sayın üstadlarım bu konuda bilgim var ama size yinede danışayım istedim ...
elimde 3 adet 4.2 volt 100 ma güneş paneli var ... bu 3 panel yardımı ile cep telefonu usb ipod kalem pil 6v ve belkide 12 voltluk kuru aküler ve led li sistemler çalıştırmak istiyorum ..
bu yüzden bir devre tasarlamam gerekti..
düşüncem şu 3 panelide seri bağlayarak nasıl çok çıkışlı bir devre tasarlarım ?bana bu konudayardımcı olurmusunuz...
şimdi 3 panel seri olursa 12.6 volt 100 ma ediyor...bu panel bağlantı şeklini değiştirede biliriz... yeni telefon şarj cihazları bana nokia lazım 5 volt 300 ma veriyor...usb şarj cihazlarıda 5 volt 500 ma veriyor ma değerleri düşük olursa şarj süresi uzar o yuzden bizim sistem için ma onemli değil..6 volt kuru akü için 7.2 volt lazım ....şarjlı piller 1.2 volt bunları şarj için 2 li 3 lü yada 4 lü seri bağlantı yapmam gerekecek....devre pil dolduktan sonra şarjı kesmesin o kadar onemli değil ben takip edebilirim...lm7805 li bi devre tasarlamamız lazım sanırım ... cıkamadım işin içinden bi türlü ...
yada şöyle yapılacak 2 li paralel biri seri olmak üzere 8.4 volt elde edilecek bu çıkış 5 volt usb, telefon 4.0 volt 3 lü seri pil yada 5.2 volt 4 lü seri kalem pil için 7.2-7.0 voltta 6 volt kuru akü için işte bu dğerlerde bi kaç çıkışlı devre .....
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum ...
teşekkür ederim abi rüzgar ile ilgili başarılı çalışmalarınızı takip ediyoruz .. bekliyorum ... çok komplike bir devreolması gerekmiyor .. fazla baskı devre bilgimde yoktur .. elemanların devreye bağlanış stillerini çözebileeceğim bir şema armut piş azıma düş rahatlığında olur :D teşekkürler...
hocam süper şimdi malzzeme almalıyım .... yinede ilk bakışta biraz karıştırdım siz bana yardımcı olursunuz sanırım ...
bi tane bobin var sanki onu nasıl saracağız o ölçüde ... panellerden 100 ma den daha az bi değer gelecek buyuk ihtimal devrede harcar tabi ... 1.2 amper akü bile 15 saatte şarj olacak sanırım ortalama..
valla hocam elinize sağlık umarım yapmayı başarabilirim ama yapmam lazım yoksa bu forumda bu topikte işim olmaması lazım ...
her voltajda şarj süper bi nevi dc convertör var sanırım devrede... bu arada şarj kesmiyor sanırım ... zaten ben istememiştim ... biliyorum çin işi küçük taşnabilirleri var bunlarında ben el yapımı taşınabilir bir hale getirmeye çalışacağım ... devrede zorlanacağımı düşünüyorum ama elektronik bölümündeki hocalardan yardım almaya çalışayım ... bu arada
çok teşekkürler .. .
hocam bu arada bu devreye eklemek istediğiniz bişi varsa söyleyin illaki pil telefon usb mp3 vs olması şarj değil şunuda yapabilirsin bunuda yapabilirsin tarzında onerilerinizi bekliyorum ...
dostlar merhaba , sizden bir ricam olacak. bana en az 5 v çıkışı veren güneş pili/paneli lazım acaba nerede bulabilirim. site olarak adres verirseniz sevinirim.. iyi çalışmalar..
benim panellerim işinize yararmı resimlerdeki? bi lm7805 5volt almanızı sağlar...