Konuyu geçenki "35 tlye iftar menüsü olur mu?" minvalindeki konuya istinaden açıyorum. Öncelikle söylüyüm, öyle aman aman bir tarif veya bir menü değil, sadece basit ve doyurucu bir alternatif olarak paylaşıyorum. Malzemeler: 1. Yoğurt 7.5 2. Havuç (1 adet) 1 Tl 3. Soğan (yarım kilo) 3 tl 4. Bulgur 8 tl 5. Domates (Bir adet) 1.5 6. Turşu 5.5 7. Pepsi (Bir litre) 8.5 Ekstralar: salça, yağ, tavuk. Yapılışı: Sırasıyla havuç ve soğanları hafif kavuruyoruz. Bir tatlı kaşığı salça ekliyoruz. Salça yanmasın diye biraz su ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra domatesleri ekleyin. En son ıslamış olduğunuz bir bardak bulguru ekleyin ve karıştırıp iki dakika kavurmaya devam edin. Son aşama malzemeleri bir santim kadar geçecek olan kaynamış suyu eklemek ve ocağı orta seviyeye almak. Nane, karabiber ve tuz tercihe kalmış. ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
35 tlye iftar yemeği tarifi (Ssli)

-
-
yemek tavuk yemeği ekstralara tavuk yazmışsın
-
Hocam komşu tavuk gönderdi, üstüne parçaladım ben de. Geçen 600 gram tavuk aldım 37 tl tuttu;o yüzden tavuk yemekli bir menü 50den aşağı olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bu memlekette tavuk bile lüks oldu şaka gibi ya
-
Maalesef hocam, 35 tlye tavuk döner-ayran da söylenebilir ama fiyatların artması bir yana porsiyonlar da küçülüyor artık.
Yoğurt, Pepsi ve turşu gereksiz onun yerine 250gram tavuk ve marul, taze soğan vs. alıp salata yapmak daha mantıklı bence :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yoğurt 7.5 mu? porsiyon olarak mı belirttin hocam çünkü 1.25kg yoğurt 30 tl
Saçma bir konu olmuş. Bu iftar 35 lira mi şimdi. Neymiş tavuk yağ salça hariçmiş. Zaten para tutan şeyler onlar. Clickbaitten başka bişey değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
35 TL ye zurna dürüm+ayran yerim daha iyi la bu ne salçalı bulgur pilavına 35 TL mi vercem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highest in the room -- 24 Nisan 2022; 16:41:16 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ana malzemelere ekstra demis
Bimden barbunya pilaki al 1 tane tam ekmek 15 lira tuttu kalan 20 TL yede 1 adet zıgara
Yemeğin ana malzemelerine ekstra demek failindan başka. 1 tane Domates'i nasıl 1.5 liraya alabildiniz gerçekten merak ediyorum, ben daha bugün sarı zincir marketten TANESİNE 4 lira verdim de. Şaşırtıcı, acaba aldığınız şeyin domates olduğundan emin misiniz?
-
Hem de organik domatesti. Ürünü kendi yetiştiği bölgeyle, İstanbul veya Ankara gibi metropol şehirlerden almak başka.
Dışardan yemeye devam edin o zaman.
Sarı market zinciri deyince aklınıza metropol gelmesi normal, metropol şehri değil bir anadolu şehrinde geçici süreli yaşıyorum, bu arada benim domatesim de organik domates. Tabi meyve ve sebzelerin kokularını hileyle yapmanın yolu bulunmadıysa bilemem. Afiyet olsun.
-
50 liraya bütün tavuk alırsın. 1.5 kg civarı eder. Parçalayıp 2 ye yada 3 e bölebilirsin. Bütün tavuk her türlü en az 3 öğün doyurur. 25 liraya dürüm alıyorum doymuyorum.
bu mönüyü pepsi yerine ayran eklersek 10-15 liraya çıkartırım 2 porsiyon şeklinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushen -- 25 Nisan 2022; 1:9:47 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X