Şimdi Ara

4 GB RAM GÖRMEME SORUNU ve Windows İşletim Sistemleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
2
Favori
90.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haruncic3k

Buyrun beyler buda benden 32 bit vista kullanıyorum ama 8 gb görüyorum rami Sp1 yüklü fakat kullanımda 4 gbı geçmiyor.Ben bu 8gb rami tam olarak 64 bittemi kullanabilirim sadece?

SS :
    http://img220.imageshack.us/my.php?image=vistasp1ramfq3.jpg

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: haruncic3k

Buyrun beyler buda benden 32 bit vista kullanıyorum ama 8 gb görüyorum rami Sp1 yüklü fakat kullanımda 4 gbı geçmiyor.Ben bu 8gb rami tam olarak 64 bittemi kullanabilirim sadece?

SS :

Merhaba,

Okuma-yazmaniz yok diyecegim ama gayet guzel yazmissiniz, demekki baska bir problem var...

Tesekkurler,

Hicks

• quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

quote:

Orjinalden alıntı: haruncic3k

SS :

Merhaba,

Okuma-yazmaniz yok diyecegim ama gayet guzel yazmissiniz, demekki baska bir problem var...

Tesekkurler,

Hicks

Alıntıları Göster
    @hicks
    Bilmiyorum garip geliyor sadece görmesi kullanılmaması.Neden görüyorki kullanamadıktan sonra çok saçma bişey olmuş :P.Neyse teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: haruncic3k

@hicks
    Bilmiyorum garip geliyor sadece görmesi kullanılmaması.Neden görüyorki kullanamadıktan sonra çok saçma bişey olmuş :P.Neyse teşekkürler.

Alıntıları Göster
    İşin gerçeği elinde 4 gb ram olanların şu kararı vermesi lazım;

ya 4 gb ve üzeri bir ram ile 64 bit işletim sistemi kullanmak her türlü olumsuzluğa karşı,
    yada 32 bit olarak 3.2 gb maksimum bir ram değeri ile sistemi kullanmak.
    Bende yeni bir sistem toplayacağım 4 gb ram düşünüyorum ama burada benim ram kullanma durumum yanında başka sıkıntılarımda var daha doğrusu buna tercih diyebiliriz oda şuki ve bütün iletilerlerde söylenmeyen bir ayrıntı da var mesela hiç kimse directx 10 dan bahsetmemiş..benim bildiğim 32 bit işletim sistemlerinde directx 10 kullanılamıyor,ancak 64bit işletim sistemleri bundan faydalanabiliyor.Şimdi 4 gb olayından farklı olarak bir soru daha geliyor? directx 10 nun oyunlardaki performansı malum peki bunu kullanmak istiyormuyuz? ben kullanmak istiyorum onuniçin 64 bit kurma düşüncem var ama 32 bit sistemimde kullandığım bazı programlar varki onlarında 64 bitte çalışıp çalışmaycağı belli değil şimdi bende bu konuda 2 arada bir derede kaldım,bir tarafada 4 gb ve üstü ram kullanımı ile directx 10 avantajı diğer tarafta da 32 bitte kullanmaya alışdığım programlar..karar vermek biraz zor benim için..

• quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

ya 4 gb ve üzeri bir ram ile 64 bit işletim sistemi kullanmak her türlü olumsuzluğa karşı,
    Bende yeni bir sistem toplayacağım 4 gb ram düşünüyorum ama burada benim ram kullanma durumum yanında başka sıkıntılarımda var daha doğrusu buna tercih diyebiliriz oda şuki ve bütün iletilerlerde söylenmeyen bir ayrıntı da var mesela hiç kimse directx 10 dan bahsetmemiş..benim bildiğim 32 bit işletim sistemlerinde directx 10 kullanılamıyor,ancak 64bit işletim sistemleri bundan faydalanabiliyor.Şimdi 4 gb olayından farklı olarak bir soru daha geliyor? directx 10 nun oyunlardaki performansı malum peki bunu kullanmak istiyormuyuz? ben kullanmak istiyorum onuniçin 64 bit kurma düşüncem var ama 32 bit sistemimde kullandığım bazı programlar varki onlarında 64 bitte çalışıp çalışmaycağı belli değil şimdi bende bu konuda 2 arada bir derede kaldım,bir tarafada 4 gb ve üstü ram kullanımı ile directx 10 avantajı diğer tarafta da 32 bitte kullanmaya alışdığım programlar..karar vermek biraz zor benim için..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: DARTH_BLACK

Kim demis 32 bit Vista da DX 10 kullanilamiyor diye?

• teşekkürler hocam en acıklayıcı bir paylasım oldu iste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theflood

teşekkürler hocam en acıklayıcı bir paylasım oldu iste.
    Bi arkadaşımda dün taktı 2x2GB . Ben 4 olmaz dedim ama olduğunu iddia etti.
     4 GB RAM GÖRMEME SORUNU ve Windows İşletim Sistemleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Boomerang!

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bana yardımcı olabilirmisiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_27950868/mpage_1/key_//tm.htm#27950868
    linkinde yardımlarınızı bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Boomerang!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Boomerang!

Merhaba,

Yukarida da yazildigi gibi bu 4 GB. ibaresi "Service Pack 1" ile kullanilmaya baslandi. O sadece fiziksel olarak ne kadar RAM takili oldugunu gosteriyor, onu kullandigini degil. Arkadasiniz "Task Manager" da "Performance" tabinda "Physical Memory (MB)" altinda "Total" degeri ne goruyor mus bir sorun bakalim...

Tesekkurler,

Hicks

• quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

quote:

Merhaba,

Yukarida da yazildigi gibi bu 4 GB. ibaresi "Service Pack 1" ile kullanilmaya baslandi. O sadece fiziksel olarak ne kadar RAM takili oldugunu gosteriyor, onu kullandigini degil. Arkadasiniz "Task Manager" da "Performance" tabinda "Physical Memory (MB)" altinda "Total" degeri ne goruyor mus bir sorun bakalim...

Tesekkurler,

Hicks

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hicks

quote:

Merhaba,

Tesekkurler,

Hicks

Zaten sonra kenar çubuğunda gördüm 3GB

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypericum

Dostum bu dediklerinin bana olmadığını varsayıyorum çünkü bu soruyu sormadan önce (çok uzun olmasa da 3-5 konu kadar) araştırma yaptım ama dediğimin cevabını bulamadım. Eğer bana demişsen de zaten yazdıklarımı okuyup anlama yönünde birazcık daha dikkat sarfetmeni önemle istirham etmekteyim !
    quote:

Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

bu konu hakkında daha önce hicks hocamda dahil olmak üzere çok yazıp çizdik ama birileri arıştırmadan tekrar tekrar konu açarak aynı şeyleri sormaya devam ettti umarım bida sormadan bu konuyu okurlar

toplu halde yazılması güzel olmuş

anlamak istemeyen kullanıcı arkadaşlarında zihniyetlerinin değişmesi umuduyla yoksa daha çok 4gbramim var 3 gbgörünüyor diyen arkadaşlarla karşılaşacağız
    birazcık araştırsalar ellerine yapışır klawye

Alıntıları Göster
    Ben okadar yazo okudum hala vista ultimate 64 bit (3,326 gb görüyor)çözüm bulamadım sp1 + günceleştirmeleri yapmama ragmen???
    fakat benim anakarta 2x2 gb olarak kullandıgım 2 RAM slotu var ve biryerde 8 gb kulanılacak kadar ram slotu diyor çok mantısız geldi...
    tatmin edici bir cevap veya yama vs hiçbir şey bulamadım.

Sistem bölümünde 3.326 vista 64 bit te
    2 diskte 4.096 vista 32 bite

aygıt yöneticisinde iliside 3,326 görünüyor

Lütfen bu konuda çözüm sunabilen varsa yardımcı olsun SAYGILAR

• quote:

Orijinalden alıntı: JrMaster

bu konu hakkında daha önce hicks hocamda dahil olmak üzere çok yazıp çizdik ama birileri arıştırmadan tekrar tekrar konu açarak aynı şeyleri sormaya devam ettti umarım bida sormadan bu konuyu okurlar

anlamak istemeyen kullanıcı arkadaşlarında zihniyetlerinin değişmesi umuduyla yoksa daha çok 4gbramim var 3 gbgörünüyor diyen arkadaşlarla karşılaşacağız

Alıntıları Göster
    32 bit işletim sistemi kullanıyorum 3,25 gösterioo 64 e nası geçicem?64e geçince garanti 4 gb gösterir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypericum

Dostum bu dediklerinin bana olmadığını varsayıyorum çünkü bu soruyu sormadan önce (çok uzun olmasa da 3-5 konu kadar) araştırma yaptım ama dediğimin cevabını bulamadım. Eğer bana demişsen de zaten yazdıklarımı okuyup anlama yönünde birazcık daha dikkat sarfetmeni önemle istirham etmekteyim !
    quote:

Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

Alıntıları Göster
    Hiç yorulma kardeş ben 64 bit vistaya geçtim tüm güncellemeleri yaptım.sp1 yükledim
    Sonuç : Sistemde 4 gb gösterdi.
    Fakat Aygıt yöneticisinde 3.25 gösteriyor bir türlü çare bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tillo

Hiç yorulma kardeş ben 64 bit vistaya geçtim tüm güncellemeleri yaptım.sp1 yükledim
    Sonuç : Sistemde 4 gb gösterdi.
    Fakat Aygıt yöneticisinde 3.25 gösteriyor bir türlü çare bulamadım.

Alıntıları Göster
    xp 64bitte 12GB rami gorebiliyorum ama fista (fiyaskonun "f" si) hiç denemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: rmemis

xp 64bitte 12GB rami gorebiliyorum ama fista (fiyaskonun "f" si) hiç denemedim

Alıntıları Göster
    Vista 64bit home pre.

64bit vista rami tam olarak görmekte ve kullanmakta xp 64bitte aynı şekilde

ama hicks hocamda yazmış tekrarlamakta fayda var

32bit vista ve xp 4gb ı görmekte ama yine tam olarak kullanmamakta ! sadece görüyor.

• quote:

Alıntıları Göster
    Ellerine sağlık dostum. Sonunda bu konuda bir açıklığa kavuşmuş oldu.

• quote:

Vista 64bit home pre.

64bit vista rami tam olarak görmekte ve kullanmakta xp 64bitte aynı şekilde

ama hicks hocamda yazmış tekrarlamakta fayda var

32bit vista ve xp 4gb ı görmekte ama yine tam olarak kullanmamakta ! sadece görüyor.

Alıntıları Göster
    aslıdna bi sorun yokta bizim insanlarımız biraz panik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 5 Aralık 2008; 3:23:21 >

• quote:

aslıdna bi sorun yokta bizim insanlarımız biraz panik

Alıntıları Göster
    64bitte durum nasıl peki sürücüler,oyunlar, programlar vs. destek sorunu var mı?
    sanırım 32biti destekliyor 64bit geriye dönük destek mevcut mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavizaman

64bitte durum nasıl peki sürücüler,oyunlar, programlar vs. destek sorunu var mı?

Alıntıları Göster
    Visat64 de 4gb için gördüğüm en yüksek kullanım 3.20gb ve biraz fantazi 8gb masa üstü kullanım değeri gülünç

[simg]http://img383.imageshack.us/img383/4420/8gbddr2rc0.jpg[/simg]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digiali -- 5 Aralık 2008; 22:14:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mavizaman

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mavizaman

laptop kullandıgım için sürücü sorunu yaşamıyorum tüm sürücüler mevcut 64/32bit vista ve xp dirverları var

64bitte max 3800mb ı gördüm cste 25 hd resim açtım

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mavizaman

laptop kullandıgım için sürücü sorunu yaşamıyorum tüm sürücüler mevcut 64/32bit vista ve xp dirverları var

64bitte max 3800mb ı gördüm cste 25 hd resim açtım

Alıntıları Göster
    vistanın "kullanılmayan bellek israftır o nedenle müşteri kullanmıyorsa vista kullanır" prensibini işlettiğini okumuştum.
    milletin "nabıyor bunlar rami kullanmadan yarıdan fazlası dolmuş ne biçim os bu" diye isyan ettiği o 2007 ortalarında bu açıklama farz olmuştu microsoft tarafından

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.