Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
297.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bunalmis

quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

quote:

Orijinalden alıntı: bunalmis

Evet boru dediğimiz nozzle"ın kendisi.

Nozzle'a ayrıca boru takmayı düşünmüyorum. Nozzle"ı doğrudan teflon boruya vidalayacağım ve doğrudan nozzle"ı ısıtacağım.

Aynen aşağıdaki gibi bir şey olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=CBwA-WlsRLI&feature=youtu.be

Direkt eritme gerçekleşmiş, şahane.

Polimer yapıdaki monomerler ayrılıyor mu? Plastik yapının esnekliği, dayanımı ısınmadan sonra değişiyor mu?

@Goçhisar

Ne biçim konuşuyorsun öyle polimer monomer falan.

Sonuçta klasik ısıtmadan farkı yok. İndüksiyon ile metal pota ısınıyor, pota da plastiği eritiyor.

İndüksiyon ısıtıcıyı biraz daha güçlendirirsem kullanılabilir duruma gelecek.

----------------------------------------------

Satılık 2. el de olabilir "Hot End"iniz varsa bilmek isterim.

İndüksiyon ısıtıcı yapısı gereği atomları titreştirerek ısınma sağlar. Potada eritilen metale eklenen her bileşiği eşit şekilde dağıtmak için de kullanılıyor. Yani komple karışma olayı gerçekleşiyor.

1. videoda sanki plastik direkt eriyor gibi gördüm sanki.

Plastikler tek atom yerine karbon, azot bileşiklerinden oluşuyor.

Mesela ABS monomerleri

Uzun zincir hali

Şimdi bu yapı bir şekilde kırıldığında katılaşabiliyor. Dayanımını yitirip kendinden geçiyor.

Çıkıştaki plastik manyetik etki ile değişime uğruyor mu uğramıyor mu?

Değişime uğramıyorsa yazıcılar için hızlı eritme ile iyi bir gelişme olur.

O biçim konuşmuşum Bülent Abi

• İnduksiyon ısıtmada plastik titreştirilmez. Belki dielektrik ısıtmada dediğin olabilir ya da ultrasonic eritmede.

İnduksiyon ısıtmada bahsettiğin sorunun oluşmaması lazım. Çünkü Mağnetik alan plastiğe hiç bir şey yapamıyor. Zaten o yüzden plastik ısınsın diye demir pota kullanıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: seeder

arkadaşlar bugün sanayiye gittim indüksiyonla sertleştirilmiş krom kaplı mil dedim bulamadım bir yerde abi bizde krom mil var dediler yalnız yağ ve su da pas yapabilir dediler. Bu mil bizim işimizi görürmü?

Krom kaplama paslanma yapmaz. O başka bir kaplama olmasın?

Hocam adamlar Kendilerdeki milin Krom olduğunu söyledi ama su ve yağda paslanır dedi eğer piston olarak kullanacaksanız eğilebilir dedi. Birde pistonculara sor dedi. Ben bizim kullanacağımız sizin yapıyor olduğunuz kasa da sorun olacağını zannetmiyorum dayanıklılık olarak @goçhisar hocam değil mi?

@Konyahmet hocam haklısın pars rulmanda da var ama bu adamlar 2 metresine 12,5 Lira dedi (Kilo ile satıyorlar kilosu 15 Lira) hem kargo ücreti vs de yok uğraşmadan hemen alabilirim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seeder -- 7 Mart 2015; 19:51:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bugün sanayiye gittim indüksiyonla sertleştirilmiş krom kaplı mil dedim bulamadım bir yerde abi bizde krom mil var dediler yalnız yağ ve su da pas yapabilir dediler. Bu mil bizim işimizi görürmü?

Hocam adamlar Kendilerdeki milin Krom olduğunu söyledi ama su ve yağda paslanır dedi eğer piston olarak kullanacaksanız eğilebilir dedi. Birde pistonculara sor dedi. Ben bizim kullanacağımız sizin yapıyor olduğunuz kasa da sorun olacağını zannetmiyorum dayanıklılık olarak @goçhisar hocam değil mi?

@Konyahmet hocam haklısın pars rulmanda da var ama bu adamlar 2 metresine 12,5 Lira dedi (Kilo ile satıyorlar kilosu 15 Lira) hem kargo ücreti vs de yok uğraşmadan hemen alabilirim,

Hayır, sıkıntı olur. Sertleştirilmiş 8 lik mil hele hele krom kaplanmış hali öyle rahat bükülmez. Yüzeyinde bilya kayarken ezilmez, çizilmez.

Onu diyene krom mil paslanır mı diye sor manalı manalı bak. İndüksiyonlanmış mil bile değildir o.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır, sıkıntı olur. Sertleştirilmiş 8 lik mil hele hele krom kaplanmış hali öyle rahat bükülmez. Yüzeyinde bilya kayarken ezilmez, çizilmez.

Onu diyene krom mil paslanır mı diye sor manalı manalı bak. İndüksiyonlanmış mil bile değildir o.

Çizilme ezilme işini düşünmemiştim tamamdır fırsat olursa bir daha bakarım yoksa da pars rulmandan alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seeder -- 7 Mart 2015; 20:03:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tecevit kullanıcısına yanıt
    Extruder ayarlarını yaptım. Bir katmanda hatalı basmasını anlayamadım. Z ekseninin Sonsuz vidasından dolayı olabilir diye düşünüyorum. Birkaç deneme yapacagım. Sonucları yazarım, nasıl düzeltebileceğim konusunda fikri olan varsa denerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 parçadan oluşan prusa i3 şasesi elinde olan varsa atabilirmi, mümkünse daha önce kesimi yaptıran biri atarsa iyi olur, delikler filan yanlış çıkmasın
  • sizce extruder kafasında ağırlığı azaltmak mantık olur mu ?
    mesela şu an ben hot end soğutmak için 40x10mm fan kullanıyorum. ayrıyetten filament soğutmak için yine bir 20x40 mm fan daha. 2. fan çok aşırı titreme yapıyor şimdi onu farkettim aynı zamanda tüm bu eklentiler ayrıyetten yük bindiriyor.

hot end için 30x10 fan almayı düşünüyorum. filament soğutucu fanı da 40x10 olarak değiştiricem. aynı zamanda bunların altna titreşim engelleyici yapmam gerekicek sanırım. Bugün 25x10 fan aldım. Fan nerdeyse başparmağım kadar küçücük. Bunu hot ende kullanıyım mı? yoksa 30x10 mu alayım ?

bu arada öylesine 40x10 bir fan fiyatı sordum. 34 euro idi En kalitelisiymiş.

Ağırlığın artması da ileri geri hızlı hareketlerde salınıp yaptırıyor. Titreşim içinde bişiler düşünüyorum.
    Mesela lastikçilerden, iç lastik parçası alıp kullanılabilinir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 7 Mart 2015; 21:54:46 >

• guneysınır kullanıcısına yanıt
    Güzel baskılar aldığına göre artık makinayı makyajlamaya başlarsın

Başarılar dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

sizce extruder kafasında ağırlığı azaltmak mantık olur mu ?
    mesela şu an ben hot end soğutmak için 40x10mm fan kullanıyorum. ayrıyetten filament soğutmak için yine bir 20x40 mm fan daha. 2. fan çok aşırı titreme yapıyor şimdi onu farkettim aynı zamanda tüm bu eklentiler ayrıyetten yük bindiriyor.

hot end için 30x10 fan almayı düşünüyorum. filament soğutucu fanı da 40x10 olarak değiştiricem. aynı zamanda bunların altna titreşim engelleyici yapmam gerekicek sanırım. Bugün 25x10 fan aldım. Fan nerdeyse başparmağım kadar küçücük. Bunu hot ende kullanıyım mı? yoksa 30x10 mu alayım ?

Ağırlığın artması da ileri geri hızlı hareketlerde salınıp yaptırıyor. Titreşim içinde bişiler düşünüyorum.
    Mesela lastikçilerden, iç lastik parçası alıp kullanılabilinir.

fanların ağırlığından bir şey olucağını zannetmiyorum, ancak long distance yapıp motoru başka bir yere koyarsanız bir kazanç sağlayabilirsiniz

• yucelnet kullanıcısına yanıt
    Extruder' inin fotoğrafını atabilir misin merak ettim ?

Ağırlık açısından düşünüyorsan çok fazla birşeyin değişeceğini ummuyorum... Ancak titreşim açısından belki biraz katkısı olur baskı kalitesine.

40x10 fan dediğin 40x40x10 mmolarak mı ?

Fanlarda boyut düştükçe gürültü artıyor bilgin olsun.

Ben nozzle da minebea nın 40x40x20 mm fanını kullanıyorum bulabildiğim en kaliteli fandı, 20 TL ye aldım. Deli gibi üflüyor titreşimi çok çok az. Ancak hotend için aynı şeyi söyleyemem mesala onda 40x40x10 mm fan kullanıyorum daha titreşimli. Kalitesi düşük minebea ya göre.

Ancak benim görüşüm şu, bu kadar düşük bir titreşim baskıyı biraz zor etkiler

Makinanın motorlarının ürettiği titreşimi ortadan kaldırmak için ben çamaşır makinalarının altına konan titreşim emici kauçuk paspas tarzı birşey kullanıyorum acayip işe yarıyor. Temsili resmi (bendeki resimdekinden daha kalın. koçtaştan 10 tl ye aldım 1 metrekare boyutunda)>http://www.akustiksunger.net/images/Teknocork_sapalti_levha/Teknocork_sap_parke_alti_kaucuk_lastik_mantar_ses_titresim_giderici_levhalar_yalitim_izoalsyon_siltesi_layflex_zemin_malzemesi_026.jpg

Aklıma gelen bunlar :)
    Saygılar.

• Konyahmet kullanıcısına yanıt
    Bence de motordan kurtulmak lazım.

X ekeseninde yarım kilo hareket ediyor, bu ağırlık azaltılırsa hız da arttırılabilir belki..
  • Bowden extruder kullanmamız lazım o zaman. sabit bir filament iticimiz oluyor. Bir de sadece kafa ve fanların olduğu bölüm.
    Bence prusa i3 çerçevenin en üstünün arka tarafına sabit iticimizi yerleştirsek.

www.thingiverse.com
    Prusa i3 Direct Drive Bowden Extruder by indieflow
    http://www.thingiverse.com/thing:26817

şurda bir proje var. aslında denemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 7 Mart 2015; 23:08:26 >

• seeder kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben indüksiyonlu mil i bu siteden aldım adam istediğim ölçülerde kesip gönderdi gayet iyi. indüksiyonlu olması yüzeyinin ısıl işleme tabi tutulması ve sertleştirilmesi yoksa lineer rulmandaki bilyeler yatak yapar sonrada dağılır.

• yucelnet kullanıcısına yanıt
    kalitesi hikaye fanda pervane ne kadar çok olursa o kadar az ve çok hava verir aliexpress te var
  • Konyahmet kullanıcısına yanıt
    Bende var kardeş lazerde kestirdim @Konyahmet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah45

Merhaba ben indüksiyonlu mil i bu siteden aldım adam istediğim ölçülerde kesip gönderdi gayet iyi. indüksiyonlu olması yüzeyinin ısıl işleme tabi tutulması ve sertleştirilmesi yoksa lineer rulmandaki bilyeler yatak yapar sonrada dağılır.
    http://www.otomasyoncu.net/LINEER-KROM-MIL---ARABA,LA_260-2.html#labels=325-2

Çoğu malzemenin de bölge bayisi 2 genç arkadaş işletiyor.

En son uğradığımda ellerindeki 100W lazer kesiciyi elden çıkartmışlardı.

Bazen tasarımlarımda ilham gerektiğinde dükkana dalıyorum, tüm malzemeleri çıkarıp önüme seriyorum. Malzemelerin gözünün önünde olması farklı birşey.

• Cura programının kaynak kodları ile ilgilenmiş olan varmı?

STL dosyayı G koduna çeviren modülün kodlarıyla STL dosyayı ekranda görüntüleyen modülün kodlarını arıyorum.

Bilen varsa samanlıkta iğne aramayayım istedim.
  • @Goçhisar

Angaralımısın? İşyerin nerede ne iş yaparsın?
  • bunalmis kullanıcısına yanıt
    Özel mesajlaşma diye bir özellik var abi. Konu farklı, konuştuğumuz farklı. Kızarlar sonra
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.