Şimdi Ara

4.5 Ghz Yaptım Ama Oyunlarda Mavi Ekran Yiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmzamdaki işlemcimi oc yaptım ancak ağır işlemci yükü gerektiren oyunlarda mesela bf3 de mavi ekran yiyorum. Oyunu 10 dakika oynayamıyorum hemen donuyor. Oc işlemini sadece "çarpan" yükselterek yaptım ve frekansa uygun voltaj verdim. Mavi ekran yiyince voltajı gerektiğinden fazla vermeme rağmen bu mavi ekran sorunundan kurturalamdım. Ne yapmalıyım? Ramlare dokunmadım oc sırasında, normal 1.5v 1600mhz.

Teşekkürler..

• düşür o zaman biraz saat hızlarını işlemcin takoz ötesi çıkmış olabilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer'

düşür o zaman biraz saat hızlarını işlemcin takoz ötesi çıkmış olabilir :)

Az önce ram hızlarını 1600 den 1500 e çektim bus hızını düşürerek ve mavi ekran sorunu ortadan kalktı, işlemci yine 4.5 ghz. Ramlar ile ilgili bir sorun sanırım?
  • sorun olmamasi lazim zaten ramlerinizin norml calisma frekansi 1600mhz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.45 fazla bi voltaj değilmi ?

ben 4.2 1.3v ile 8120 yi çaliştiriyorum fps 210
  • quote:

Orijinalden alıntı: phenomll

1.45 fazla bi voltaj değilmi ?

Benim default voltaj 1.320 3.3 ghz de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

quote:

bak istersen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS 1.6 Ekran ayarı
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Dostum ne yazık ki işlemcin takoz çıkmış bu da senin şansın artık. Bende fx-4100 vardı stok voltaj 1.3v ve 3.6ghz den hiç voltajı ellemeden 4.6 ya çıkıyordu İşlemcin takoz malesef.

• anakartdan dolayı olamazmı
  • Tamam işlemcim takoz çıktı. Ancak bu frekanslarda voltajı yükseltsem bile sonuç alamazmıyım? İlla mavi ekran mı yemem gerekiyor Çünkü ram frekansını düşürünce sorun ortadan kalkıyor. Anakartımda kaliteli aslında ama işlemci yönünden şanssızmışım

İleride işlemci soğutucusu alıp 5.0 ghz düşünüyorum.

Edit:

Günlük kullanımım şu resimdeki gibi: (oyunlarda mavi ekran veren ayar)

Şimdi ben 4.5 üstü için ram hızlarını düşürüp bus hızınımı yükseltmeliyim yoksa ram hızını düşürüp çarpan kilidinemi yüklenmeliyim? Mavi ekran sorunu %90 ramlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Birde oc yaparken sadece voltaj, çarpan kilidi, bus hızı, ram voltajı ve amd cool and quit(kapatıyorum) ayarlarını kurcalıyorum. Ekstra bir ayar yapılması gerekiyormu acaba anakartdan?

Bu kadar overclock yapmak istememin sebebi tüm uygulamalarda 3.0 lık eski intel işlemcim(i3-550) ile 4.0 şu anki işlemcimin aynı performansta olması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reliq -- 29 Mayıs 2012; 13:39:46 >

• Demin 4.5 ghz üstüne oc yapmaya çalıştım:

1- Bus hızını düşürdüm çarpan kilidini yükselttim, sistem çakıldı. (1.475v)
    2- Sadece bus hızını yükselttim, sistem çakıldı. (1.475v)
    3- Ram hızını 1600 mhz den 1333 mhz e çektim ve hem bus hem çarpan kilidi ile denedim, sistem çakıldı. (1.475v)

Default 1.320 olan voltajı 1.475 den fazla vermeye gerek duymuyorum açıkcası.

Anlaşılacağı üzere harbi takoz çıktı işlemci...
  • Yabancı forumda adam 1.6 v vermiş 5ghz için. Demekki daha gideri var, denemelimiyim bende?

• quote:

Yabancı forumda adam 1.6 v vermiş 5ghz için. Demekki daha gideri var, denemelimiyim bende?

dene bence
  • 6 çekirdekte 4 MHz yetmiyor mu ya 4 çekirdek 1.5 Ghz BF3 yetiyor... (1.8'e artırınca oldukça ciddi bir performans farkı oluyor)

# Bir de bence soğutma sağlamsa voltajı o kadar artır.. Muhtelemen biliyorsundur zaten voltaj demek sıcaklık demek...
    # Bu arada reklam gibi yazmış olacağım ama lütfen şu konuda bana yardımcı olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightHT -- 31 Mayıs 2012; 21:30:47 >
  • Birşey dikkatimi çekti her program voltajı aynı göstermiyor, hangisine inanacağım?

@Umut.A

Yetmiyor, hesaplama ve render olarak berbat bir işlemci.. Mesela fizik olarak ön plana çıkan bir oyun açtığımda mesela ring of rods, eski intel 3.2 işlemcim ile neredeyse aynı performansa sahip şu hali ile(4.5ghz)

Edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reliq -- 31 Mayıs 2012; 22:56:50 >

• Hiç birine güvenme. Aç biostan bak en iyisi.
  • quote:

Birşey dikkatimi çekti her program voltajı aynı göstermiyor, hangisine inanacağım?

@Umut.A

Yetmiyor, hesaplama ve render olarak berbat bir işlemci.. Mesela fizik olarak ön plana çıkan bir oyun açtığımda mesela ring of rods, eski intel 3.2 işlemcim ile neredeyse aynı performansa sahip şu hali ile(4.5ghz)

Edit: imla.

Anladım o zaman, senin bf3'ten bahsettiğini görünce dalga mı geçiyorsun diye düşünmüştüm.

# 7 sene boyunca bilgisayar kartları,işlemcileri vs. konusunda geri kaldık.
    # Umarım sorunu çözebilirsin.
    # Bir de laptop için en iyi kontrol etme programı hangisi ? Laptop'un Biosu nerdeyse bomboş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightHT -- 1 Haziran 2012; 7:05:27 >

• oyundayken işlemci sıcaklığı kaça kadar çıkıyor 4.5ghz de? birde ramlere 1.55v vererek dene bakalım, standart soğutucu yeterli olmuyor olabilir, işlemcinin yükteki sıcaklıklarına bak amd overdrive daki stabilite testi ile.
  • Arkadaşlar, ben konu açınca kolay kolay cevap alamıyorum, buradan sorayım dedim, AMD overdrive bende hiç bir şekilde hiç bir şeyi kabul etmiyor (Mesela saat hızını artırmak). Apply dedikten sonra ayarları geri eski haline getiriyor. Fakat deneme olarak voltajı minimum artırabileceğim kadar artırdım, direk artırdı.
  • amd nin işlemcileri o.c de problem yapıyor voltajı biraz daha yükseltip tekrar dene bence.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.