Şimdi Ara

367. Dönem [Mayıs 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.739
Cevap
47
Favori
303.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zantro kullanıcısına yanıt
    birşey sorucam; şimdi bende ys evet dedim, 27 nisanda açıklanınca ys de olsam kd de olsam 2-3 mayısta 3 haftalık bir acemi eğitimi alıcam değil mi ? bu yer usta birliğinden farklı bir yerde olabilir ? yd çıkarsa acemilikten sonra İstanbul Tuzla ya 2.5 aylık eğitime, kd olursam 5 ay usta birliğine gidicem. peki acemilikten sonra tekrar eve dönüyor muyuz yani arada bir boşluk var mı yoksa 2-3 mayıs tan sonra izinleri saymazsak eve dönüş yok mu ?
    birde kd için 2. celp yani haziranda çıkabilir. önümde 3 ihtimal var; 1. ys 2-3 mayıs - 2. kd 2-3 mayıs - 3. kd 2-3 haziran değil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty3535123 -- 24 Nisan 2017; 11:31:0 >
  • Arkadaşlar selam. Malum yerlerin açıklanmasını beklemekteyiz dört gözle. Konuyla ilgili olarak anlık gelişmeleri takip için ( ptt, ziraat, alınacak malzeme, çıkacak yerlerin aynı olması durumu gibi kısacası bize dair herşey diyelim) whatsupp grubu kurduk. Dileyen özelden mesaj atarsa eklerim. Hepimizin hakkında hayırlısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bot fırçası ve boyası, bağcığı, cüzdan, yara bandı, kulak tıkacı, çorap, tıraş bıçağı, köpük, şampuan, çamaşır filesi, kilit, cassio saat, vatka ve tabanlık aldım.

    Evde var olan diş fırçası, macunu, terlik, kalem, lif, fener ve şortu da koydum aralarına.

    Bilmiyorum çok mu aldım yoksa az mı ama zaten hiç para vermedim fazlalık varsa geri götürürüm.

    Şu 3 gün geçse de KD mi YS mi belli olsun ona göre kitap da koycam
  • Fortescue kullanıcısına yanıt
    saç kurutma makinesi de gerekmez mi hocam ?
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Şahsen gerek olacağını düşünmüyorum. Hem saçlarımız kısa olacak hem de yaz güneşinin sıcağıyla saç kurutma makinesinden hızlı kuruyabilir
  • Arkadaslar bir sorum olacak, bu saydigimiz malzemeleri aldik iyi guzel ancak, sivil esyalari bir depoya kitleyip acemilik bitene kadar orada bekliyor dediniz, bu aldigimiz kisisel esyalari nerelerde saklayacagiz? Herkesin bir dolabi filan var mi soyunma odalarinda ? Ve bu kisisel bakim urunlerini vs. Saklamak , kullanmak serbest mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. grup çıkması %10 ihtimal. %90 İlk grup çıkıyormuş.
    Bizdekide ne şans herkese zamanında açıklanan şey bize gelince ertelendi. Daha askere gitmeden şafak saymaya başladık. 27 nisan için şafak yani ve atarsa 3 :D
  • Herkese ait dolap oluyor kilitlemek yasakmış ama heryerde farklı oluyomuş bölük komutanı izin verirse kilitleyebilirsin. Traş köpüğü traş losyonu serbestse, yüz yıkama jeli krem falanda serbesttir diye düşünüyorum.
  • size verilen kağıtta ne zaman teslim olmanız gerektiği yazıyor meslekcı subay olursanız kdler ile gidersin bir ay eğitimden sonra yemin töreni ve gideceğin yere gidersin.
    takım komutanı olursanız yani 2.5 aylık eğitim için kısa donemlerden sonra ayın 15i gibi falan gidiyorsunuz benim zamanımda oyleydi yani bütün o eğitim boyunca gittiğin yerde kalıyorsun bu süreçte dışarı cıkmıyorsun kesinlikle :D 2.5 ay sonra yemin ediyorsunuz o sıralarda bide kura çekiyorsunuz nereye gideceğinize dair. kalan 9 ayıda gittiğin yerde tamamlıyorsun :D

    kısa donem için izin 14 gününüz var birde bunlara ek olarak yol haklarınız var.

    yani eğitimden sonra ben izin kullanacam dersen 14 günden düşersin yol iznini de kullanırsın istiyorsan veriyorlar izin

    1 hafta kullandın diyelim 1 haftan kalır daha sonra ki izinde yol izni vermiyorlar diye hatırlıyorum ben yani yol hakkını bi sefer kullanıyorsunuz.
    eğer hiç kullanmazsan 14+ yol kadar erken çıkarsın yani en fazla 16 gün erken çıkarsın :D evine gidersin erkenden :D




  • Fortescue kullanıcısına yanıt
    liste gayet güzel olmuş
    bağcık neden aldığını anlamadım :D askeriyede botun bağlanma şekli bile belirli farklı bağcık olursa fırtınalar koparsa kopsuna denk gelebilirsin :D
    terlik getirme veriyorlar
    fener alma ihtiyacın olmayacak (çavuş olup nöbet yer kontrolü için gerekirse askeriye temin edecektir)
    vatka, tabanlık aldıysan kesinlikle 1 numara büyük al ilk başlarda vatka ile giyemeyeceksin botu muhtmelen ama ayağı 42 ve + olanların botları güzel 42- olanların botları farklı oluyo onlar işte milletin ayağını mahvediyor ben 43 almıştım 42 giyiyordum hiç sıkıntı yaşamadım.

    kitap pek okuyamıyorsun ama kişisel tercihin ben kendine yük etme derim bana sorarsan
  • sivil depo var orada valizleriniz duracak hem sizin sivilden getirdiğiniz hemde fazlalık olarak sizlere verdikleri eşyaların olduğu valiziniz.
    dolabınızda sadece kişisel temizlik ürünleriniz
    don atlet (katlı şekilde)
    size verilen spor eşofmanları (askıda)
    kamuflajlar (askıda)

    bazı birliklerde bot dolaba koymak yasak.

    dolaplarınız koğuşlarda olmayacak muhtemelen acemi birliğinde dışarda olacak kilitlide olmayacak onun için aklınız kalmaması için botlarınıza kilit alın (özelliklerden gecmiş mesajımda bajsettim tombul kale kilit alın kesinlikle)

    soyunma odası diye bişey yok o nerden çıktı :D
    okul düşün sınıflar koğuş 40-60-100 kişilik :D bizim koğuş 60 kişilikti acemide
    koridorda da senin dolabınında olduğu artık katta kaç kişi varsa o kadar dolap cunku her koğuşun kendi dolabı olacak o koridorlarda :D sabahları 100 200 kişiyle beraber giyineceksiniz yani götgöte :D
  • özgür19 Ö kullanıcısına yanıt
    krem alın yaz askerisiniz siz yüzünüz yanacak öncelikle. dudaklar da çatlayacak alamazsanız da bulunduğunuz yerde stıyor olacaklar
    pudra almayı unutmayın hem ayaklar için hem bacak aranız hemde koltuk altınız için hiç durmadan koşacak terleyecek yürüyceksınız.
  • birşey soracam muhtemelen seneye gideceğim askere 12 ay. ilk acemi birliği diye birşey varmış burada.. acemi birliğinde tırmanma eğitimi var mı .? benim yükseklik korkum var ve gözümde sorun var uzağı görmede. 11 yaşında ameliyat olmuştum gözden. muayene esnasında bunları belirtince yinede o eğitimlere sokuyorlar mı ?
  • Ben acemi birliğini Manisa merkezde batı kışlada yaptım orada tam aksine tırmanmak yasaktı :)
  • Srkn1403 S kullanıcısına yanıt
    içimi biraz rahallattınız hocam :) koşma sürünme vs herşey tamam ama iş tırmanmaya gelince en büyük korkum o , gözümdeki problemden dolayıda atış yaptırmazlarsa bana , benim için yeterlidir :)
  • doktor ne derse ona göre hareket ederler doktor eğitim istirahat derse koşmazsın bile
    bişeyin yok derse :D artık bulunduğun yerde ki eğitim neyse onu yapacan kaçar kurtarırın yok ya bayılacan kalacan :D ya da eğitimi yapacan orası ana ocağı değil. yani senin diğerlerinin yapmadığı bişeyi yapman için diğerlerinden farklı olduğunu doktorun onaylaması gerekiyor.

    sen nerdesin bilmiyorum da yabancı ülkede falansan imkanın var sanırım gitmemek için gitme :D

    burada dediğin kısımdan çıkarım yaptım :D bizim ülkede hep vardı çünkü bu :D :D
    fransız vardı bizim bi tane fransadan gelmiş askerlik yapmaya :D nasıl yurt dısına cıkarım diye düşünüyordu mülteci teknelerinin falan planını yapıyordu askerde :D :D
  • zantro kullanıcısına yanıt
    41 giyen, kesinlikle 42 alsın diyorsun o zaman. ben de diyorum ya büyük mü olur ayağa diye, bir tereddütüm var. ama tecrübe diyorsun.

    şu bot kilidine ait foto var mı? madem alacağız bari dediğinden alalım, o iyi diyorsun. alacağız şimdi dandik birşey. tabi inş içeriye alırlar o kilidi. sana zahmet olmazsa şu kilidin fotosunu yollarsan, makbule geçecek.
  • Srkn1403 S kullanıcısına yanıt
    Tecil bozarken orda forma falan yazarsın yükseklik korkunu. Askere gidince bişeyin varmı diye soruyolarmış ordada söyle yükseklik korkun olduğunu. Tırmanma olarak ''askeri pentatlon'' diye bi parkur var zaten o parkurda eğitimide bildiğim kadarıyla komandolar alıyo tırmandığın şeylerde maksimum 3-4 metredir. Piyade veya jandarma olursan zaten öyle bi eğitimde almazsın. Link şu izle işte :)
    https://www.youtube.com/watch?v=f8xrnRrRTfE
  • Kardeş askerde helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştirenler,albayın odasını basıp albay dövenler bunun gibiler çok olur :) o yüzden fazla gözünde büyütme,fazlada gözünde küçültme :)
    Atış olayına gelirsek bizim bölükte herkes atış yapmıştı.Aralarında gözden dolayı muaf olmayı düşünenler falanda vardı.Atışları g3'le yapmıştık aramızda hedefi 3'te 3 vuralarda oldu 3'te 0 vuranlarda oldu
  • Botlara Nasıl kilit almalıyım varmı örnek resim vb. Açıyorlarmış açılmayanlar nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.