Şimdi Ara

30 iş günü sonunda yapılacak işlemler nelerdir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
1
Favori
23.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • IBM bilgisayar şirketinden bahsediyor sanırım arkadaş. Telefonla ilgili değil dizüstü bilgisayarla ilgili bir olayı anlatmış galiba.
  • Herkese ıyı aksamlar. Bılgınız varsa eger bana yardımcı olmanızı ıstıyorum ve sorumu soruyorum. Hp fırmasına bılgısayarımı 30Aralık2008 saat oglen 14:49 da teslım ettım ve elımde teslım belgem mevcut. bugun yanı 11Subat2009 saat 19:30 tarıhı ıtıbarıyle bana gerı donuldu ve bılgısayarınız onarılmıstır dıye bılgılendırme yapıldı. Bıldıgınız uzare cıhazın servıste kalabılecegı azamı sure 30 ıs gunudur ve bu sure gectıkten sora musterı malın ıadesını, yenısıyle degısımını veya ucretını gerı talep edebılır. benım sormak ıstedıgım soruya gelınce:
    30 ıs gunun baslangıc tarıhı yanı 1.gunu kabul edılcek gun teslım ettıgım tarıh olan 30Aralık mıdır? yoksa 1.gun takıp eden gun olarak yanı 31Aralık olarak mı alınır?
    Yardımcı olursanız sevınırım. herkese sımdıden tesekkurler...
  • Arkadaşlar ben servisi aradım ama cihazınız 10 gün önce tamir edilip teslim ettiğiniz nokia shop'a geri yollandı dediler ama beni hiçbir şekilde aramadılar ve benim sürekli arayıp bilgi almam gerekiyormuş. Yani ben hiç aramasam telefon aylarca orada duracak mı? Bizi arama yükümlülükleri yok mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 8 Ekim 2009; 15:17:17 >
  • Bende konuya dahil olaraktan birşey sormak istiyorum.

ürünü garantiye verdiğim şehir ile benım su anda bulundugum şehir farklı. yani kısacası ürünü başka bir şehirden almıştım oraya verdim ama şu anda başka bir yerde yasıyorum.

30 iş gunu geçeli 7 iş günü oldu. su anda yasadıgım yerde ki hakem heyetine basvuruda bulunsam olur mu? yani ürünü aldıgım şehir değil şu anda yasadıgım şehirde ki hakem heyeti.
  • maşallah 1.5yıllık konuyu hortlatmışssınız :D
  • Merhabalar
    hemen özetliyorum nokia N85 marka telefonu bir buçuk yıldır kullanıyordum.
    Telefon beni delirtti.
    Martta garantisi dolacak ama ben geçtiğimiz 9 Aralıkta servise verdim.
    Beni 22 Ocak cumartesi akşamı aradılar gelin alın malınızı dediler. (38 gün nihayetinde)
    Bende bursadaki tüketici derneğine gittim.
    ordan bi yazı yazdık yolladık. bi de kırmızılı bir kağıt yolladık postayla beraber. o kırmızılı kağıt dönecek dediler.
    para iadesi istedim. başka yapmam gereken birşey var mı?
  • Konuyu hortlatmaya devamm

Forumun altını üstüne getirdim 30 iş gününe cumartesi dahil diyenlerde var cumartesi pazar hariç diyenlerde var. En sonunda tüketici hakem heyetine sordum 30 iş gününe cumartesi günleri dahil edilemez tatil günüdür dedi.

Gerçekten bunun aksini bizzat yaşayıp hakkını alan varmı acaba?
  • Daha önce konuşulmuş olan konulardan birini aşağıda veriyorum. Kendim de yaşadığım için rahatlıkla söyleyebilirm ki cumartesi kesinlikle iş günüdür, tereddüt yok arkadaşım.

30 İş Günü Hakkında
    http://forum.donanimhaber.com/m_42395741/mpage_1/f_/key_//tm.htm#42395741
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Daha önce konuşulmuş olan konulardan birini aşağıda veriyorum. Kendim de yaşadığım için rahatlıkla söyleyebilirm ki cumartesi kesinlikle iş günüdür, tereddüt yok arkadaşım.

30 İş Günü Hakkında
    http://forum.donanimhaber.com/m_42395741/mpage_1/f_/key_//tm.htm#42395741

Çok teşekkür ederim aydınlattığın için. Başvuruyu yaptıktan sonrada telefonu teslim almamam gerekiyor değilmi?
  • Cumartesi gününe nasıl tatil günü der bir TSHH, anlamıyorum. Adamlar fiilen çalışıyor, hizmet veriyor, cihaz alıp veriyor, müşteri kabul ediyor, para tahsilatı yapıyor, servis fişi düzenliyor ayrıca bu çalışma gün ve saatlerini internette yayınlıyorlar ama cumartesi günü sayılmaz deniyor, anlamış değilim. Resmi iş günleri ile karıştırıyor olabilirler, nasılki bankalar, vergi daireleri çalışmıyor, kapalı, tatil ise, bunu da aynı değerlendirip sana cumartesi tatil demiş olabilir.

Ben başvuruyu yaptığımda telefon hala servisteydi ve hiç geri almamıştım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 28 Şubat 2011; 16:20:39 >
  • Eyvallah arkadaşım. Başka bir ilçenin Thh ne başvuracağım saten. Yarın 27.işgünü bakalım. Süpriz yapıp 4 günde gelmezse. Gerçi gelsede bu sefer aynı 3.arızadan dolayı şikayet edeceğim.
  • Yalnız istediğin TSHH'ne başvuramıyorsun, bağlı bulunduğun kaymakamlık bünyesindeki Heyete müracaat etmen lazım, başka bir Heyet müracaatını kabul etmeyebilir...
  • Ozaman sorun yok diyelim çünkü işyerime ve servise yakın Thh ni aramıştım. İkametgahımın bulunduğu yere başvururum.
  • Hadi hayırlısı, gelişmeleri burdan paylaşmayı unutma.
    Başvuracağın TSHH nin cumartesi için yapacağı yorumu da merak ediyorum.
    Kolay gelsin...
  • Benimde Sony Ericsson markalı telefonumun 30 iş günü doldu hatta geçti bile

Bende gitmeyi düşünüyorumda acaba kaç gün/ay da sonuçlanır 2 ay telefonu bekledim bir 2 ayda onun sonuçlanmasını mı bekliyecez?

Birde diyelim ben şikayet ettim 3 gün sonra telefon geldi bu durumda ne olacak?

Cevaplarınızı bekliyorum...
  • Önce şuna karar vermelisin bence, telefonun geç de olsa yapıldı denildiğinde gidip alacakmısın?
    Artık almam diyorsan sorun yok, çünkü zaten 30 iş günü geçmiş. Sen Heyete müracaat ettikten sonra gel telefonun hazır derlerse, gidip almaman lazım. Artık cihazla işin kalmadı senin, paranı alacaksın geriye.

Heyet süresi 1 ay ile 3 ay arasında değişebiliyor. Ben ilk işlemimde 3 ay, ikincisinde 1 ay beklemiştim.
    Haklıysan, sonuç beklemeye değiyor kardeşim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Hadi hayırlısı, gelişmeleri burdan paylaşmayı unutma.
    Başvuracağın TSHH nin cumartesi için yapacağı yorumu da merak ediyorum.
    Kolay gelsin...

Eyvallah..
  • Hafta tatili konusuna bir açıklık getireyim...
    Hafta taili pazar günüdür.iş yerleri haftanın bir günü tatil vermek zorundadır.Dolayısıyla Cumartesi iş günüdür,pazar hafta tatilidir.
  • Evet katılıyorum doğru, ama hal böyleyken TSHH'leri arasında bile yorum farklılığı nasıl olabiliyor anlamış değilim.

quote:

Orijinalden alıntı: sungur 13

Hafta tatili konusuna bir açıklık getireyim...
    Hafta taili pazar günüdür.iş yerleri haftanın bir günü tatil vermek zorundadır.Dolayısıyla Cumartesi iş günüdür,pazar hafta tatilidir.
  • yoruma gerek yok aslında.ÇÜnkü bu konu hakkında çıkartılmış;Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun var.Onun 3. md.si derki;

Madde 3 -a:Hafta tatili Pazar günüdür.Bu tatil 35 saatten az olmamak üzereCumartesi günü en geç saat 13.00ten itibaren başlar.

Sanırım bu tartışmaya son noktayı bu şekilde konulmuş oldu....

Kanun varken yorum yapılmaz.Thh size tatil günleri hakkında ne söyledi bilmem ama doğrusu budur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.