Şimdi Ara

4 GB RAM GÖRMEME SORUNU ve Windows İşletim Sistemleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
2
Favori
90.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde bildiğim kadarıyla vista için ne kadar çok bellek, o kadar çok rahatlık ve yayılma demek. Yani rahat çalışması bakımından.

Diğer topic'lerde görmüşsünüzdür belki, 4gb. ram kullanıyordum xp 32bitte. tabi 1gb. haybeye gittiği için, vista 64bit'e geçtim.

Bu zamana kadar vistayı kullanmaktan hep kaçtım. Performans düşmanı diye... Ama bu akşam gördüklerim beni şaşırttı...

3 disk ile raid 0 hdd performansı, 8gb. ram, E8400 işlemciyi 3.94ghz'e kadar çıkarttım ve sonuç inanılmaz. Gerçekten xp kadar hızlı çalışıyor vista...

3 disk ile raid 0 hdd performansı, 8gb. ram, E8400 işlemciyi 3.94ghz'e kadar çıkarttım ve sonuç inanılmaz. Gerçekten xp kadar hızlı çalışıyor vista...
  • Vista'nın ram kullanmasını azaltmak için superfetch özelliğini kapatırsınız olur biter ama ben tavsiye etmem performans düşüşü yaşarsınız vista bu ramleri sık kullanılan uygulamalara çabuk ulaşılması için belleğe alıyor bence güzel bir özellik.
    Ayrıca vista kullanıyorsunuz da 64 bit olanını niçin kullanmıyorsunuz onu da anlayamadım ben 6 aydır kullanıyorum ve memnunum xp64 denedim 2 gün sürdü vistaya dönmem.
  • çok yararlı bir bilgi
  • 64 bit xp kurduk ve bildik powerdvd, oyunlar, orbit, nod32 vs. gibi hepimizin bilgisayarında var olan uygulamalarda işletim sistemi 64 bit olduğu için kurulamama, çalışmama gibi sorunlar ortaya çıkar mı ? eğer öyleyse kalkıp bu tür bildik programların 64 bit lik versiyonlarını mı arayacağız ? sırf bu sebeple 64 bit kurmakta tereddütlüyüm.

CominGSoon
  • Ben de 2 Gb ram'e sahip makinemle Crysis oynarken görev yöneticisinde ram kullanımını 2.4 Gb dolaylarında gördükten sonra 1 Gb daha ram almaya karar verdim.. Ama 1 Gb ile 2 Gb arasında 15 Ytl fark olduğunu görünce 2 Gb alayım dedim, elimde de 2 Gb'lık ram vardı, aynı markanın aynı hızda aynı gecikme zamanına sahip 2 Gb'lık ram'ini aldım dual çalıştırayım diye (bi işe yarıyo sanki dual) Neyse madem ram'i 4 Gb yaptım, sistemi de 64 bit yapayım dedim. Xp x64'ü kurdum, driver'larda herhangi bi problem yaşamadım, bikaç program da indirdim (anti-virüs, arşivleme, multimedya vs.) Bakalım ne kadar işime yarayacak 4 Gb ve 64 bit görücez..

Orjinalden alıntı: eozdeniz1907

4 GB'den fazlası zarar.

Evet ama 32bit icin gecerli.64bit icin 6gb ve yukarisi oneriliyor.6gb nasil oluyor derseniz nehalem ve ddr3 icin gecerli.
  • bende çok araştırdım bu x86 ve 4 gb olayını ama dikkatimi çeken farklı bişey oldu Chipset üreticileri anakartın x86 modunda ne kadar adresleme yapacağını limitliyorlar intel x86 3 gb ama gerçek bir x86 işlemci (max) tam 4 gb adresleme yapıyor. yani chipsette bu arada ön planda

Orjinalden alıntı: kaanXXXx

xp en fazla 3gb vista 4gb alır yer varsa 6gb de alırda 4gb gözükür

Dogru söylüyorsun işletim sistemide önemli Microsoft alt sınıf bir işletim sisteminin üst sınıf bir işletim sistemiyle aynı bellek kapasitesini destek vermesi işine gelmez.

Millete efendilik yoktur; hizmet etme vardır. Bu millete hizmet eden, onun efendisi olur.
  • Teşekkür ediyorum aynı sorunla bende karşılaştım bugün
    Mecbur artık 64 bit işletim sistemi kuracağız..
  • arkadaşlar amma takılmışsınız bu ram olayına sanki 50 gb ram 5 tane ekran kartını birleştirsen ne olur su soğutma çıktı yok çok yüksek performanstı bilmemneydi millete sattılar deli fiyatlardan sonra thermaltek açıklama yapıyor titan amanda ilk versiyon su soğutmalarımızdan daha yükse performansa sahip diyo oyun firmalarıda sapıttı crysis çıktı adamlar diyo kasmayın hiç bir pcde full oynayamazsın diyo gta çıktı yok daha ileride çıkacak sistemlere uyumlu yaptık oyunu orta ayarlarda oynayın diyo boşa kasıyoruz göya teknoloji rahatlık demek ne rahatlığı insanı kanser ediyo bazen bu arada 64 bit vista kullanıyorum şimdiye kadar desteklemeyen bi programla karşılaşmadım bazı programları yüklerken desteklemiyor diye hata veriyo fakat ardından programı kullandırıyor ve ready boost özelliğini 32bite nazaran daha verimli kullanıyor vistadan farklı performans bekleyen varsa daha çok bekler sonuçta hala nt tabanlı bir işletim sistemi :) nezaman şu ssd lerin fiyatları düşer ozaman huzura ereriz herkese saygılar
    q6600 g0 * gigabyte ep35 combo * msi gtx260 *2*2 gb corsair * thermaltake titan amanda soğutucu * high power psu * 230 gb samsung * 82 samsung lcd *5+1 logitech x540 * avermedia a 700 pro dvb-s * creative audigy se

• Eline sağlık

www.csodevim.com

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.