Şimdi Ara

349. DÖNEM (12 ARALIK 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (627. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26.093
Cevap
153
Favori
1.193.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 625626627628629
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Niyet 0070

Askerliğini yapmışlara bir sorum var.

Terlik, spor ayakkabı, havlu, çengelli iğne, bot kilidi bunları çantamıza koyup birliğimize gideceğiz. Kapıda aranıp içeri soktuklarımızı nerede muhafaza edeceğiz?

Sivil eşya deposunda mı? Oraya belli saatlerde girme imkanı var mı?

Dolaplarda belli eşyalar belli nizama göre konuyorsa sorun olmaz mı?

bunu ben de merak ediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dobermann

quote:

Orijinalden alıntı: Feanorien

quote:

Orijinalden alıntı: Svquare

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: propesyonel

bu sabah itibariyle sınav zarfımı güngören şubesinden aldım. neredyese hiç kimseler yoktu . sınava 3 aralıkta çorluda gireceğim . 29.40 tl yol ve iaşe parası aldım.

Bende tam şu anda yeniköy şubeden almak için kuyruğa girdim. Önümde 4-5 kişi var iyiki sabah gelmemişim ;-)

Bu arada sınav yerim küçük yalı olacakmış...

3. Gün gideceğim...

Bana 11.40 verdiler, memur 40 liranın üstünü çizdi anlamadım cebe mi attı nedir

Ayrıca bende sadece yemek parası olarak gözüküyor..

Formunda 40tl yazıyormuydu yani

evet 40 küsuratlı bir şeydi, memur onu çizdi, diğer çizelgede ama 11.40 yazıyordu.

Markete gittim çıkışta harca harca bitmedi

Bu arada bazı arkadaşlar buraya şöyel bir şey yazmış:

Burda alacağımız saati konuşmayalım burda önemli şeyleri konuşalım vs vs

Arkadaşım burda memlekete kurtaracak değiliz ya, forum burası...

Bırakalımda millet hevesini alsın, zaten askerde yeterince canları sıkılacak!

Neyse ben koşuya çıkıyorum

Evden tarabya merkeze ordan yeniköy'e kadar koşacağım 3.800 x2 metre

nerde oturuyorsun tertip kireçburnu cayırbaşı büyükdere ? Sabahlari koşuyorsan görüyorumdur seni büyük ihtimal. 30kasıma kadar çalışıyorum 7buçuk 8 gibi falan gibi geçiyorum tarabya ve yeniköyden kolay gelsin valla en güzelini yapıyorsun askerde başlarda sıkıntı çekmemek için biraz kondisyon şart

Tarabyadayim. Sabahları ara ara çıkıyorum genelde akşam çıkıyorum. Bekleriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: heraclitus

quote:

Orijinalden alıntı: zakide

quote:

Orijinalden alıntı: heraclitus

Geçen cüzdan ile ilgili sorular vardı. ben böyle bir şey buldum beyler. aldım da hatta.

http://www.maceracumhuriyeti.com/Lafuma-Lafuma-Sahara-Gizli-Cuzdan_611.html#0

boyundan bağlanıyor, sağlam gözüküyor. gelince izlenimlerimi paylaşırım tekrar.

bende bunun bir değişik versiyonu var aynı mantık ama koltuk altında duruyor. interrail yaptığım sırada paramı saklamak için almıştım ama sadece belli başlı yerlerde takmıştım cebimde normal cüzdan gibi durmuştu uzun süre fakat askere onu götürcem boyun cüzdanı yerine.

Nasıl? cildi rahatsız etmiyor sanırım ? :) bence en güvenlisi bu şekilde. en azından bir süre.

yani ilk takınca belli bir alışma süren oluyor illaki. ancak kamuflajın altında fanilanın-içliğin üstüne takılırsa öyle rahatsız etmez.

• quote:

Terlik, spor ayakkabı, havlu, çengelli iğne, bot kilidi bunları çantamıza koyup birliğimize gideceğiz. Kapıda aranıp içeri soktuklarımızı nerede muhafaza edeceğiz?

Terlik, spor ayakkabı, havlu dolabınızda duracak kullanmak istemiyorsanız çantanızda bırakırsınız kilitlersiniz. Ufak eşyalarınızı kirli veya temiz çamaşır torbasına, tıraş çantanıza veya dolaptaki kıyafetlerinizin ceplerine falan koyarsınız.

Sivil eşya deposuna zaman zaman girilebiliyor galiba, anahtarı kimdeyse kafalarsanız istediğiniz zaman girersiniz.

Biz acemi birliğindeyken valizlikte yer yoktu sivil eşyalarımız 1 ay boyunca ranzamızın altında durmuştu izin vermişlerdi . Usta birliğinde de valizlik sürekli açıktı istediğimiz zaman girip çıkardık.

• sarı zarfımı aldım ben de bugun :) ayın 1,2,3 ünde tuzlada sınava gireceğim. ondan sonra ki kısmı merak ediyorum bilen arkadaşlar anlatırlarsa sevinirim. sınava girdikten sonra ki süreç..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlsp

quote:

Terlik, spor ayakkabı, havlu dolabınızda duracak kullanmak istemiyorsanız çantanızda bırakırsınız kilitlersiniz. Ufak eşyalarınızı kirli veya temiz çamaşır torbasına, tıraş çantanıza veya dolaptaki kıyafetlerinizin ceplerine falan koyarsınız.

Sivil eşya deposuna zaman zaman girilebiliyor galiba, anahtarı kimdeyse kafalarsanız istediğiniz zaman girersiniz.

Biz acemi birliğindeyken valizlikte yer yoktu sivil eşyalarımız 1 ay boyunca ranzamızın altında durmuştu izin vermişlerdi . Usta birliğinde de valizlik sürekli açıktı istediğimiz zaman girip çıkardık.

Bu dolapların boyutları tam olarak nedir acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hlsp

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hendivli

Bende bugün sarı zarfı almaya gittim. Yarım saat sıra bekledikten sonra sıra bana geldi. Görevli memura zarf için geldiğimi falan söledim. Kimliğimi aldı bilgisayardan baktı ve bana sizin askerliğiniz 2014 9. aya kadar tecil edilmiş dedi. Nasıl olur dedim ben Ekim ayında gelip aralık celbi ile askere gitmek için tecili bozdum dedim, sizde o zaman işlemleri yapıp kasım ayı içinde gelip zarfı almamı söylediniz dedim. Tekrar bilgisayara baktı ve evet 10 ekimde tecili bozmak için başvurmuşsunuz ama 11 ekimde askerliğiniz tekrar tecil edilmiş dedi ve bu durumda aralık celbi ile askere gitmeniz imkansız dedi. Biraz duraksadım ve nasıl oluyorda ben tecilimi bozduğum halde askerliğim tekrar tecil edilmiş oluyor diye sordum. Görevli memur bende bilmiyorum bi soralım dedi ve telefonda biriyle görüştü olayı telefondaki kişiye anlattı. Konuşma bittikten sonra memur bana falanca nolu odaya gidip xxxx xxx beyle görüşün dedi ( telefondaki kişi). Odaya gittim meseleyi baştan anlattım beraber bilgisayara baktık benim 10 Ekimde tecili bozduğum görülüyor ancak 11 Eylülde Dicle üniv. Fen bilimleri ensitütüsü tarafından askerliğimin tekrar tecil edildiğini gördük. Adam bana sordu öğrencimisin diye pratiikte hayır ama teorikte evet dedim. Dİcle üni.de yüksek lisansa kayıt yaptığımı ama hiç gitmediğimi ayrıca tecili bozarken görevli memura yük.lisans öğrencisi olduğumu bunun askere gitmeme mani olma ihtimalini sormuştum görevli memurda siz tecili bozduktan sonra mani olmaz demişti. Adamdan da umudu kesince görevli personel başkanı binbşı xxx xx ile görüştüm. o da bana eğer üniversitede kaydın varsa sen tecilini bozduğun an onlar tekrar tecil eder yani askere gitmek için ya üni. öğrenci işlerine dilekçe verip askerlik işlemlerine karışmamasını isteyeceksin yada üni den kaydını sileceksin dedi. Peki dedim aralık celbi ile askerliğe gitmem yalan mı oldu evet dedi. En erken ne zaman gidebilirm dedim peki nisan celbinde gidebilirsin dedi.

Durum bu arkadaşlar ben aralık celbi ile askere gitmeyi çok istemiştim. Tüm arakadaşlarım aralık ayında gidiyor tek başıma kaldım. Yok mu bu arlık celbi ile askere gitmenin bi çaresi. Üniversiteye bak sen yaw kendi kafasına göre benim askerliğimi tecil etmiş.

Hocam çok kötü bir durummuş.

İnşallah bir hal çaresi bulunur...

hocam malesef prosedür böyle...

bu bürokrasiyi en çok ben çektim... nelerle uğraştım...

okuldan tecil alanlar malesef OKUL KANALIYLA tecil iptali yapabiliyorlar.

ama senin durumda personel hatası var. sana "sadece okuldan iptal ettirmelisin" demeliydi...

Bana öyle dediler o yüzden muhatabım okul oldu hep...

Yani askere gitmek için 2 hafta mücadele ettim... evet evet, askere gitmek için

izmir asal şubede işlemler gittiğimde bir telefon geldi kadına. telefon konuşmasına kulak misafiri olmuştum. telefondaki arkadaş yüksek lisans öğrencisi ve aralık celbi için gidip gidemeyeceğini sormuştu. kadın gidebilirsin tek şartın okulu dondurup gerekli belgelerinle gel hemen hallederiz endişelenme demişti. Yani kardeşim bu işler için belki sen biraz geç kaldığın için öyle demiş olabilirler. her şeyde bir hayır vardır bunu unutma.

bir kötü anımı paylaşmak istiyorum arkadaşlar:

baya bi zaman önce bir arkadaşımın babası albay mı ne. amcası general falan böyle bir arkadaşımızdı. adamın askerliği şimdi hatırlayamıyorum ama doğuda kötü bir yere çıkıyor. terör korkusundan allem ettiler kallem ettiler adamın askerliğini bi şekilde batıya aldılar. bi kaç ay sonra arkadaşımız devrilen aracın altında kaldı ve vefat etti. Belki doğuda başına hiç bir şey gelmeyecekti. o çocuğun yerini değiştirenlerin vicdan azabına bak sen. o yüzden her işte bir hayır vardır üzülmeyin bu konularda. varsın aralıkta yapma askerliğini sende keyfine bak kardeşim belki ileride iyiki gitmemişim diyeceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet00110011

sarı zarfımı aldım ben de bugun :) ayın 1,2,3 ünde tuzlada sınava gireceğim. ondan sonra ki kısmı merak ediyorum bilen arkadaşlar anlatırlarsa sevinirim. sınava girdikten sonra ki süreç..

Sınavdan sonraki süreçte bekleyeceksin. 9'u 10'na bağlayan gece sonuçlar açıklanacak. Gideceğin yere göre hemen biletini alman gerekir. Talep çok olduğundan bilet kalmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

Bu dolapların boyutları tam olarak nedir acaba ?

Dolap boyutları yerine göre değişiyor o da standart değil pek .
    Bizim büyüktü resimdeki gibi http://images.gittigidiyor.com/1535/2-LI-Soyunma-Dolabi-Celik-Dolap__15358804_0.jpg

Bazı yerlerde daha küçük bunlardan var eşya sığdırmakta sıkıntı oluyor galiba bunlarda.
    http://img03.blogcu.com/v2/images/big/y/i/l/yilmazburo/yilmazburo_1328126225192.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: ygtgdc

izmir asal şubede işlemler gittiğimde bir telefon geldi kadına. telefon konuşmasına kulak misafiri olmuştum. telefondaki arkadaş yüksek lisans öğrencisi ve aralık celbi için gidip gidemeyeceğini sormuştu. kadın gidebilirsin tek şartın okulu dondurup gerekli belgelerinle gel hemen hallederiz endişelenme demişti. Yani kardeşim bu işler için belki sen biraz geç kaldığın için öyle demiş olabilirler. her şeyde bir hayır vardır bunu unutma.

baya bi zaman önce bir arkadaşımın babası albay mı ne. amcası general falan böyle bir arkadaşımızdı. adamın askerliği şimdi hatırlayamıyorum ama doğuda kötü bir yere çıkıyor. terör korkusundan allem ettiler kallem ettiler adamın askerliğini bi şekilde batıya aldılar. bi kaç ay sonra arkadaşımız devrilen aracın altında kaldı ve vefat etti. Belki doğuda başına hiç bir şey gelmeyecekti. o çocuğun yerini değiştirenlerin vicdan azabına bak sen. o yüzden her işte bir hayır vardır üzülmeyin bu konularda. varsın aralıkta yapma askerliğini sende keyfine bak kardeşim belki ileride iyiki gitmemişim diyeceksin

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

keşke dedğiniz gibi geç kalmış olsaydım. ben ayın 10 unda tecili bozmuşum Ensititü ayın 11 inde terkrar tecil etmiş. Eğer bir kaç gün daha tecikli bozmak içn bekleseydim Ensititünün tecil işlemini görecek ve onuda iptal edebilecektim.

Ayrıca dediğim gibi tecili bozduğum gün ısrarla sordum yük. lis. öğrencisiyim , askere gitmem için bir sakınca var mı diye bana yok cevabı verildi.

Anı dedinizde bende size bi iki şey anlatayım:

Tecili bozmaya kara verdiğimde annem babam bu işe şiddetle karşı çıktı. Ne ettiysem onları ikna edemedim. Ama sonra hac dönemi oldu beraber kutsal topraklara gittiler. bende hazır bana karışacak kimse yokken tecili bozayım dedim. Hemde döndüklerinde onlara süpriz olur gibisinden :) . Neyse tecili bozdum bu günde sözde gidip zarfı alacağım annem- babam yarın dönecek ve süprizimi gerçekleştirmiş olacaktım. Sonuç sıfıra sıfır elde vr sıfır :). Acaba bizimkiler hacda çok dua mı etti nedir.

Vatana hizmetin komutana hizmete dödüğü bu sistemde Herşeyin hayırlısı olsun diyelim. Yarında bir sonuç alamazsam önümüdeki 5 yıl akere gitmeyeceğim.

• zaman azalmaya başladı gidelim de gelelim yaradanın izniyle. daha alışveriş adına bir şeyde yapmadım başlamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hendivli

quote:

Orijinalden alıntı: ygtgdc

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

keşke dedğiniz gibi geç kalmış olsaydım. ben ayın 10 unda tecili bozmuşum Ensititü ayın 11 inde terkrar tecil etmiş. Eğer bir kaç gün daha tecikli bozmak içn bekleseydim Ensititünün tecil işlemini görecek ve onuda iptal edebilecektim.

Ayrıca dediğim gibi tecili bozduğum gün ısrarla sordum yük. lis. öğrencisiyim , askere gitmem için bir sakınca var mı diye bana yok cevabı verildi.

Anı dedinizde bende size bi iki şey anlatayım:

Tecili bozmaya kara verdiğimde annem babam bu işe şiddetle karşı çıktı. Ne ettiysem onları ikna edemedim. Ama sonra hac dönemi oldu beraber kutsal topraklara gittiler. bende hazır bana karışacak kimse yokken tecili bozayım dedim. Hemde döndüklerinde onlara süpriz olur gibisinden :) . Neyse tecili bozdum bu günde sözde gidip zarfı alacağım annem- babam yarın dönecek ve süprizimi gerçekleştirmiş olacaktım. Sonuç sıfıra sıfır elde vr sıfır :). Acaba bizimkiler hacda çok dua mı etti nedir.

Vatana hizmetin komutana hizmete dödüğü bu sistemde Herşeyin hayırlısı olsun diyelim. Yarında bir sonuç alamazsam önümüdeki 5 yıl akere gitmeyeceğim.

Bende Yüksek Lisans öğrencisiydim.. Aniden karar verip ağustos ayında askerlik kararını aldırdım.. Bana'da problem olmaz demişlerdi. Olmadı da .. Sarı zarfımı aldım.. Seninki ilginç bir durum ama kardeşim her şer'de vardır bir hayır... bence hiç kafana takma.. hayırlısı böyleymiş

• Aylardır kullandığım imzaya, şimdi durduk yere kural dışıdır dedi be DonanımHaber, nasıl bir iş bu ?

peh, aynı şeyi kes'tim yapıştırdım :D oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi closer_232 -- 20 Kasım 2012; 19:13:09 >
  • Selam tertipler, optiğe kısa dönem işaretletmiştim zarfı alırken fakat bir kaç olaydan sonra yedek subay gitmek istiyorum. o tercihi sınav esnasında değiştirebilirmiyim yada şubeye gidip değiştirmek istediğimi bildirsem ne gibi şeyler olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

quote:

Orijinalden alıntı: blauzahn

quote:

Orijinalden alıntı: serkannn_86

beyler an itibari ile sarı zarfımı ve 31.40 tl yol paramı almış bulunmaktayım şubede çok sıra yoktu yarım saatte hallettim şükür hatta bu yarım saatin 10 dk falan şube başkanı ile muhabbetle geçti.
    bide gss işini merak edenlere söylüyorum şuebden sonra sgk ya gittim sevk belgesının fotokopisi ile sgk daki memur aralık 1 de asker sayılacagımız için geleceğe yönelik sistemde işlem yapamadğını aralık birden sonra gelirsem erteleme işlemini yapacağını söyledi merak edenlere duyurulur

Ben de şimdi geldim sgk'dan aynı şeyi bana da söylediler. Çıkmadan burayı okusaydım keşke :/

sgk ya gidicek mi herkes bu gss için?askerdeyken sağlık sigortası falan faturası gelmez die biliorm

Sizin durumunuz nasıl bilmiyorum ama ben 2012'nin başından bu yana ödüyorum. Çalışmadığımdan ve babamdan yararlanma yaşını da aştığımdan dolayı böyle bu durum. O yüzden gss primi yatırmayı durdurmak için sgk bizden askerlik sevk belgesini istiyor. Her durumda yine de sgk yı arayıp bir sormak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: phatign

Selam tertipler, optiğe kısa dönem işaretletmiştim zarfı alırken fakat bir kaç olaydan sonra yedek subay gitmek istiyorum. o tercihi sınav esnasında değiştirebilirmiyim yada şubeye gidip değiştirmek istediğimi bildirsem ne gibi şeyler olabilir?

o optik form zaten sınav günü tekrardan bizim elimize gelecek tertip, sınav esnasında kısa dönemi silip Yeddek Subay kısmını işaretlersen olup biter
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkannn_86

beyler an itibari ile sarı zarfımı ve 31.40 tl yol paramı almış bulunmaktayım şubede çok sıra yoktu yarım saatte hallettim şükür hatta bu yarım saatin 10 dk falan şube başkanı ile muhabbetle geçti.
    bide gss işini merak edenlere söylüyorum şuebden sonra sgk ya gittim sevk belgesının fotokopisi ile sgk daki memur aralık 1 de asker sayılacagımız için geleceğe yönelik sistemde işlem yapamadğını aralık birden sonra gelirsem erteleme işlemini yapacağını söyledi merak edenlere duyurulur

Ben de şimdi geldim sgk'dan aynı şeyi bana da söylediler. Çıkmadan burayı okusaydım keşke :/

sgk ya gidicek mi herkes bu gss için?askerdeyken sağlık sigortası falan faturası gelmez die biliorm

Sizin durumunuz nasıl bilmiyorum ama ben 2012'nin başından bu yana ödüyorum. Çalışmadığımdan ve babamdan yararlanma yaşını da aştığımdan dolayı böyle bu durum. O yüzden gss primi yatırmayı durdurmak için sgk bizden askerlik sevk belgesini istiyor. Her durumda yine de sgk yı arayıp bir sormak lazım.

ben işte çalışıyordum 1 hafta oldu çıkalı ne yapmam lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: closer_232

quote:

Orijinalden alıntı: phatign

Selam tertipler, optiğe kısa dönem işaretletmiştim zarfı alırken fakat bir kaç olaydan sonra yedek subay gitmek istiyorum. o tercihi sınav esnasında değiştirebilirmiyim yada şubeye gidip değiştirmek istediğimi bildirsem ne gibi şeyler olabilir?

o optik form zaten sınav günü tekrardan bizim elimize gelecek tertip, sınav esnasında kısa dönemi silip Yeddek Subay kısmını işaretlersen olup biter

bende öyle dedim ilk önce ama bilgileri falan sisteme giriyolardı acaba bu isteğimizide sisteme giriyorlarmıdır dedim :)

• dosyamızı da aldık.41.42 TLmizide ;)
    HAYIRLISI OLSUNN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazi_şehirli -- 20 Kasım 2012; 19:24:01 >
  • 
Sayfa: önceki 625626627628629
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.