Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.934
Cevap
186
Favori
295.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seeder

http://tr.aliexpress.com/item/5-Pcs-Air-Pneumatic-5mm-Thread-Diameter-4mm-Hole-Brass-Quick-Connector/2024495919.html?ws_ab_test=searchweb201556_6,searchweb201644_1_79_78_77_82_80_62,searchweb201560_4

Bu ürün işte hocam. Bunun ucu m5, sigma hotende giriyor.

DÜZELTME:

Sigma3D hotend girişi metrik 5 değil metrik 6 diştir (bowden kullanımda)

• seeder kullanıcısına yanıt
    Eyvallah :) ben önümüzdeki ay sipariş geçerim şimdi zaten Yılbaşı vs gümrükler full doludur ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ozgurtheking Teşekkürler uzun zaman oldu kafam karıştı demkki.

@eCCo Hocam özgür Hocam düzeltti m6 olacakmış.
  • Y eksen kayışından dolayı 10mm/s den yukarı çıkamıyordum dun onu hallettim. 50mm/s ile bi deneme yaptım, çokda güzel oldu.
    İlk yapışırken biraz sorun çıkıyor onun içinde mavi bant yada boyacı bantı alicam.

Z eksenini daha stabil yapmak için ufak bir parca basicam ama iç çapı 5mm dış çapı 10mm yüksekliğide 5 veya 4mm lik rulman lazım. Bir türlü bulamadım. Aliexpresste var ama ufacık şey için 1 ay kargo beklemek istemiyorum. Acaba nerde bulabilirim bu parçayı ?
    Bahsettiğim modelde su ;
    www.thingiverse.com
    Prusa I3 Hephestos improved Z axis brackets by Oneira3D
    http://www.thingiverse.com/thing:516294

• Filament numune isteyen olursa bana ozelden adres bilgisi atsin, ben size numune makzeme yollarim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapışma sorunumu ben Uhu nun stick yapıştırıcısı ile çözdüm gayet güzel yapışıyor ayırırken maket bıçağından yardım alıyorum biraz. Temizlenmesi konusunda ıslak mendil ile silip hemen baskı alıcaksam kağıt havlu veya peçeteyle kuruluyorum.

Rulman bulma olayını sanayilerde sorarak çok kolay bir şekilde bulabilirsin Antalya da isen Eski sanayide Umut ticaret mevcut orada hertürlü bilye rulman var.

Bu arada Türkiye içinde ikinci el dişlisiz step motor bulabileceğim biri bir site var mı ? Elimdeki motorlar nokta vuruşlu yazıcıdan çıkma olduğu için başında dişli var ve mil boyları çok kısa kayış yerine misina kullandığım için kendi tasarlayıp bastığım parçaları yerleştirdim motor başlarına buda esneme ve kırılma yapabiliyor.
  • lifeisblood L kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam cevap için. Şimdilik evde boyacı bandı buldum onu denicem bi.
    Uhu ile soğuk yüzeye mi baskı aliyorsunuz ?

Rulman içinde internetten bulabilseydim iyi olucaktı. Buralarda nerden bulurum bilmiyorum tam. Şimdilik parca basıp hallettim işi, duruma gore olmadı çıkıp bir yerlerden bulucam rulmanı.

• Evet soğuk yüzeye baskı alıyorum evde küçük bir odada baskı yaptığımdan Abs malzeme kullanmıyorum ve yazıcımda hotbed mevcut değil. Stick yapıştırıcı seçerken temizlenebilirliğinin kolay olmasına göre marka tercihi yapın bazı yapıştırıcılar çok zor temizleniyor ve daha sonra alacağınız baskıları olumsuz etkiliyor. Rulmanla ilgili olarakta dediğim gibi şehirlerdeki sanayi sitelerinde mevcut hırdavatçılara sorarsanız onlar sizi yönlendirir mutlaka. Önceki mesajlarda Sanalpazarda Şahin Rulman diye bir satıcıdan söz edilmiş rulman ve mil bulunduğu ve güvenilir olduğu bahsedilmiş bi araştırın isterseniz. Thingiverse de yazıcıdan basabileceğiniz rulmanlarda mevcut yatay rulmanlarımı ben derme çatma yazıcımdan kalıcı yazıcıma geçerken dış çap büyük rulmanlar bulduğum için kendim basmıştım biraz zımpara ve gres yağıyla mükemmel oldular.

Edit: Şuan yazıcımda kayış yerine misinaya geçiş yapıyorum yabancı sitelerde hassasiyetin çok daha iyi olduğundan bahsediyorlar. Motorlarım çıkma olduğu için şuan henüz tamamlayıp deneme imkanı bulamadım bir iki güne vakit ayırabilirsem bitiricem buradan sonuçlarıda paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeisblood -- 26 Aralık 2015; 1:45:42 >

• lifeisblood L kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda birde stick yapıştırıcı alayım o zaman. Bende kendi odamda kullandığım için şimdilik abs kullanmaktan vazgeçtim. Daha sonra yazıcının etrafını kapatmayi ve hava filtresi kullanmayı düşünüyorum o zaman abs'ye geçiş yapıcam. Rulmanıda bir sekilde halledicem artık.
    Misina olayını ilk kez duyuyorum. Sonuçları merakla bekliyorum hocam

• Merhaba herkese, elimde JAPAN SERVO KH42KM2B009 motor var. Ama kablo RAMPS bağlantı renklerinde sorun yaşıyorum. Forumda aradım ama bulamadım.

Ramps'a bağlarken aşağıda yazdığım dizilim doğrumudur acaba?

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

MAVİ (2B) - KIRMIZI (2A) - SARI (1A) - BEYAZ (1B)

ilginize teşekürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaoglu -- 29 Aralık 2015; 9:49:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeisblood

Evet soğuk yüzeye baskı alıyorum evde küçük bir odada baskı yaptığımdan Abs malzeme kullanmıyorum ve yazıcımda hotbed mevcut değil. Stick yapıştırıcı seçerken temizlenebilirliğinin kolay olmasına göre marka tercihi yapın bazı yapıştırıcılar çok zor temizleniyor ve daha sonra alacağınız baskıları olumsuz etkiliyor. Rulmanla ilgili olarakta dediğim gibi şehirlerdeki sanayi sitelerinde mevcut hırdavatçılara sorarsanız onlar sizi yönlendirir mutlaka. Önceki mesajlarda Sanalpazarda Şahin Rulman diye bir satıcıdan söz edilmiş rulman ve mil bulunduğu ve güvenilir olduğu bahsedilmiş bi araştırın isterseniz. Thingiverse de yazıcıdan basabileceğiniz rulmanlarda mevcut yatay rulmanlarımı ben derme çatma yazıcımdan kalıcı yazıcıma geçerken dış çap büyük rulmanlar bulduğum için kendim basmıştım biraz zımpara ve gres yağıyla mükemmel oldular.

Edit: Şuan yazıcımda kayış yerine misinaya geçiş yapıyorum yabancı sitelerde hassasiyetin çok daha iyi olduğundan bahsediyorlar. Motorlarım çıkma olduğu için şuan henüz tamamlayıp deneme imkanı bulamadım bir iki güne vakit ayırabilirsem bitiricem buradan sonuçlarıda paylaşırım.

Misina için esneme sıkıntı olmaz mı? Düşününce güzel bir yöntem dişe göre hareket etme yerine motor stepine göre hareket daha hassas olması lazım.

• Nozzle ısıtıcısinin uçları kısa devre oldu baskı alırken. Sanırım rampsın sigortaları yandı. Usb den çalışıyor ama güç kaynağından çalışmıyor. Yeni ramps aldım kargo bekliyorum ama elimdeki rampsıda tamir edebilir miyim ?
    Motor sürücülerden biride gitmiş. Umarım başka bir parçaya zarar vermemiştir

Tam boyacı bandınıda taktım artık bişi kalmadı galiba derken yine sorun çıktı. Bi daha bu sefer oldu sanırım demicem

• Ams 1117 yi yakmışsınız hocam. Yani 5v regülatörü. Yanlız dediğim parça aurdino da ramps da değil.

Bizde endstop bağlarken yaktık. Sadece usb den çalışıyor ordan biliyoruz.

• kocaoglu K kullanıcısına yanıt
    japonservo motorun orjinal kabloları

Mavi = 1A
    Kırmızı = 1B
    Sarı = 2A
    Beyaz =2B

• Demeyin hocam ya. Bende ramps aldım bekliyorum. Kargo gelmedi deneyemedim.
    Uno üzerinden bu parçayı söküp megaya takabilir miyim peki

• Muhtemelen rampsin mosfetleride yanmıştır hocam bende de öyle oldu çünki.

• seeder kullanıcısına yanıt
    Megada parça yanmış. Yarın yeni rampside alıp bi deneme yapıcam. Allahtan elimde çindem aldığım unolar var. Bide mega almakla uğraşmayacağım

• Merhaba bende 3d printer almak veya kendim yapmak istiyorum. Çinden 250 dolar + %20 gümrük vergisi ile mi almak avantajlı yoksa tek tek parça olarak alıp, kasayı lazerde kestirip yaparak (sac metal düşünüyorum) onları mı monte etmek ucuza gelir?

bütçe mümkünse 300 tl (ekran kartımı satıp başlamayı düşünüyorum ama mümkün değil gibi bu fiyata)
  • sanerdk kullanıcısına yanıt
    300 tl imkansız gibi birşey sadece elektronik parçalar neredeyse o fiyata geliyor :) gerisi de 100 200 tl arası değişir yapacağın modele göre :)en ucuz 500 600 e mal edersiniz diye düşünüyorum.

• 255 dolara prisu i3 mü ne var, onu alsam daha mantıklı değil mi ?
  • 
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.