Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
297.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar plastik parçaları konyahmet kardeşindem sağ olsun çok ilgili bi kardeşimiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bunalmis

Cura programının kaynak kodları ile ilgilenmiş olan varmı?

STL dosyayı G koduna çeviren modülün kodlarıyla STL dosyayı ekranda görüntüleyen modülün kodlarını arıyorum.

Bilen varsa samanlıkta iğne aramayayım istedim.

Python kurup araman gerekecek.

• yucelnet kullanıcısına yanıt
    Videodaki sistem çok mantıklı geldi vallahi bana müsait bir vakitte denemek lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • verdiğim linkte plastik parçaları da var. aslında denemek lazım ama bendeki short distance hot end.
    Hızı bayağı arttırabiliriz. Bu halde kafada çok ağırlık olduğundan fazla hızlı hareketlerde ve "_" iki tırnak işareti arası hareketlerde makine kendinden geçiyo, tir tir titriyor zavallı

ama videodaki gibi bir sistemle hız 2 katına kadar arttırabilinir bence.
    Hatta cnc üzerine iş yeri, atölyesi vb. pnömatik sistem kullananlar prusadaki fanları iptal edip hot endi, ve filamenti az basınçlı hava ile soğutabilirler. Bu sefer kafa kuş gibi olur.

ya var ya ne atölyem var ne doğru düzgün hırdavatım var ne de bütçem. yoksa var ya acayip geliştirmeler yapıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 8 Mart 2015; 0:41:48 >

Senden pek farkım yok kısıtlı zaman ve atölyenin olmaması adamın elini kolunu bağlıyor.

Bu sisteme geçiş yaparsak marlinden herhangi bir ayarı değişmemiz gerekirmi acaba ?

Sadece extrudere takılı motor 300-360 gr arasıymış. Cidden fazla.

Birde işin şu yönü var ama , bu ağırlık fanların oluşturacağı titreşimi absorbe etmeye yardımcı olmuyor mudur ? Çok hafif olsa bu sefer titreşime açık olmaz mı ?

• ama motor öyle bir yerde ki extruderde.
    Yani motorun ağırlığı zaten aslında millerin üstümnde ortak yayılıyor. ne öne ne arkaya ne sağa ne sola değil. Yani eşit. Mesela bendeki rewok modelinde z ekseni yükseldikçe motor ile çerçeve arası2-3 mm boşluk kalıyor sıyıyor neredeyse. öyle bir yere koymuşlardı motoru.

yani bence titreşime etkisi olucağını sanmıyorum. Hem zaten hot end de metal yapıda.
    bu sisteme geçiş yaparken tek yapacağımız şey extruder kalibrasyon. biz 100mm gönder dediğimizde motor kaç mm gönderiyor? bunun hesabı yapılacak ve marlinde steps/per değeriyle değiştirilecek. Formül şu;

(eski step/per) x (gönder dediğimiz mm) / (gönderien mm) = (yeni steps/per)
    örnek;
    (700) x (100) / (125) = (560)
  • Bu benim extruder.

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021
    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

hocam x eksenindeki kayışı gerdirmek için yay kullanmışsınız, o sıkıntı yaratmasın, malum esneyen bir şey. X Eksenindeki kayışı gerdirmek için şöle bişey tavsiye edebilirim, z eksenindeki miller var ya, onun bi tanesini üst kısımdaki plastik parçadan çıkarın, ve x eksenindeki kayışı öle bağlayın, mili tekrar yerine takınca kayış gerdirilmiş olur. Ben bunu x ekseninde deil ama y ekseninde somunları sıkarak yapmıştım.
  • Hocalarım 6mm alüminyum plaka nereden bulabilirim?

frame için dwg çizim olan varmı elinde
  • @yucelnet ben parçalardan ne eksik diye çalışmaya başladım plastik parçalarıda bugün basarım yavaş yavaş. Dikkatimi ekran temizleyici Sıvı çekti senin fotoğraf da bende pla öncesi camı aynı temizleyici ve bezle siliyorum epey işe yarıyor

Düzeltme :

Ne yazıkki şimdlik başlayamayacağım çünki burada kullanılan fan 3cm lik sanırım. Benim elimde sadece 4cmlik fan var, bir daha para veremem şimdilik fana. Aynı zamanda bir soru soracağım, bu bowden extruder da filamenti üstten versek problem olur mu ? video da ve diğer bowden extruder larda hep alta yada yana bağlamışlar filament maklarasını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuforhan -- 8 Mart 2015; 12:44:51 >
  • guneysınır kullanıcısına yanıt
    20 sayfanın içinde bol miktarda dwg adresi paylaştık ;)

Geneli thingiverse sitesinde mevcut.

Alüminyum için bulunduğun şehir için google yapmanı öneririm.
    Yücel,

İş-güç-enerji 1/2 m.v^2 hesabından motor kütlesi ve hız olarak hesap etmelisin. Sistemindeki hareketli her ağırlık motor gücünden çalacak. Ya motoru büyüteceksin yada kütleyi azaltacaksın. 340 gram az bir ağırlık değil.

50mm/s hız ile 340 gr için harcanması gereken hız için

E = (0,34 x 0,05^2) /2
    E = 0,000425 joule

Joule/saniye sana Watt verecek.

Motor gücün 4,7 W

Bu durumda hızlanman

a = 4,7 / 0,000425 = 11 m/sn^2

Yazıcıda en önemli etkenin ivmelenme, neden dersen 10mm alanda hızlnıp tekrar yavaşlıyor.

İvmelenmeyi etkileyen iki faktör var, biri motor gücü, öteki ağırlık.

Aşırı güç verdiğinde sistemin zangır zangır sallanıyor, baskı için istenmeyen bir durum. Geriye kalıyor ağırlık. Ağırlığı azaltınca hareket momentumları sisteme daha az yansıyor.

Gel gelelim Prusa tasarımındaki eksiye; Y eksenini, malzeme ekseni olarak tasarlayıp ne demeye hareketli yaparsın ki? Tabla üzerinde tonla malzeme ivmelenme ile zangır zangır titreyecek. X ekseninde bu ivmelenme problemini hallettin diyelim, Y ekseni başına bela, çıkar yolu yok. G kodlu sistemde hareket en yavaş ekseni bekler. Sen X eksenini istediğin kadar hızlandır Y eksenini bekleyeceksin. Onun için senin en fazla ulaşacağın hız 200mm/s üzerinde olmayacak.

• goçhisar kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel belirtmişsiniz olayı Ultimaker 2 belirttiğiniz Y eksenini tabladan kurtararak 330 mm/sn hızlara ulaşabiliyor değil mi ? Ultimaker 2 nin yapısı hakkındaki yorumlarınızı da merak ediyorum bu arada.

Birde sizin geçenlerde foruma eklediğiniz tasarımınızı görmüştüm onda da Y ekseni tabla üzerindeydi, şimdi bu yorumunuzdan sonra o tasarımı değişmeyi düşünüyor musunuz ?

Aslında 200 mm/sn de güzel bir hız ama nasıl ulaşabiliriz ki ? ben şu anda en fazla 60-70 mm/sn arası baskı alabiliyorum ancak kaliteden de ödün veriyorum bu kadar düşük bir hızda bile. Şu anda bizim prusa lar için en ideal hız 50 mm/sn sanırım kaliteden de ödün vermek istemiyorsak.

Daha yüksek hızları hiç denemedim, motorlarım daha yüksek hızlara izin verecektir ancak kalite ne olur muamma.. Bi ara denemek lazım.

Teşekkürler hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Yücel,

İş-güç-enerji 1/2 m.v^2 hesabından motor kütlesi ve hız olarak hesap etmelisin. Sistemindeki hareketli her ağırlık motor gücünden çalacak. Ya motoru büyüteceksin yada kütleyi azaltacaksın. 340 gram az bir ağırlık değil.

50mm/s hız ile 340 gr için harcanması gereken hız için

E = (0,34 x 0,05^2) /2
    E = 0,000425 joule

Joule/saniye sana Watt verecek.

Motor gücün 4,7 W

Bu durumda hızlanman

a = 4,7 / 0,000425 = 11 m/sn^2

Yazıcıda en önemli etkenin ivmelenme, neden dersen 10mm alanda hızlnıp tekrar yavaşlıyor.

İvmelenmeyi etkileyen iki faktör var, biri motor gücü, öteki ağırlık.

Aşırı güç verdiğinde sistemin zangır zangır sallanıyor, baskı için istenmeyen bir durum. Geriye kalıyor ağırlık. Ağırlığı azaltınca hareket momentumları sisteme daha az yansıyor.

Gel gelelim Prusa tasarımındaki eksiye; Y eksenini, malzeme ekseni olarak tasarlayıp ne demeye hareketli yaparsın ki? Tabla üzerinde tonla malzeme ivmelenme ile zangır zangır titreyecek. X ekseninde bu ivmelenme problemini hallettin diyelim, Y ekseni başına bela, çıkar yolu yok. G kodlu sistemde hareket en yavaş ekseni bekler. Sen X eksenini istediğin kadar hızlandır Y eksenini bekleyeceksin. Onun için senin en fazla ulaşacağın hız 200mm/s üzerinde olmayacak.
    4.7w ı nasıl buldun?

• yusuf bak şurdan 40 to 30 olanı indir bas. bu 40 mm fanı 30 a dönüştüren adaptör. yeni fan almana gerek yok.
    allttan üstten yandan farketmiyor bowden extruderde.
    www.thingiverse.com
    400 Bad Request
    http://www.thingiverse.com/thing:21112/#files

yay çok sert. onu oraya takana kadar canım çıktı. Şimdilik idareten taktım. Oraya prusa i3 hephestos'da kullanılan ayarlı x ekseni basıcam aslında.
    www.thingiverse.com
    Prusa i3 Hephestos by bq3D
    http://www.thingiverse.com/thing:371842

goçhisar.
    hesap kitap pek anlamıyom
    ama kafanın sabit olduğu ve tüm eksenlerin kafanın etrafında döndüğü yazıcılar var. Mesela kafa en yukarda sabit duruyor. z ekseni tablayı yukarı çıkarıyor. x ve y de tablayı o şekil hareket ettiriyor. kafa hep sabit.

Bir de delata yazıcı var. Onda da tabla hiç oynamıyor. tüm hareketi kafa yapıyor, hem de tüm eksenleri.

• goçhisar kullanıcısına yanıt
    200mm/s mi

Şu anda 30mm/s bastığıma göreee ... Hemen başlayalım çalışmalara
    bu verdiğiniz linkteki tüm parçalar normal prusa i3 ile aynımı, yani aynımı derken mesela x eksenindeki motoru tutan parçayı burdan alsak gerisini normal parçalardan bassak olurmu? Bazılarının miller arasındaki mesafeleri filan farklı oluyoduda o yüzden sordum
  • Adam yapmış beyler dağılın https://www.youtube.com/watch?v=iZeR8kCMJg0

220mm/sn hız. Bowden extruder.
  • hangi parçalar ?
  • Bulent Unalmisyoutube
    Induction heating for 3D printers
    https://www.youtube.com/watch?v=FIn8XDwWNXA&feature=youtu.be

Isıtma işi tamam.

Videoda plastik değil lehim teli eritiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunalmis -- 8 Mart 2015; 17:16:58 >

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.