Şimdi Ara

3 Silindir Getz 8,5 Litre Yakar Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese hayırlı günler. 2005 dizel getz aldım (3 silindir 12v). Bakımlarına daha 4000 km var diye herhangi bir yağ değişimi-filtre değişimi vs. yapmadım. Şehir içi hemen hemen hiç dur kalk olmayan küçük bir ilçede yaşıyorum. 8,5 litre mazot yakıyor. Kontağı her açtığımda ibre biraz daha düşmüş oluyor. Bu normal mi? Daha önceki araçlarım tüplü clio, tüplü corolla, tüplü tempra, dizel clio ve dizel megane. Bunların neredeyse 2 katı yakıyor.

• bana fazla geldi açıkçası... ben dur kalk olmayan yerde benzinli arabamla çok kısa mesafe soğuk motorla şehir içi 8.5 - 9 litre yakıyorum kaldı ki araban dizel...
  • dizel otomatik fluence zorluyorum 7litre yakıyor, o kadar yakmaması lazım
  • Kesinlikle anormal, 3 silindir CRDİ lay biraz fazla yakar ama trafiği olmayan küçük bir ilçede bu kadar yakmaması lazım, acilen bence bakıma sokun özellikle Hava, Mazot, ve yağ filtres ini orjinal filtreleri ile değiştirin.
  • Dizel malesef kısa mesafede çok yakıyor. Babamın 1.5 Dci QQ su bazen ev-işyeri arası 13,5 falan görüyor. 4-5 km lik açık bir yol öyle dur kalk biyerde değil.
    Benim 1.6 benzinli f30 çok daha az yakıyor ona göre. Dizel için biraz yol yapmak lazım benim anladığım kadarıyla. Araba ısınana kadar yol bitiyor.
  • Motor ısınmadan gideceğiniz yere varıyorsanız çok yakması normaldir. Dizel araçlar motor ısınana kadar çok yakar ısındıktan sonra normale döner.
    Ayrıca yağı ve filtreleri değiştirmenizi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phbfmv -- 22 Ocak 2019; 13:46:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senede 20bin km yapma mevzusu aslında. Yapmiyorsan benzinli her türlü ekonomik. Kısa mesafede ısınmayan dizel doğal olarak çok yakıyor.

8.5 çok ama yinede. Batktırmakta fayda var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hyundai grubunun dizellerinin emsallerine göre bir tık fazla yaktığı aşikar. Buna ek olarak, dizel araç kısa mesafede kullanıldığında fazla yakması da normal.

Nacizane önerim, kısa mesafe kullandığınız aracın bakımlarını en geç 10bin kilometrede bir yaptırmanız, çalışmadan hemen sonra ve kontak kapatmadan hemen önce bir 30 saniye kadar beklemeniz. Böylece motorun sağlığını korumuş olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Kesinlikle anormal, 3 silindir CRDİ lay biraz fazla yakar ama trafiği olmayan küçük bir ilçede bu kadar yakmaması lazım, acilen bence bakıma sokun özellikle Hava, Mazot, ve yağ filtres ini orjinal filtreleri ile değiştirin.
    Tefennili hocam Korkuteli'deyim ben de malum biraz soğuk. Şu an yol bilgisayarı 8,8 lt gösteriyor ve ekrandaki menzil yaklaşık her 50 metrede 1 km düşüyor. Şu an tam anlamıyla içiyor mazotu (özellikle sabahları). Bakımla düzelecek mi ondan da emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 24 Ocak 2019; 13:38:39 >
  • Aynı aracı kullanan arkadaşım da çok yaktığından şikayetci.

O da Antalya içi kısa mesafe kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 24 Ocak 2019; 15:6:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enjektörlere baktırmakta fayda var. Debriyaj balatası sağlamsa 6 litreyi geçmemesi lazım. Ben de dizel kullaniyorum. 6 litre nerrdeyse hiç yakmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr0742

Tefennili hocam Korkuteli'deyim ben de malum biraz soğuk. Şu an yol bilgisayarı 8,8 lt gösteriyor ve ekrandaki menzil yaklaşık her 50 metrede 1 km düşüyor. Şu an tam anlamıyla içiyor mazotu (özellikle sabahları). Bakımla düzelecek mi ondan da emin değilim.

Alıntıları Göster
    Sayın hemşerim, ben İzmirde yaşıyorum, Korkuteliyi iyi bilirim kışın çok soğuk olur, ama 8,8 tüketim eğer çok kısa mesafede kullanıyorsanız ve hava çok soğuksa normal sayılabilir. Ama yinede ben senin yerinde olsam aracın Orjinal Hava Filtresin değiştirir, Motor Yağınıda "MOTUL X-Cess 05 40" koyar ve deneme yapardım, yakıt çok düşmese bile araca büyük bir iyilik yapmış olursun, en azından aracın ömrü uzar.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    İyi de bu hesaba göre benzinli dizel farkı yüzde yüz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Kısa mesafe soğuk motor ile kaç defa deneme yaptın acaba?

Güzergah 2.7 km ve sürekli soğuk motor ile marşa basıldı.

182 ps Civic RS 1388 kg

90 hp dizel otomatik Seat Toledo

Aynı güzergahta, aynı ortalama hızda ve aynı kullanım tarzı ile dizel otomatik Seat Toledo lehine %15 gibi bir tüketim farkı oluştu ancak Seat Toledo'nun %50 daha güçsüz ve 170 kg daha hafif olduğunu da unutmayalım.

Şimdi bende %50 az yakan dizel yalanı bu forumda var mı diyeyim?

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Söylediğinin tersi çıkınca çamura yatmaya çalışma şimdi.

Kısa mesafe ve soğuk motorla her iki araç aynı güzergahda, aynı kullanım tarzı ile ve aynı ortalama hızda bu kadar tüketiyor.

Yok dizel çok yaksın diye uğramışım, 4000 devir çevirmişim, Japon aracı az yakıyor görünsün diye uğraşmışım filan komik olma.

%50 az yaktığını zannettiğin dizel aracınla her seferinde soğuk marş yapıp, en uzun 2.7 km yol alarak, 13 km ortalama hızı tuttur 10 litreyi de geçersin.

• Motor yaği Motor hava filtresi motor yağ filitresi yakit filitresi filan değiştirip tekrardan baktirman gerek harbiden fazlaymiş 2.0 motor o kadsr yakiyor:)

• Yukarıda arkadaşların yazdığıklarina ilaveten turbo hortumunu kontrol ettirin. Yirtik olabilir. Ve turboyu da. Dizel icin en önemli şey oksijendir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.