Şimdi Ara

3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
2.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam. Başlık biraz tuhaf oldu, detay vereyim. Kartı dün aldım. Oyunda baktım ki sıcaklık 92lere gidiyor, lan dedim bir iş var bunda, baktım meğerse fan devri yüzde 30. Kart yanıyor olmasına rağmen fanlar leyla gibi yüzde 30'da dönüyor ve kart giderek ısınıyor doğal olarak. Afterburner ile fan ayarını otomatik yapınca çalışmaya başladı fanlar, sıcaklık altmış beş dereceyi geçmedi yüzde 99 yük altında çok güzel. İyi de her seferinde afterburner ile fan ayarını otomatik yapmam gerekiyor. Kaydedip çıkıyorum, afterburner falan açmadan giriyorum oyuna, fanlar gene yavaş dönüyor. Her seferinde afterburner ile fanları otomatiğe almam gerekiyor. Delireceğim resmen niye böyle salaklık yapıyor bu? Niye kendi kendine ısındıkça çalışmıyor yani? Niye her seferinde belli bir hıza sabitliyor fanları?


    Yok arkadaş çalışmıyor Allah'ın cezası fanlar. Kaydedip reset atıyorum pcye gene sıfırlanıyor ve yüzde 30'a kilitliyor kendini kart. Çıldırmama ramak kaldı akşam akşam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 29 Aralık 2022; 21:44:58 >







  • Sürücünüz güncelmi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolverine55 kullanıcısına yanıt

    Her şeyim güncel.

  • afterburner'da profil kaydedip, profili otomatik seçtirmek her seferinde biraz ilginç.


    anaekran'da ilgili ayarları yaptıktakn sonra kaydedip, bir profil oluştumanız lazım. kilit simgesine tıklayıp 5 slottan birine yerleştireceksiniz. ondan sonra ayarlara girip profil sekmesinden 2d ve 3d başlıklı açılır menülere oluşturduğunuz profili seçeceksiniz. afterburner'ı da otomatik başlat seçerseniz, pc her açılışta prgram açılır, profili de uygular.

  • shruikan kullanıcısına yanıt

     


    Yaptım galiba bu sefer sorunsuz çalıştı fanlar. Belli ki gene benim basiretsizliğim ile alakalı bir problemdi, şu anlık çözüldü gibi.

  • Bu tarz durumlar genelde PSU dandikse ya da ekran kartı için yeterince iyi değilse yaşanıyor. Güç kaynağınız nedir? İleride sorun çıkmaması için önlem almak daha iyi olur. PSU ne olursa olsun üst düzey ekran kartları çok iyi PSU gereksinimini şart koşuyor, yoksa anlamsız sorunlarla uğraşır durursunuz.

  • Bu tip sorun aslında sürücü çakışmalarıyla da ilgili olabilir, misal eski kartı da nvidia olabilir, sürücü temizliği yapmadıysa veya eski kartın sürücüsünü kaldırmadan yeni kartı taktığında, sürücü otomatik algılamayla fln yeni karta göre kendini ayarladıysa da yaşanabilir gibi, psu sıkıntısında, genel olrk sistem, 3d uygulamalar açıldığında reset yada kapanma sorunları ile karşılaşılır.

  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    1660 ti vardi evet. Ddu ile kaldirmistim suruculeri. Bu sorun muhtemelen afterburner kaynakli idi. Su an icin duzeldi gibi. Aksam tekrar bakacagim iste umarim tekerrür etmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kart sıfır mı ikinci el mi? ikinci el aldıysanız mining çıkması olabilir. 3. part bir bios yüklü olabilir. çünkü msi afterburner bilgisayarda yüklü olmasa bile, en son nvidia driver yüklediğinizde kart bios'unda tanımlı olan fan devir hızlarını uygular. yük altında %30 da sabit olması kart da farklı bir 3070 ti bios yüklü olduğunu gösterir. siz msi afterburner ile kartın default fan devir yongasını bypass edip kullanıyorsunuz.

  • mageji kullanıcısına yanıt

    Yoruma katılıyorum. Orijinal bios yükleyin. Birde kartın üzerinde silent mod, gaming mod vs. gibi modlar oluyor. Onu da bir kontrol edin.

  • Aldığınız kart mining kartımı ? Yani ringden cıkarıp sizemi sattılar? 1.el kart ise fabrika hatası olabilir hemen iade edin...

  • Afterburnerın windows başlangıcında otomatik başlaması ve fan profilinizin otomatik aktifleşme konularından emin olmanız gerekir. Afterburner ayarlarını kurcalamanız lazım. Fan profili konusunda ben hiç sorun yaşamadım. Şu an bakamayacağım için tam olarak ayar şurada diyemiyorum ancak kurcalarsanız çok rahat bulabilirsiniz...

  • Gene aynı oldu arkadaşlar. Yüzde 46'ya sabitledi şimdi de. Her reset attığımda farklı bir değere sabitliyor galiba. Dün yüzde 31'e sabitlemişti mesela. Bios falan demişsiniz biosu üzerinde oynama yapılıp yapılmadığını nasıl anlayacağım? Afterburner ile ne güzel otomatiğe alınca çalışıyor fanlar, diğer türlü ne diye sabitliyor kafayı yiyeceğim? Acaba yine afterburner ile mi alakalı bir problem bilemiyorum ki. Afterburner ile girmeden de fan hızını göremiyorum öyle bir problem var.


    Yok çalışmıyor hiçbir şekilde. Yüzde 31'e sabitledi şimdi de kart 85 dereceye çıkıyor bana mısın demiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 30 Aralık 2022; 18:23:21 >
  • Kart p mode'da çalışıyor -performans modu demekmiş bunu da öğrenmiş oldum - ve ona rağmen masaüstünde 80 derece şu an, fan hızı ise 31.


    Afterburner ile otomatik fan yapıyorum soğuyana kadar aktif çalışıyor o sıra. Afterburner kapatıyorum açıyorum sıfırlanıyor kart gene 31'e düşüyor. Yani üstteki arkadaşın dediği gibi kart kendini niyeyse 31e kilitliyor, ben onu bypass ediyorum afterburnerda her seferinde.


    Ve hatta şuan fark ettim ki otomatiğe alsam bile kısa süreli çalışıyor ve tekrar 31e düşürüyor hızı. Şu an afterburner açık otomatik fan açık hız 31 ısı 80 derecenin üzerinde masaüstünde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 30 Aralık 2022; 18:35:51 >
  • Afterburneri kökten silin ondan olabilir , ekran kartının kendi programıni yukleyin bi deneyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zebercet kullanıcısına yanıt

    Furmark'ta fan hızını gösteriyor. Afterburner açmadan bakabilirsiniz.

  • ekran kartının kendi programı diye bir şey yok. tüm nvidia ekran kartları ortak driver kullanır ve kendi bioslarında tanımlı olan profilleri uygularlar. sizin kartınız yüzde 99 mining yapılmış ve uzun süreli çalışma durumunda minimum elektrik harcasın diye fan hızı sabitlenmiş bir bios yüklenmiş olabilir. kartın orijinal bios'unu bulup yüklemeniz gerekir. tabi bu konuda uzman değilseniz girişmenizi tavsiye etmem.

    msi afterburner ile olayın hiç bir alakası yok. afterburner çalışmıyorken zaten fan hızı düşükte sabitleniyor dedi arkadaş. afterburner kartın tanımlı bios'unu bypass eder ve kendi profilini kullandırır. bu yüzden ikinci el ekran kartı alırken internet yerine iyice her tersti yapıp almakta fayda var. ortalık mining çıkması kart dolu. keza zaten "amazon japonya" dan alındığını söylemiş arkadaş. madencilerin bir numaralı tedarik yeridir amazon japonya. bu forumda bile amazon japonyadan ekran kartı alma rehberleri yayınlanmıştı bir dönem. buradan bile uyanmanız lazımdı.





  • movistar73 kullanıcısına yanıt

    Asus Rog Strix modeli. Kendi programı oluyor mu?


    Furmark deneyeceğim. DDU ile sürücüyü kaldırdım şimdi Windows üzerinden otomatik kurduruyorum.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.