Şimdi Ara

3G İNTERNET KULLANANLAR....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben 3g internet e geçmeyi düşünüyorum.bıktım bu ttnet fiyaskosundan...yalnız 3g internet kullananlar memnunlar mı merak ediyorum? o Yüzden bir kaç sorum olacak;

Öncelikle hızı kaç mbite kadar çıkıyor ve genelde kaç mbit?

Ayrıca online oyun oynatabilecek kadar verim alabilirmiyim? (ben online oyun oynayan biriyim çünkü)

ve maliyeti aylık ne oluyor??

kullanıcı arkadaşlar tecrübelerini bildirirlerse çok memnun olurum.....

• hız konusunda sıkıntı yok rahatça 5-6 mbps görüyorum yalnız 3G internet ayda 4GB üzeri kullananlara göre değil. sadece kotalı kullanıcılar için bir alternatif olabilir. fiyatı şu an turkcell ve avea'da 39TL/ay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 24 Ocak 2011; 10:53:30 >

Orijinalden alıntı: engink

hız konusunda sıkıntı yok rahatça 5-6 mbps görüyorum yalnız 3G internet ayda 4GB üzeri kullananlara göre değil. sadece kotalı kullanıcılar için bir alternatif olabilir. fiyatı şu an turkcell ve avea'da 39TL/ay.

4gb kotalı kullanıyorum zaten ben ttnette..bana 4gb yeter de online oyun konusunda sıkıntı olur mu olmaz mı ondan emin değilim...kullanan arkadaşlar biraz bilgilendirseler daha rahat karar verme imkanım olacak.

Orijinalden alıntı: kalennder

quote:

hız konusunda sıkıntı yok rahatça 5-6 mbps görüyorum yalnız 3G internet ayda 4GB üzeri kullananlara göre değil. sadece kotalı kullanıcılar için bir alternatif olabilir. fiyatı şu an turkcell ve avea'da 39TL/ay.

4gb kotalı kullanıyorum zaten ben ttnette..bana 4gb yeter de online oyun konusunda sıkıntı olur mu olmaz mı ondan emin değilim...kullanan arkadaşlar biraz bilgilendirseler daha rahat karar verme imkanım olacak.

Alıntıları Göster
    galiba 3g de en mantıklısı türkcell in ön ödemeli 4 gb 39 tl olanı.ben de düşünüyorum ama kota çok çabuk doluyor diyen çok hem indirme hem yükleme kotadan düşüyor ama yinde adsl den daha çabuk düşüyor diyenler var.bıktım sabit tlf ücreti ödemekten ama mahkumum 2. seçenek sadece 3g oda muallak.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Ben kullandım online daha çok iyidi turkcell 3g ama kesinlikle download yapmaman gerekiyor ve kotanı sureklı kontrol etmen gerekıyor ipn ucunu kacırdın mı kabarık fatura seni bekler benim başıma geldi bir kere 49 yerine 189 ödedim :)
    ||AMD Ryzen 5 7600 @ Corsair H100i Elite Capellix XT Liquid CPU Cooler ||Asus Dual GeForce RTX 4070 OC Edition 12GB GDDR6X||Corsair Vengeance RGB 32gb (2x16) 6000Mhz DDR5 CL30||Msi B650 Tomahawk||Corsair icue 4000X Rgb Mid-Tower ATX Smart Case||LG C3 Oled Evo 48inc||Samsung 980 Pro 2tb Nvme M.2 ssd||Corsair Rm750x 750 Watt 80 Plus Gold Psu|| Corsair K70 Rgb MK2 Cherry MX Gaming Mechanical Keyboard||Corsair M55 Rgb Pro Gaming Mouse||Corsair Void Elite Rgb Gaming Headset with 7.1 Surround Sound|| Fanatec CSL DD 8nm Clubsport Steering Wheel Bmw M3 GT2 V2||Sony Playstation 5 Slim||Samsung Q600C Soundbar||Windows 11 Pro

• quote:

Orijinalden alıntı: [-ShaD-]

Ben kullandım online daha çok iyidi turkcell 3g ama kesinlikle download yapmaman gerekiyor ve kotanı sureklı kontrol etmen gerekıyor ipn ucunu kacırdın mı kabarık fatura seni bekler benim başıma geldi bir kere 49 yerine 189 ödedim :)

zaten kesinlikle faturalı almam ön ödemli düşünüyorum ama kararsızım

Orijinalden alıntı: halilcc

quote:

zaten kesinlikle faturalı almam ön ödemli düşünüyorum ama kararsızım

Alıntıları Göster
    online oyun kesinlikle oynayamazsın ping süreleri çok uzun , 100 ms üzeri , dikkat et derim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: uralhan

online oyun kesinlikle oynayamazsın ping süreleri çok uzun , 100 ms üzeri , dikkat et derim..

quote:

böylesi yorumları görünce kararsızlık iyice artıyor...

Üstüne bir de 4gb lık kotanın adslden daha hızlı eridiği görüşünü eklersek..

diğer taraftan hiç kullanmadığım halde telefona her ay 15-20 tl arası vermek kötü oluyor...

sadece nette dolanmak ufak defek şeyler indirmek ve online fifa oynamakl için 4gb adslde hayli hayli yetiyor...bunda nasıl olur acaba?

online oyun yorumlarına göre karar verecem gibi görünüyor...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uralhan

quote:

böylesi yorumları görünce kararsızlık iyice artıyor...

Üstüne bir de 4gb lık kotanın adslden daha hızlı eridiği görüşünü eklersek..

diğer taraftan hiç kullanmadığım halde telefona her ay 15-20 tl arası vermek kötü oluyor...

sadece nette dolanmak ufak defek şeyler indirmek ve online fifa oynamakl için 4gb adslde hayli hayli yetiyor...bunda nasıl olur acaba?

online oyun yorumlarına göre karar verecem gibi görünüyor...

Alıntıları Göster
    hadi arkadaşlar 3g internet kullananlar sadece bu kadar mı?

• interneti az kullanıyorsan ve ayda 4gb geçmessen 3g internet hem ucuz hemde istediğin yerde internet, ben 4gb türkcell'i kullanıyorum benim laptop kendinden 3g modemi var sim kartı laptopa takıyor istediğim yerden internete bağlanıyorum ayda 4gb geçmemeyi çalışıyorum yani memnunum bana yetiyor(4096mb/30gün=136mb günlük kullanım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

interneti az kullanıyorsan ve ayda 4gb geçmessen 3g internet hem ucuz hemde istediğin yerde internet, ben 4gb türkcell'i kullanıyorum benim laptop kendinden 3g modemi var sim kartı laptopa takıyor istediğim yerden internete bağlanıyorum ayda 4gb geçmemeyi çalışıyorum yani memnunum bana yetiyor(4096mb/30gün=136mb günlük kullanım)
    turkcell vınn modem + turkcell vınn modem istasyonu (ethernet + kablosuz) + vodafone hat ve cepnet (sınısız 96 kbps - 12kb/sn) kullanıyorum. 1mbit ttnet adsl bağlantısını iptal etmiş biri olarak bana yetiyor. (cepnet 31 ocağa kadar ücretsiz sonrasında 8tl/ay)

eğer hız ve oyunlar için düşük ping gerekliyse 3 aylık kampanyalı turkcell vınn düşünülebilir. 4gb kota 39tl peşin + 3ay x 39tl ye vınn modem de veriliyor. ikamet ettiğim bölgede yaptığım testlerde stabil olarak 4,5 mbit hıza erişebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanS -- 26 Ocak 2011; 2:12:49 >

• bos verin 3G falan fasa fiso ttnet kullan daha iyi 3G kullanabilmen icin petrol krali olman lazim bende denedim parani cope at daha iyi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatonair

bos verin 3G falan fasa fiso ttnet kullan daha iyi 3G kullanabilmen icin petrol krali olman lazim bende denedim parani cope at daha iyi :)

güzel açıkladın

Orijinalden alıntı: ***Virtual Devil***

quote:

Orijinalden alıntı: ferhatonair

bos verin 3G falan fasa fiso ttnet kullan daha iyi 3G kullanabilmen icin petrol krali olman lazim bende denedim parani cope at daha iyi :)

güzel açıkladın

Alıntıları Göster
    Ben de şu yalın adsl hizmetleri yaygınlaşana kadar eve telefon bağlatıp da tt'nin kölesi olmamak için şimdilik vodafone cepnet paketiyle internete giriyorum. Eğer çok elzem işlerin yoksa (çabuk yapman gereken) ya da sadece nette takılıp haber okumak, facebookda dolanmak gibi kullanacağım diyorsan cepneti tavsiye ederim. Aylık 8 lira, 100 mb dan sonra hız yavaşlıyor ama sayfaları gayet güzel açıyor en azından.

Not: Ayrıca 3g kotalarının çabuk erimesinin nedeni uploadlarında kotaya dahil olması.

Edit: Not

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi britony -- 26 Ocak 2011; 11:00:17 >

• bende hem türkcell 4gb paket var hemde vodafon cepnet var, ben size aradaki farkları söyleyeyim benim pc'de 3g modem var türkcell 128.lik simkartı taktığımda resmen pc uçuyor bağlantıda 3g ile edge gidip geliyor ama yine internet hızlı sayfaları çabuk açıyor artı video, tv seyredebiliyorsun yada hızlı program yüklüyorsun gelelim vodafon cepnete 64 lük simkartı taktığımda internette bağlantı çok sık aralıklarla kopuyor 100 mb kadar herşey normal 100 mb dolunca vodafon hızı 96 kbps düşürüyor o zaman kaplumbağa hızında internet başlıyor bu cepnet geçen sene mayıs ayında başladı edge hız 220 kbps veriyordu o zaman çok güzeldi video bile seyrediliyordu ama şimdi 3g ve edge de hız 96 kbps bu hızla ancak facebook ve mb düşük sitelere girilir ayrıca bazı arkadaşlar var ttnet'i iptal edip cepnete geçiyor at'tan iniyor resmen eşeğe biniyorlar bence ttnet'ten uydunete geçilebilir, tamam bende vınnı pahalı buluyorum ama bana aylık 4gb internet yetiyor ve ayda 39 tl.de ttnetin yanında ucuza geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

bende hem türkcell 4gb paket var hemde vodafon cepnet var, ben size aradaki farkları söyleyeyim benim pc'de 3g modem var türkcell 128.lik simkartı taktığımda resmen pc uçuyor bağlantıda 3g ile edge gidip geliyor ama yine internet hızlı sayfaları çabuk açıyor artı video, tv seyredebiliyorsun yada hızlı program yüklüyorsun gelelim vodafon cepnete 64 lük simkartı taktığımda internette bağlantı çok sık aralıklarla kopuyor 100 mb kadar herşey normal 100 mb dolunca vodafon hızı 96 kbps düşürüyor o zaman kaplumbağa hızında internet başlıyor bu cepnet geçen sene mayıs ayında başladı edge hız 220 kbps veriyordu o zaman çok güzeldi video bile seyrediliyordu ama şimdi 3g ve edge de hız 96 kbps bu hızla ancak facebook ve mb düşük sitelere girilir ayrıca bazı arkadaşlar var ttnet'i iptal edip cepnete geçiyor at'tan iniyor resmen eşeğe biniyorlar bence ttnet'ten uydunete geçilebilir, tamam bende vınnı pahalı buluyorum ama bana aylık 4gb internet yetiyor ve ayda 39 tl.de ttnetin yanında ucuza geliyor.
    yorum yapan herkese teşekkürler ama devamını bekliyorum şahsen:)

zira yorumlarda ''evet 3g internetle online oyun oynadım (fifa vs) hiç bir sorun yaşamadım veya yaşadım'' benzeri ifadeler kullanarak fikir belirten pek olmamış...diğer konularda baya bilgilenmiş oldum ama bir de özel olarak şu konu da bir kaç tecrübe dinlesem düşüncelerim ve kararım daha bi netleşecek.

• quote:

yorum yapan herkese teşekkürler ama devamını bekliyorum şahsen:)

zira yorumlarda ''evet 3g internetle online oyun oynadım (fifa vs) hiç bir sorun yaşamadım veya yaşadım'' benzeri ifadeler kullanarak fikir belirten pek olmamış...diğer konularda baya bilgilenmiş oldum ama bir de özel olarak şu konu da bir kaç tecrübe dinlesem düşüncelerim ve kararım daha bi netleşecek.

Alıntıları Göster
    Ben fifa oynuyorum 3g vinn modemle sorun yaşamıyordum
    ||AMD Ryzen 5 7600 @ Corsair H100i Elite Capellix XT Liquid CPU Cooler ||Asus Dual GeForce RTX 4070 OC Edition 12GB GDDR6X||Corsair Vengeance RGB 32gb (2x16) 6000Mhz DDR5 CL30||Msi B650 Tomahawk||Corsair icue 4000X Rgb Mid-Tower ATX Smart Case||LG C3 Oled Evo 48inc||Samsung 980 Pro 2tb Nvme M.2 ssd||Corsair Rm750x 750 Watt 80 Plus Gold Psu|| Corsair K70 Rgb MK2 Cherry MX Gaming Mechanical Keyboard||Corsair M55 Rgb Pro Gaming Mouse||Corsair Void Elite Rgb Gaming Headset with 7.1 Surround Sound|| Fanatec CSL DD 8nm Clubsport Steering Wheel Bmw M3 GT2 V2||Sony Playstation 5 Slim||Samsung Q600C Soundbar||Windows 11 Pro
  • quote:

Orijinalden alıntı: MARCO

Alıntıları Göster
    vodafon biraz daha zorlasa şu sınırsız olayını..

Orijinalden alıntı: kartalaraz

vodafon biraz daha zorlasa şu sınırsız olayını..

Alıntıları Göster
    3g bant genislikleri degisken oldugundan,yagıslar,kesintiler ile interneti kullanman problemli gunlerin habercisidir. ucreti ve yetersiz servis anlayısı basını agrıtacaktır asla reklamlara aldanma,adı ustunde reklam.
    Ekmegi firincı yapar,balıkcı yapmaz.

işte aradığım cvp bu:) peki fifa oynamak ve nette gezinmek için bana adsl nin 4gb lık kotası rahat rahat yetiyor.3g vınnda da yeterli gelir mi 4gb olayı? Bir de modem için ayrıca ücret ödüyormuyuz?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.