Şimdi Ara

32 Bit 64 Bit Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
6.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Xp veya Vista'da 32 bit ve 64 bit arasında ne gibi farklar var?

• 64 bit çok daha hızlı...
  • Kesinlikle hızlı...
  • 32 bitte sistem belleği 4 gb ile sınırlıdır.64 bitte ise bu sınır çok daha fazladır.Bu yüzden kullanabileceğin bellek miktarının 64 bitte çok daha fazla olması 64 biti çok daha hızlı gösteriyor.Eğerki 4 gb ram varsa kesinlikle 64 bit Vista derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SysEdit

64 bit çok daha hızlı...

Boyle birsey yok.

64-bit'in pratikteki tek onemi 3.5GB'dan fazla RAM kullanabilmenizi saglamasidir. Yani 4GB RAM'iniz yoksa 32-bit'te kalin.
  • 64Bit Uygulama kullanılacaksa aygıtlarında 64bit desteği varsa kesinlikle 64Bit Vista , Sakın XP 64 Bit demeyin :S
  • Aynı sorun bendede mevcut 4GB ram var ama özellikler dediğimde 3GB olarak görüyor.
    Mecbur 64bit Vistaya geçeceğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: The Stranger

Aynı sorun bendede mevcut 4GB ram var ama özellikler dediğimde 3GB olarak görüyor.

Bu nasıl oluyor? Bende 4gb var. Vista, ve özellikler dediğimde 4gb görünüyor. bu arada, özellikler bölümünde, 32 bit İşletim sistemi yazıyor.

bu arada, işletim sistemi de windows vista home premium.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemyisgolvey -- 6 Ocak 2009; 21:33:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bisikletci

quote:

Orjinalden alıntı: The Stranger

Aynı sorun bendede mevcut 4GB ram var ama özellikler dediğimde 3GB olarak görüyor.

Bu nasıl oluyor? Bende 4gb var. Vista, ve özellikler dediğimde 4gb görünüyor. bu arada, özellikler bölümünde, 32 bit İşletim sistemi yazıyor.

bu arada, işletim sistemi de windows vista home premium.

Benim eski sistemdede 4gb olarak görüyordu ama bu takılan ram miktarı
    Kullandığı ram miktarı yine 3gb idi
    Anlamanın yolları var aslında ama tam bilmiyorum az araştırısan bulursun forumda sistemin ramin ne kadarını kullandığını

• quote:

Orjinalden alıntı: DHArcadia

quote:

64 bit çok daha hızlı...

Boyle birsey yok.

64-bit'in pratikteki tek onemi 3.5GB'dan fazla RAM kullanabilmenizi saglamasidir. Yani 4GB RAM'iniz yoksa 32-bit'te kalin.

Çok yanlış bir bilgi. 64 bit işletim sistemleri 64 bit adresleme yapabilen işlemcilerdeki gerekli adreslemeleri yapılması için vardır.
    Eğer diyelim 32 bitlik 2 sayı var. Bunu çarparsak 32 bitlik işletim sisteminde sonuç için 8 işlem yapılıp birçok işlemci döngüsü gerekir. bunu 64 bit işlemci adresleme kolayca yapabildiği için 2 işlemde halleder. Ama 2 bitlik 2 sayı çarpımı iki işlemcide de aynı sürede olur. Dolayısı ile 64 bit yazılımların yüksek veri kullanımına göre yazılması performans artışını sağlar. Ayrıca windows 64 bit olan XP ,vista ya da windows 7 wow64 ile 32 bit programları performasn kaybı olmadan 32 bit işlemcide hesap yapıyor gibi işlem yapmaktadır.

Windows da ram görünmesi olayı ise şöyle anlatayım.

32 bit işelmci en fazla tam 4GB ram adresleyebilir. Yani 4 GB raminiz varsa siz pc nin power düğmesine basar basmaz 4GB ram kullanabilirsiniz ama 32 bit işletim sistemi yüklemesi bitince kendi sistem araçlarına ayırdığı bellek boyutu yüzünden 3- 3.5 gb bellek kullanıcıya sunulur.
    Peki vista 32 bit de 4 ve üstü ram görünmesinin nedeni nedir? - Cevap basit. Vista 32bit da ya da win 7 32 bit de işletim sistemi ekrana donanımın ana ismin basmkatadır. Yani bilgisayrınız size 16 GB raminiz varsa vista bunu 16 GB ram takılı der ama sadece bilgi vermek için. Sistem kaynak kullanımına bakarsanız hala 3- 3.5 kullanabileceğiniz görülür. Bu Vista 32 bit SP1 ile sadece bilgi ekranı güncellendiği için ortaya çıktı. Yani eskiden de kullanamıyordunuz şimdi de kullanamıyorsunuz 3- 3.5 gb üstü rami Vista 32 bit sp1 de .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 8 Ocak 2009; 20:42:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Resident

quote:

quote:

64 bit çok daha hızlı...

Boyle birsey yok.

Çok yanlış bir bilgi. 64 bit işletim sistemleri 64 bit adresleme yapabilen işlemcilerdeki gerekli adreslemeleri yapılması için vardır.
    Eğer diyelim 32 bitlik 2 sayı var. Bunu çarparsak 32 bitlik işletim sisteminde sonuç için 8 işlem yapılıp birçok işlemci döngüsü gerekir. bunu 64 bit işlemci adresleme kolayca yapabildiği için 2 işlemde halleder. Ama 2 bitlik 2 sayı çarpımı iki işlemcide de aynı sürede olur. Dolayısı ile 64 bit yazılımların yüksek veri kullanımına göre yazılması performans artışını sağlar. Ayrıca windows 64 bit olan XP ,vista ya da windows 7 wow64 ile 32 bit programları performasn kaybı olmadan 32 bit işlemcide hesap yapıyor gibi işlem yapmaktadır.

Bunlar cok low-level ve teorik avantajlar. Pratige hicbirsey yansimiyor. Bana gercek uygulamalarda, ayni ram miktarinda (3.5GB veya daha az) 64-bit versiyonun 32-bit versiyondan hizli oldugunu gosteren benchmark goster. en az %5 fark olsun ben de ikna olayim. bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHArcadia -- 8 Ocak 2009; 23:54:44 >

• @DHArcadia
    Ben teoriğini değil işleyişini anlattım. Assembler bilginiz varsa gayet kolayca farkı anlayabilirsiniz. Test programı da yazıp kendiniz görebilirsiniz.
    Ayrıca herhangi bir benchmark yazılımı hem 32 bit hem 64 biti destekliyorsa o yazılım büyük oranda 32 bitlik işlemlere yükleniyordur. 64 bit olan sürümü çok az değişiklikle oversampling gibi işlemlerde performans artışı gösterecektir. Doğal sıfırdan 64 bit yazıldıysa asıl kullanımı böyle görülür.

Yine de google da kısaca arayınca istenilen %5 den farkı heen bulabiliyoruz

http://64-bit-computers.com/windows-vista-32-bit-vs-64-bit-benchmark.html
     32 Bit 64 Bit Farkı

Integer Performance
    Benchmark Mac Pro
    (32-bit) Mac Pro
    (64-bit)
    Emulate 6502
    single-threaded scalar 162.8 218.0
    (133.9%)
    Blowfish
    single-threaded scalar 232.8 205.2
    (88.1%)
    bzip2 Compress
    single-threaded scalar 223.5 277.4
    (124.1%)
    bzip2 Decompress
    single-threaded scalar 251.9 300.4
    (119.3%)

Overall Score
    iMac
    (32-bit) iMac
    (64-bit)
    Overall Score 205.2 221.5
    (107.9%)

32 Bit 64 Bit Farkı

[simage]
    http://www.tbreak.com/reviews/imageview.php?image=7487[/simage]

Cumartesi sistemi kurabilirsem kendi testlerimi de koyabilirim

• O alttaki grafikleri ben de buldum google'la ama gercek uygulama o yuzden dedim.. Oyun, video encoding, dosya sikistirma bisi goster..
    Usttekinde FarCry'da da bazi sonuclarda 32-bit ustte... Ayrica 4GB vs. 3.5GB yapiliyor bence bu karsilastirmalar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHArcadia -- 9 Ocak 2009; 2:12:16 >
  • quote:

O alttaki grafikleri ben de buldum google'la ama gercek uygulama o yuzden dedim.. Oyun, video encoding, dosya sikistirma bisi goster..
    Usttekinde FarCry'da da bazi sonuclarda 32-bit ustte... Ayrica 4GB vs. 3.5GB yapiliyor bence bu karsilastirmalar..

Anlatamıyorum galiba ben mantığını anlattım direkt ram için çıkarılmış bir şey değil onu söylüyorum. Donanım programlama bilen biri bunu rahatlıkla anlayabilir.
    ek olarak oyunlar zaten 3d ağırlıklı yazılımlar. Far cry olanı gösterdim, diğerlerini de gösterdim daha neyi istiyorsun 64 bit native olmayan yazılımda 2 kat fark mı bekliyorsun?
    O zaman server kurup istemci sayısını arttırıp veri tabanı falan birşeyler zorlarsak daha net görülür.
    Dosya sıkıştırma için 64 bit yazılım bulamadım keza video işleme için de virtual dub 64 destekliyor ama codec 64 bit olmadan anlamı yok.

Dediğim gibi programda eğer 64 bit adreslemeye gitmedikten sonra performasn sabit kalır. Örnek olarak :
    Bir ses işleme programında oversampling yapmaya çalıştığımızı düşünelim. Şimdi tiz notalarda girişim fazla ise ve bunu önlemek istiyorsak yüksek frekanslı harmonikleri alıp hesaba katmamız gerekir. Burada 64 bit adresleme işin içine giriyor(harmonik bilgisi çok ise) . Ama bu işlem esnasında sadece bass sesler kullanılacak ise zaten girişim neredeyse hiç olmayacaktır ve fazla bilgi içermdiği için program 64 bit olmasına rağmen bass sesleri işlemede performasn sağlamayacaktır. Biraz karışık oldu ama örnek olrak bu saatte böyle bir program geldi aklıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 9 Ocak 2009; 3:44:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Resident

@DHArcadia
    Ben teoriğini değil işleyişini anlattım. Assembler bilginiz varsa gayet kolayca farkı anlayabilirsiniz. Test programı da yazıp kendiniz görebilirsiniz.
    Ayrıca herhangi bir benchmark yazılımı hem 32 bit hem 64 biti destekliyorsa o yazılım büyük oranda 32 bitlik işlemlere yükleniyordur. 64 bit olan sürümü çok az değişiklikle oversampling gibi işlemlerde performans artışı gösterecektir. Doğal sıfırdan 64 bit yazıldıysa asıl kullanımı böyle görülür.

Yine de google da kısaca arayınca istenilen %5 den farkı heen bulabiliyoruz

64bit'lik yazılımlar arttıkça, önümüzdeki bir kaç yılda bu %5'lik fark daha da artacaktır.
  • Hocam ben benchmark filan anlamam günlük kullanımdaki hız farkına bakarım. Vista nın da XP nin de hem 32 bit hem 64 bit sürümlerini aynı makinede kullandım... 64 bit olanlarda programlar çok daha hızlı açılıyor... Benim benchmark testim msn açılma süresidir. 32 bit te 3-4 sniye sürüyor programın açılması ( bağlantı değil sadece program) ; 64 bitte ise 1 sn... O yüzden yok hız farkı yok gibi şeyler iddia etmesin kimse...
  • quote:

Hocam ben benchmark filan anlamam günlük kullanımdaki hız farkına bakarım. Vista nın da XP nin de hem 32 bit hem 64 bit sürümlerini aynı makinede kullandım... 64 bit olanlarda programlar çok daha hızlı açılıyor... Benim benchmark testim msn açılma süresidir. 32 bit te 3-4 sniye sürüyor programın açılması ( bağlantı değil sadece program) ; 64 bitte ise 1 sn... O yüzden yok hız farkı yok gibi şeyler iddia etmesin kimse...

cok bilimsel yontemin :)
  • quote:

quote:

Hocam ben benchmark filan anlamam günlük kullanımdaki hız farkına bakarım. Vista nın da XP nin de hem 32 bit hem 64 bit sürümlerini aynı makinede kullandım... 64 bit olanlarda programlar çok daha hızlı açılıyor... Benim benchmark testim msn açılma süresidir. 32 bit te 3-4 sniye sürüyor programın açılması ( bağlantı değil sadece program) ; 64 bitte ise 1 sn... O yüzden yok hız farkı yok gibi şeyler iddia etmesin kimse...

cok bilimsel yontemin :)

standart bir ev kullanıcı isen bu ve bu tarz yöntemler gayet bilimsel olabiliyor.
  • Windows 7 ile 64bit desteği daha açık şekilde görülecek gibi görünüyor. (Vistada da öe umduk ama olmadı ) İş yazılımcılara düşüyor artık.
  • Oyunlarda görüntü kalitesinin arttığından bahsediliyo resimler felan vardı epeyi fark ediyo.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.