Şimdi Ara

3930k dan 5930k gecmeye deger mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaslar hali hazurdaki sistemim asagida

3930k 4.3ghz
    16gb ddr3 4x4gb corsair
    Evga x79 dark
    Evga gtx 980 ti
    Evga 1200 p2 psu

Simdi 5930k alip yanina x99 classified ve 180$ lik 16gb kit almayi dusundum

Ddr4 pci exp 3.0 ve native usb 3.0 destegi ve 10 adet native sata 3 destegi icin e tabi islemci farkindan dogacak performans farki icin de.peki buna deger mi sizlerin fikrini almak isterim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence değmez, 2. çeyrekte Broadwell-E gelecek. O'na geçmek daha anlamlı olacaktır.
  • Bence'de değmez çok iyi bir sistemin zaten var yeni gelecek seriye kadar beklemende fayda var.
  • Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    sistemin gayet iyi...

masraf yapmana hiç gerek yok, seni uzun süre götürür
  • Boardwell-E ye gecmeyi düsünmek bencede mantikli 14nm ve 2400mhz ram destegi gelicek. Suan 5930K(15mb) ya verecegin paraya belki 6850K(15mb) alabileceksin ama yenilerin performansini görebilmek icin beklemek yerinde olur, sistemin iyi ve bende ddr4lü usb3.1li sisteme gecmek icin sabirsizlaniyorum ama arada ucurum farki olmayacak bunuda biliyorum.
  • Yeni 14 nmler daha az ısınacaktır ve oc ğotansiyeli daha iyi olur diye tahmin ediyorum bekleyin bence

• Isınmanın pek nm. ile ilgisi yok. Örnek: Sandy Bridge'ler 32 nm. ama, 22 nm. Haswell'dan daha serin çalışıyorlar. Bu duruma pek takılmayın derim, doğru bir şekilde soğutma yapılırsa sıkıntı yok.

X99 işlemcilerin içinde kullanılan macun epey kaliteli. İşlemcilerin temas yüzey alanı da geniş. 140W TDP'ye göre epey iyi durumdalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 28 Şubat 2016; 15:19:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki arkadaslar yeni gelecek olan broadwell-e serisi lga 2011-v3 yani x99 cipseti ile uyumlu olmayacak mi?anakarti alip kenara koysak broadwell cikinca ordan bir islemci kapsak anakarti kullanamicak kiyiz? Soket degisecek mi broadwell ile birlikte?

X99'da çalışacak elbette, ama yeni X99 kartlar da gelecek. İşlemcisini bekleyeceksen anakartını şimdiden niye alacaksın ki :)
  • Hemen geçmelisin
  • dravencarnage kullanıcısına yanıt
    Hangi sebeble? pcie 3.0, 2.0 farkindan dolayi mi yoksa, ddr4 ddr3 farki mi? 3930k ya kötü derseniz bozusuruz ama
    usb 3 vs 3.1 i unutmusum, bilmedigimiz baska birsey varsa acarsaniz seviniriz

*belki bende gecerim o yüzden soruyorum
  • Değmez.
  • Sakın geçme

Aynı işlemciyi kullanıyorum ve ben de bir ay önce filan konu açmıştım. Broadwell-e yi bekleme kararı aldım. Bence de yeni işlemcileri bekleyin. Fazla birşey kalmadı zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Broadwellin tek farki 14nm olmasi mi bir de saat hizlari degisir desek?

• değmez yeni seriyi bekle
    Hocam elindeki işlemci zaten iyi. O zaman 5930k ya da geçme. Yeni seriye de geçme. Sendeki de 6 çekirdek. 5930k da 6 çekirdek. Yeni gelecek olanın da 6 çekirdek olanını alabileceksin. Sadece saat hızları ve nm ler farklı. Tabi yeni teknolojiler de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    6950x 10çekirdek unlocked olacak.. 6900k / 6850k / 6800k da gelecek bildiğim kadarı ile..

x99 14nm broadwell-e leri destekliyor.. hatta şu anda evdeki sistemimde broadwell-e takılı..
  • bir kere yanlışları düzeltelim.
    3930k x79 platformunda nvidia da basit bir reg hack ile pci-ex 3.0 açılıyor.performans farkı ise anca sli da anlaşılıyor.
    asus x79 anakart da natural olmayan onboard dahil 6 tane usb 3.0 var ve her türlü testlerimde gayet verimli çalışıyor.
    ddr 3 ve ddr 4 farkı atla deve bir fark değil. ben oyunların başına işlemcilerine baktırmadan 5930k-3930k pc kullandırsam en uzmanı bile farkı anlamaz o kadar da iddialıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 29 Şubat 2016; 17:31:24 >
    6800k-6900k aralıgına geçilebilir

6900k 8 çekirdek ve 14nm gelmesi lazım.. m2 yüksek hizli nvme leride kullabileceksin.. 6850k / 6800k da daha ekonomik çözümler olabilir..

3930k 32nm --> 49xx / 59xx 22nm --> 68xx / 69xx 14nm lithografi olarak iki nesil .. işlemci yapısı olarak 3 nesil ileri gitmiş olacaksın.. tabi pratikte bunu oyun için kullacaksan aynı ekran kartında en fazla %10 fps kar edersin .. ama genel pc performansı %20-30 artacaktır..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.