Şimdi Ara

349. DÖNEM (12 ARALIK 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (625. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26.093
Cevap
153
Favori
1.193.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 623624625626627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Svquare

quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

arkadaşlar 2013 ağustosunda askerlikle ilgili yeni sistem geliyormuş yeni sistem hakkında bilgisi olan var mı?
    neler değişecek nasıl olacak hakkında ???

yada şöyle söyleyeyim aöflü yeni sistemde yedek subay olma şansı biraz daha mı artar yoksa hiç mi olmaz bilgisi olan var mı?

tektip askerliğin yeni sistemle alakası var mı?

Celp dönemleri 3'ten 4'e çıkacak. (Şubat-Nisan-Ağustos-Kasım) Yedek subaylık sınavı kalkacak ve merkezden kimin ne olacağı belirlenecek.

Bence zaman içinde yedek subay ihtiyacı en az seviyeye indirgenecektir. Çünkü Tsk hem tek tip askerlik hemde profesyonel ordu görüşünde. Dışarıdan yedek subay almak yerine bu ihtiyacı içeriden karşılayabilirler.

Tertibim şubat ta gidecek olanlar hangi tarihe kadar başvurmak zorunda, nasıl olacak, daha ayrıntılı bilgin var mı?

Tertip o kadar bilgim yok. Ben de asal'ın sitesinde okumuştum.

Heralde Kasım ve Aralık ayında başvuru yapılır. Son gün ise muhtemelen 31 Aralık olur. Ocak ayında da değerlendirmeler yapılır. İlerleyen zamanlarda asal'ın sitesinde daha ayrıntılı açıklama yapılır diye tahmin ediyorum.

http://www.asal.msb.gov.tr/

Tertip daha önce bakmıştım şimdi tekrar baktım ama ben mi göremedim ya:( Şubatta mı gitsem, şubata kadar da düğünü yaparım

http://www.asal.msb.gov.tr/yedek_subay/sevk_islemleri.htm

Tertip 2014 Şubat olacak, 2013 değil.

2013 Ağustos ayında değişiklik olacak. Belki 2014 te yürürlüğe bile giremeyebilir.

Aynen tertip 2014 içinmiş o, benim hesaplar yine yattı

Tertip bence 2013 Haziran ayında düğünü yap. Askerden gelir gelmez evlenirsin ve balayına çıkarsın. Hem askerliğin vermiş olduğu yorgunluğu atarsın hemde eşinle balayının tadını çıkarırsın.

Senin yerinde olsaydım askerden sonraya bırakırdım düğünü.

• quote:

Orijinalden alıntı: asistann

quote:

Orijinalden alıntı: blauzahn

quote:

Orijinalden alıntı: djcenk18

Tertipler bu kpss'de tercih yapıp atanırsak askerde olduğumuzu belirten bir dilekçe yazıp geldiğimizde göreve başlayabilme olayı doğrumudur? Böyle bişey başına gelen varmı?

Doğru tertip, şurayı http://www.memurlar.net/haber/306285/ okursanız, Devlet Personel Başkınlığı' nın da bilgilerinin olduğu bir yazı var.

ben de okumuştum tertip var öyle bir şey. sen yine de ilgili kurumu ara ve mevzuata bir göz at derim. Ayrıca bir şikayetim olacak, tamam anladık saat alıyosun, başka şeyler de alıyosunuz ama bunları burada paylaşmayın kardeşim, sanki atla deveymiş gibi büyüttünüz olayı, gidin alın, sanki düğüne gidiyoruz. burası daha önemli konuların konuşulduğu bir yer olmalı

sen de kendi açından haklı olabilirsin saat konusu belki can sıkmış olabilir ama sence neyi konuşalım hepimiz 12 aralığı bekliyoruz ve o zamana kadar yapmamız gerekn hazırlıkları yapıyoruz ve birbirimize danışıyoruz. Bu saat de bu hazırlıkların içinde onun için 12 aralık a kadar saat muhabbeti de ,içlik çorap muhabbetide olacak...

• Geçen cüzdan ile ilgili sorular vardı. ben böyle bir şey buldum beyler. aldım da hatta.

http://www.maceracumhuriyeti.com/Lafuma-Lafuma-Sahara-Gizli-Cuzdan_611.html#0

boyundan bağlanıyor, sağlam gözüküyor. gelince izlenimlerimi paylaşırım tekrar.
  • tertipler iyi günler herkese. bugun halıcıoğluna gittim zarfımı aldım işlemleri halletık 2 aralıkta tuzladayım inşallah. kolay gelsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: eser26

quote:

Orijinalden alıntı: focus78

quote:

Orijinalden alıntı: eser26

quote:

Orijinalden alıntı: focus78

yaw polatlıda ilk gün sınava girecek arkadaşları bir görelim hadi....

Ben ilk gün giriyorum polatlıda.

kardeşim nerden geliceksin aşti veya polatlıda görüşelim istersen askerliğin ilk gününde saflığımızı iki sohbet ederek atalım derim...

Eskisehirden gelicem kardesm.sen nerden geliceksin

ben konyadan gelicem sabh erkenden aşti de olup ilk polatlı arabasıyla gitmeyi planlıyorum bir aksilik olmazsa e mail udagligil@mynet.com haberleşelim derim...

• Kardeşler bu cüzdanlara 25-30 lira boşuna para vermeyin işe yaramaz. Askeri malzeme satan yerlerde bir sürü gözü olan askılı cüzdanlar 7-8 liraydı geçen sene illa alacaksanız onlardan alın geçin. Kamuflajın üstünde 1500 tane cep varken kimse boynuna cüzdan takmaz sizde boynunuza takmayacaksınız. Çünkü boyunda gereksiz ve rahatsız edici.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar 2013 ağustosunda askerlikle ilgili yeni sistem geliyormuş yeni sistem hakkında bilgisi olan var mı?

yada şöyle söyleyeyim aöflü yeni sistemde yedek subay olma şansı biraz daha mı artar yoksa hiç mi olmaz bilgisi olan var mı?

Celp dönemleri 3'ten 4'e çıkacak. (Şubat-Nisan-Ağustos-Kasım) Yedek subaylık sınavı kalkacak ve merkezden kimin ne olacağı belirlenecek.

Bence zaman içinde yedek subay ihtiyacı en az seviyeye indirgenecektir. Çünkü Tsk hem tek tip askerlik hemde profesyonel ordu görüşünde. Dışarıdan yedek subay almak yerine bu ihtiyacı içeriden karşılayabilirler.

Tertibim şubat ta gidecek olanlar hangi tarihe kadar başvurmak zorunda, nasıl olacak, daha ayrıntılı bilgin var mı?

Heralde Kasım ve Aralık ayında başvuru yapılır. Son gün ise muhtemelen 31 Aralık olur. Ocak ayında da değerlendirmeler yapılır. İlerleyen zamanlarda asal'ın sitesinde daha ayrıntılı açıklama yapılır diye tahmin ediyorum.

Tertip daha önce bakmıştım şimdi tekrar baktım ama ben mi göremedim ya:( Şubatta mı gitsem, şubata kadar da düğünü yaparım

2013 Ağustos ayında değişiklik olacak. Belki 2014 te yürürlüğe bile giremeyebilir.

Tertip bence 2013 Haziran ayında düğünü yap. Askerden gelir gelmez evlenirsin ve balayına çıkarsın. Hem askerliğin vermiş olduğu yorgunluğu atarsın hemde eşinle balayının tadını çıkarırsın.

Haklısın tertip mantıklı olan dediğin gibi yapmak, öyle yapacağım inşallah.
    Birde askerden gelir gelmez düğün sıkıntı olur mu, işe ha girdim ha giriyorum derken...

Sizin düşünceleriniz fikirleriniz ne tertibim ve tertiplerim? Aklım karıştı

• quote:

Orijinalden alıntı: utkuyzc

quote:

Orijinalden alıntı: conboo

Merhaba, İstanbul ikamet ve İstanbul'a çıkmış askerlik ne güzel...Evli misin bekar mı? Birkaç tanıdığım vardı evli, İstanbul'da yaptılar yani ikametlerinde...Bana sanki evlilere bu yönde bir uygulama yapılıyor gibi geliyor ama tesadüf de olabilir...
    Ben de evliyim İstanbul bekliyorum... dua ediyorum İnşallah darısı başıma...

ya torpil vardır ya da milyonda bir rastlanan bir şans, evlisiniz diye ikamet ettiğiniz yere çıkmazsınız. moral bozmak adına söylemiyorum ama çok duyuyoruz evli olup şehit düşen askerlerimizi. tsk evliliğe bakmıyor. inşallah dualarınız kabul olur da istanbul'a çıkarsınız.

evli bekar ayrımı olsaydı kimse bekar gitmezdi:) (aslında iyi olurdu milleti aile kurmaya yönlendiridi:))

bizim yegen de ist'da ikamet ediyor geçen sene askerlik yeri belli olmadan yanıma geldi niğdeye. türkiyenin ortasına geliyimde nere çıkarsa rahat rahat giderim dedi ve şişliye çıktı. gerisin geri gitti ist'a:)

• Arkadaşlar bugün biraz alışveriş yaptım. Fotoda gördüğünüz malzemeleri aldım. Tamamı 53 TL tuttu. Paranın çoğunu havlular tuttu. İkisi 15 TL. Geri kalanlar çok pahalı şeyler değil.

Aldıklarım şunlar:

2 adet kahverenkli havlu (Ayak ve yüz için. Renk önemli. Kirini bellli etmemesi için. Özdilek ve Hayat marka )
    Equal roll-on deodorant
    2 adet asma kilit (bot ve çanta için)
    10 adet kağıt mendil.
    20 adet Derby 3 bıçaklı jilet (10 x 2)
    Derby tıraş köpüğü
    Hobby vücut şampuanı
    Sitil ayakkabı boyası
    Pantene 400 ml şampuan
    Signal white now diş macunu ve diş fırçası
    Flormar el ve vücut kremi (Çok yağlı değil, hatta hiç değil, tavsiye ederim)
    10'lu çengelli iğne
    Kulak temizleme çöpü
    Dikiş seti (dikişten falan anlamam. annemden ders alacağım )
    Küçük not defteri.

Gördüğünüz gibi çok marka şeyler almadım. Zaten gerek de yok. Malum yer değiştirme durumlarından dolayı. Askerlikte çok rahat iş görecek şeyler hepsi de.
    Bunların dışında büyük banyo havlusu, terlik, tırnak makası, cımbız, sıvı sabun, ıslak mendil gibi şeyler evde olduğundan onları almama gerek kalmadı.
    Geriye sadece don, içlik, atlet, çorap, tabanlık, vatka, boyun cüzdanı ve saat gibi şeyler kaldı. Onu da bi ara alırım artık.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erAn_ -- 20 Kasım 2012; 17:03:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ByLabTek

quote:

Orijinalden alıntı: utkuyzc

quote:

Orijinalden alıntı: conboo

Merhaba, İstanbul ikamet ve İstanbul'a çıkmış askerlik ne güzel...Evli misin bekar mı? Birkaç tanıdığım vardı evli, İstanbul'da yaptılar yani ikametlerinde...Bana sanki evlilere bu yönde bir uygulama yapılıyor gibi geliyor ama tesadüf de olabilir...
    Ben de evliyim İstanbul bekliyorum... dua ediyorum İnşallah darısı başıma...

ya torpil vardır ya da milyonda bir rastlanan bir şans, evlisiniz diye ikamet ettiğiniz yere çıkmazsınız. moral bozmak adına söylemiyorum ama çok duyuyoruz evli olup şehit düşen askerlerimizi. tsk evliliğe bakmıyor. inşallah dualarınız kabul olur da istanbul'a çıkarsınız.

evli bekar ayrımı olsaydı kimse bekar gitmezdi:) (aslında iyi olurdu milleti aile kurmaya yönlendiridi:))

bizim yegen de ist'da ikamet ediyor geçen sene askerlik yeri belli olmadan yanıma geldi niğdeye. türkiyenin ortasına geliyimde nere çıkarsa rahat rahat giderim dedi ve şişliye çıktı. gerisin geri gitti ist'a:)

evli olanları istanbula vermeleri gibi bişey olabilir mi yapmayın allah aşkına.

allah yine gönlünüze göre versin inşallah ama böyle şeylere inanmayın hayal kırıklığına uğrarsınız.

• quote:

Bu haberi buldum tertip...

Celp Dönemleri Değişiyor mu?

Milli Savunma Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bildirilerde celp dönemleri ve tecil hakkı konularına da değindi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde “Yedek Subay, Askere Sevk İşlemleri” bölümünden yayınladığı metinde, celp dönemlerinin 2013 Ağustos döneminden itibaren değişeceği, test ve mülakat sürecinin de kaldırılacağını açıkladı.

Bakanlığın sitesinde yer alan yazılı metinin ilgili bölümünde konuyla ilgili şu satırlara yer verildi:

‘Ağustos 2013 yedek subay celbinden itibaren test ve mülakat faaliyetleri kaldırılacağından yeni celp dönemlerine sevk tarihleri güncellenecektir.’

‘Ağustos 2013 yedek subay celbinden itibaren celp dönemleri üçten dörde (şubat, mayıs, ağustos, kasım) çıkarılacak (tıp doktorları ve karışık sınıflar dâhil) test ve mülakat faaliyetlerine son verilecek ve seçim ve sınıflandırma işlemleri Millî Savunma Bakanlığı Asker Alma Dairesi Başkanlığı tarafından icra edilmeye başlanacaktır.’

Milli Savunma Bakanlığı sitesinden yayınladığı bir diğer duyuruda ise “Yeni Askerlik Kanunu” Hakkında bilgi verdi. Siteden yazılan metinde Öğrenimini sürdüren ve tecil yaşı gibi konular şu şekilde açıklandı:

‘ÖĞRENCİLERİN ASKERLİKLERİ 29 YAŞ SONU ESAS ALINARAK OKULDA OKUDUKLARI SÜRECE; DEVAM MECBURİYETİ VEYA AÇIK ÖĞRETİMDE AYNI SINIFTA ÜST ÜSTE İKİ YIL KALMA GİBİ ŞARTLAR ARANMAKSIZIN ERTELENECEKTİR.’

‘29 YAŞINDAN BÜYÜKLER İLE YOKLAMA KAÇAĞI VEYA BAKAYA KALDIKTAN SONRA OKULA KAYIT YAPTIRANLARIN ASKERLİKLERİ ÖĞRENCİLİKLERİ NEDENİYLE ERTELENMEYECEKTİR.’

03 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren ve “1111” sayılı Askerlik Kanunu'nda değişiklik yapan “6318” sayılı Kanuna ilişkin açıklamalarda yer alan “Yükseköğrenimini sürdürenler ve askerlik tecil yaşı gibi konuları kapsayan düzenlemelerin detaylarını burayı tıklayarak öğrenebilirsiniz

Celp dönemleri ve askere sevk işlemleri ile ilgili açıklanan metnin detaylarına burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz

http://www.egitimnerede.com/haber_detay.php?haber_id=2400

Arkadaşlar bu şu mu demek yani okuyan öğrenci olanın 29 yaş sınırı kalkıyormu yani tekrardan

• quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

Havluları dolabında görünmeyecek bir yere koyman gerek çünkü askeriyenin verdiği havlu açık mavi. Yanınızda havlu 1 tane yedek olması için götürebilirsiniz zaten banyo, ayak ve yüz havlusu veriliyor boşuna yer kaplar fazladan götürüp yük yapmayın kendinize.
  • arkadaşlar bu stress bekle bekle bitiriyor beni yarın olsa koşa koşa giderim birliğime katılmaya yeminle...

saat almamış tertiplerime internette enteresan bir saat buldum belki ilginizi çeker
    http://urun.gittigidiyor.com/mucevher-saat/asker-safak-saati-safak-sayar-kol-saati-41997785

geri sayımı var. şafak sayıyormuş

• quote:

Tertipler tabanlık konusunda 35 tl vs. bana göre fazla. Yani askerlik için fazla, orada yer değiştirir vs. içimize oturur sonra. Beğenmediğimiz keçelere kalırız valla oralarda

Ankarada olanlar için sincanda büyük gimsa var bilenler bilir. Oradan dün doğal koyun malzemesinden yapılmış tam kışlık tabanlık aldım. Ayrıca bir katı silikon bir katı koyun malzemesinden üretilmiş. Fiyatı 7.5 lira. Denedim ısıtması süper. Rahatlığı da orta derecede. 2. Katta ayakkabı reyonunun oralarda ara bir reyon var orada satılıyor. Bir kaç çeşit daha var. Fiyatlarda ortalama derecede. Sanırım en pahalısı 20 liraydı. Birde batıkentte var gimsa orada da satılıyor olabilir.

ben batıkent'teyim burdaki gimsa'dan bir bakayım fiyatları inceler yazarım buraya.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Haklısın tertip mantıklı olan dediğin gibi yapmak, öyle yapacağım inşallah.
    Birde askerden gelir gelmez düğün sıkıntı olur mu, işe ha girdim ha giriyorum derken...

Sizin düşünceleriniz fikirleriniz ne tertibim ve tertiplerim? Aklım karıştı

Askerden sonra işin garantiyse asker dönüşü hemen düğünü yap. Sonra eşinle bir güzel tatilini yap. Ondan sonra işine gücüne bakarsın.

Eğer asker dönüşünde iş garantin yoksa bence iş bulduktan sonra düğünü yap. Sonra iş bulmakta sıkıntı çekersen evliliğin en güzel günlerinde kafanda hep bir sıkıntı olur.

Seni askerdeyken bekleyen kişi iş bulacak kadar da bekleyebilir.

Her şeyin dört dörtlük olmasını da beklememek gerekir ama işini garanti altına almak önemlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: zakide

quote:

Tertipler tabanlık konusunda 35 tl vs. bana göre fazla. Yani askerlik için fazla, orada yer değiştirir vs. içimize oturur sonra. Beğenmediğimiz keçelere kalırız valla oralarda

Ankarada olanlar için sincanda büyük gimsa var bilenler bilir. Oradan dün doğal koyun malzemesinden yapılmış tam kışlık tabanlık aldım. Ayrıca bir katı silikon bir katı koyun malzemesinden üretilmiş. Fiyatı 7.5 lira. Denedim ısıtması süper. Rahatlığı da orta derecede. 2. Katta ayakkabı reyonunun oralarda ara bir reyon var orada satılıyor. Bir kaç çeşit daha var. Fiyatlarda ortalama derecede. Sanırım en pahalısı 20 liraydı. Birde batıkentte var gimsa orada da satılıyor olabilir.

ben batıkent'teyim burdaki gimsa'dan bir bakayım fiyatları inceler yazarım buraya.

Ben biraz önce Batıkent Gimsa'dan geldim. Hatta birşeyler aldım ordan. Silikon tabanlık vardı 14,50 TL'ye.

• quote:

Orijinalden alıntı: lkmn_22

şu saat nasıl?

http://urun.gittigidiyor.com/mucevher-saat/casio-ae-1000w-1avdf-dijital-erkek-kol-saati-68360015

güzel saat fakat, bence sırf askerlik için değmez, malum yatarız kalkarız sürünürüz,, çizilir yazık olur :D

• quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

Arkadaşlar bugün biraz alışveriş yaptım. Fotoda gördüğünüz malzemeleri aldım. Tamamı 53 TL tuttu. Paranın çoğunu havlular tuttu. İkisi 15 TL. Geri kalanlar çok pahalı şeyler değil.

Aldıklarım şunlar:

2 adet kahverenkli havlu (Ayak ve yüz için. Renk önemli. Kirini bellli etmemesi için. Özdilek ve Hayat marka )
    Equal roll-on deodorant
    2 adet asma kilit (bot ve çanta için)
    10 adet kağıt mendil.
    20 adet Derby 3 bıçaklı jilet (10 x 2)
    Derby tıraş köpüğü
    Hobby vücut şampuanı
    Sitil ayakkabı boyası
    Pantene 400 ml şampuan
    Signal white now diş macunu ve diş fırçası
    Flormar el ve vücut kremi (Çok yağlı değil, hatta hiç değil, tavsiye ederim)
    10'lu çengelli iğne
    Kulak temizleme çöpü
    Dikiş seti (dikişten falan anlamam. annemden ders alacağım )
    Küçük not defteri.

Gördüğünüz gibi çok marka şeyler almadım. Zaten gerek de yok. Malum yer değiştirme durumlarından dolayı. Askerlikte çok rahat iş görecek şeyler hepsi de.
    Bunların dışında büyük banyo havlusu, terlik, tırnak makası, cımbız, sıvı sabun, ıslak mendil gibi şeyler evde olduğundan onları almama gerek kalmadı.
    Geriye sadece don, içlik, atlet, çorap, tabanlık, vatka, boyun cüzdanı ve saat gibi şeyler kaldı. Onu da bi ara alırım artık.
    Saygılar.

Tam kararında şeyler almışsın. Bence havluya gerek yok. Acemi birliğinde banyo imkanı ne kadar olur meçhul.

Bu arada tuvalet kağıdı almayı unutma. En gerekli malzemelerden birisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkannn_86

beyler an itibari ile sarı zarfımı ve 31.40 tl yol paramı almış bulunmaktayım şubede çok sıra yoktu yarım saatte hallettim şükür hatta bu yarım saatin 10 dk falan şube başkanı ile muhabbetle geçti.
    bide gss işini merak edenlere söylüyorum şuebden sonra sgk ya gittim sevk belgesının fotokopisi ile sgk daki memur aralık 1 de asker sayılacagımız için geleceğe yönelik sistemde işlem yapamadğını aralık birden sonra gelirsem erteleme işlemini yapacağını söyledi merak edenlere duyurulur

Ben de şimdi geldim sgk'dan aynı şeyi bana da söylediler. Çıkmadan burayı okusaydım keşke :/
  • 
Sayfa: önceki 623624625626627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.