Şimdi Ara

367. Dönem [Mayıs 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.739
Cevap
47
Favori
303.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir sorum olacak.

    Biz kendi adımıza bir kart açmak zorunda mıyız? Yoksa askeriye mi bunu açıyor? Ne zaman açıyor? Gitmeden para yükleyebiliyor muyuz?

    Yol parasını nasıl veriyorlar?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • (ziraat) kartı(hesabı) biz açmıyoruz. birliğimize gidince zaten adımıza açılmış olacak. eğer senin ziraat hesabın zaten varsa, mevcut hesabını; tsk nın açtığı hesapla birleştirirsin. tsk da eline verilen kart ile(o hesaba ait hesap numaran ile) harcama yapabilirsin. öteki türlü orada açtırılan karta(hesaba), para yatırman gerekecek orada atm den, ya da senin adına birisi dışarıdan yatırması gerekir. amma velakin tsk halen adımıza bir hesap açmamış, müşt temsi arayıp sorduğumuzda; kendi şahsi hesabımızın yanında başka bir hesap görünmüyor diyor.

    ptt hesabını da tsk açıyor, o zaten açılmıştır şimdi. adımıza kart gönderiyorlar, nasıl ulaşacak biz gitmeden onu da bilmiyorum. ptt şubesine gidip, askere gideceğim adıma para gelmiş deyip parayı alabiliyorsun. ancak kartlar henüz gönderilmemiş geçen aradım. cuma günü muhtemel gelir ptt şubelerine. ptt den alınan para, yol parası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulfikar87 -- 25 Nisan 2017; 11:4:24 >
  • biraz yoğunsun herhalde, gözden kaçmış olabilir diye tekrardan sorayım istedim. aof vizeleri h.sonu. finallere memlekete gelip girmek için izin verirler mi? 3-4 Haziranda finaller
  • Merhaba
    Aklımda birkaç soru var ve grubu yeni fark ettim.
    Bende bu dönem gidiyorum kısa dönem olarak inşallah.
    Bilmediğim çok şey var, geçmiş sayfalara göz atıyorum ama tam bulamadım. Cep telefonu konusunu nasıl yapıyoruz? Kimisi diyor acemiliğe götürme usta birliğine götür, kimisi diyor götürürsen girişte alırlar falan. Sormamdaki amaç telefondan az da olsa yatarken kpss için notlarıma bakarım diye. Tam olarak bu işin prosedürü nedir?
  • .brian. kullanıcısına yanıt
    android i kastediyorsun, zaten onu içeri sokma imkanından tut, kullanma imkanına kadar böyle bir ihtimali unut. halen askerdekilerin mesajlarından özetim.

    ancak; normal eski tip tel sokabilme iht. olabileceğini söyleyen vardı. ama arama esnasında alınmasıda söz konusu olabilir dediler.

    senin ki konuşmaktan ziyade, ders çalışmak için anlaşılan. dışarı ile iletişim için, malum 100 dk lık kartlardan alıp gidersin.

    ders çalışmaya gelince; kitap okumak için, bulunduğu birliğe kitap getirmek isteyen arkadaşlara, halen ask olan arkadaşlar, karar sizin, zaten yükünüz çok olacak gibi demişti. ne biliyim önemli notların varsa, al getir dursun, kitap falana girmeden. takdir senin. (bende mayısta gideceklerdenim) zantro ya mesaj atabilirsin, halen asker.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulfikar87 -- 25 Nisan 2017; 11:24:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .brian.

    Merhaba
    Aklımda birkaç soru var ve grubu yeni fark ettim.
    Bende bu dönem gidiyorum kısa dönem olarak inşallah.
    Bilmediğim çok şey var, geçmiş sayfalara göz atıyorum ama tam bulamadım. Cep telefonu konusunu nasıl yapıyoruz? Kimisi diyor acemiliğe götürme usta birliğine götür, kimisi diyor götürürsen girişte alırlar falan. Sormamdaki amaç telefondan az da olsa yatarken kpss için notlarıma bakarım diye. Tam olarak bu işin prosedürü nedir?

    acemiye telefon götürme,
  • zulfikar87 Z kullanıcısına yanıt
    sağolun. telefon işine hiç girmeyeyim o zaman. notları kitap olarak değilde ufak kağıt olarak alayım en sağlıklısı hem ağır olmaz hemde sıkıntı çıkmaz.
    Çevremde askere giden var ama hep uzun dönem ve akıllı telefon ile gayet güzel selfie atıyorlar face e :D galiba yerine göre değişiyor.
    Kısmet belki buradan birileri ile beraber aynı yere düşeriz inşallah :)
  • Hocam usta birliginde telefon kullanmayan neredeyse yoktur. Artik kimse o kadar takmiyor. Kil bir komutana denk gelmezsek bizde kullaniriz ustada. Acemilik icin dedikleri gibi telefon goturme. İletisim senin icin onemliyse askercell alip kamerasiz bir telefonla gidebilirsin. Kamerasiz ve askercell hat acemilikte serbest.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç çamaşırları nın durumu konusuda bilgisi olan varsa, paylaşabilir mi? kilot paçalı olabiliyor bildiğim kadarıyla, atlet "klasik atlet" olarak belirtileni alacağız sanırım, yine de bilen teyid edebilir mi? elbette yeşil atlet ve don olacak, fotodaki renge aldanmayın.367. Dönem [Mayıs 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları

    çorap siyah mı yeşil mi? bu konuda bir netlik olmadı sanırım. teyid alabilir miyim, bilenlerden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulfikar87 -- 25 Nisan 2017; 12:0:25 >




  • Hala ses yok değil mi. Bari teslim tarihini 1 hafta itelesinler böyle olmayacak gibi görünüyor ne ara istifa edeceğiz hazırlık yapacağız saçma sapan işler ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar acemi birliği için telefon götüremiyor muyuz ?
  • bende merakla bekliyorum. şubeyi arasak mı acaba?
  • 97 Yıllık TSK tarihinde kaç kere böyle bi durum yaşanmıştır acaba 25 Nisan oldu hala gideceğim yer belli değil. Ülkede dogru düzgün işleyen birkaç kurumdan birtanesi TSK felan derdik. Sagolsunlar onuda fazlasıyla itibarsılaşırıp, düzensizleştirdiler.
  • zulfikar87 Z kullanıcısına yanıt
    görmedim kardeşim kusura bakma. her türlü sınav için izin veriyorlar sıkıntı yapmayın bu durumu zaten usta birliğinde olacaksınız orada yazıcı cıkartır belgenizi komutana gösterirsiniz olup biter. ancak izinleriniz 14 gün olduğunu unutmayın yol ile +4 oynar en fazla yani izmirden trabzona giderseniz 5 gün izin kullanırsanız 2 git 2 gel 4 gün 5 günde izin 9 gün izin kullanırsınız. izmirden balıkesire giderseniz 1 gün git 1 gün gel 5 günde izin 7 gün izin kullanmış olursunuz. 9 gününüz kalır geriye de bu izninizde yol iznini kullanamazsınız cıktığınızda 9 gün sonra gelmek zorundasınız.

    bizim birlikte 5 güne kadar tolere ediyorlardı gec gelmeyi 5 gun askerlik uzuyordu gecerse 5 gün + mahkemeden alınan ceza kadar daha askerlik yapılıyordu :D

    izin kullanacak olanlar şimdiden ayarlasın izinlerini kafalarında

    acemi bitişi dağıtım izniniz de normal izinden düşecek yani içinde yol olmayan bütün izinler kısa donemler için 14 gününüzden düşer yol izninizide 1 kere kullanabilirsiniz

    her türlü sınav, ameliyata izin veriyorlar yani sizin ıcın onemli olan ne varsa çıkabiliyorsunuz bu sizlerin yasal hakkı.
    izniniz bitse dahi komutanın insiyatifinde mazeret izni mi ne var adı bu olmayabilirde 10 güne kadar çıkıyor diye hatırlıyorum onuda kullanabiliyorsunuz bu izinlerinize ek olarak ama önemli bır olay olmalı ve tamamen komutanın insiyatifinde bir durum akıllı. doğum ölüm falan gibi durumlarda mesela izniniz kalmadığında komutanınız izin verebiliyor sizlere. ayrıca bu izinden kullandırmamak için yazıcılara verilen emir askerlerin izinlerinden 3 gün ayır oluyor bu 3 günde böyle durumlarda kullanılmak üzere tutuluyor ellerinde ama kısa donemlere tamamını kullandırıyorlar uzun donem askerler için gecerli gördüğüm üzere bu durum zaten bütün iznini kullanan kısa donem görmedim :D




  • .brian. kullanıcısına yanıt
    arayın, farklı illerden en azından durumu öğreniriz. ben aradığımda 27 sini bekleyin dedi
  • bir de şu soruya el atsan
  • Kocaeli askerlik şubesi 27 Nisan diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zulfikar87 Z kullanıcısına yanıt
    garanti olsun istiyorsanız herşeyi yeşil yani haki renk alın
    ama komutanımız bize donunuza kimse bakmayacak kardeşim ne giyiyorsanız giyin demişti :D malın biri gidip komutana sormuş demekki bizim zamanda

    benim diğer birliklerden haberim yok

    atlet kesinlikle yeşil olsun geri kalanlar sizin inisiyatifinizde biz siyah corapta giyiyorduk ben donlarım kirlenene kadar hiç askeriyenin donunu giymedim :D ama kirlenince giymiştim :D fenada değil yani normal slip baksırlar gibi :D ben geniş şort gibi olan baksırları severdim

    usta birliğinde zaten kimkime dumdumaydık :D boğazsız corapmı gıyen dersin bota :D beyaz corap giyen mi dersin :D :D içine kırmızı tişort giyen mi dersin :D

    acemi süresince başıma bişey gelmesin diyorsanız tüm iç çamaşırları ve corapları yeşil alabilirsiniz zaten 6 ay kullanacaksınız bunları kullanmadan attım demezsiniz
    ama donunuza bakacaklarını bende düşünmüyorum.
  • -Telefon; Askercell ve tuşlu kamerasız telefon ile hem acemi hemde usta birliğinde hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanırsınız o serbest. Onun dışındakiler yasaktır resmi olarak böyle. Yasaklar çiğnenmek içindir ama acemiye akıllı telefonu hiçbirşekilde götürmeyin orada herşey daha sıkıdır, sıkıymış bende gitcem işte askerlik yapmadım. Usta birliğine geçerken ama telefonu valizin biyerine bi şekilde güzelce saklayıp sokucaksınız olay bu şekilde.
    -Sınav-mülakat vb şeyler için izin; Sınav giriş belgesini komutana gösterirseniz sıkıntı çıkmadan izin alırsınız.
    -Ziraat bankası; Ziraat bankasında otomatik olarak hesap açılıyormuş oraya gidince veriyolarmış, zaten kantinlerde nakit para geçmiyormuş. Kartınızı teslim aldıktan sonra birlik içinde atm arayıp para yükleyeceksiniz yada aileniz o karta para yatırıcak.
    -yol parası: Yol ve yemek parası vericek devlet o parayı isminize ptt'ye yatırıyolarmış. Perşembe günü sülüsünüzü alınca bir gün sonra işte cuma günü ptt'den ismimize yatan parayı alabilicez diye düşünüyorum. PTT kart falan gelmedi gelirse ama parayı ordanda çekebilirmiyiz bilmiyorum.
    -Diğer kuvvetleri bilmem ama kara kuvvetleri için hâki renk boxer ve atlet almalısınız. Çorap haki rengide olur siyahta olur. Şuan askerde olan birine sordum siyahta oluyo dedi.
    - 367. kısa dönemlere kim ne derse desin haksızlık yapıldı şu çağda askerlik yerini 5 gün kala öğreniyosun üstelik bu 5 günün 3 günüde tatil. Gitmeden sıkıldım.




  • yastık kılıfı açık mavi getirsek bir sıkıntı olur mu? ilk haftalarda yıkanmamış nevresim kılıfı verilir muhtemel diyor, askere gitmiş birisnin bloğunda gördüm.

    bir de her ne kadar tsk banyo havl, yüz havl, hatta terlik verse de; bunlar herkesle aynı rekte, yani tıpatıp, karışma ihtimali yüksek. çok pahalıya kaçmadan kendi terliğimizi, banyo havlumuzu vs. alıp, götürmek daha isabetli olur değil mi? yük açısından bakınca, kötü bir durum, kim taşıyacak onca yükü düyoruz tabi. ne dersin bu konuda?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulfikar87 -- 25 Nisan 2017; 13:9:34 >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.