Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (233. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.933
Cevap
186
Favori
294.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yusuf hocam selamlar, baskı 2-3 katman sonra durdu. Daha doğrusu filament itilememeye başladı. Sebebini anlayamadım. İlk 3 katman resmen mükemmel bir şekilde basıldı ama sonra extrude edilemedi filament.

Tek düşünebildiğim Coldend'e üfleyen fanın herhangi bir yönlendiriciye sahip olmasından dolayı ıso yukarı çıkıyor olabilir, ona bir yönlendirici tasarladım, bu aksam onu basıp yarın tekrar Flex deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021
    böyle tam yuvarlak olmuyor
  • malio77 M kullanıcısına yanıt
    parçayı elips gibi basıyor.Yazıcıya kalibrasyon mu yapmak gerekiyor.
    Hangi eksende bozuk çiziyorsa o eksene ait motor akımını kontrol edin, o eksende kayış gerginliğini kontrol edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

Tarantula birkaç güncelleme ile fiyatına göre çok iyi baskılar alabilirsiniz. YouTube de baya bir incelemesi var. Hangisini alırsanız alın kesinlikle mosfet mod dedikleri ısıtıcı tablayı ayrı mosfetle ısıtmanızı sağlayan external ısıtıcı mosfet güncellemesini yapın. Reddit de baya bir kişi kontrol kartını yakmış.

Link atabilir misiniz cok sacma sapan içerik var o kelime ile aratinca

• YunusPhp kullanıcısına yanıt
    aliexpress.com
    US $5.5 |3D Printer Parts General Add on Heated Bed Power Expansion Module High Power Module for 3D Printer with Cable|for 3d printer|parts 3d printermodule power - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/3D-Printer-Parts-Heated-Bed-Power-Expansion-Module-High-Power-Module/32781637728.html

Dediğim extra mosfet bu. Bende kullanıyorum gayet memnunum, normal kartlara göre daha hızlı ısıtıyor hem de kendi hiç ısınmıyor ve kontrol kartına extra yük bindirmiyor.

Aşağıda upgrade'lerden bir kaçı var,

2. dk'dan sonrasında parçaları gösteriyor.

ruiraptoryoutube
    TEVO Tarantula i3 3D printer - TOP 5 MUST PRINT PARTS AFTER ASSEMBLY
    https://www.youtube.com/watch?v=Na10GXZ3r_s

Bu elemanın videoları da hep evo cihazlarla ilgili, inceleyin derim.

• benim ramps 1.4 kartım sürekli reset atıyor.Reprap smart ekran sürekli olarak açılıp kapanıyor.Bağlantılardan mı yoksa yazılımından mı kaynaklanıyor.
    Yazıcı başlangıç aşamasında, daha home yaparken reset atıyorsa endstoplardan birisini yanlış bağlamışsındır. Ona değdiği anda resetler.

Yazım işlemi devam ediyorken reset atıyorsa sürücülerinden bir veya birkaçı fazla ısınıyordur, güvenlik sebebiyle reset atıp yazıcıyı durdurur. ( sürücünüz DRV8825 ise bunu yapar. )
  • Hocam printer basım işlemi yapmaya başlamadan reset atmaya başlıyor ve sürekli olarak devam ediyor ramps sürekli açılıp kapanıyor

Mutlaka bir yerde kısa devre var o zaman.

-sürücüleri çıkarıp dene
    -endstopları çıkarıp dene

Hatayı bu şekilde bulabilirsin. Ramps ın altındaki lehimleri de kontrol et.
  • yeni kart aldım marlini karta upload ettim.Yalnız benim lcd ile ile ilgili bir sorunum var.Güç kaynağı takılıyken görüntü gelmiyor.Fakat arduino'nun usb kablosunu bilgisayara taktıktan sonra bir kaç saniye sonra görüntü geliyor.Bilgisayardan bakınca arduino nun com portu denetim masasından gözüküyor.Ayrıca ramps da bir kaç eksen denemesi yaptım.Rampsta bir sorun var mı diye kart çalışıyor.Lcd ekran'daki sorun neden kaynaklanıyor olabilir.Lcd ekranı değiştirmem gerekir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malio77 -- 22 Haziran 2017; 9:36:59 >
    Hayır gerekmez, arduino üzerindeki ams1117 voltaj regülatörünü yakmışsın. Usb den 5v besleyerek yazıcıyı çalıştırabilirsin ama en doğru çözüm, ams1117 voltaj regülatörünü değişmek.

ams1117 lm1117 3v3 regülatörü çalıştırır mı|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021
  • Kart üzerinde Bir step motor sürücü çalışmıyor kısa devre yaptırıyor bu da sebeb olabilir mi

AMS1117 nin yanma sebepleri genelde şunlardır

-Endstopların yanlış bağlanması
    -Sürücünün ters bağlanması
    -Sürücü bacak lehimlerine ya eliniz temas etmiştir yada iletken herhangi birşey
    -Bazen arduino çok kalitesiz üretiliyor, ams1117 kendi kendine ısınıp zarar görüyor.

3.3 v yetersiz olur, 5V lazım arduino mega ya. Eğer ams1117 bulamıyorsanız 7805A kullanın, rahat bulursunuz elektronikçilerde. Ya da kargo parasını karşılarım diyorsanız ücretsiz göndereyim bir tane.

Şu yazımı okuyun lütfen :

• Merhabalar

Elimde yazicidan söktügüm bu iki eksen var. Plastik olanı y ekseni icin kullanacagim zaten step motorlu .

Ama diger metal olan x ekseni için DC motorlu ve yerine step motor da uyduramadim. Acaba bu motora sensör vs. takip bir sekilde step motor olarak kullanabilir miyim ?

Fanı d9 pinine bağladım.Marlin CONFİGURATİON.H üzerinden fanı nasıl çalıştırırım.
    Yazılımda normalde açıktır. Çalışır hale getirmek için dilimleyici yazılımından aktif etmeniz lazım. Örneğin cura ve ya repetier den.

• 20playback kullanıcısına yanıt
    Encoder li dc motorları inceleyebilirsiniz. Ama en doğru yöntem step motor kullanmaktır.

• Beyler tevo tarantula var baskı alamadım sanırım hot end in ağızında pla kurudu kaldı.iğne sokmaya çalıştım ama o kadar ince iğne bulamadım sökmeye çalıştım sökemedim.

• 
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.