Merhaba arkadaşlar 2.el acer bir laptop aldım sahibinden.com adresinden get yöntemi ile.Bilgisayar ilk başlarda düzgün çalıştı ama 20 gün sonra ekran gitti.Ben de harici ekran kartını söktüm üzerinde yapışkan, kızarıklık falan olduğunu gördüm ve bu forumda bi konu açtım anlayan arkadaşlara sordum kart kesin tamir görmüş işi bitmiş dediler.Resmen pişirilmiş. Satın aldığım şahsiyete mesaj attım ve ikinci el başka bir kart göndermesini istedim.Bu arkadaşta kartı tamir ettimediğini değiştirmediğini nereden bileyim diyerek 70 tl verip geçici olarak tamir ettirebileceğim bir yerin adresini veriyor bana.Şimdi, ben savcılığa dilekçe versem kabul edilir mi?Dediğim gibi ilk aldığım zaman kartı açıp bakmadım.Herhangi bir şansım var mı? Ve ya ne yapabilirim.Anlaşmamakta ısrar ederse burası dahil arkadaşın adını bütün forumlarda paylaşacam ve kendisine güzel bir yorum bırakacam sitede. https://picasaweb.google.com/101407232082165139672/21Nisan2012
Merhaba,
Aldığın cihaz 2.El bir ürün.
Aldıktan 20 Gün sonra arıza yapmış bir ürün için, yapabileceğin pek bir işlem yoktur.. Almış olduğun vatandaş sana garanti verdi mi? Garanti vermediyse, kabullenmek zorundasın bu durumu.
adamdan mahkeme tehtidi ile anca kartın parasının yarısını alabildim.
O zaman bu duruma şükür edeceksin. Çünkü orata da bir ikinci el cihaz var. Sen bu cihazı aldığın zaman, elin de bozuk çıkmadı, aradan 20 Gün yani yaklaşık olarak bir ay kadar süre geçti.
Adam kalkıp sana, kartı senin bozduğunu iddaa ederse nasıl kanıtlayabilirsin?
Biraz mantıklı düşünmek lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: ProbLem!
O zaman bu duruma şükür edeceksin. Çünkü orata da bir ikinci el cihaz var. Sen bu cihazı aldığın zaman, elin de bozuk çıkmadı, aradan 20 Gün yani yaklaşık olarak bir ay kadar süre geçti.
Adam kalkıp sana, kartı senin bozduğunu iddaa ederse nasıl kanıtlayabilirsin?
Biraz mantıklı düşünmek lazım.
Adam da böyle dedi ama 3 kuruş için mahkeme işleriyle uğraşmak işine gelmedi.Ayrıca vermesse bütün online satış sitelerinde ve forumlarda bu durumu anlatacağımı söyledim.Yapacaktım da.sonra boşver dedim.bende de hata var.vazgeçtim baktım adam da düzgün cevaplar veriyor.başımın gözümün sadakası olsun.