Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
297.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 gram PLA flamenti eritmek için gerekli enerjiyi nasıl öğrenebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bunalmis

1 gram PLA flamenti eritmek için gerekli enerjiyi nasıl öğrenebiliriz?

Selam,
    Bu soruyu kendi acimdan genisleterek yenileyeyim:
    Bir parca bastigimiz zaman maliyetini nasil hesaplariz ?

Dusunduklerim : Zaman + elektrik + malzeme + amortisman

elektrik : benim printer full calisirken ( motorlar, hotend, heatbed ) 150W civari cekiyor. 150W * ( parca basim zamani )
    malzeme : ( 1kg fiyati/1000 ) * parca agirligi
    amortisman : ?

Tesekkurler, iyi calismalar.
  • bunalmis kullanıcısına yanıt
    specific heat of pla --》google it.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mecademicyoutube
    Affordable dual-arm SCARA academic robot - Discontinued
    https://www.youtube.com/watch?v=jYHawaGL90o&t=27

Quentin Harleyyoutube
    RepRAP Morgan moves
    https://www.youtube.com/watch?v=Pxw6yzP9MTU

• Flamenti kaç liradan alıyorsunuz? Nerden alıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

ilk 0.1 katman yüksekliği baskım.
    gerçekten de acayip kaliteli yüzey sağlıyormuş.
    30 mm hızla 4:30 saat sürdü.

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

hangi malzemede ve sıcaklıklarıda belirtirmisin?

• esun pla
    220 derece de.
  • Daha önce hiç kullanmadığım için sıcaklı vs bilmiyorum. PLA 1.75 mm almak istiyorum.
  • arkadaşlar benim arduino ramps ve ekran daha yeni geldi, arduino programını açıp compile ve upload ediyorum ama ekran kare kare, yazı vs. hiçbir şey yok. servo sürücüleri bağlamadım, ayrıca bir yığın jumper çıktı onları da takmadım sadece ekran+ramps+arduino birbirine bağlı durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

arkadaşlar benim arduino ramps ve ekran daha yeni geldi, arduino programını açıp compile ve upload ediyorum ama ekran kare kare, yazı vs. hiçbir şey yok. servo sürücüleri bağlamadım, ayrıca bir yığın jumper çıktı onları da takmadım sadece ekran+ramps+arduino birbirine bağlı durumda.

Ekran grafik mi yoksa normal mi

• quote:

Orijinalden alıntı: yrkali

quote:

arkadaşlar benim arduino ramps ve ekran daha yeni geldi, arduino programını açıp compile ve upload ediyorum ama ekran kare kare, yazı vs. hiçbir şey yok. servo sürücüleri bağlamadım, ayrıca bir yığın jumper çıktı onları da takmadım sadece ekran+ramps+arduino birbirine bağlı durumda.

normal ekran. şimdi düzeldi, com portu yanlış seçmişim. yalnız grafik ekran almak istiyorum bir dahaki set için, onda ayarlar farklı mı olacak?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yrkali

quote:

normal ekran. şimdi düzeldi, com portu yanlış seçmişim. yalnız grafik ekran almak istiyorum bir dahaki set için, onda ayarlar farklı mı olacak?

Büyük ihtimalle yüklenen firmware farklıdır

• filament soğutma için aklımda olan bişeyi bugün denedim iyi sonuç vericek gibi.
    laptop işlemci soğutucu fanı ve hortum ile deneme yaptım, hava akışı ve basınç iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 9 Mart 2015; 18:52:12 >
  • grafik ekran için yapylmasy gereken ayryca bir ayar var my?
  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    Mantık güzelde, bunu estetik bir şekilde extruder kafasına nasıl entegre edeceksin ? Direk böyle takarsan hiç güzel durmaz ya
  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    Aslında bunu tersten bağlayıp ABS İle çalışırken ortaya çıkan zararlı gazı uzaklaştırmak için kullanabiliriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de CNC lerde kullanılan aşağıdaki sistemler ile hava üfletmeyi düşünüyorum, hem şık da bir görüntüsü var.
    www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=cnc+hose

@seeder,
    Bahsettiğin gibi ben de bir taraftan yukarıda ki sistem ile hafa üflemesini, diğer taraftandan bir vakum sistemi ile havayı alıp, aktif karbon filtreden geçiren bir sistem yapmayı planlıyorum.
  • bunalmis kullanıcısına yanıt
    Hocam,
    Forumda Sigma 3D printer konusu mevcut. O konuda destek veren Serkan bey ve Özgür beyler kendileri filament üretiyorlar, onlardan temin edebilirsiniz.
    Bunun dışında sahibinden.com, n11.com, gittigidiyor.com, sanalpazar.com gibi sitelerde de satanlar mevcut. 3d-printercenter.com adresinden de aldım, gayet memnunum.
    Winbo ve Esun marka olanlar popüler.
    Bunların yanında direkt Çin'den de getirtebilirsiniz. Aliexpress'te kilogramı 35 dolar civarına mevcut. Ancak gelmesi hem uzun sürüyor hem de ciddi kalite problemleri olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxsdf -- 9 Mart 2015; 22:04:14 >
  • bu uygulamayı yapmak bence daha mantıklı. görüntü sıkıntı olur evet bu şekilde.

o borudan sonra ince hortuma geçicem böylece çirkin bir görüntü olmıcak. Bu tarz motorların satıldığı bir yer buldum. en küçüğü 100 tl dediler. O da indirdiler yani.
    Ben de evde bunu yaptım. 4 köşeden de hava üfleyebiliriz. Ya da yxsdf'nin linkte verdiği modüler hortumu yazıcıdan bastırıp kullanabiliriz;
    www.thingiverse.com
    Modular Hose Loc-Line style by desktoplathes
    http://www.thingiverse.com/thing:7572

gayet kuvvetli üflüyor. Hem kafa hafif olur. ben şimdi başka bişey yapmaya çalışıyorum. o fan 5 volttu. bunu rampsa bağlarsak yanar %100 fan hızında. 12 voltluk güçlü bir motoru monte ediyorum. daha da kuvvetli bir hava üflicek.

2. önemli nokta hem abs hem de pla da ortalığı acayip bir plastik kokusu kaplıyor.
    eve gelenler; "bu ne ya yine mi bir şeyler bastın" diyor pla dan bile. bunun için de makinanın etrafına plexiglastan bir kutu gibi birşey yapıp içine filtre koymamız iyi olur. sadece nozzle ın ordan hava vakumluyarak kokuyu absorbe edemeyiz gibime geliyor.

• Hocam pla da o koku evet ama ABS de o zehirli bir gazmış o yüzden kesin bişeyler yapmak gerek, bende plaksiglası düşünüyorum pleksiburada diye bir site var 75-100 Lira arası tutuyor. Bakalım artık yazıcıyı nereye kuracağım o da biraz karışık bir nokta aslında benim için.

O modüler hortumlardan hava çıkışı olur diye düşünüyorum.

@yxsdf Karbon filtre konusunu araştırmak gerek.

Birde arkadaşlar bu ordinyo ya filan firmware yüklemesini anlatan bir yer varmı ayrıntılı. Soketlerin hangisi nereye girecek motorlar vs vs. Benim ekran grafik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seeder -- 9 Mart 2015; 22:20:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.