Şimdi Ara

35 Mbs hızın sadece 11-12 sini kullanabilme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Turk telekom 35 Mbs hipernet kullanıyorum. AKK dolu degil. Ama hız testlerinde en fazla 11-12 alabiliyorum.
    Musteri hizmetlerini aradığımda bizim sistemimizde boyle bir sorun gozukmuyor. 35 hızı verdigimiz gozukuyor diyor. Modem saglayiciniz ike gorusebilirsiniz diyor. Henuz onu sormadim. Wifi ile 11-12 mbs hız hic normal degil. Modem degerlerine baktigimda veri hizi 35 mbs gozukuyor. Ne yapabilirim.
    Modem saglayicisi ile gorusucem de ara kablo bulmam gerekiyor. Modeme kablo ile bagli olmasi gerekiyormus. Ne yapabilirim yardimci olabilecek var mı?
    Modem markasi : TTNET Zyxel Vmg 3312-B10
    Edit:Modem markasini duzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansa Magna -- 8 Haziran 2017; 18:45:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kablo ile hız testi yapınca anlaşılır durum. Bazı modemlerde kayıp fazla olabiliyor. Sizin düşüş normal gibi gelmedi yine de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nihattr kullanıcısına yanıt
    Yarın deneyip sonucu yazacağım bakalım da ben de onu la alakalı oldugunu sanmıyorum.

• Modem arayüzünde ki hat değerlerinizi görmek gerek
  • İftardan hemen sonra gerekli bilgileri atıyorum.

• O modemin arayüzüne bağlanmak için kabloya gerek yok

192.168.1.1 yazıp direk bağlanabilirsin.

Ama kablolu olarak hız testi yapmakta fayda var.

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Sanırım bahsettiğimiz şeyler bunlardı hocam.

VDSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 0 day: 7 hours: 9 minutes

VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 3.100 Mbps 35.900 Mbps
    Actual Net Data Rate: 3.070 Mbps 35.839 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 32.0 dB 21.1 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 8.7 dBm 14.4 dBm
    Receive Power: -2.8 dBm 4.0 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 11.6 dB 10.4 dB
    Attainable Net Data Rate: 35.358 Mbps 83.292 Mbps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansa Magna -- 8 Haziran 2017; 20:46:0 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam hat değerleriniz gayet normal elinizdeki modemden şikayetçi olan çoktu sanırsam.

• Ytyy kullanıcısına yanıt
    Valla dedigim gibi pek yasadigim bir sorun degildi. Ama nedense su an problem yasiyorum. Zaten onceki paketim 16 lık olandı. Bu yüzden gozume pek carpmiyordu. 12-13 olması.

• Sansa Magna kullanıcısına yanıt
    Telefonuna speed test uygulamasını indirip telefonda da hız testi yapma şansın var mı

Aynı şekilde bilgisayara kablosuz bağlantı üzerinden giriyorsan wireless bağlantısını kesip kablolu olarak hız testi yapabilir misin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 8 Haziran 2017; 21:35:44 >
    Resim eklemeye calistim. Umarım yapabilmisimdir

Kablo dedigim gibi malesef su an elimde yok. Yarın alıp deneyecegim insallah.

Telefondan test yapınca sonuclar böyle.

35 Mbs hızın sadece 11-12 sini kullanabilme

Sorun bilgisayarında ki wireless adaptörde gibi gözükuyor.

Bilgisayarın wireless alıcısı 12-13 mbps yi destekliyor. Modem de bir sorun yok muhtemelen. Evde başka bilgisayar varsa ya da başka telefondan deneme şansın varsa hız testleri yaptiginda da yine 30 mbps ye yakın sonuçlar alırsan sorunun bilgisayarda olduğuna kesin emin oluruz.

Çok tesekkür ederim hocam. Bir telefondan ve ekstra bir bilgisayardan daha deneyecegim ama. Bilgisayar yine tıpa tıp aynı bilgisayar o yüzden onun pek bir farkı olucağını sanmıyorum.

Diğer telefonlarda da 20-21 arası çıkıyor. Ama bu da büyük bir kayıp değil mi? 35mbs göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sansa Magna

Çok tesekkür ederim hocam. Bir telefondan ve ekstra bir bilgisayardan daha deneyecegim ama. Bilgisayar yine tıpa tıp aynı bilgisayar o yüzden onun pek bir farkı olucağını sanmıyorum.

Diğer telefonlarda da 20-21 arası çıkıyor. Ama bu da büyük bir kayıp değil mi? 35mbs göre.

Kablosuz olarak bu sonucun çıkması normal kabloyla yapın. 32-34 arası hız çıkacaktır bu da normaldir.

N wifi yani modeminzin desteklediği yayın teknolojisi ile kablosuz olarak normal hir hız alıyorsunuz. Tam 35 görmek istiyorsanız kablosuzda AC destekli modem almanız gerek.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Önerebileceginiz bir modem var mı acaba?

• Değerlerin iyi telefondan yaptığın testtede 26Mbit çıkmış wifi de 35ten 26ya düşmesi normal kullandığın cihazdan cihazada değişiklik gösterebilir kablo ile girersen sorun ortadan kalkar
    Modem almak zorunda değilsiniz ac destekli bir ağ genişletici ile modeminizi kablolu köprüleye de bilirsiniz.

Modem olarak marka model konusunda pek bir bilgim yok ama Asus ve AirTies'in modemleri güzel. Ancak tavsiyem ac destekli alacaksanız dual band ve 30a desteği olan bir modem alın derim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.