Şimdi Ara

4 GB RAM GÖRMEME SORUNU ve Windows İşletim Sistemleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
2
Favori
90.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar, bende bu dertten muzdariptim. fakat simdi aydinlandim. ama daha öncede baslik filan acmayi düsünmedim zaten bu konuda da, hazir burada bukadar profesyoneli bulmusken ufak bi soru sorayim. dediginiz sekilde vista 4 gb kullaniyorum ve 3 gb gösteriyor. buraya kadar hersey ok nedenini de anladim. ama sorum su ki:
    diyelim 4 degil de 3 gb gösteriyor/görünüyor, ama yinede 4 gb lik performans elde ediyormuyum?
    ya da baska bi degisle 3 gb alsa idim 2 gb lik mi görecektim/performans elde edecektim?
    cevaplar icin simdiden tesekkürler..

Sistem sadece görebildiği kadar fiziksel hafiza kullanır, yani şu an 1 GB. lık RAM miktarınız atıl vaziyette ama performansa etkisi var mı derseniz bence hiç yok bir masaüstü işletim sistemi için... 64 Bit bir Vista sürümü kullanırsanız tamamını kullanabilirsiniz.

Teşekkürler,

Hicks
    Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • 64 Bit Vista var ancak Driver problemi yaşayacağımı düşündüğüm için yüklemekte kararsızım. İlk önce Xp yükleyeceğim 64 Bit bakalım driver sorunu olacak mı? Güzel bir çalışma teşekkürle Hicks

Orjinalden alıntı: kmp16

64 Bit Vista var ancak Driver problemi yaşayacağımı düşündüğüm için yüklemekte kararsızım. İlk önce Xp yükleyeceğim 64 Bit bakalım driver sorunu olacak mı? Güzel bir çalışma teşekkürle Hicks

sana tavsiyem 64bt işletim istemi kullanmam ve xp yada vista farketmez.ama daha hızlı olsun dersen xp derim.ve kullanırkende ingilizce olara yükle.çok deneme yapmam sonucunda ingilizce windowsun daha hızlı çalıştığını gördüm.ve kelimedağarcığınız gelişir.ve ben 8gb ram taktım 64bitte ve çok rahat gördü.ama ram kullanımı en fazla 896mb olarak gordu oyunalrda 1.3gb olarak gördü.onun için 4gb gereksiz derim.sadece windows yüklerken 4gb ram çok işe yarıyor.oda hızlı yükleme için.yoksa gersi hikaye.ama deiğim gibi ingilizce yüklemeniz

• 2 gb ile 4 gb arasında Vista 64 bitte fark var.misal Crysis de hdd ışığını daha az yanarken görüyorum...daha dikkatli incelemeniz lazım demekki...
    edit:artı bir de birden fazla programı aynı anda çalıştırıyosanız(Photoshop,FreehandMX,Corel,Acrobat Professional vs...) çok işe yarıyor,farkı hemen hissediyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 26 Ocak 2008; 14:22:47 >

Orjinalden alıntı: cengiz_1983

sana tavsiyem 64bt işletim istemi kullanmam ve xp yada vista farketmez.ama daha hızlı olsun dersen xp derim.ve kullanırkende ingilizce olara yükle.çok deneme yapmam sonucunda ingilizce windowsun daha hızlı çalıştığını gördüm.ve kelimedağarcığınız gelişir.ve ben 8gb ram taktım 64bitte ve çok rahat gördü.ama ram kullanımı en fazla 896mb olarak gordu oyunalrda 1.3gb olarak gördü.onun için 4gb gereksiz derim.sadece windows yüklerken 4gb ram çok işe yarıyor.oda hızlı yükleme için.yoksa gersi hikaye.ama deiğim gibi ingilizce yüklemeniz

quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

2 gb ile 4 gb arasında Vista 64 bitte fark var.misal Crysis de hdd ışığını daha az yanarken görüyorum...daha dikkatli incelemeniz lazım demekki...
    edit:artı bir de birden fazla programı aynı anda çalıştırıyosanız(Photoshop,FreehandMX,Corel,Acrobat Professional vs...) çok işe yarıyor,farkı hemen hissediyorsunuz...

Arkadaşlar, 4Gb ram kullanma isteğim, tasarım programları ve video convert programları kullanma isteğimdir bu sebeple fazlasıyla ram ve iyi bir işlemcim olması şart. Şu an profilimdeki sistemin bu işlemler için yetersiz kaldığını düşünüyorum. Elimde Vista 64 Bit Ultimate var denemek istiyorum ama bakalım sonuç ne olacak. Yukarıda da yazdığım gibi en büyük çekincem Driver sorunu yaşayacağım yanadır.

@Burak[Alper] Arkadaşım siz driver sorunu yaşıyormusunuz 64 Bit Vista kullanırken. Ayrıca yeni sistem bileşenlerimide aşağıda yazıyorum, szide driver problemi yaşama ihtimalim nedir?

Gigabyt X38 Q6 DDR2 Anakart
    1024*2*2 Kingston HyperX 800 Mhz Ram
    E8400 CPU 3.0 Ghz Mb L2 Cache
    MSI 8800 GT Yada ZOTAC 8800 Gt amp
    Creative Live Value 5+1 Ses Kartı
    AverMedia Studio 203 Tv Kartı
    250 Seagate HDD 8 Mb Cache

• şu verdiğin sistemle 64 bit Vistada TV kartın hariç driver sorunu yaşamazsın arkadaşım...
    TV kartı analog sanırım,bir türlü çaresini bulamadım driverları yüklüyor hata veriyor imza kontrolünü devre dışı bırakarak yüklüyorum(btwincapAMD64)tv programını açınca device not found diyor.
    ama Avermedia nın kendi driverları olabilir,bendeki Mechtv ve Fly98 iki tane kart ikisini de çalıştıramadım...
    yani uzun lafın kısası sadece tv kartında problem yaşama ihtimalin yüksek o da artık şansına kalmış...diğerlerinde sorun olmaz...

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

şu verdiğin sistemle 64 bit Vistada TV kartın hariç driver sorunu yaşamazsın arkadaşım...
    TV kartı analog sanırım,bir türlü çaresini bulamadım driverları yüklüyor hata veriyor imza kontrolünü devre dışı bırakarak yüklüyorum(btwincapAMD64)tv programını açınca device not found diyor.
    ama Avermedia nın kendi driverları olabilir,bendeki Mechtv ve Fly98 iki tane kart ikisini de çalıştıramadım...
    yani uzun lafın kısası sadece tv kartında problem yaşama ihtimalin yüksek o da artık şansına kalmış...diğerlerinde sorun olmaz...

Tv kartı ve Ses kartı için sitelerini de kontrol ettim ama Vista 64 Bit için driver bulamadım. Birde 64 Bit XP için araya yapayım bakalım. Bilgilendirme için teşekkürler

• tşkler...
  • Merhaba arakdaşlar en sonuna sistemi topladım ve işletim sistemi olarak Vista 64 Bit Ve Xp Professionel 32 Bit kurdum. Ram kapasitesi kullanımı ile ilgili ışık tutacak 2 adet fotoğrafı mesaja ilave ediyorum

XP 32 Bit

4 GB RAM GÖRMEME SORUNU ve Windows İşletim Sistemleri

Vista 64 Bit

4 GB RAM GÖRMEME SORUNU ve Windows İşletim Sistemleri

• Allah razı olsun arkadaşlar bende
    *intel cure2quad Q6600 (2,4Ghz 8mb L2 önbellek 1066Mhz FSB)
    *4bg ddr2 667
    *200gb HDD
    *512 ekran kartı
    *19' ekran aldım ama şistamde 3,70 görnüyordu tabi bilg.>>özelliklerde 3 ama başlattan girdiğimde 3,7 boşu boşuna adama bağırdım :)
    orj vistayı kurmadım oyunlar için zor olur die ama bakalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakabey05 -- 31 Ocak 2008; 21:09:28 >

İnşallah yukarda sabit kalırda yeni yeni aynı konu sorulmaz.

Teşekkürler...

Orjinalden alıntı: kmp16

quote:

Orjinalden alıntı: 007Fatih

1) 2 tane daha HyperX alıp 4GB dual kullanabilirsin.

2) Satıp 2x2 alırsan daha iyi olur.

3) XP 32-Bit max. 3 GB Ram kullanır. Oyunlarda fark olur ancak gerçek farkı görmen için Vista 64-Bit lazım.

4) XP 32-Bit normalde 4GB Ram tanımaz 3.2GB olarak tanır. Ancak bunun bir yolu var. O da şöyle;

- XP 32-Bit'in 4GB Ram'i tanıması için;

Bilgisayarım --> Özellikler --> Gelişmiş --> Başlangıç ve Kurtarma --> Düzenle

Buraya gelip "Windows XP Professional" satırının sonuna Ipae komutunu ekle ve bilgisayarı yeniden başlat.

Bu şekilde XP 32-Bit 4GB Rami görüyor ama kullanabiliyormu bilmiyorum.

Arkadaşlar peki bu yöntem işe yararmı yapan deneyen varmı acaba

@hicks hocam öncelikle çalışman için teşekkürler.

Ayrıca yukarıdaki bilgiyi bana İTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu şu an SDÜ Tıp Fakultesinin tüm bilgisayar işlerini ayarlayan aynı zamanda bilgisayar uzmanı bir tanıdık söyledi. Şahsen 2 GB Ram kullandığım için denemedim sadece forumla paylaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 1 Şubat 2008; 9:49:24 >

• Merhaba,

Yukaıdaki bilgiyi isterse Bill Gates versin yine de yanlış, ben sadece onu belirtmek istedim.

Tekrar yazıyorum; Doğru switch /PAE dir, linklerde detayları mevcuttur.

Teşekkürler,

Hicks
    Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Yukaıdaki bilgiyi isterse Bill Gates versin yine de yanlış, ben sadece onu belirtmek istedim.

Tekrar yazıyorum; Doğru switch /PAE dir, linklerde detayları mevcuttur.

Teşekkürler,

Hicks

Zaten bu konu hakkında ileri bilgim yok. Yanlışı düzelttiğin için teşekkürler hocam.
  • İşin özü 32 bit XP kullananlar 4 gb takılı olan ramlarini daima 3.xx şeklinde kullanmaya mahkümlar.Ve ortada bunu düzeltmek için ne bir komut nede bir başka yol var.Tek yol 64 bit'li sisteme yol vermek.Düz mantık oldu sanırım =) Aynı sorundan muzdarip olan ben için sanırım yeterince açık ve seçik bir anlatım olmuş =)

(ingilizce bilmediğim için linklere sadece bakmala kaldım.yinede araştırıp yayımları yapan arkadaşa emeğinden ötürü teşekkür eder ellerinden farenin eksik olmamasını dilerim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helsinki Vampire -- 17 Mart 2008; 2:21:09 >
  • Bildigim kadariyla kagit uzerindede olsa 4gb ram sorunlari vista icin sp1 cikinca XP icinde sp3 cikinca hallolacakmis.Yani en azindan sorunsuz calisacaklar ve 4gb olarak taniyacakmis cunku 64bitlik XP ve Vistada da bircok 4gb ram sorunu mevcutmus.Yeni SP larla bu sorunlar en azindan kagit uzerinde cozulecekmis bekleyip gorecez.
    Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.