Şimdi Ara

300 BİN TL Bütçe (range rover evoque mu ? a5 1.4 a5 1.4 tfsi mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şuan ki arabam 2014 a180d bunu satıp üzerine para koyup 300 bin tl bütçe ile araba almayı düşünüyorum. Hayalimdeki araçları bu para ile sıfır alamıyorum 2.el de 2015 model evoque ya da 2017 model a5 1.4 tfsi arasında kaldım. Araçlarda sınıf ve klasman farkı var ne alaka diyebilirsiniz fakat şöyle bişey. A180 aracım çok konforsuz sert süspansiyonlu a5 de öyle olur mu diye korkuyorum fakat tasarımını çok beğeniyorum ve çok teknolojik bir araba hayalet gösterge vs. diğer taraftaysa 300 bin lira verip 1.4 araca bineceğime daha güçlü prestijli ama daha eski model olan 2.0 benzinli 245 bg evoque da hoşuma gidiyor üstelik suv istanbul içinde daha kullanışlı olacaktır. a180 in bile altı sürtecek mi tümseklerde yavaş geçeyim modunda kullanmaktan bıkmış biriyim. Sizin değerli görüşlerinizi merak ettim. Saygılar.

• Kardeşim sen alırken çevrene sorarsın boş yapma burda. Seviye ile ne alakası var buradaki insanların yorumlarını merak ediyorum. Kimsenin çevresi mükemmel değil bu forumdaki insanlar belirli bir seviyeyi aşmış, hayatlarına araştırıp karar veren ve bilgilerini paylaşmayı seven insanlar. Adı üstünde burası forum sayfası mantığını bilmiyorsan 2005 yılından beri web tasarım işi ile uğraşıyorum onuda detaylı bir şekilde açıklarım bilgi sahibi olursun.
    Suç burda konu sahibinde, bu forum megane ötesini kaldıramıyor, öyle a5, rr yazınca heryer error veren doluyor, şöyle bi nasıl tüp takarım ,2.el zarar etmeyeyim, ucuza bakım yapak konusu olsaydı akardı mesela buralar.

300.000 e öneri istemek bile değişik gelir olmuş insanlara, gerçi haklılarda bu konular için techturkey,turbofsi,mbclubtr vs daha iyi, burada çekememezlik haset fışkırıyor
    Adam arastirmasini yapar, ustune de buradan fikir alir. Burada kimin ne konu actigina karismak sana mi duser? Muhtar misin? Araba tercihi icin konu acarken para limiti var mi forumda? Yok. O zaman git biraz otede oyna. Bu tip cahil yorumlara katlanamiyorum. Yorumuna kizma sebebim bu. “Bana gore 300 bin cok para, o zaman burada konu acamaz. Gidip arastiracak. Ama 50 bin cok degil. Konu acilabilir.” dusunme bicimine ayar oldum senin. Kime gore neye gore cok kardesim? Bana gore cok degil. Var mi?

Ayrica hala 300 bin diyorsun. Sana gore 300 bin coktur baskasina gore azdir. Bu sana laf etme hakkini veriyor mu? Eger veriyorsa sen bir gun 50 bin tl lik arac icin konu actiginda buraya durumu olmayan bir ogrenci arkadasimizi cagiralim. Desin ki “adamin cebinde 50 bin var hala forumdan fikir soruyor vay arkadas. Sen git akbil al”. Bu para gorecelidir ve kimseyi boyle kucumseme hakkini vermez sana. Adam gelmis burada fikir sormus, bos yere fakir edebiyati yapiyorsun millete.

Yok neymis efendim galeriye gidip forumdakiler soyle boyle dedi dicekmismis. Adam buradaki fikri gorur, sonra internetten onun uzerine arastirma yapar degil mi? Videolar izler. Forumun en guzel ozelligi insanlara direkt olarak cevabi vermesi degil, arastirma yapmasi gereken konulari gostermesi. Cunku hepsi subjektif yorumlar. Burada kac insan Astra K’nin piston kirdigini, Golf dizelin arka suspansiyonunun torsiyon oldugunu, dsg nin kuru kavrama sebebiyle sorunlu oldugunu, Civiclerde gocuk problemi oldugunu ogrendi? Bir tik arttiralim kac insan 300-500 binlik mercedeslerle audileri bmwleri kiyasladi? Durup dururken “Dur bakayim, astra alacagim ama bunun pistonunu bir arastirayim” mi diyorsun sen? Arabanin binlerce parcasini almadan once gidip arastiriyorsun o zaman. Helal olsun. Hepsinin diferansiyel kilidinin markasini falan da biliyorsundur ezbere sen simdi. Insanlar burada problemi/konuyu gorur, arac konusunda fikrini alir, sonra arastirma yapar. Bu kadar basit.

Kalkmis hala “300bini vir imi birdi fikir siriyi” diyor. Araba konusunda 20 yildir otomotiv sektorunde calisan biri olarak istedigin konuda gel anahtarina bilgi yarismasi yaparim seninle. En azindan 300 bin tl nin araba icin artik cok cok buyuk bir para olmadigini, reel enflasyon sektorune gore %60-80 civarinda oldugu icin gecen seneye gore 150binden bile az bir paraya tekabul ettigini bilecek kadar aklim var cok sukur. Hey Allah’im sen buyuksun. Bizi “benim dogrum en dogrudur” cahillerinden koru. Bu ulkede cok var. Biktik.
  • allah herkese böyle ikilemlerde kalmayı nasip etsin:D Amin..
  • A5 i bilmiyorum ama Evoque oldukca sert bir aractır. Bende benzer bir ikilemdeyim. 2016 Macan , 2017 A5 2.0 quattro.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaker_ -- 2 Şubat 2019; 11:55:59 >
  • Evoque öneririm dayıoğunda var mukemmel sorunsuz elektroniği servis ağıda çok geniş öyle dedi dayıoğlu.Öneririm bindim harikaydı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A5'in coupesini bilmiyorum ama darbe emiş tokluğu olarak sportback'den aşağı değildir daha bile rijit olduğu için. A5 sportback sık bindiğim bir otomobil, 18 jantlar ve standart süspansiyon ile yürüyenin çalışması gayet kaliteli ve tok. tatlı-sert hiç rahatsız etmiyor, trim sesi de yok, A180'lerin pata küte yürüyeni ile zaten ilgisi yok. Mutlak bir konfor artışı göreceksin.

Evoque'un yakıt tüketimi çok yüksek. Ayrıca klasik Range Rover'lar sportlar vs tamam da Evoque serisinde pek abartılacak bir prestij olduğunu sanmıyorum.
  • İkisinden biri seçilecekse net A5 derim.
    Evoque’a göre daha yeni ve daha kaliteli bir model, yakıt tüketimi de yarı yarıya fark eder neredeyse.

• @alcohol06 a180 gerçekten çok konforsuz bir araç. A5 daha konforlu yumuşak olur diyorsunuz yani :) Bu arada evoque daha fazla yakar evet ama daha da performanslı 300 bin lira verip 1.4 bir araba almakta mallık mı demiyorum değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok daha diri olacağı için a5, bir kaç dokunuşla müthiş dikkat çeken bir a5 yapabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yılda 12 bin km falan yapıyorum o yüzden yakıtı kafaya çok takmıyorum ve dizel olmasını da istemiyorum ama evoque şehir içi 17 litre yakıyor diyorlar a5 sanırım 11-12 litre arası yakıyor. Şimdi bu kadar para verip yakıtını mı düşünüyorsun diyen arkadaşlar olabilir ama düşünmek lazım ülkede her an herşey zamlanıyor
  • evoque biraz bayan işi bir araç. bence a5 tfsi akar
  • hocam neden yeni 5 serisi düşünmediniz bahsettiğiniz fiyatlara bulunabiliyor şuan hem motoru performanslı hem kokpiti audiden gayet kaliteli ve iyi üstelik segment farkı da var bir düşünün derim
  • böyle başlıklara tav oluyorum. 300bin TL ile hangi arabayı alabileceğine karar verecek seviyede değilsen veya çevrene soracağına foruma soruyorsan bence araba alma derim. akbil falan al kendine daha uygun olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imgod

hocam neden yeni 5 serisi düşünmediniz bahsettiğiniz fiyatlara bulunabiliyor şuan hem motoru performanslı hem kokpiti audiden gayet kaliteli ve iyi üstelik segment farkı da var bir düşünün derim

daha ucuza 10.000 km altı araçlar var lakin mesela bu araç sıfırmış sizin için bir göz attım ama sanırım biraz donanımsız paket

• Levante al hocam ya da macan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam 300 binlik araç diyor millet benzin diyor ruhumuz fakir

• e92 m3 al bak keyfine.. biraz alakasız oldu ama :)

• Bu iki araç arasından bence a5 alınmalı ama benim asıl önerim biraz daha bütçe arttırıp macan almak olur

• Ben tercihimi A5 ten yana kullanırdım. Evoque 240 beygir ama o beygiri performans için değil arabayı yürütmek için kullanıyor. A5 ten performans bakımından daha hoşnut olursunuz. Hem yağlı dsg var diye biliyorum (yanlışsa düzeltin) tadından yenmez. 1.4 tsı 150lik kullanıyorum bende dediğiniz gibi 10-11 değil 7-8 yakıyor. Bendeki suv olduğundan hava direnci yüksek bide. A5 hava direncini yara yara gider. Eğer genişlik aramıyorsan A5.

• Bu ikili arasinda tercihim a5 olurdu.
    Ancak a5 dis gorunus olarak harika olsa da ic dizayn icin aynisini soylemek mumkun degil. A5 yerine dolu bir 4 serisi ya da F10 5 serisi, coluk cocuk yoksa da mercedes slc ya da e coupe/cabrio dusunurdum.

• EVOQUE kasa değiştirecek, bu yüzden ben olsam A5 alırdım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.