Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.935
Cevap
186
Favori
295.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Xy jerk ayarı nedir hocam ne yapmam lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanerdk

quote:

Orijinalden alıntı: lifeisblood

Benim tavsiyem maliyeti dusurmek istersen ilk basta baski alabilecegin derme catma bir yazici yapip sonradan kendi yazicin icin parca basabilirsin.

http://www.thingiverse.com/thing:452770

Bu linkdeki gibi. Tahmini maliyet.

Ramps arduino ekran vs set 35 dolar hotbed siz
    J head hotend 10 dolar
    Aliminyum extruder parcalari 5 dolar
    12 yatay bilye 120 tl
    4 cikma motor 80 tl
    Celik mil 1 boy 5 tl
    M5 saplama 5 tl
    Somun civata vs 15 tl fazlasiyla
    Tahta sicak silikon kayis disli vs vs 50 tl
    Kaplin icin hava hortumu kelepce vs yeterli.
    Toplam maliyet 500 tl civari asagi yukari.
    Bunun altinda bir yazici maletmek cok mumkun degil. Benim maliyetim bunun yarisi asagi yukari cunku yazici servisi veren bir abimden hurda nokta vuruslu yazicilari ve 3d yazicisini odunc aldim bu tarz imkanlariniz yok ise 500 tl altinda imali cok mumkun gorunmuyor bana.
    Edit: 10x10x10 luk bir yaziciyla ilk parcalarimi basarim sonrasina bakarim dersen ewaste yaziciyi bi incele cd rewriter disket okuyucu vs ile yapilabilir.

Edit: 10x10x10 luk bir yaziciyla ilk parcalarimi basarim sonrasina bakarim dersen ewaste yaziciyi bi incele cd rewriter disket okuyucu vs ile yapilabilir.

10x10x10 dan büyük parçalar illaki olacaktır onlarıda abilerimize bastırırız, yarın bit pazarına bi uğrayayım

edit: uğrayamadım

Hocam baskı dediğiniz en fazla 100 Lira tutuyor böyle birşey yapmak bence mantıklı değil ama tecrübe edinmek için yapılabilir keyfine.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• seeder kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum çünkü elektronikleri aldıktan sonra diğer parçalar modellere göre çok fark etmiyor yani iki model arasında 100 150 tl Max oynar. 10 x 10 x 10 luk bir printer normal printer ın yanına hobi amaçlı olarak yapılır ;)

• Xy jerk ayarı y Ekseninden y eksenine dönüşü sırasındaki yalpalama gibi adlandırılabilir eğer yüksek olursa senin gösterdiğin tarzda yamulmalar oluyor diye hatırlıyorum Google da aratırsan görsel birşeyler çıkacaktır 👍

• Arkadaşlar sigma yaptık Repetierdan z eksenin rahatça hareket ettiriyoruz fakat iş yazmaya gelince ilk katmanda yazmaya çalışıp duruyor z hiç yükselmiyor, farklı dilimleyici, farklı bilgisayar denedik banamısın demiyor hiç böyle bişeyle karşılaşan oldumu?

Z endstop ters ayarlanmış olmasın yani max min ayarı ters ise öyle kalıyordur belki

• eCCo kullanıcısına yanıt
    Hocam sigmanın hazır marlinini atıyoruz.

• Hep baski plakasinin ayni tarafindami yapiyor banada danki hotend o bolgeden gecis yaparken temas ediyormus gibi geldi.

Valla bilemedim o Zaman :(

• lifeisblood L kullanıcısına yanıt
    Her tarafta aynı hocam. ecco hocamın dediği gibi xy jark olayından sanırım. Biraz daha araştırıp düzeltmeye çalışıcam
  • Bugün, dün tasarladığım baskı ve hotend soğutma aparatı ile ilk baskıyı aldım 👍✌ Sadece bazı katmanlarda filament az akmış bunun sebebi sanırım filament deki kalınlık değişimleri 🤔 Ama genede kusursuza yakın bir baskı oldu 👍👍👍

Bu soğutucuyu thingiverse'de paylaşın bence güzel olmuş bence.

Kimse ulticampy ile sigma hotend kullanmaz bence normal e3d ler ile boyutlar farklı sigma nın yoksa paylaşırdım :) benim de aklıma gelmişti ama kimse kullanmaz diye düşünüp vaz geçtim :)

Ben sigmada kullanılır diye düşünmüştüm aslında.

• Merhaba herkese, prusa i3 yeni topladım ve kalibrasyon ve ilk çıktıları almaya başladım.

Z ekseni yüksekliği ile ilgili bir sorunum var.

Repetier firmware yükledim. Yazıcının maximum z ekseni yüksekliği 170 mm olarak ayarlı.

Repetier host programında yazıcı z ekseninde 100 mm den sonra ilerlemiyor.

Ama pronterface ile bağlanınca soruncuz 170 mm yüksekliğe çıkıyor.

Sizce bunun nedeni ne olabilir?

• Repetiter kullanmadım ama host un kendi ayarları olması lazım x y ve z ekseni için onları da ayarlaman gerekiyor diye biliyorum.

@seeder,
    Hocam uyar mı bilmiyorum sigma printer'a :) biraz kullanayım bir sorun çıkartmaz ise koyarım olmadı 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eCCo -- 5 Ocak 2016; 9:25:26 >

• Alprnyoutube
    3D Printed Motorcycle Keychain (Honda Cbr)
    https://www.youtube.com/watch?v=Xb8WQ05cbt0

Arkadaşlar bu linkte baskısını aldığımız anahtarlığı ve baskı bilgilerini görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlprnHilmi -- 5 Ocak 2016; 14:12:02 >

• Merhaba,

Resimdeki gibi bir sıkıntım var. Bazı yerlerde hafif bir çizgi şeklinde dış katmanda bozukluklar görülmekte. Neden kaynaklanır? Çözümü nedir?
    Filament:3D filament
    200 mikron
    Dış katman hızı: 20mm/s
    Yazıcı P3 Steel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secollah -- 8 Ocak 2016; 18:34:44 >

• secollah kullanıcısına yanıt
    Hocam resimler çıkmıyor :-/

• quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

Hocam resimler çıkmıyor :-/

İmgur yasaklı hocam o yüzdendir.
  • 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.