Şimdi Ara

4 GB RAM GÖRMEME SORUNU ve Windows İşletim Sistemleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
2
Favori
90.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir ekleme de ben yapiyim. anakartınız 4 gb rem kapasiteli ise 64 bit vista kursanız bile
    hepsini görmeyecektir....
  • Benim sisitemimde (32 bit SP1 Vista),sistem özellikleri ve CPU-Z'de 4 GB gösteriyor.Görev yöneticisinden baktığımda ise 3326 olarak gösteriyor. Resim eklemeyi bilmediğim için resim koyamadım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

bir ekleme de ben yapiyim. anakartınız 4 gb rem kapasiteli ise 64 bit vista kursanız bile
    hepsini görmeyecektir....

Sebep ?????????
  • demek ki kazancım 0.25 olmuş yeteeeer
  • Ellerine sağlık. Çok yararlı bir konu olmuş aydınlanmaya ihtiyacı var insanların.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Helsinki Vampire

İşin özü 32 bit XP kullananlar 4 gb takılı olan ramlarini daima 3.xx şeklinde kullanmaya mahkümlar.Ve ortada bunu düzeltmek için ne bir komut nede bir başka yol var.Tek yol 64 bit'li sisteme yol vermek.Düz mantık oldu sanırım =) Aynı sorundan muzdarip olan ben için sanırım yeterince açık ve seçik bir anlatım olmuş =)

(ingilizce bilmediğim için linklere sadece bakmala kaldım.yinede araştırıp yayımları yapan arkadaşa emeğinden ötürü teşekkür eder ellerinden farenin eksik olmamasını dilerim)

Peki o dediğin gibi 3.xx Ghz şeklinde gördükleri,3.xx kadar kullanabildikleri anlamına gelir mi?

edit:Bir de bu 64 bit işletim sistemi tam olarak nedir ve nelere sahip olmayı gerektirir donanımsal olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 17 Mart 2008; 23:22:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

quote:

İşin özü 32 bit XP kullananlar 4 gb takılı olan ramlarini daima 3.xx şeklinde kullanmaya mahkümlar.Ve ortada bunu düzeltmek için ne bir komut nede bir başka yol var.Tek yol 64 bit'li sisteme yol vermek.Düz mantık oldu sanırım =) Aynı sorundan muzdarip olan ben için sanırım yeterince açık ve seçik bir anlatım olmuş =)

(ingilizce bilmediğim için linklere sadece bakmala kaldım.yinede araştırıp yayımları yapan arkadaşa emeğinden ötürü teşekkür eder ellerinden farenin eksik olmamasını dilerim)

Peki o dediğin gibi 3.xx Ghz şeklinde gördükleri,3.xx kadar kullanabildikleri anlamına gelir mi?

edit:Bir de bu 64 bit işletim sistemi tam olarak nedir ve nelere sahip olmayı gerektirir donanımsal olarak?

64 bit işletim sistemini kullanbilmen için 64bit destekli işlemci , bu işlemci içinde ona uygun anakart , gerekmektedir...Örnek olarak senin kullandıgın sistem..

YAnlız 64 bit işletim sistemlerinin driverları daha tam oturmadıgı için halen pek çok sorun ile karsılasabiliyor kullanıcılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgurgen -- 18 Mart 2008; 2:54:20 >

• Arkadaşlar 32 bit xp'de 4 Gb ramim 3 küsür değilde tam 2 Gb olarak gözüküyor.Nedeni ne olabilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mgurgen

quote:

quote:

64 bit işletim sistemini kullanbilmen için 64bit destekli işlemci , bu işlemci içinde ona uygun anakart , gerekmektedir...Örnek olarak senin kullandıgın sistem..

YAnlız 64 bit işletim sistemlerinin driverları daha tam oturmadıgı için halen pek çok sorun ile karsılasabiliyor kullanıcılar...

Peki ilk sorduğum soru yani 3 GB görünse de 4GB olarak çalışır mı XP 32bit te?Çünkü benim için ne göründüğü o kadar da önemli değil önemli olan gerçek performansı alabilmek.

• Windows un 32 ya da 64 bit olması diğer windows uygulamalarının desteklenmesi anlamında bir sorun yaratır mı? Yani demek istediğim, 64 bitlik windowsta her türlü oyun, prog vs kullanılabilir mi yoksa bu oyun ve programların da 64 bitlik versiyonlarının mı kullanılması gerekir?
  • 64bit windowsta, 32bitteyken kullandığın oyun,prog vs. için kimse %100 uyumluluk garantisi veremez. Misal,geçenlerde XP64'e Colin Mcrae Dirt kurdum ama çalışmadı. Bu tür uyumsuzluklara da hazırlıklı olmak lazım.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mgurgen

quote:

quote:

Peki ilk sorduğum soru yani 3 GB görünse de 4GB olarak çalışır mı XP 32bit te?Çünkü benim için ne göründüğü o kadar da önemli değil önemli olan gerçek performansı alabilmek.

Hayır, 4GB olarak çalışmaz...

• değerli arkadaşlar:
    intel 1066 mhz desteki dualcore işlemcili 4 gb kinstoon rem olan pc ye wista 32 bit kurdum sorun suz kuruldu ama sistemden 3,25 gb gözüküyor,
    kurduğum utulitiy programı 4096 olaraqk görüyor...vee vista 64 bit i aynı sisteme kurmaya kalktığımda alet kurulduktan sonra takılıolan malzemeleri algılarken
    çakılıp kalıyor ben bu işten bişi anlamadım hasılı 64 bit vistas bile 4 gb rami görmüyor denenmiştir
  • İmzamdaki sistemde 8 gb ram var ve 64 bit vista hepsini görmekle kalmayıp kullandırıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: taraplili

değerli arkadaşlar:
    intel 1066 mhz desteki dualcore işlemcili 4 gb kinstoon rem olan pc ye wista 32 bit kurdum sorun suz kuruldu ama sistemden 3,25 gb gözüküyor,
    kurduğum utulitiy programı 4096 olaraqk görüyor...vee vista 64 bit i aynı sisteme kurmaya kalktığımda alet kurulduktan sonra takılıolan malzemeleri algılarken
    çakılıp kalıyor ben bu işten bişi anlamadım hasılı 64 bit vistas bile 4 gb rami görmüyor denenmiştir

vista 64 128gb rama kadar destekler.. ben 8gb rami sorunsuz kullanıyorum vista 64 te.. xp 64 tede aynı şekilde sorun yok..
  • Emeğinize sağlık. Bilip bilmeden atan bir sürü kişi mevcut. Bu konu faydalı olucak.

Paylaşıma devam.
  • bende ram almayı dusunuyorum. bu yorumlara gore 32bit lik xp de 4gb almak gereksiz gorunuyo. 3gb gordugu ıcın dual calısmayıda bozacagın bıze hız acısındanda pek bı fark yaratmıcak o zmn ben 2x1 1200mhz goren bı ram bulım onu alım daha faydalı olucak sanırsam. Acıklamalar ıcın tesekkurler.
  • Peki arkadaşlar 32 bit XP de 2+2 gb ram takılı olduğunda benim sistemim 3.25 gb gördüğünde yine de dual olarak çalışmaya devam eder mi?
    Burada ikinci 2 gb ramden sadece 0.25 gb olarak faydalanabilmekteyim, bunu söküp 1 gb taksam dual özelliğini bozduğumdan 0.25 gb'lık ram'den daha fazla mı performans kaybı yaşarım sizce ?

Edit
    Makina : LG P1 Pro Express Dual Notebook (T5600+4GB Kingston 667Mhz+945PM çipsetli anakart)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 26 Temmuz 2008; 23:38:59 >
  • bu konu hakkında daha önce hicks hocamda dahil olmak üzere çok yazıp çizdik ama birileri arıştırmadan tekrar tekrar konu açarak aynı şeyleri sormaya devam ettti umarım bida sormadan bu konuyu okurlar

toplu halde yazılması güzel olmuş

anlamak istemeyen kullanıcı arkadaşlarında zihniyetlerinin değişmesi umuduyla yoksa daha çok 4gbramim var 3 gbgörünüyor diyen arkadaşlarla karşılaşacağız
    birazcık araştırsalar ellerine yapışır klawye
  • Dostum bu dediklerinin bana olmadığını varsayıyorum çünkü bu soruyu sormadan önce (çok uzun olmasa da 3-5 konu kadar) araştırma yaptım ama dediğimin cevabını bulamadım. Eğer bana demişsen de zaten yazdıklarımı okuyup anlama yönünde birazcık daha dikkat sarfetmeni önemle istirham etmekteyim !
    quote:

Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

bu konu hakkında daha önce hicks hocamda dahil olmak üzere çok yazıp çizdik ama birileri arıştırmadan tekrar tekrar konu açarak aynı şeyleri sormaya devam ettti umarım bida sormadan bu konuyu okurlar

toplu halde yazılması güzel olmuş

anlamak istemeyen kullanıcı arkadaşlarında zihniyetlerinin değişmesi umuduyla yoksa daha çok 4gbramim var 3 gbgörünüyor diyen arkadaşlarla karşılaşacağız
    birazcık araştırsalar ellerine yapışır klawye

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.