Şimdi Ara

320d veya C180 (1800CC)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu aralar Mercedes Benz 180 arayışına girdim. Kesinlikle alacağım. 1.6 Motor yerine 1.8 Motor bakıyorum. Gerek 7 ileri vites olması,gerek yakıtı düşürüp arabayı daha canlı kılması. Daha canlı kılmasından kastım 1.6 ve 1.8 motorun ikisinide deneme şansım oldu ve 1.8 daha canlı geldi bana.

Benzinli olması dezavantaj olurken 1.8 motoru kullanan bi arkadasım uzun yolda 30-35 krs arasına kadar yakıtın düştüğünü söylüyor. Yani ne olursa olsun tercihimi C180'den yana kullanacak olursam 1800cc olacak.

Bugün tekrar bi C180 görmeye gittiğimde BMW 320d ' ye denk geldim. Aklımın bi köşesinede o girdi. BMW'nin 2.0 motor oluşu ve dizel oluşu biraz daha yaklaştırıyor beni. İnternette bi kaç konu araştırdım. Bu iki araç defalarca karşılaştırılmış ama ya 1.6 motor la karşılaştırılmış yada çok eski tarihlere ait forumlar.

Maksimum vereceğim fiyatlar 90'a yakın fiyatlar. Bu fiyatlara 80-85 arası 2011-2013 Arası yeni kasa 1.8 motor Mercedes C180 bulabiliyorum. Bu modellere yakın 320d 'de bulabiliyorum. Motor bakımından BMW ağır basıyor ama C180'nin dış görünüşü de daha iyi gibi.

Bu arada boyum uzun. Uzun derken 2.00 Cm. Arkadaslarım C180'nin altımda ufak kaldıgını söylüyor. BMW 320d hiç kullanmadım. İç genişlik aynımıdır onu bilmiyorum.

Tekrar soracak olursak uzun uzun anlattım. Kullanan veya ikisinide denemiş olan arkadaslar varsa yorumlarını öğrenebilirmiyim ?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum , İyi forumlar.

• C180 tavsiye ederim. Yıldıza rütbe sorulmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 9 Mayıs 2014; 23:07:07 >
  • Yakıt peki 320dlerde nasıl ? Dizel olması yakıtı 40 kuruş altına indiriyormu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yalniz anlamadigim nokta yeni nesil 1.6 156 hp cgi motor 1.8 motora gore daha az yakiyor diye biliyorum ben yanlisim varsa duzeltin.
    Birde guncel butun kasalarda 1.6 156 hp cgi motor kullaniliyor. Bu sizin icin bir dezavantaj olusturmaz mi ? 1.8 aldiginizda

Son sozum ne kadar yeni kasasi ciksada w204 makyajli c serisi candir.
    Simdiden hayirli olsun

Dipnot: Mumkunse beyaz almayin hocam :)

Audi a3 1.6 tdi vs Bmw 116d
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anca bizim turk insani dunya para verip km de 5 kurusun pesinden kosar.

5 kurus dedigin yuz bin km de 5000 tl yapar alt tarafi. 10 kiris fark olsa da 10 bin tl yapar. Takilmayin bunlara

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Ayrıca yakıtta 5 krstan bahsetmişsiniz. Sonuna kadar haklısınız hocam bunu bende takmıyorum. Aracım su kadar yakıyor desem yalan olur hesaplamam pek. Ama ayda 10.000 km yapıyorum. Bursa istanbul arası bursa izmir arası vs. Dizel acaba yılda daha ekonomik olur mu diyede düşündüm. Bmw de bmw dir sonucta. Ama sanırım tercihim c180 den yana olacak. Yeni çıkan kasalara görede (2014 son kasa) 2013 olan makyajlı kasaar cok daha güzel geliyor bana. Arka stoplar hiç olmamış. İç konsol tamam güzel ama arka stoplar mercedes e yakısmamıs. Tabi bu bana göre..

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.