Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
297.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yusuforhan

Hocam çok güzel belirtmişsiniz olayı Ultimaker 2 belirttiğiniz Y eksenini tabladan kurtararak 330 mm/sn hızlara ulaşabiliyor değil mi ? Ultimaker 2 nin yapısı hakkındaki yorumlarınızı da merak ediyorum bu arada.

Birde sizin geçenlerde foruma eklediğiniz tasarımınızı görmüştüm onda da Y ekseni tabla üzerindeydi, şimdi bu yorumunuzdan sonra o tasarımı değişmeyi düşünüyor musunuz ?

Aslında 200 mm/sn de güzel bir hız ama nasıl ulaşabiliriz ki ? ben şu anda en fazla 60-70 mm/sn arası baskı alabiliyorum ancak kaliteden de ödün veriyorum bu kadar düşük bir hızda bile. Şu anda bizim prusa lar için en ideal hız 50 mm/sn sanırım kaliteden de ödün vermek istemiyorsak.

Daha yüksek hızları hiç denemedim, motorlarım daha yüksek hızlara izin verecektir ancak kalite ne olur muamma.. Bi ara denemek lazım.

Teşekkürler hocam.

@yusuforhan

Şu an 2 adet tasarımdan kesiyorum bile, tasarımda değişiklik yok. Genel hataları kaldırarak ulaşabileceği maksimum stabilite hedeflendi. Titreşimsiz hızlı baskı kasası diyebiliriz.

Ultimaker 2 tasarımı daha güzel. Atalet momentleri yönetimi açısından çok iyi. Tek kusuru var; X ve Y ekseni hareketini aktaran millerin dönüş hareketi ile üzerine takılı LME rulmanların bilya dönüş yönleri dik gibi geldi. Kısa sürede LME leri yer. Ayrı bir aktarım yapısı düşünülmeli.

@bülent

Katalog değerlerindeki volt amper ilişkisi ile yazdım. Tutma torku 0.5nm oradan da yola çıkabiliriz. Biraz atmasyon bir değerde sayılabilir aslında ;)
    Sonuçta farklı voltajlarla kullanılıyor. Çıkabileceği maksimum değer olarak da düşünüyorum. Farklı bir bilgi varsa en doğrusuyla yazar mısın hocam.

@yücel

Bak Ultimaker 2 güzel bir tasarım. Gayet hoş.

Delte yazıcılarda hareket dikey yönde olmasına rağmen güç aktarım milleri ağırlık merkezleri etrafında dönerek hareket ediyor. Dönüşsel ataletler daha kısa sürede karşı taraftaki millerin dönüşleri ile sönümleniyor. Yani mil hareketleri sıfır atalete yakın bir yapıyla hareket ediyor. Geriye sadece extruder tutucu kısmının ataleti kalıyor. Tüm eksenler için ufak bir kütlenin ataleti motorlardan gelen x3 kat gücü alıyor. Yüksek güç, düşük kütle. E haliyle buda eşittir hız.

• Volt amper ilişkisinden motor gücünü bulmak kolay olmaz.

P=Tw dan herhangi bir devir için mekanik gücü hesaplayabilirsin.

Hot END de induksiyon ısıtma işi bitti. Teflon içine yerleştirdiğim düzenek plastiği eritiyor. Ancak Isınan kısım zamanla Teflonu bozacaktır. Ona çözüm bulmak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

hangi parçalar ?

www.thingiverse.com
    Prusa i3 Hephestos by bq3D
    http://www.thingiverse.com/thing:371842

• bunalmis kullanıcısına yanıt
    hocam hazır eliniz deymişken büyük boyutlu ve güvenilir bir ısıtıcı tabla yapsanız fena olmaz :) Eğer satmayı düşünürsenizde fiyatı uygun olursa çok güzel olur :)
  • o parçaları karşılıklı olarak basarsan sıkıntı yok. yani çerçeveye sıışma gibi bir durum yok. ayarlı x eksenini basınca motor tutucusunu da basman gerekli. biraz kalınlık farkı var. Rulman giren kısım biraz kalın ve güçlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bunalmis

https://www.youtube.com/watch?v=FIn8XDwWNXA&feature=youtu.be

Isıtma işi tamam.

Videoda plastik değil lehim teli eritiliyor.

Dur bir falcılık yapayım ;)

İçi bakır katman, üstüne çelik, üstüne alçı koyarak 3 katman yapacaksın. En içi de teflon kaplayıp termistörü de bakıra yakın olsun diye demirde bir alan açıp oraya koyacaksın. İndüksiyon bobini de alçının üzerine sarılacak. Hatta bu sistemi tutturabilmek için bobinin üzerini de alçı kaplayıp alüminyumun içine alacaksın.

• quote:

o parçaları karşılıklı olarak basarsan sıkıntı yok. yani çerçeveye sıışma gibi bir durum yok. ayarlı x eksenini basınca motor tutucusunu da basman gerekli. biraz kalınlık farkı var. Rulman giren kısım biraz kalın ve güçlü.

peki x eksenindeki arabayı, yani extruderi tutan parçayı değiştirmemiz gerekirmi yoksa uyarmı
  • gerek yok.
    o modelde değişik bir araba var ama aynı işi görüyor.
  • Konuda satış ile ilgili bilgi vermek yasakmı? Birisi mesajımı silmiş galiba.
  • Daha hızlısını şimdiye dek görmedim.

1000 mm/s hareket, 600mm/s yazdırma hızı.

http://www.wasproject.it/w/en/delta-wasp-2040-become-turbo/

Arduino nun yetersiz geldiğini, hızlanmaya yetecek hesaplamayı yapamadığını belirtmişler.

40. saniyedeki köprüye dikkat edin. Böyle bir yapı için extruder ısı ayarınızın mükemmel ayarda olması lazım. PID kontrolü kafayı yemiş modda, sürekli ısı kontrolü yapacak ve çıkış ucunun ısısını her daim bilecek.

İtalyanlar sağlam grup kurmuş ;)

• yok yasak değil satış.
    silme işini sadece moderatörler yapabilir.

videodaki hız bana hiç 1000 mm/s hareket, 600mm/s yazdırma hızı. gibi gelmedi. hatta yazma hızı 100 bile değil, hareketlerden belli.
    Gayet yavaş bir hızdı. Köprü gibi parçaları aynen bende öyle basabiliyorum.
    220 derecede çıkan pla yı fanla dondurarak havada asılı kalmasını sağlayabiliyorsun.
  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    1. videodaki ivmelenme 6.000 mm/s^2, 600mm/s hızlanmayı görebilmen için

600 / 6.000 = 0,1 s

600 x 0,1 / 2 = 60 mm

60mm yol uzunluğunu 0,1 saniyede alması gerekiyor.

Düz olmayan kısımlarda yön değişikliği, yavaşlamalar sebebiyle bu hızı göremezsin. Düz olan iç destek kısımları sence 0,1 saniyeden uzun sürede mi geçiliyor ?

Gerçi bu ebatların 60mm olduğunu sanmıyorum. Yine 600m/s hıza ulaşamaz.

Yaklaşık 20mm genişlikte olsa

(2 x 20 / 6.000 ) ^0,5 = 0,08 s

6.000 x 0,08 = 480 mm/s hıza ulaşır ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goçhisar -- 9 Mart 2015; 0:37:40 >
  • iç destek yok. sadece çerçeve var. makina sadece çerçeve çiziyor.

videoya bakarak bu hesaplamalara nasıl varıyorsunuz ben çözemedim yani.
  • quote:

iç destek yok. sadece çerçeve var. makina sadece çerçeve çiziyor.

videoya bakarak bu hesaplamalara nasıl varıyorsunuz ben çözemedim yani.

O zaman videoya bakma hocam, habere bak.

Hadi benim çözümüm hatalı diyelim, 550 mm/s hızda başka bir video daha aynı konuda attım.

Gerçi sende haklısın, görmeden inanmam diyorsun.

bu da başka bir tanesi

• bu son video doğru olabilir.
    aşağıdaki videonun hızları;

340mm infill
    190 perimeters
    9000 acceleration
    Black PLA @ 0.30MM layers;

340mm de nerdeyse görünmüyo makinanın hereketleri.
    ötekisinin 600 olabileceğini sanmıyorum.

• ilk 0.1 katman yüksekliği baskım.
    gerçekten de acayip kaliteli yüzey sağlıyormuş.
    30 mm hızla 4:30 saat sürdü.

Güzel olmuş, modelde güzel

.stl link verebilir misin bende yarın bir deneme yapayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuforhan -- 9 Mart 2015; 2:42:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.thingiverse.com
    Aria the Dragon by loubie
    http://www.thingiverse.com/thing:600550

link bu, 0.1 de uzun sürüyor ama acayip kaliteli. bir de hiç destek yok.

Desteğin olmadığını zaten fark ettim, rica etsem cura ayarlarının ekran görüntüsünü atabilir misin.

Teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • değiştirdim ki sonradan.

katman yüksekliği 0.1
    duvar kalınlığını 0.8 yaptım.
    alt üst kalınlığı 1.0
    doluluk %5
    esun pla için 220 derece

tüm hzılar 30mms
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.