürler Bilgi İçin
  • quote:

Orjinalden alıntı: qwer

Bilgi için teşekkürler hicks

Sıfır Windows Vista x64 üzerine Service pack 1 kurdum. Sonuç olumsuz. Bu sorunun yazılımsal olarak çözülebilemeyeceği kesinleşti. Bios update de yapmış olduğum için yapılacak birşey kalmadı. Yapılabilecek tek şey ramlerin değişimi olacak anladığım kadarıyla. 2*2 gb olarak kit almayı planlıyorum. Yanlız kafama tek takılan Windows Xp 32 bit de ramlerin problemsiz çalışması. Sanırım bu da sadece 3gb olarak adresleyebilmesinden kaynaklanıyor.

Hocam sorun olmaz,sadece 4 GB ramın 3.25'ini görüyor hepsi bu.Yani herhangi bir stabilite problemi v.s kesinklikle sözkonusu değil.

32-bit işletim sisteminin adresleme becerisi bu kadardır.Bundan kaynaklanıyor bütün sorun.
    Ben de 32-bit XP ile 4GB ram kullanıyorum,3.25GB görüyor...Yapacak bişey yok idare ediyorum,sorun değil zaten.

64-bit kurmayı düşündüm,ama CS oynadığım için,ve anti hile programları 64-bit işletim sisteminde çalışmadığı için CS serverlarına bağlanamayacağım gerçeğini düşünerek,32bit XPye devam ediyorum...

• Buyrun beyler buda benden 32 bit vista kullanıyorum ama 8 gb görüyorum rami Sp1 yüklü fakat kullanımda 4 gbı geçmiyor.Ben bu 8gb rami tam olarak 64 bittemi kullanabilirim sadece?

SS :
    http://img220.imageshack.us/my.php?image=vistasp1ramfq3.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haruncic3k -- 2 Kasım 2008; 1:47:59 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.