Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (236. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
296.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle donanımhaberde yeniyim herkese SELAMUNALEYKÜM. Kendi 3D yazıcımı yapacağım. Yazıcı gövdesini daha önce parçaladığım normal yazıcı parçalarından yapmayı düşünüyorum. Yani elimde bir sürü plastik var. Kendi kafama göre motora yer ayarlayıp, milleri havada tutan basit bir şey yapsam olur mu? Bir de baskı boyutu 40x40x40 olacak. Kaç cm uzunluğunda mil kullanmam gerekir? Çift extruderlı yapacağım ve MKS kart kullanacağım. Şimdiden herkese TEŞEKKÜRLER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AliMU

Öncelikle donanımhaberde yeniyim herkese SELAMUNALEYKÜM. Kendi 3D yazıcımı yapacağım. Yazıcı gövdesini daha önce parçaladığım normal yazıcı parçalarından yapmayı düşünüyorum. Yani elimde bir sürü plastik var. Kendi kafama göre motora yer ayarlayıp, milleri havada tutan basit bir şey yapsam olur mu? Bir de baskı boyutu 40x40x40 olacak. Kaç cm uzunluğunda mil kullanmam gerekir? Çift extruderlı yapacağım ve MKS kart kullanacağım. Şimdiden herkese TEŞEKKÜRLER.

Bende bu işte yeni sayılırım, ama az çok anladığım bir şeyler var, kısaca fikrimi sunayım. 40 40 40 gibi büyük bir baskı alanını normal yazıcılardan söke söke yapacağınız derme çatma bir kasa ile yürütmeniz çok zor, kalibrasyon yapmak ve o kalibrasyonu korumak konusunda büyük sorunlar çıkabilir. Kasanın sağlamlığı ve esnememesi çok önemli bir unsur 3d printing camiasında.

İlk yazıcı olarak büyük hayaller kurmayın bence, olabilecek en basit düzenek ile başlayın. 100 tl ye metal prusa i3 kasası alıp elinizdeki motorları vs. ona monte ederek güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Benim elimde bahsettiğim metal kasa üzerine kurulmuş bir prusa i3 var, bu işten çok iyi anlayan bir tanıdığıma kurdurdum, bir günde kasayı topladı, ikinci gün ise ince yazılım detaylarını yaptı, süper bir şey çıkardı sonuç olarak. Benim ingilizcem çok iyidir, yani internette ki hemen hemen her kaynağı kullanabilme potansiyelim var ama 0 tecrübe ile hangi kaynağı kullanırsam kullanayım kolay kolay kuramazdım sorunsuz çalışan bir yazıcı bu kadar kısa sürede, hatta 1 ayımı falan rahat alırdı, bu süreçte kesinlikle bozup kırdığım parçalar da olurdu. 3d printer yapmak kolay görünen ama aslında detaya girince saç baş yoldurabilen bir şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dampierre kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler. Esneme, kalibrasyonla ilgili şeyleri biliyorum. Sadece acaba eski yazıcı parçalarıyla yapılabilir miyi merak ettim. Daha önce yapanlar varsa görüşlerini almak niyetiyle. Ben mega prusa i3 yapacağım. Ancak kurulumun beni o kadar zorlamayacağı kanısındayım. Zaten yazılım işinde internette her şey hazır. RepRap da olsun diğer sitelerde olsun. Detaylı olarak kodlar verilmiş. Zaten açık kaynak kodlu olduğu için de düzeltilebilir resetlene bilir. İlgilendiğiniz için teşekkürler.
  • AliMU kullanıcısına yanıt
    Kasa ve mekanik aksam olarak konusunda kendinize güveniyorsanız ve elinizde işinizi görecek step motorlar varsa, mk8 gibi bir direct drive ya da e3d v6 gibi bowden tipi bir extruder ile güzel bir 3d yazıcı yapabilirsiniz. Ben şahsen ilk yazıcım olarak böyle bir şeye girişsem işin içinden kolay kolay çıkamam. Yapacağınıza inanıyorsanız başlayın derim ama sabırlı olmak şart.

• Almış olduğum çıktılarda örneyin kalibrasyon küpünde ara ara minik minik boşluklar ve köşeler basamak basamak olmaya başladı işin garibi hiç bişeyle uğraşmadım gayet güzel yazıyordu şimdi baya uğraştım ama eski haline getiremedim filament mi bozuldu acaba esun pla kullanıyorum.
    Denediklerim
    Nozul temizlendi
    Filament kalibrasyonu yapıldı ölçtüm doğru alıyor.
    Akış oranını yükseltim %110 yaptım ama bişey değişmedi
    sıcaklıkla oynadım yok yine aynı aklınıza başka deneyeceğim bir çözüm geliyorsa yazarsanız iyi olur çok uğraştırdı beni...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar60

Almış olduğum çıktılarda örneyin kalibrasyon küpünde ara ara minik minik boşluklar ve köşeler basamak basamak olmaya başladı işin garibi hiç bişeyle uğraşmadım gayet güzel yazıyordu şimdi baya uğraştım ama eski haline getiremedim filament mi bozuldu acaba esun pla kullanıyorum.
    Denediklerim
    Nozul temizlendi
    Filament kalibrasyonu yapıldı ölçtüm doğru alıyor.
    Akış oranını yükseltim %110 yaptım ama bişey değişmedi
    sıcaklıkla oynadım yok yine aynı aklınıza başka deneyeceğim bir çözüm geliyorsa yazarsanız iyi olur çok uğraştırdı beni...

Aklıma gelen basit bir çözüm olarak filament birbirine dolanmış olabilir ya da filamentin takılı olduğu döner mekanizmada bir sorun olabilir, extruder filamenti çekerken çok zorlanıyordur, sonuç olarak yeterli filament çekilemediği için under extrusion meydana geliyor olabilir. 10-15 dk lık bir baskı sırasında filament rahatça çekilebiliyor mu diye test edin bence.

• serdar60 S kullanıcısına yanıt
    Baskının fotografını koyabilirseniz daha net bir şeyler söyleyebiliriz.
  • MetalMania7x kullanıcısına yanıt

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

En fazla sağdaki şekilde düzeldi yani düzelmedi resimde pek anlaşılmıyor ama hep bu şekilde çukurlar var. Başka filament denedim sonuç aynı genelde 10 mm lik küp basıyom Kalibrasyon için baktım öncekilerde hiç böyle bir dutum yok duvarlar dümdüz.yeni çıkan bir problem

• Gözeneklenme sorununu çözdüm sıkıntı filamenti içeri alan mekanizmadaki mandalın yayının gevşekliği flamenti dişliye tam sıkıştırmıyordu. şimdi ise küp yukarıya doğru çıkarken köşelerde dalgalanmalar var buna ne yapmam gerek acaba
  • Merhaba arkadaşlar. Yurtdışından prusa i3 klonu aldım. (https://www.youtube.com/watch?v=BcbZyC_V0L4)-(linkteki ürünün aynısı)

Kontrol kartı Gt2560
    Lcd ekran yb2004d

Montajını zorlanarakta olsa yaptım. Daha sonra test ederken (auto home komutu) Y ekseninin ters olduğunu fark ettim. Marlin ile Y eksenini ters çevirmek istedim. Daha sonra Arduino yazılımı bir takım hatalar verdi. İnternette araştırarak bir şekilde yazılım atmayı(marlin) başardım. Fakat bu sefer de Lcd ekranda (https://puu.sh/qwAiC/d90fe04f83.jpg) linkteki gibi görüntü kayboldu ve cihazdan sürekli bir bip sesi geliyor.

Bir kaç videoda ve ilk sayfada Arduino'nun library klasörüne uygun lcd dosyasının atılması gerektiğini gördüm. Fakat bir türlü arşiv dosyasına ulaşamadım.

Daha sonra şu sitedeki (https://prusaclone.wordpress.com/2017/04/30/firmware/) yazılımı cihaza atınca bip sesi kesildi fakat görüntü hala gelmedi.

Bu arada ilk defa Arduino kullanmaya çalışıyorum. Bu konuda hemen hemen hiç bilgim yok. Sadece internetten bakınarak birşeyler yapmaya çalışıyorum.

Sizce sorunum Lcd ekranın yazılımını library klasörüne atmak mı? Eğer sorun buysa bu dosyayı nasıl bulabilirim?

• Merhabalar,

Ben de yurtdışından Prusa i3 MK2S kit satın aldım. Biraz geç gelecek gibi. 2-3 hafta sürecek sanırım.

Daha önce 3D başka yere bir iki parça bastırdım ama kendi başıma hiç bir printer kullanmadım. Bu ilk olacak. Türkiye'de 3D printer kullananlar topluluğu olarak burası dışında bir yer var mı?

İnternette top 50 cool ideas yazdığımda bir sürü yapabileceğim örnekler görüyorum. Türkiye'de bu gibi fikirlerin paylaşıldığı bir yer var mı yoksa genellikle herkes Thingiverse üzerinden mi paylaşım yapıyor?

Şimdiden teşekkürler.

• serdar60 S kullanıcısına yanıt
    Isıyı ve hızı bir miktar düşürüp tekrar deneyin.
  • imparatorlak kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yazıcıyı satın aldığınız yerden tekrar orjinal yazılımını göndermesini isteyin. Arduino ya gönderilen yazılımı yükleyin.

Ters yöne giden ekseni düzeltmek için o eksenin motor kablosunu sökün akabinde ters çevirip aynı yere yeniden takın düzelecektir.

Eğer 2004 lcd kullanıyorsanız genellikle tüm arduino program sürümlerinde o LCD için kütüphane varsayılan olarak yüklü olarak geliyor.
  • dwain kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle hayırlı olsun.

Türkiye' de özellikle facebook da " 3d yazıcı paylaşım " adı altında ve diğer gruplara da ulaşabilirsiniz bilgi paylaşımı konusunda.

Thingiverse.com 3D yazıcılar için çok büyük bir kütüphane orayı kullanabileceğiniz gibi aşağıda adresini verdiğim yerde bulunan alternatif platformlarıda kullanabilirsiniz.

Link 1 :https://www.printspace3d.com/10-alternative-websites-to-thingiverse-com/
    Link 2 :
    www.3ding.in
    Top 5 Alternatives websites to Thingiverse |3Ding
    https://www.3ding.in/top-5-alternatives-to-thingiverse

TR de bu gibi bir platform henüz bulunmamakta.

İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuforhan

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun.

Türkiye' de özellikle facebook da " 3d yazıcı paylaşım " adı altında ve diğer gruplara da ulaşabilirsiniz bilgi paylaşımı konusunda.

Thingiverse.com 3D yazıcılar için çok büyük bir kütüphane orayı kullanabileceğiniz gibi aşağıda adresini verdiğim yerde bulunan alternatif platformlarıda kullanabilirsiniz.

Link 1 :https://www.printspace3d.com/10-alternative-websites-to-thingiverse-com/
    Link 2 :https://www.3ding.in/top-5-alternatives-to-thingiverse

TR de bu gibi bir platform henüz bulunmamakta.

İyi günler.

Çok teşekkürler. Dediğiniz grubu buldum üye oldum. Diğer yerlere de bakacağım.

Ben ilk defa 3D dünyasına gireceğim. Bu konuda öğrenmem gereken şeylerin sıralamasını bilmiyorum. Türkçe olmak zorunda değil ama baştan başlayabileceğim ve hemen hemen her şeyi öğreten bir kaynak da önerebilir misiniz? Kitap bile olur :) Daha nasıl olsa Prusa'nın gelmesine çok var. Bu sırada bir şeyler okuyup öğrenmeye çalışayım. Henüz hangi uygulama ile çizim yapabileceğimi bile bilmiyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: serdar60

Gözeneklenme sorununu çözdüm sıkıntı filamenti içeri alan mekanizmadaki mandalın yayının gevşekliği flamenti dişliye tam sıkıştırmıyordu. şimdi ise küp yukarıya doğru çıkarken köşelerde dalgalanmalar var buna ne yapmam gerek acaba

Havalar çok sıcak olduğu için soğutucu fan kullanmayınca bastığım şeyler yamuk yumuk çıkıyor. Sizde de aynı sorun olabilir. Extruder fanı değil, direkt parçaya üfleyen bir fan yani.

Ben sizin yerinizde olsaydım Youtube videolarıyla birçok şeyi çok rahat öğrenebilirdim. Özellikle sipariş ettiğiniz yazıcı için çok fazla video kaynağı var.

Sizin için birkaç youtube kanalı ekleyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuforhan

Ben sizin yerinizde olsaydım Youtube videolarıyla birçok şeyi çok rahat öğrenebilirdim. Özellikle sipariş ettiğiniz yazıcı için çok fazla video kaynağı var.

Sizin için birkaç youtube kanalı ekleyeyim.

Çok teşekkürler. Baktım bu kanallara. Öğrenecek şeyler var bayağı... Ürünüm bu arada kargoya verilmiş. 2-3 hafta denmişti ama sürmedi o kadar. Herhalde bu hafta içi gelir. En kısa zamanda kurup denemelere başlayacağım.

Bazı ürünler var gördüğüm 3D print ama satılıyor. Direkt dosyayı paylaşmayan kişiler var sanırım. Çok beğendiğim bir modelin dosyasını bulmak mümkün mü? Örnek veriyorum:
    http://www.gambody.com/blog/10-egg-celent-easter-3d-prints/ sayfasındaki ilk model. Fotoğraf da şu:http://www.gambody.com/blog/wp-content/uploads/2017/04/wired-bunny.png

Bunu istersem bulabilir miyim yoksa satın almaktan başka çare olmadığı durumlar da oluyor mu?

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Bazı modelleri, tasarımcıları ücretsiz olarak paylaşırken bazılarınıda ücretli satım platformlarında ücreti mukabilinde satışa koyuyorlar. Benim bildiğim kadarıyla, satın alan birinin yasa dışı paylaşımı dışında bulamazsınız. Satın almanız gerekir.
  • Satın alacağım ama ürünün kaynak kodu hiç satılmıyor. Direkt 3D print halini satıyorlar gördüğüm kadarıyla... Neyse en azından anladım durumu.

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.