Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (282. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
295.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benimkisi markalı da ama yine kalkma yapıyor. bir gerçek çözüm yok mu acaba bu işe. kalkma sebebi kapalı sistem olsa kalkmaz mı. yada sıcaklık 110 mu yetmiyor acaba
  • İki gerçek çözüm var birincisi hava akımından etkilenmeyen kapalı kasa yazıcı ve pei tabla. İkincisi bunlara hiç ihtiyaç olmadan PowerABS filament ile direkt temiz bir cam vb zemin üstüne rahatlıkla baskı alabilmek. Forumda bu konuda oldukça fazla paylaşım hali hazırda mevcut zaten. PowerABS denemek için satıcının sitesinden iletişime geçebilir yada satın alabilirsiniz >www.sigma3dprinter.com
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    şuan kullandığım sistem ende 3 pro. bunu kapalı kabin yaparsak sorun çözülür mü. power abs filament kalkmıyor kesin öyle mi kardeşim.
  • bu durumda benim şuan elimde esun marka abs plus 3 tane kullanılmamış filament var ucuz almıştım 85 liradan kırmızı ve gümüş rengi hiç açılmamış. siyah ise dün açıldı ve 20-30 gram kullanıldı. bunlaraı lazım olan biri alsın ben abs den vazgeçtim...
  • BorckaArtvin kullanıcısına yanıt
    Bende de ender 3 pro var, abs denemedim ama abg nylon filament ile baskı almaya çalıştım. Yazdırma başlar başlamaz köşelerden kalkmaya başlıyor Isıyı en üst ayarda da denedim olmadı. yazdırdığım parçada elimde bastırınca dağılıyor.
  • selamlar arkadaşlar 30x30x30 ve üstü baskı yapabilen f/p ürün arıyorum. ve ikinci el almayı tavsiye eder misiniz bunu merak ediyordum teşekkürler
  • Arkadaşlar ender 3 pro 1400 tl geliyor banggoodan vergi dahil.Kullanan arkadaşlar alınırmı sizce tavsiye edermisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RX 480

selamlar arkadaşlar 30x30x30 ve üstü baskı yapabilen f/p ürün arıyorum. ve ikinci el almayı tavsiye eder misiniz bunu merak ediyordum teşekkürler
    www.banggood.com
    Creality 3D® CR-10S Pro DIY 3D Yazıcı Kit 300 * 300 * 400mm Otomatik Tesviye ile Baskı Boyutu Sensör / Çift Dişli Ekstrüzyon / 4.3inch Touch LCD / Devam Baskı / Filament Algılama / V2.4.1 Anakart 3B Yazıcı & Malzemeleri from Elektronik on banggood.com
    https://tr.banggood.com/Creality-3D-CR-10S-Pro-DIY-3D-Printer-Kit-300300400mm-Printing-Size-p-1379509.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Twotrees bluer diye bir model vardı, onun kart ve sürücüleri ender 3 pro ya göre daha iyi. İncelemenizi öneririm.

tr-m.banggood.com
    [TRY1,243.75 44% OFF] İKİ TREES® BLUER 3D Yazıcı DIY Kit 235 * 235 * 280mm Baskı Boyutu Desteği Otomatik seviye / Filament Algılama / Özgeçmiş Baskı ile TMC2208 Silent Sürücü / MKS ROBIN NANO Anakart 3B Yazıcı & Malzemeleri from Elektronik on banggood.com
    https://tr-m.banggood.com/TWO-TREES-BLUER-3D-Printer-DIY-Kit-235235280mm-Print-Size-Support-Auto-levelFilament-DetectionResume-Print-with-TMC2208-Silent-DriverMKS-ROBIN-NANO-Mainboard-p-1566275.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuforhan -- 10 Mart 2020; 7:8:0 >

• BorckaArtvin kullanıcısına yanıt
    Eğer mekanik olarak zorlanacak birşeyler basacaksanız abs deneyin. Yoksa basımı daha rahat olan pla filamenti kullanmanizi öneriyorum.

PowerABS için örnek baskılarım :https://www.instagram.com/yusuforhan/

• yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Hocam gördüm bunu 2 hafta önce sepete attım.Bu ender pro 3 ten daha iyi ama türkçe hiç kaynak yok maalesef tek korkum o.Bi sıkıntı çıksa kime danışabilirim hiç fikrim yokYoksa gözüm kapalı bunu alabilirim.Artık en son gözümü kapayacam alıcam bu dediğiniz yazıcıyı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Gaz mı arıyorsun ?
  • Mitra kullanıcısına yanıt
    Lpg

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    YouTube da kaynak cok özellikle yabancı sayfalara da bakın.

• merhaba arkadaşlar, 3d yazıcıyla ilgili geçmişten beridir ilgim vardı daha önceleri prusa yapmka için parça almıştım iş güç karmaşa meraklı bir arkadaşa tüm parçaları satmak zorunda kalmıştım. şimdi yine robotik kollar ve cnc gibi projelerin yanında kullanmak ve parça asmak için yine bir 3d yazıcı yapma niyetine girdim. ama bu sefer sanki biraz abarttım kendime ağır bi proje seçtim. malüm duymuşsunuzdur BLV MGN CUBE
    www.thingiverse.com
    BLV mgn Cube - 3d printer by BLV
    https://www.thingiverse.com/thing:3382718
    üstelik hazır kit yerine olabildiğince çok parçasını TR den temin etmeye çalışıyorum. aliminyum iskelet, raylar, kayış, kasnak vida, güç kaynağı, motorlar filan.. geriye duet2wifi+4.3 ekran, hotbed(heatbed), extruder ve nozzle filan kalıyor gibi.

lakin türk sayfalarda pek bu yazıcı ile uğraşan yok. hatamı ediyorum parça siparişine girmeden son kez birde sizden fikir alayım dedim. masrefa deymez mi ? başka bir projeye mi bakayım.. özellikle @yusuforhan hocam uzun süredir bu konuyla ilgili engin bilginiz var sizden de bir öneri tavsiye alabirmiyiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: ZaFeRMaX

merhaba arkadaşlar, 3d yazıcıyla ilgili geçmişten beridir ilgim vardı daha önceleri prusa yapmka için parça almıştım iş güç karmaşa meraklı bir arkadaşa tüm parçaları satmak zorunda kalmıştım. şimdi yine robotik kollar ve cnc gibi projelerin yanında kullanmak ve parça asmak için yine bir 3d yazıcı yapma niyetine girdim. ama bu sefer sanki biraz abarttım kendime ağır bi proje seçtim. malüm duymuşsunuzdur BLV MGN CUBEhttps://www.thingiverse.com/thing:3382718 üstelik hazır kit yerine olabildiğince çok parçasını TR den temin etmeye çalışıyorum. aliminyum iskelet, raylar, kayış, kasnak vida, güç kaynağı, motorlar filan.. geriye duet2wifi+4.3 ekran, hotbed(heatbed), extruder ve nozzle filan kalıyor gibi.

lakin türk sayfalarda pek bu yazıcı ile uğraşan yok. hatamı ediyorum parça siparişine girmeden son kez birde sizden fikir alayım dedim. masrefa deymez mi ? başka bir projeye mi bakayım.. özellikle @yusuforhan hocam uzun süredir bu konuyla ilgili engin bilginiz var sizden de bir öneri tavsiye alabirmiyiz..
    7-8 aydır bu projeyi facebook sayfasından takip ediyorum. Projenin üstüne diğer üyelerde çok fazla modifikasyonlar yaparak çok fazla şey katıyorlar ama ekonomik olarak bir bütçe ayıramadım henüz buna. Şuan sadece izliyorum elde çekirdekle. Bazı kullanıcıların aldığı çıktı kaliteleri efsane. Bazılarının ise default satış yapan anet a8 kadar bile değil. Üstünde çok fazla uğraşmak gerekiyor.

• Lyrazed kullanıcısına yanıt
    hocam montaj yaparken çok hassas olmak gerekiyor. basılı plastik parçalardan tutun, rayları montaj ettiğiniz vidalara, kayış gergi rulmanlarına kadar çok faktörlü hassasiyet gerekli. paldır küldür montaj sonrası baskıda genelde büyük hayal kırıklığı yaşanıyor. profiller ve raylar gerekirse komparatörle ince ayar yaparak toplanmalı. montaj klavuzunda 17 ve 18. sayfalarda kompoaratorle işlem yapılması önerilmeiş zaten. sonra girisi sorun çıkarma ihtimalı daha az olan ve düzelme zorluğu çok olmayan şeyler. profil-raylar hatalı adam motorla kayışla rulmanla oynuyor düzelemyince deliriyor. tüm yazıcılarda yaşanabiliyor bu tip meseleler...
    easyupload.io
    easyupload.io
    https://easyupload.io/keol82

şimdi yeni eklenen bir mod var tüm plastik parçalr yerine metal kullanmışlar. o çok daha iyi sonuç verir ama ben nerde bulacam o metalleri, cnc de işletmek lazım.

• ZaFeRMaX kullanıcısına yanıt
    Biraz geç bir cevap olacak kusura bakmayın.

BLV MNG CUBE yapmayı şahsen önermiyorum. Sizinde ileri mesajlarınızda belirttiğiniz gibi çok ciddi bir milimetrik kurulum gerektiriyor. Ayrıca raylarda çok sıkıntılı, biraz ucuza kaçıp kalite olarak düşük bir ray alındığında özellikle ray arabası boşlukları ne yazık ki çarpıklıklara sebep oluyor. Ben yarı emek ve yarı maliyet ile aynı çıktı kalitesine Hypercube Evolution modeliyle kavuşacağınıza inanıyorum. Hem geliştirmesi hemde modifikasyonu kolay olan bir yazıcı.

Ama 3D yazıcı toplamaktan zevk alan vakti olan biriyseniz neden denemeyesiniz :)
  • Arkadaşlar bende tevo tarantula pro kullanıcıyım. Yazıcıyı yeni kurdum. Bilgisayar bağlantısıyla baskı alabiliyorum. Ancak aynı baskıyı hafıza kartıyla almaya çalıştığımda, yazıcı duruyor yada kilitleniyor. Farklı hafıza kartlarıyla denemeler yaptım yine aynı sorunla karşılaştım. Lütfen sorunun ne olduğunu söyleyebilir misiniz. Kaç saattir bu sorunla uğraşıyorum. Yardım lütfen...
  • Arkadaşlar 3d yazıcıda yaşadığım problemle ilgili çektiğim iki farklı video. Çözüm arıyorum, olası nedenleri yazarsanız çok sevinirim.

1.Video

2.Video
  • 
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.