Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
297.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet katman yüksekliğine göre filamnti ezerek geçiyor bu da resmen ütülüyormuş gibi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bunalmis

@Yücelnet

Hazır kart mekanik vs bir şey almam. Huyum değildir. Bu çalışmamda hazır kart da almayacağım hazır firmware de. İşin ilmini anlamaya çalışıyorum.

Eğer metalin cinsi sırf ısıl ilketkenlik açısından önemli ise sorun yok. Bu durumda demir nozzle kullanıp endüktif olarak da ısıtabilirim.

Yada cam içine rezistans telini gömebilirim. Seviyorum abi değişik düşünmeyi.

Fakat kafamı kurcalayan konu ısıl iletkenlık değil. Sonuçta nozzle ütüleme yapıyor belki demir kullanırsam erimiş plastik bulaşığı nozzlea yapışacak ve üst yüzeyi buruşturacak.

O yüzden soruyorum.

Celikten yapilma nozzlelar mevcut amerikali birkac uretici kendi yazicilarinda kullaniyor
    Isleme kolayligi,maliyet, isi iletkenligi acisindan pirinc daha cok tercih ediliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soru sormaya korkmaya başladım. Bir başka başlık altında da sorabilirim ama;

200 derece civarına kadar ısınması sorun teşkil etmeyen transistör yada güç elemanı biliyormusunuz?

Bazı durumlarda yarıiletkenleri ısıtıcı olarak kullanmak mümkün. 100 derece falan isteseydim hiç sorun yoktu fakat PLA eritmek için sıcaklık 180 derece civarı olunca acaba bu sıcaklıkta çalışan yarıiletken varmıdır diye kafamda soru işareti belirdi.

Şu sıralar acaip bir tilki dolaşıyor kafamda.

Aslında demir prinçden çok daha kolay işlenir. Yok sa ben mi yanlış biliyorum? Belki de bronz ile karıştırdım. Çünkü sarı malzeme kayma yapar. Takım kesme yaparken kayar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunalmis -- 6 Mart 2015; 21:41:51 >
  • quote:

Soru sormaya korkmaya başladım. Bir başka başlık altında da sorabilirim ama;

200 derece civarına kadar ısınması sorun teşkil etmeyen transistör yada güç elemanı biliyormusunuz?

Bazı durumlarda yarıiletkenleri ısıtıcı olarak kullanmak mümkün. 100 derece falan isteseydim hiç sorun yoktu fakat PLA eritmek için sıcaklık 180 derece civarı olunca acaba bu sıcaklıkta çalışan yarıiletken varmıdır diye kafamda soru işareti belirdi.

Şu sıralar acaip bir tilki dolaşıyor kafamda.

Aslında demir prinçden çok daha kolay işlenir. Yok sa ben mi yanlış biliyorum? Belki de bronz ile karıştırdım. Çünkü sarı malzeme kayma yapar. Takım kesme yaparken kayar.

Bence sormaya devam edin hocam bizlerde faydalanmış oluyoruz. Bir gün yoktum 50 mesaj atılmış konu çok güzel.

Ayar konusu bir toparlanabilse ve ilk mesaja eklense çok güzel olur. Mesela ben yaOcıyı birleştirdikten sonrasında elekteonik parçaları nasıl birleştiririm sonrasında fitmware vs nasıl yüklerim hiç bilmiyorum. Sonuçta herkes elektronikle uğraşmıyor. Bu konuyu bilen bir arkadaş yazıcı toplandıktan sonra elektronik parçalar şu şekilde monte edilecek şu şu işlemler ayarlar yapılarak yazdırma işine başlanacak gibi bir rehber hazırlasa mükemmel olur.

Ha unutmadan ben yapana kadar kimse yapmazsa eğer ben becerebilirsem ben yapacağım tem tek yazarak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bunalmis kullanıcısına yanıt
    Taş direnç gibi bir ısıtıcıları var. Hani alüminyum kılıflı olanların içini çıkarmışlar ve buraya sokmuşlar gibi düşün.

Termo kuplör PID için kullanabilirsin.

Yanma engelleme için teflon kaplama kullanıyorlar. Teflon nasıl kaplanır konusunu senden öğreneceğiz, detaylı bilgi isteriz.

Isıtma için indüksiyon burda yemez, anlık aşırı ısınma bu kadar ufak bir alan için kavuruk plastik çıkartır.

Ütüleme kastın ütüye yapışan giysiler düşüncesi olduğunu ben anlıyorum ama aradaki kelimeleri atlama, tüm okuyanlar anlasın.

Pirinç-bronz kesimde esnek yapışkan yapıya sahip evet, kesimde düşük hız işi halleder. Kaygan yapısı için ayna kullanımını şiddetle tavsite ederim. Yahut mengeneleme için kare yüzeyler bırakılıp en son o kısımların kesilmesi sorunu halleder. Yahut paftalamayı önce yapıp çift vida ile sıkıştırmak işlemeyi kolaylaştırır.

Arkadaşlar Bülent abi hiperaktiftir. Anlık direkt faliyete geçişinden anlamışsınızdır.

• tam aklımdan o geçiyordu. bir kaynak yapmak lazım artık. özellikle firmware ile ilgili olanlar. değişiklikler, kalibrasyonlar, en güncel stl dosyaları vb. yapıcam bakalım kısa sürede.
  • Güzel konu elinize sağlık
  • Merhaba herkese. Motorlar bazen fazla ısınıyor diye fan tutucu yaptım. Hazır çizimleri düzeltmek yerine kendim çizdim fakat katmanlar arasında bazen sıkıntı oluyor. Bazı katmanların bazılarının arasında boşluk çıkıyor. Belirli bir katman yükseliğine gelince yapmıyor bunu.
    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021
  • hocam mesajın arada kaynamış kusura bakma şimdi çektim makinanın resmini :)
    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021
  • Üzerinde çalışırsam galiba induksiyon ısıtıcım iş görecek.

Bulent Unalmisyoutube
    Induction heater for the hot end of 3D printer
    https://www.youtube.com/watch?v=ruGz3lcm3b0&feature=youtu.be

• quote:

Üzerinde çalışırsam galiba induksiyon ısıtıcım iş görecek.

Pla bobinin içine direk mi girecek, yoksa bir boru Pla'ya eşlik edecek mi?
  • arkadaşlar bugün sanayiye gittim indüksiyonla sertleştirilmiş krom kaplı mil dedim bulamadım bir yerde abi bizde krom mil var dediler yalnız yağ ve su da pas yapabilir dediler. Bu mil bizim işimizi görürmü?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

quote:

Şu anda kullanmakta olduğunuz Hot End ünitesinde fişek rezistansı soktuğunuz ısıtıcı blok olmayacak. Flament doğrudan demirden "nozzle"a girecek.

"Nozzle"a dokunmadan halkalayan bir bobin olacak. Isıtıcı blok olmadığı için termal ataleti çok düşürmüş olacağım. Demir "nozzle" ın kenarına da sıcaklık sensörümü yerleştireceğim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

quote:

Şu anda kullanmakta olduğunuz Hot End ünitesinde fişek rezistansı soktuğunuz ısıtıcı blok olmayacak. Flament doğrudan demirden "nozzle"a girecek.

"Nozzle"a dokunmadan halkalayan bir bobin olacak. Isıtıcı blok olmadığı için termal ataleti çok düşürmüş olacağım. Demir "nozzle" ın kenarına da sıcaklık sensörümü yerleştireceğim.

Yani bir indüksiyon bobini ve içine geçirilmiş bir metal boru ve metal borudan da PLA geçecek şekilde bir sistem, doğru mudur?

• Evet boru dediğimiz nozzle"ın kendisi.

Nozzle'a ayrıca boru takmayı düşünmüyorum. Nozzle"ı doğrudan teflon boruya vidalayacağım ve doğrudan nozzle"ı ısıtacağım.

Aynen aşağıdaki gibi bir şey olacak.

Bulent Unalmisyoutube
    3D printer Hot End - Inductive heater
    https://www.youtube.com/watch?v=CBwA-WlsRLI&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunalmis -- 7 Mart 2015; 17:20:13 >

• quote:

Evet boru dediğimiz nozzle"ın kendisi.

Nozzle'a ayrıca boru takmayı düşünmüyorum. Nozzle"ı doğrudan teflon boruya vidalayacağım ve doğrudan nozzle"ı ısıtacağım.

Direkt eritme gerçekleşmiş, şahane.

Polimer yapıdaki monomerler ayrılıyor mu? Plastik yapının esnekliği, dayanımı ısınmadan sonra değişiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: seeder

arkadaşlar bugün sanayiye gittim indüksiyonla sertleştirilmiş krom kaplı mil dedim bulamadım bir yerde abi bizde krom mil var dediler yalnız yağ ve su da pas yapabilir dediler. Bu mil bizim işimizi görürmü?

pars rulman var, onları bi ara istersen ben geçen aradım metresi 17tl di galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

quote:

Evet boru dediğimiz nozzle"ın kendisi.

Direkt eritme gerçekleşmiş, şahane.

Polimer yapıdaki monomerler ayrılıyor mu? Plastik yapının esnekliği, dayanımı ısınmadan sonra değişiyor mu?

@Goçhisar

Ne biçim konuşuyorsun öyle polimer monomer falan.

Sonuçta klasik ısıtmadan farkı yok. İndüksiyon ile metal pota ısınıyor, pota da plastiği eritiyor.

İndüksiyon ısıtıcıyı biraz daha güçlendirirsem kullanılabilir duruma gelecek.

----------------------------------------------

Satılık 2. el de olabilir "Hot End"iniz varsa bilmek isterim.

• memolution M kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Yeterince filament gelmiyor, sonradan düzeliyor sanki.
    Belli bir katmana kadar az filament yolla, sonrasında arttır gibi bir setting olabilirmi ?
    Her halikarda extruder'ı tune etmek işe yarayabilir.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seeder

arkadaşlar bugün sanayiye gittim indüksiyonla sertleştirilmiş krom kaplı mil dedim bulamadım bir yerde abi bizde krom mil var dediler yalnız yağ ve su da pas yapabilir dediler. Bu mil bizim işimizi görürmü?

Krom kaplama paslanma yapmaz. O başka bir kaplama olmasın?
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.