Şimdi Ara

3litre ortalama ve hdı farkı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2 gün önce eskişehirden afyona gitmem gerekti eskişehir odunpazarı girişte opetten 100tl mazot aldım ve yol bilgisayarını sıfırladım..

araç c4 picasso 1.6 dizel otomatik.. araçta eşim ben ve biraz valiz araç boş 1.6 ton totalde 1.8 tona yakın oldu.. (kıyaslamayı a-b sınıfı 1 ton araçla yapmayalım c mpv dev gibi araç)

yol tek şerit geliş gidiş ve çok dar sürekli kamyon traktör kamyonet yada bi konvoyun arkasında çok iniş çıkış ve keskin virazların olduğu bir yol.. aslında daha sakin kullanımla ortalama 2.7 lere kadar düşmüştü ancak özellikle sollamada ki gaza ani yüklenmeler ortalamayı çok etkiliyor.. klima sürekli açık konumda yaklaşık 120km yol yaptım.. afyon girişte ortalamam 3 litre kalan yakıt yarım depo altında ve 1220km gösteriyor ki full olsa 2250km geçer... ortalama hız 59km ki o yola göre bence fazla bile bilen arkadaşlarım varsa...

bi kez daha hdı dizel motora aşık oldum...

ilk fırsatta aynı yolu 1.2 dsg poloylada deneyeçeğim bakalım ne olacak.. 5litre benzin altına inebilecekmi minnacık başıyla..
     3litre ortalama ve hdı farkı.. 3litre ortalama ve hdı farkı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öcüü.. -- 23 Temmuz 2014; 18:31:42 >

• Üstat hesap kalan menzile göre yapılmaz o ayrı kendi verileriniz bile hesabın yanlış olduğunu gösteriyor.

60 lt depo 100 km de 3 lt ortalama ile 2000 km yol yapar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayılıyorun katalogdan az yakan tüketim içeren konulara

• bu işte bir yanlışlık var sanırsam.Hayır hdi kullanmamış olsam inanacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Üstat hesap kalan menzile göre yapılmaz o ayrı kendi verileriniz bile hesabın yanlış olduğunu gösteriyor.

yanlışlık yok hocam depo 60 litre yazsada boş depo 63 litre mazot alıyor.. yada (40litre yazan aracımda 42-43 litre alıyor)

yol bilgisayarı kalan yakıtı ortalamaya bölüyor ve sana bu sürüş durumunla ne kadar daha yol gideceğini yazıyor ki bu araçta en güzeli hepsi aynı ekranda yan yana yazıyor..

yani depo 60 olsa ortalama 3 yaksa 2000km ederki bu piyasa daki diğer dizellerin hayal bile edemeyeceği bir değer... 2000km burda hemfikiriz sanırım ancak bilgisayar kalan yakıtıda ne gideceğinide tam net söyler heralde..

• quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

bu işte bir yanlışlık var sanırsam.Hayır hdi kullanmamış olsam inanacağım.

sizce neresinde yanlışlık.. hdı kullandığınız araç model yaşı km nedir bilgi verebilirmisiniz..

bu arada araç c mpv.. ben bundan 2 yıl önce c3 kullandım 1 yıl kadar uzun yolda 2-2.5 larda değerleri vardi... ama minnacık araçtı 2 çocuklu bi aile için çok dardı..
  • Hybrid değil demi bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ERA 1.5 DİZEL YAKIT VE FİYAT?
    10 yıl önce açıldı
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarBuyer

Bayılıyorun katalogdan az yakan tüketim içeren konulara

bende bu tarz yorumlara bayılıyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öcüü.. -- 23 Temmuz 2014; 15:28:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35UltrAslan1905

Hybrid değil demi bu

yok hocam normal hdı dizel otomatik a6r şanzumanlı boş 1.6 tonluk 2010 model 64bn km de araç...
  • Düz yolda arada inip koşturarak iterseniz 3000 km yani kmde 3 kuruşa kadar düşürebilirsiniz tüketimi.
    Moralini çok bozmayım diye şaka yaparak gireyim dedim ama hesabın yanlış aslan. Eğer dopruysa senin araba hybrid

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    Eğer hesap doğruysa senin arabana citroenin 2035 senesinde çıkacak tasarruf motoru konmuş hatayla :D ( ironi )
  • demek ki yeni 308 1.6 e-hdi sürseniz arabadan inmezsiniz

e-hdi motorlar sınıfının en iyilerindendir performans ve ekonomiyi çok iyi harmanlamışlar .
  • adamlar az yaksın, aküden elektrik almasın diye göstergeyi hesap makinesi ekranından yapmış
  • kimsede göstergeye laf etmemiş yazıklar olsun
  • 122 km yol yapmış ve ortalama 3 litre. Mükemmel bir değer. Alacağım araç kesinlikle Hdi motorlu olacak.
  • Ben de 8 litre benzin tüketimine az diyordum kendi kendime. Yalnız bu dizel motor olayında bir tutarsızlık var. 10 litre yakan da var 3 litre yakanda. Enteresan...
  • Kalan yakıt ile ortalama tüketime bakarak x kadar daha giderim gibi bir tüketim testi olmaz.

Depoyu pompa atana kadar doldurtursunuz, pompa " tık " edince bıraktırırsınız. 1 tam depo ile kaç kilometre gidip ortalamanız ne ise onu söylersiniz. Kuruş hesabı içinse depoyu ikinci kez aynı şekilde doldurup ne kadar yakıt aldıysa onu yaptığınız kilometreye bölerseniz net sonuçlar ve varsa göstergede ki sapmalar ortaya çıkar.
  • Bakın bu da 946 km yaptı, 3.5 litre :

Bu da 946 km sonunda yakıt ibresinin geldiği nokta, araçla olan tecrübelerime göre depoda 25 litreye yakın mazot var diyebilirim :

Kalan 25 litreyi de bu kullanımla bitirseydim yakıt almadan önce ~600-700 km daha yapardı, 1600 km'yi zorlayacaktım bu depo ile (önceki rekorum 1440 km).

Ki bu motor EURO4 1,6 HDi 110 hp motor, kilometresi de fotoğrafta yazıyor

EURO5 e-HDi kullanıyor olsam neler olacak kim bilir

Konu sahibinin tüketimi de müthiş bir değer, yukarıdaki fotoğraflar 2006 model 307'ye ait (1340 kg). Koskoca C4 Picasso ile o değerlere düşmek herkesin harcı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 23 Temmuz 2014; 15:59:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Üstat hesap kalan menzile göre yapılmaz o ayrı kendi verileriniz bile hesabın yanlış olduğunu gösteriyor.

yanlışlık yok hocam depo 60 litre yazsada boş depo 63 litre mazot alıyor.. yada (40litre yazan aracımda 42-43 litre alıyor)

yol bilgisayarı kalan yakıtı ortalamaya bölüyor ve sana bu sürüş durumunla ne kadar daha yol gideceğini yazıyor ki bu araçta en güzeli hepsi aynı ekranda yan yana yazıyor..

yani depo 60 olsa ortalama 3 yaksa 2000km ederki bu piyasa daki diğer dizellerin hayal bile edemeyeceği bir değer... 2000km burda hemfikiriz sanırım ancak bilgisayar kalan yakıtıda ne gideceğinide tam net söyler heralde..

Hocam 63 lt ise 2100 yazar bu sefer de

Ama şundan emin olun ki pist harici veya özel seçilmiş bir guzergah dışında 2 bin km boyunca 3 lt ortalama yapmak imkansız. Ben kasarak 1200 km yol yaptım ort 4,3-4,4 gibi çıkmıştı tdi Leonda. C4 olsa 4 lt çıkardı bundan eminim. Guzergah tuzla antalya pamukova şeklinde idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Bakın bu da 946 km yaptı, 3.5 litre :

Bu da 946 km sonunda yakıt ibresinin geldiği nokta, araçla olan tecrübelerime göre depoda 25 litreye yakın mazot var diyebilirim :

Kalan 25 litreyi de bu kullanımla bitirseydim yakıt almadan önce ~600-700 km daha yapardı, 1600 km'yi zorlayacaktım bu depo ile (önceki rekorum 1440 km).

Ki bu motor EURO4 1,6 HDi 110 hp motor, kilometresi de fotoğrafta yazıyor

EURO5 e-HDi kullanıyor olsam neler olacak kim bilir

Konu sahibinin tüketimi de müthiş bir değer, yukarıdaki fotoğraflar 2006 model 307'ye ait (1340 kg). Koskoca C4 Picasso ile o değerlere düşmek herkesin harcı değil.

Benzinli araç kullana kullana ekonomi uzmanı olduk. İddia ediyorum hdi motora geçsem 2 litrenin altını görürüm bu uzmanlıkla.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.