Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (232. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
297.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Firmware den extruder sayısını 2 ayarlamanız lazım buna ek olarak x ve y kordinatında uzaklarını da girmeniz gerekiyor sonrasında dilimleme yazılımına kalıyor. 2 renk yada biri baskı diğeri destek filament olarak dilimliyorsunuz oluyor. Youtube de çok fazla kaynak var kontrol edin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

Firmware den extruder sayısını 2 ayarlamanız lazım buna ek olarak x ve y kordinatında uzaklarını da girmeniz gerekiyor sonrasında dilimleme yazılımına kalıyor. 2 renk yada biri baskı diğeri destek filament olarak dilimliyorsunuz oluyor. Youtube de çok fazla kaynak var kontrol edin derim.

Tamam bişeyler yazdım YouTube a ama bulamadım. Araştıracağım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Ben bir iki tane video buldum bunlara bir bak istersen,

dilimleyici ayarı
    Adafruit Industriesyoutube
    Layer by Layer - Dual Extrusion Setup
    https://www.youtube.com/watch?v=82RkXBzB2Ig

burada da kurulumu ve firmware ayarları gösteriliyor
    Novice Expertyoutube
    Expert Mods: Dual Extruder
    https://www.youtube.com/watch?v=tbsBIwLjlGE

• Eminim çoğu arkadaş printerı yaparken bolbol almıştır bağlantı elemanlarından. Bir köşede duran işe yaramayan civata, somun, pul vb mekanik elemanları satmak isteyen bana PM atabilir. Hayrına vermek isteyen olursa daha da makbule geçer :)

m5 gijon 669mm
    m8 gijon 820mm
    m10 gijon 760mm
    m8 mil 2100mm

m3 pul 2
    m5 pul 2
    m8 pul 22
    m10 pul 8
    m3 somun 26
    m3 fiberli somun 13
    m5 somun 2
    m5 fiberli somun 1
    m8 somun 22
    m10 somun 12
    M10 geniş pul 4
    M3X10 cıvata 23
    M3x16 cıvata 6
    M3x18 cıvata 5
    M3x25 cıvata 1
    M3 x 30 cıvata 6
    M3x40 cıvata 2
  • Ben geçen gün 3d yazıcı için indüktif sensör aldım ramps 1.4 kartım var bunu ramps kartına nasıl bağlayabilirim bağlanıyorsa z endstopa gerek var mı

• Baskı esnasında nozzle ın ucunda filament topaklanıyor.bunun nasıl üstesinden gelebilirim.Yatak kalibrasyonundan kaynaklanabilir mi

Abs yi 240 dereceye ısıtıyorum.bu da sebep olabilir mi

• malio77 M kullanıcısına yanıt
    İndüktif sensör z endstop görevi görecek, onun için ekstra bir z enstop'a ihtiyacınız olmayacak. Dikkat etmeniz gereken nokta aldığınız sensörün NPN yada PNP mi olduğu? ona göre bağlantı şekli değişiyor çünkü. Yanlış bağlantı yaparsanız ramp'ı yakabilirsiniz. Youtube de bir çok video var aldığınız sensörün modelini yazarak bağlantısının nasıl yapıldığınu bulabilirsiniz.
  • Npn sensör aldım

• Sigma hotend ile flex basmayı aşağıdaki extruder ile deneyeceğim :)

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

• eCCo kullanıcısına yanıt
    Güzel gözüküyor, bence basar flex. Filamentin kaçacağı bir yer kalmamış gibi duruyor.

• yusuforhan kullanıcısına yanıt
    hocam selam, valla ilk başta basıyordu fakat biraz zaman geçince tıkandı filament. Daha doğrusu filamenti yemiş dişli kısmı ondan dolayı ileri itemiyordu, sorun retract yapması olabilir diye düşündüm. İleri geri hareket ettirirken filamenti aşırı ezip inceltiyor olabilir gibi geldi. Bakalım bu gece denemelere devam edeceğim, retract olayı ile çözülmez ise hızı 30mm/sn'ye düşürüp deneyeceğim o da olmaz ise ısıyı 245'den 260'a çekeceğim. Artık bunlar da fayda etmezse ne yapacağım bilemedim. :(

Bu arada dün gece flex filament basamayınca PETG filament denedim sorunsuz baskı aldım :D Yaptığım drone'ları petg ile basmaya başlayacağım. ABS'den daha sağlam ve PLA gibi kolay basılıyor diye çok yorum okudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eCCo -- 16 Haziran 2017; 10:26:32 >
    Ben flex filamenti 30mm/sn ve retract kapalı şekilde basıyorum. Sana da öneririm.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    internette baya bir araştırma yaptım bugün. Herkes retract kapalı ve max 30'da basın diyor ayrıca sürekli aynı hızda basın diyor mesela infill 30 duvarlar 20 olmasın hepsi atıyorum 30 mm/sn olsun diyorlar. Hangi filamenti kullanıyorsunuz ? Ben colorfabb ngen flex aldım onunla deniyorum. Önerebileceğiniz basımı kolay dediğiniz bir filament var ise öğrenmek isterim.

Ben 40 ile 2mm retract olacak şekilde basıyordum. Eve gidince dilimleyiciye bir adet flex filament present'i ekleyeyim bari, ilerde nasıl basıyordum olmasın. :)
  • Merhaba, 3d tarama ile parçayı yeniden üretebilecek olan var mı ? Elimde plastik bir dişli var bir dişi kırık.
  • 3d printer da bastığım parçalar yamuk çıkıyor nedeni ne olabilir

• Tarantula Prusa i3 mü yoksa anet a8 mi almalı ilk yazıcım olucak?
  • YunusPhp kullanıcısına yanıt
    Youtube da izlediğim karşılaştırmalar tarantulanın daha iyi olduğunu söylüyordu, sizde bakabilirsiniz Youtube dan tarantula vs anet a8 diye.
  • malio77 M kullanıcısına yanıt
    Çıktınızın bir fotoğrafını koyarsanız daha doğru çözüm sunabiliriz. Muhtemelen eksen kayması yaşıyorsunuz.
    Biraz geç bir cevap olacak kusura bakmayın, sabit bir akış sunmak flex de iyidir. Flex filamentlerde shore - esneklik değeri aslında baskı ayarları için önemli. Ben yerli olarak Serkan Bey' in ürettiği flex filamenti kullandım, piyasa filamentlerine göre epey fazla esnekti, sanırım shore değeri 65 di. Ninjaflex de kendisini kanıtlamış bir filament shore değeri 95 civarı oluyor serisine göre.
  • YunusPhp kullanıcısına yanıt
    Tarantula birkaç güncelleme ile fiyatına göre çok iyi baskılar alabilirsiniz. YouTube de baya bir incelemesi var. Hangisini alırsanız alın kesinlikle mosfet mod dedikleri ısıtıcı tablayı ayrı mosfetle ısıtmanızı sağlayan external ısıtıcı mosfet güncellemesini yapın. Reddit de baya bir kişi kontrol kartını yakmış.

• 
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.