Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (234. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.933
Cevap
186
Favori
294.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle soğukken sökmeye çalışmayın hotend e zarar verirsiniz. Isıtıp ondan sonra sökebilirsiniz hotend in nozzle kısmını.
    İğne olarak da akupunktur yada insülin iğnesi deneyebilirsiniz.
  • Tevo Tarantula yazıcıya SN04-N auto bed leveling sensör aldım lakin kod kısmından hiçbirşey anlamadım. bu sensörü kullanan varsa montajını ve kodlamayı nasıl yaptığını anlatabilir mi? açıkçası kod kısmında yanlış bişey yapsam geri alamam diye çekiniyorum, daha 1 aylık cihaz...
  • Ücreti mukabili 26 parça prusa i3 plastik parça basabilecek var mı, özelden bir de şaseyi Ankara'da uyguna nerede kestirebilirim söyleyebilecek varsa sevinirim.

Ortalama 400x400x6 aluminyum ya da 400x400x3 çelik ne kadara mal olur, hiç olmadı alıyım tahtayı dekupaj ile kesiyim nasıl olur dersiniz?
  • |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

şunları basabilecek birisi var mı?
  • capto bant yerine aluminyum bant kullanan var mı?
  • tilbosfo T kullanıcısına yanıt
    3d modelleri var mı elinizde?
  • Arkadaşlar kafam çok karıştı. Hazır kit alacağım, 350 dolara kadar (artı vergi) bütçem var.
    200*200*(200 yada 280) baskı alanı yeter.
    İlk koşulum yazıcının çok yer kaplamaması evimde yer yok, bir yere sığdıracağım.
    Kafamı en çok karaştıran coreXY mi kartesyen sistem mi daha iyi?

1- flsun ( ) çok hoşuma gitti ancak boyut sıkıntı.

2-
    aliexpress.com
    US $428.0 |Ücretsiz kargo 3D yazıcı büyük boy 220*220*290mm metal gövde Yüksek Kaliteli Hassas DIY kiti ile LCD CL 260|3d printer large size|3d printer large3d printer - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/2017-Newest-Large-Metal-frame-220-220-305mm-High-Quality-Precision-DIY-3D-printer-kit-Filament/32815177321.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.269.K1wdMu

bu ürün fena değil gibi ama güvenilemiyor. satış az

3- flyingbear p902 (
    aliexpress.com
    US $1.0 |Almanya'dan nakliye Flyingbear P905H DIY 3d Yazıcı kiti Tam metal Büyük baskı boyutu|diy 3d printer|3d printer3d printer kit - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/cretsiz-shiping-Flyingbear-DIY-3d-Yaz-c-kiti-Tam-metal-B-y-k-bask-boyutu/32677798453.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.276.K1wdMu
    )

4-
    aliexpress.com
    US $350.0 |Ücretsiz kargo Polarbear S220D 3D yazıcı DIY Kit Ultimaker Büyük baskı boyutu Için Yüksek Kaliteli Hassas 2 UM2 Genişletilmiş|printer diy|3d printer3d printer free shipping - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/Free-shipping-Polarbear-S220D-3D-printer-DIY-Kit-Large-printing-size-High-Quality-Precision-For-Ultimaker/32814452076.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.283.K1wdMu

bu da hoş duruyor ama satış az ve geri dünüş az

geriye tevo tarantula, prusa falan kalıyor. tevo da mantıklı duruyor ama sürekli upgrade yapılması gerekiyor.

bu konuya yabancıyım, coreXY sistemi daha stabil olur diye düşünüyorum ama çok bilgili değilim. yardımcı olursanız sevinirim.

• Merhaba,

bu yazıcı güzel ancak hoşuma gitmeyen yönü Z motorlarını profile bağlayan plexi malzeme. Zamanla yük bindikçe esneyecektir mutlaka. Bu da Z eksenindeki hassasiyeti büyük ölçüde zora sokar. Bir de ayakları titreşimi alacak yapıda değil, direkt köşebent koymuş geçmişler. Onun dışında fiyatı ve baskı ebatı olarak güzel.

Bu yazıcı çok fazla sipariş aldı, TR den de tanıdıklarımda gördüm güzel çıktıları var ama tevo gibi birkaç upgrade istiyor.

Tevo da temiz kurulduğunda ve gerekli upgrade ler yapıldığında gayet güzel bir yazıcı aslında. Ama işte herkes aynı kalitede kurulumu yapamadığından kimi çok olumlu kimi de çok olumsuz yorumlar yapıyor.

aliexpress.com
    US $428.0 |Ücretsiz kargo 3D yazıcı büyük boy 220*220*290mm metal gövde Yüksek Kaliteli Hassas DIY kiti ile LCD CL 260|3d printer large size|3d printer large3d printer - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/2017-Newest-Large-Metal-frame-220-220-305mm-High-Quality-Precision-DIY-3D-printer-kit-Filament/32815177321.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.269.K1wdMu

Bildiğiniz ultimaker sistemi, ama tabi yeteri kadar geri dönüş almamış. Çok güvenmemek lazım çinlilere.. Resimdeki ürün ile elimize geçen ürün arasında bazen epey fark olabiliyor. Yoksa güzel duruyor fotoğraflarda, parçaların plastik enjeksiyon olması büyük artı.

Thingiverse.com u kontrol edin, en çok upgrade alan yazıcıların özellikle nerelerine güncelleme yapıldığını araştırın, yazıcının kötü noktalarını bu şekilde tespit edebilirsiniz.

Kolay gelsin.

• Tevo Tarantula'da millet fantazi yapıyor genelde ama bence gerekli olanlar listesi şöyle:

1) aluminyum bed (17 euro)
    2) Z motor braketi
    3) oldham coupler veya esnemeyen z motor kaplini

2 ve 3'ü kendiniz basabilirsiniz sadece aluminyum bede para vermeniz gerekecek ekstradan. Ben 190 küsür dolara 200*280 modelini almıştım indirimden, üsttteki upgradelerle tatmin edici baskılar alabiliyorum. Bence fiyat performans olarak uygun, öneririm. Linkte attığınız diğer yazıcılarla ilgili bilgim yok malesef.
  • Y eksen hareketinde titreme var. Bilyalı yatak çok dandik muhtemelen. Kaliteli olan nereden buluruz internetten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 haftadır araştırıyorum en az 10 model arasında gittim geldim.
    son noktada en mantıklısı anet a8 (185 dolar banggood da) duruyor
    Ama tercihimi anet a6 (270 dolar) ya da flyinbear p902 (320 dolar) arasında yapacağım. tam netleştiremedim.
  • Hangisini alırsanız alın kesin olarak ısıtıcı tabla için dış ısıtma ünitesi alın derim. Reddit'te baya bir kişi düşük kalite çin kontrol kartlarının ısıtıcı tabla bağlantılarının eridiğini söylüyor. Ürün ortalama 6-8 dolar arası bir fiyata sahip ama hem tablayı hızlı ısıtıyor hem de kontrol kartına yük bindirmediği için olası problemlerin önüne geçiyor.
  • Şuraya @eCCo nun bahsettiği kartın linkini koyayım daha iyi anlaşılsın, ben tüm yazıcı sahiplerine öneriyorum. Hızlı ısıtmadan evvel, güvenliğe katkısı yüksek.

• Sculptr isimli delta tipi yazıcı yapan varmı aramızda? Yakın zamanda yapmayı düşünüyorum delta tipi bir yazıcı plastik parçalarını bastım. Bağlantısı ile ilgili ayrıntılı bilgi yok yardımcı olurduk birbirimize.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam hiç yapmadım delta tipi ama diğer tiplerin hepsini yaptım sayılır. Ultimaker, i3 ve son olarak corexy tipi yazıcı yaptım :) delta da aklımda ama üşeniyorum. Siz yapacaksanız burada sorularınızı sorun kesin bilen birileri çıkacaktır. :)

Editör: Sculptr a internetten biraz baktım yapısı pek rijit gelmedi bana sadece metal miller tutuyor bütün yapıyı. 2020 alüminyum profiller ile yapılan modeller daha rijit olacaktır bence. En pahalı delta modelleri bile alüminyum profiller ile yapılıyor. Gerçi plastik parçaları bastım dediniz artık dönüş yok sanırım :) elektronik aksam bütün deltalarda aynı şekilde bağlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eCCo -- 18 Temmuz 2017; 16:50:8 >
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Aynen Yusuf hocam :) ürün çok güzel 10dk gibi bir sürede 100 dereceye çıkarıyor heatedbed'i (300*200mm). Ayrıca hem ürünün hem de kontrol kartı üzerindeki mosfet hiç ısınmıyor.

• Lm8uu kalitelisini nerden alabiliriz?

Ayrıca z eksenindeki extruder un kaydığı milleri karbon fiber boru ile değiştiricem. Sonuçları yazarım.

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    LM8UU kalitesi üzerine yük bindiğinde ne kadar pürüzsüz ve sessiz bir şekilde görevini yerine getiriyor ona bakılarak anlaşılabilir.

saniyede kaç lineer harekete izin veriyor, üretimde kullanılan malzemeler nedir, bunlar da çok önemli tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuforhan

LM8UU kalitesi üzerine yük bindiğinde ne kadar pürüzsüz ve sessiz bir şekilde görevini yerine getiriyor ona bakılarak anlaşılabilir.

saniyede kaç lineer harekete izin veriyor, üretimde kullanılan malzemeler nedir, bunlar da çok önemli tabii.

Bendekiler bozuk büyük olasılıkla çünkü bazen elle hareket ettirirken bile tamamen kilitleniyor tabla. Kurtulunca yine devam. Bir de şıkır şıkır ses gelmeye başladı tabla hareket ederken.

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle mil yüzeyini ve düzlüğünü kontrol edin, eğer mil de sorun yoksa rulmanları değişebilir siniz.

• 
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.