Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.621
Cevap
125
Favori
210.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • muscoflex kullanıcısına yanıt
    Kit için gerekli bilgileri özelden iletiyorum. Yazıcının etrafını cihaza müdahale alanını kısıtlıyor diye kapatmıyoruz aslında. Siz dilerseniz kapatabilir siniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşar merhaba

    http://www.thingiverse.com/thing:1693444 linkdeki parçaları yazdıracak bir arkadaşa ihtiyacım var. Normal baskı işi yapan arkadaşlar çok faiş fiyatlar istediğinden projeme başlayamadım. Yardımcı olacak bir arkadaş var mı?

    Sizden ricam parça ebatlarını inceleyiniz, baskı alanınıza sığıyorr mu kontrol etmeniz ve kargo dahil ücreti belirtmeniz. İstanbul ve ankaradan elden teslim alabilirim.
  • curufperlit C kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Projeyi biliyorum, daha önce çok robot kol bastım, örnekleri instagram hesabımda mevcut. instagram.com/yusuforhan

    Kaliteli ayarlarda yüksek dayanım sunacak şekilde basımı yapıldığında 4-5 kg filament harcanıyor. 1 hafta - 10 gün basım süresi var. Bazı parçalar 30 saatten fazla sürüyor. Allah korusun, tıkanma yada elektrik kesintileri baskının çöp olmasını ve tekrar basılmasını gerektiriyor. Yani riski de fazla, basımı yapacak kişiye. Yinede yardımcı olmak adına özelden yazıyorum size.

    Kolay gelsin.
  • Arkadaşlar merhaba. Sigma 3D yazıcı toplamaya başladım. Parçaları tek tek aldım yaklaşık 3 aylık bir süreye yaymıştım. Neyse şimdi asıl soruma gelecek olursak heatbedi aldım, fakat kablosu bağlı değil. Heatbed için nasıl bir kablo satın almalıyım? Sanırım kalın bir kablo olacak ısıtıcı olduğu için ama cahilliğime verin elektronik bilgim sıfır. Elektrikçiye gittiğim zaman nasıl bir kablo istemeliyim?
  • Heatbed de enerji kablosu olarak 1.5 mm lik kalın, yumuşak, çok damarlı kablo almanız gerekiyor. Yüksek akım çekdiğinden kablo kalın olmalı.

    örnek bir kablo kesiti :
     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuforhan

    Heatbed de enerji kablosu olarak 1.5 mm lik kalın, yumuşak, çok damarlı kablo almanız gerekiyor. Yüksek akım çekdiğinden kablo kalın olmalı.

    örnek bir kablo kesiti :
     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )


    Teşekkür ederim yanıtınız için. Yazıcıyı yapmaya yakında başlayacağım. Başlığın 40. Sayfasına kadar da okudum. @DrMaestro'nunda bloğunu sonuna kadar okudum (Keşke devam etseymiş özelllikle elektronik konusunda) fakat takıldığım konuda biraz buradan başınızı ağrıtacağım artık. :)




  • aydemir_07 A kullanıcısına yanıt
    ozgurtheking kullanıcısına yanıt
    Sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz.

    Elektronik aksam aslında kolay. Bende orjinali yok ancak yinede ekleyeyim burada bir diyagram siz oradan bakabilirsiniz. Orjinalini belki @ozgurtheking ekler sonra.
     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )
  • Yusuf bey teşekkür ederim yardımlarınız için. Öncelikle forumda yazılanları okuyup kendime göre notlar alıyorum, en azından sorulmuş/çözülmüş sorunları baştan sorup bilgi kirliliği yapmamak için. Eğer aklıma yatmayan, takıldığım bir nokta olursa buradan yazarım. Zaten şimdiye kadar ki bölümlerde bir çok kişiye yardımcı olunmuş, o yüzden biraz da gönlüm rahat girebilirim diye düşünüyorum bu işe. :)
  • Merhaba arkadaşlar.

    3D Yazıcımı topladım, motorlara hareketlerini verdim, fakat biraz yavaş hareket ediyorlar gibi hissettim.

    Kontrol ettiğimde x ekseni hareket etmesi gereken mesafenin çeyreği kadar ilerlemiş. Ekrana göre 50mm hareket ediyor, kumpasla ölçtüğümde 12,5mm okuyorum.

    Kullandığım kayış GT2, kasnak ise 20 diş. 1/16 mikrostep e göre hesapladığımda 1mm de 80 puls vermek gerekiyor ve firmwarede de 80 yapmışım. Sonradan farkettim ki kullandığım sürücü DRV8825 için mikrostep oranı 1/32 , bu orana göre 160 a çıkardım 1mm için gerekli puls sayısını. Enterasandır ki 160 yapmama ramen x ekseninde hareket 1/4 oranında hallen. Y eksenini kontrol ettiğimde ise bu oran 1/2. Yani Y ekseni 10mm hareket ederken yazıcının kontrol panelinde 20mm gösteriyor.

    Gözden kaçırdığım ya da hata yaptığım bir yer mi var ? Yardımlarınızı bekliyorum.

    İyi forumlar..




  • talk_an kullanıcısına yanıt
    Sürücünün altındaki jumper lari taktığınızdan yada doğru taktığınızdan emin misiniz?

     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    @yusuforhan merhaba, ilgin için teşekkür ederim.

    Kullandığım sürücünün mikro step oranı 1/32. Ramps a taktığım jumper ların ve kullandığım sürücünün mikrostepi ile ilgili görseller aşağıda.

     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )


    Zaten bu jumperları takmasam mikrostep sayısı düşecek ve motor daha da hızlı dönecek. Benim sorunum tam tersi, motor yavaş dönüyor.

    Motor kablolarının yönü ile ilgili bir sorun olabilir mi? Benim aklıma gelen bu. Motor kablolarını kendim lehimledim. Yanlış ya da ters lehimlemiş olabilir miyim? Mesela fotoğrafta da görünen Y eksen kablosu Siyah-Mavi-Yeşil-Kırmızı şeklinde dizilmişya, aceba siyah ile mavinin (ya da yeşil ile kırmızının) yerini değiştirmem bir farklılık yaratır mı?


    EDİT: X ve Y de 1mm ilerleme için gerekli adım sayısını firmware üzerinde 80-160-320-640 olarak tek tek denedim eksen hızında hiçbir değişiklik olmuyor. Çıldıracam!


    EDİT2: Motorlar ile ilgili bir sıkıntı var. X eksenindeki motoru Y sürücüsüne bağladım, y eksenine hareket verdiğimde motor 1/4 oranında ilerliyor, tersini de denedim, Y eksen motorunu x sürücüsüne bağladım, 1/2 oranında hareket ediyor. Motor bağlantısı ile ilgili öneriniz nedir, nasıl düzeltebilirim bu sorunu?

    Teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talk_an -- 19 Mayıs 2017; 14:35:7 >




  • talk_an kullanıcısına yanıt
    Steps ayarlarını repetier üzerinden mi değişiyorsunuz yoksa LCD üzerinden mi ?

    LCD üzerinden değişiyorsanız STORE MEMORY demedikçe ROM a kayıt yapılmaz.

    Siz şöyle birşey deneyebilirsiniz, boş bir arduino projesini arduino nun içine atın. Böylelikle arduino nun içini temizlemiş olursunuz. Akabinde tekrar adım sayıları düzenlenmiş halde bulunan marlin firmware ini arduino client kullanarak yükleyin kartınıza.

    Muhtemelen arduino da güncellenmiyor steps sayıları.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Repetier firmware kullanıyorum, sitesinden güncelleyip öyle yüklüyorum arduino ya.

    Terminolojiye pek hakim değilim :) Marlin ve repetier farklı arduino yazılımları olarak biliyorum, bir de arduino client nedir? :)


    Bana sorun motor kablolarından gibi geldi. Motorları farklı yerlerden temin ettim, bazıları 6 kablolu. Led kullanarak bana lazım olan kabloları belirledim, diğer ikisini de boşta bıraktım. Bu şekilde kullanmak sorun yaratır mı sizce?
  • talk_an kullanıcısına yanıt
    Yazıcın Sigma3D mi ?

    https://www.thingiverse.com/download:1332261

    Eğer öyle ise linkte verdiğim marlin yazılımını indir yükle. A4988 sürücü 1/16 ya göre adım sayıları girilmiştir.

    Marlin ve Repetier Arduino yazılımı doğru biliyorsun :) Arduino client ise yazılımı, arduino ya attığımız masaüstü programımız.

    Motor kablolarında problem olduğunu düşünmüyorum. Dizilimde sorun olsa motorda dönme değil titreme olurdu, ya da hareketsiz kalırdı.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Evet Sigma3D. Bundan önce CoreXY modeli ile uğraştım, mekanik kısım biraz sıkıntılı olduğundan onu şimdilik rafa kaldırdım :) Sigma3D yi çalıştırabilirsem ileride ona geri dönebilirim :) Repetier firmware kullanmak da coreXY maceramdan kaldı. İlk alışkanlık ne de olsa :)

    Neyse dediğiniz gibi marlini deneyeceğim.

    Ha bu arada sormak istediğim birşey var. Kullandığım ekran full grafik ekran. Bu marlin yazılımını kullansam sıkıntı yaşar mıyım?
  • talk_an kullanıcısına yanıt
    Sizin için hem ekran hemde tüm eksenlerde 1/32 kullandığınızı var sayarak steps sayılarını düzeltip yükledim aşağıdaki adrese oradan indirip yükleyebilirsiniz arduino mega ya.

    http://dosya.co/4y64latct520/Marlin-Development.rar.html
  •  3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

    Plastik parçalarda eksiğim var mı acaba? Kontrol etme şansınız var mı?
  • aydemir_07 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hayırlı olsun öncelikle. Sadece bir adet 8 ps holder dediğimiz güç kaynağını tutan parça eksik oda çok önemli değil.

    Maviler fazla hatta, beyaz mil tutucular danda 8 tane olması gerekirken 9 basilmis oda fazlasıyla yeterli yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuforhan -- 20 Mayıs 2017; 18:9:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Evet maviler fazla olmuş. Teşekkür ederim cevabınız için ;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • talk_an kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, değişmemesinin sebebi büyük ihtimalle eeprom mode ile alakalı şu anda 2 dir muhtemelen onu 1 yapıp yüklerseniz ayarlar değişecektir.

    Aynı eeprom mode seçili iken ne kadar yüklerseniz yükleyin bazı ayarlar değişmiyor. Ayarların değişip değişmediğini repetiter host üzerinden kontrol edebilirsiniz. Orada eeprom ayarları kısmı var motorlar ile ilgili ayarlar vs yaziyor.

    Eeprom mode 1 ise 2 yapın, 2 ise 1 yapın böylece güncel ayarlar yüklenecek cihaza. Ayrıca her ufak ayar için siteden firmware yapmamıza gerek yok. Arduino ikonu olan repetiter programını çalıştırın arduino programı açılacak ve bir sürü sekme olacak. O sekmelerden configuration.h olanı açıp içinden değişiklik yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eCCo -- 21 Mayıs 2017; 9:27:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.