Şimdi Ara

Psikoloji mezunuyum.Seçmeyin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
10
Favori
61.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba genç arkadaşlar.Ben tyt konularına bu hiç uğramadım öne çıkan konularda görünce geldim.

    Psikoloji mezunuyum eğer düşünen varsa(yok gibi her konu diş hekimliği ve tıp) bilgi vericem.

    Şuan hala psikologları yok sayan bir sistem var türkiiyede. Öncelikle 4 yıl okuduktan sonra iş bulmayı unutun ya KPSS çalışırsınız (oda 2 yılda bir 300-400 kişinin arasına girersiniz.)yada işsiz kalırsınız.

    Onun dışında özel sektör için Yüksek lisans şart.Devlet 1 yılda klinik psikoloji için 15-20 kişi alıyor.Yani Devlet herzaman ki gibi öğrencileri özel üniversitelerin kucağına itiyor.Fiyatlar 30 ile 50 bin lira arası.(gittikçe artıyor)

    Yüksek lisansı bitirdim şimdi iş bulurum diye düşünmeyin BDT,şema terapi ve bunun gibi testler almanızlazım onlarda 15 ile 25 bin lira arası tutmakta.Eğer bunların hepsini yaptıysanız 2 ayda klinik psikologlar için iş pozisyonu açılan kariyer.com da ilanlara 500 kişinin başvurduğu işyerlerinden telefon beklemeye başlamanız gerekiyor.

    He gidip klinik açma hayali kurmayın sadece bir ilçede 30-50 arası psikolog var birçok kişi bir buçuk saat'i 150 tl ( yarım saat fazladan) yapıyorlar kişiler gelsin diye. Yani 6 yıl okuyup değer görmemek istiyorsanız buyurun.



    Edit: Eğer paranız varsa ve meraklıysanız okuyun.Psikolog olmak issteyen insanlar bukadar emek verirken hala birşey yapmadıklarının sanılmasıda cabası.Nerden biliyorlar tedavi yöntemlerini diyorlar.BDT ve şema terapilere 10 binlira para dökerken her bir testi öğrenmek için 1000-2000 lira dökerken anlar okuyacak arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 10 Temmuz 2019; 13:7:18 >







  • İşletme okuyorum okumayın
    Hukuk okuyorum okumayın
    Tıp okuyorum okumayın
    ODTÜ’de okuyorum okumayın
    Makine mühendisliği okuyorum okumayın
    Mimarlık okuyorum okumayın
    Psikoloji okuyorum okumayın
    İnşaat okuyorum okumayın
    Eem okuyorum okumayın
    Eczacılık okumayın
    Mbg okumayın
    Temel bilim okumayın
    İibf okumayın
    Veterinerlik okumayın
    Bu liste uzayıp gider
    Her türlü okulun bahanesi bulundu ODTÜ’nün hocaları Bilkent’in öğrencileri bounun labları gazinin ülkücüleri taşra okuların hepsinin kalitesizliği vs
    Geriye ne kaldı ömrümüzden bezdirdiniz anksiyete sahibi ettiniz
    Yanılıyosunuz hocam. Büyük çoğunluğu bankalara müfettiş, uzman olarak veya şirketlere-holdinglere uzman olarak giriyorlar. Beklentisi olunmayan diyorsunuz fakat işletme bölümününde top tier okullarda okuduğunuz ve işinize önem verdiğiniz sürece doğal yönetici adayısınız. Giren pek çok kişinin de akademisyen olmak gibi bir düşüncesi yok, daha çok özel şirketlerde, bankalarda staj ayarlamak derdinde oluyorlar. İibf bölümlerini iyi okullarda okuduğunuz sürece eşit ağırlıkta en alternatifli fakültedir, finanstan danışmanlığa kadar iş bulursunuz lütfen yanlış yönlendirmeyelim insanları.Hem psikolojiyi seçmeyin diyip hem de bir yandan bi hukuk bi bu var diyerek diğer bölümlere bölüm değil muamelesi yapmayın lütfen. Siz psikoloji okumuşsunuz bu alanda tecrübelerinizi aktarın, tavsiyelerde bulunun eminim çok daha faydalı olur, insanlar da bilgilenir.
    konudan uzaklaşılmasın diye düzenleme yapmak istedim. zira bildiğin üzere psikolog ve psikiyatr kavramını karıştıran birçok insan var . senin de onlardan biri olduğunu düşündüm ve bilgilendireyim istedim . cahil yerine koymak bunun neresinde anlamadım . iyi niyetle anlatmak istedim ama belli ki alıngan birisin baya ters anlamışsın
    Bahcesehir Üniversitesi mezunu arkadaşım daha mezun olmadan is buldu, simdi calısırken de yüksek lisans yapacak. Alanımız sıkıntılı lakin bunu düzeltmenin yolu sakın okumayın demek değil
    Gerçekten isteyen ve alanına sahip çıkacak, parayı 2.plana koyacak insanlara ihtiyac var alanda.
    Yapay Zekanın Yanıtı

    Psikoloji Bölümü Mezunlarının İşsizlik Oranı ve Kariyer Yorumları

    Giriş: Psikoloji bölümü, insan zihninin ve davranışlarının incelenmesini konu alan bir bilim dalıdır. Son yıllarda psikoloji bölümüne olan ilgi artmış olmasına rağmen, mezunların işsizlik oranı hakkında bazı endişeler mevcuttur. Bu metinde, psikoloji bölümü mezunlarının işsizlik oranını ve kariyer yorumlarını inceleyeceğiz.

    İşsizlik Oranı: [Anahtar Kelime: psikoloji bölümü işsizlik oranı] Psikoloji bölümü mezunlarının işsizlik oranı, diğer alanlara göre daha düşük olma eğilimindedir. Ancak, bu oran ülkeler, eğitim düzeyi ve sektörler arasında değişebilir. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri'nde psikoloji lisans mezunlarının işsizlik oranı yaklaşık %3,5 iken, yüksek lisans mezunlarının işsizlik oranı %2,5'tir.

    Kariyer Yorumları: [Anahtar Kelime: psikoloji okuyanların yorumları] Psikoloji okuyan öğrenciler ve mezunları, kariyerleriyle ilgili farklı görüşlere sahiptir. Bazıları, psikoloji diplomasıyla sınırlı iş seçeneklerinin bulunduğunu düşünürken, diğerleri psikolojik prensiplerin birçok alanda uygulanabileceğine inanmaktadır.

    İş Fırsatları: Psikoloji mezunları için çeşitli iş fırsatları mevcuttur. Bunlar arasında şunlar yer alır:

    • Klinik psikolog
    • Okul psikoloğu
    • Danışman
    • Araştırmacı
    • Pazarlamacı
    • İnsan kaynakları uzmanı

    [Anahtar Kelime: 6 ayda psikoloji kazanmak] Psikoloji Kazandıktan Sonra: Psikoloji bölümünü tamamladıktan sonra, mezunlar çeşitli yollar izleyebilirler. Bazıları doğrudan işgücüne girerken, diğerleri yüksek lisans veya doktora eğitimine devam eder. Lisans derecesiyle iş bulmak mümkündür, ancak yüksek lisans veya doktora derecesi daha yüksek maaş ve daha fazla iş imkanı sunar.

    Psikoloji Okumak Masraflı mıdır? [Anahtar Kelime: psikoloji okumak masraflımı] Psikoloji okumak, diğer bazı alanlara göre daha masraflı olabilir. Bunun nedeni, psikoloji eğitiminin laboratuvar çalışmaları ve saha deneyimleri gibi uygulamalı bileşenler içermesidir. Ancak, psikoloji alanında kariyer yapmak, bu masrafları telafi edebilecek kazanç potansiyeli sunar.

    Psikoloji Mezunları İşsiz Kalır mı? [Anahtar Kelime: psikoloji mezunu işsiz kalır mı] Psikoloji mezunları işsiz kalma riski diğer alanlara göre daha düşüktür. Ancak, tüm mezunların iş bulma konusunda eşit fırsatlara sahip olmadığını unutmamak önemlidir. İş deneyimi, beceriler ve eğitim düzeyi gibi faktörler iş arama sürecinde rol oynayabilir.

    Sonuç: Psikoloji bölümü mezunlarının işsizlik oranı, diğer alanlara göre daha düşüktür. Bununla birlikte, iş seçenekleri değişebilir ve mezunların rekabetçi bir iş piyasasında başarılı olmak için becerilerini ve deneyimlerini geliştirmeleri önemlidir. Psikoloji diplomasıyla sınırsız iş fırsatı bulunmasa da, bu alan insan zihni ve davranışı hakkında bilgi edinmek isteyenler için tatmin edici bir kariyer yolu sunar.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Suan iyi para kazanan psikologlar uzaydan mı geliyor acaba:) Elbette alanımızda bir sıkıntı var meslek yasası ya da belirli yasal boşluklar olduğundan ötürü. Lakin yapan yapıyor, bugün bilgisayar mühendisleri de işsiz kalabilir.
  • hangi üniversite mezunusunuz?
  • Senede 4-5 bin kişi yüksek lisans'dan mezun oluyor bunlarından arasından bir kaçtanesi iyi kazanıyor diye herkes mi iyi kazanıyor. bu arada merak ettim kim para kazanıyor ? Sen önce bir ağzı laf yapan donanımlı psikolog gibi gözüken youtubedaki kişilerin bir özgeçmişine bak ondan sonra gel konuşalım esenyurt üniversitesinden 7 ayda klinik psikoloji yapıp 600-700 bin abonesi olan var
  • tercih yapacak değilim, bölümüm de psikoloji değil fakat deneysel psikoloji ve davranışsal psikolojinin seçilmemesini hep merak etmişimdir.iş alanı kısıtlı diye mi?
  • Malesef türkiyede klinik psikolojinin dışında diğer dallarda yüksek lisans yapamıyorsunuz çünkü tamemen ticarathaneye dönmüş bir bölüm. Kimse yetkin psikolog aramıyor zaten. Oysaki Amerikada Deneyselden,gelişimsel,nöropsikoloji,Endüstri ye 10 ayrı dal seçeneğiniz oluyor ve hepsi değer görüyor. Türkiyede klinik psikoloji dışında tercih şansı yok meuznların
  • Hocam peki tıp hakkında görüşleriniz neler? Çalışmaları, yurtdışı vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

    Senede 4-5 bin kişi yüksek lisans'dan mezun oluyor bunlarından arasından bir kaçtanesi iyi kazanıyor diye herkes mi iyi kazanıyor. bu arada merak ettim kim para kazanıyor ? Sen önce bir ağzı laf yapan donanımlı psikolog gibi gözüken youtubedaki kişilerin bir özgeçmişine bak ondan sonra gel konuşalım esenyurt üniversitesinden 7 ayda klinik psikoloji yapıp 600-700 bin abonesi olan var
    benim kendi gözümler gördügüm bir cok insan var, akademisyen olmus,kendi merkezini acmıs vs diger bölümlere göre daha zor ve daha cok masraflı oldugunu kabul ediyorum lakin suan tıp dis haricinde is garantisi veren bölüm mü var:D




  • Şu an hevesim oldukça kırıldı :(
  • Merhaba hocam siz yalnış anladınız galiba ben herkes tıp ve diş hekimliği istiyor dedim bilgim var demedim ama siz sorunca ingilizce araştırdım biraz google'dan

    Ben Tıp okuyacak olsam okadar yükün altına girecek olsam hayallerim türkiyede doktorların dayak yediği,hastaların bilgisiz olduğu,iş yüklerinin fazla olduğu bir ülkede doktor olmak olmazdı.

    Amerikada eğer ingilizceniz varsa ve birazda para herkes okuduğu mesleğin uzmanlığını yapıp (psikoloji,diyetisyenlik,mimarlık dahil) amerikada iş sahibi olabilir bunun için çok iyi derece ingilizce lazım ve yüksek lisans eğitimini gideceğiniz ülkede almanız lazım staj vs.

    Onun haricinde Tıp'a az önce göz attım. Lisans bölümünü türkiyede bitirmenizin bir sakıncası yok ama uzmanlaşma eğitimlerinizi orada okumanız lazım yani ''MD'' eğitimini orada almanız lazım. O okullara kabul şartları için ise önce MCAT sınavına girmeniz gerek. Mcat sınavı hakkında bilgi :MCAT (Medical College Admission Test); Amerika, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde tıp eğitimi almak isteyen öğrencilerin girmesi gereken çoktan seçmeli bir sınavdır. Ve denklik gibi 1 yıl süren önceden aldığınız dersleri biyolojisi vs Amerikada okumanız lazım bunlarda 1 yıl sürüyormuş.

    Okuduğum kaynaklar yalnışım varsa birileri araştırsın tam bilgim yok.İngilizce araştırırsanız çok rahat ne gerektiğini bulabilirsiniz.
    https://medclerkships.com/difference-between-md-mbbs/
    www.quora.com
    Can I become a doctor in the US if I am an international student? If I can, what should I do to prepare for college admission? - Quora
    https://www.quora.com/Can-I-become-a-doctor-in-the-US-if-I-am-an-international-student-If-I-can-what-should-I-do-to-prepare-for-college-admission


    Dediğim gibi detaylıca araştırmak lazım ama aklına yurtdışında doktor olmayı koyan birinin tıp gibi bir dalı okuyupda başaramaması imkansız zorlu bir süreç olur ama olur.Ondan araştırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 10 Temmuz 2019; 14:37:50 >




  • Hevesiniz kırılmasın bunlar malesef gerçekler ama eşit ağırlıkta benim gözümde sadece 2 tane okuna bölüm var biri psikoloji diğeri Hukuk.

    Eğer ben ingilizce öğrenicem gelecektede şansımı yurtdışında denemek istiyorum diyen biri için her türlü bilim dalı olan psikoloji mantıklıdır çünkü hukuk okuyan birinin yurtdışına açılması imkansız çünkü türk kanunları üzerine eğitim alıyorlar. O yüzden eşit ağırlık'da hukuk veya psikoloji dışında biryere ben olsam gitmezdim zaten zamanımda siyaset bilimi,işletme falan cacık bölüm olarak görürdüm hala öyle görüyorum.(kimse alınmasın)

    Bu yazdıklarım psikolojinin kötü bir bölüm olduğundan değil asla yalnış anlaşılmasın türkiyede psikolojiye verilen şartların kötü olmasından ötürüdür.Türkiyenin gerileyen bir ülke olmasından ötürüdür. Yoksa yurtdışında psikoloji saygınlığı olan iş imkanları olan bir bölümdür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 10 Temmuz 2019; 14:43:6 >




  • Hangi okuldan mezunsun arkadaşın soruya cevap vermemişsin ?
  • Maltepe üniversitesi 3.56 ortalama ile.Psikolojide okuduğunuz üniversitenin hiçbir önemi yok.Kendinizi geliştirmenize bağlı İstanbul,boğaziçiden mezun olanlar gedik üniversitesi gibi aydın üniversitesi gibi üniversitelerin klinik psikoloji bölümlerine girmeye çalışıyorlardı Mülakatlarda hep gördüm.Okuduğunuz üniversitenin iyi olması gereken bölümler mühendislikdir vs.

    Medical park, Acıbadem'deki psikologların özgeçmişine bakarsanız hepsi özel üniversite mezunu ve hatta 5-6 yıllık üniversitelerin klinik psikolojilerini yapmış çoğu.Yani Psikoloji'de aldığınız terapilerin önemi var.BTD,EMDR,ŞEMA gibi üniversitelerin değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 10 Temmuz 2019; 14:49:45 >
  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    Emeğinize teşekkürler hocam evet yanlış okumuşum bir anlık dalgınlıkla...
  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    Meslek yasasının çıkmasıyla iyi yerlere gelecektir.İşini seven,maaş için değil fayda için çalışan kimsenin açıkta kalacağını düşünmüyorum.Okul için de katılmıyorum özel bir yere başvururken boğaziçi mezunu ile sıradan bir okuldan mezun olmuş birisi aynı değerde değildir hiçbir zaman.
  • Ya arkadaşa kızıyorsunuz da gayet haklı bu nasıl bir sistem PDR mezunları psikoloji yüksek lisansı yapabiliyor bu ne kadar saçma.bolumler benzer olabilir de PDR okuyup psikoloji yüksek lisansı nasıl yapılabilir.allah belasını versin böyle iş mi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

    Maltepe üniversitesi 3.56 ortalama ile.Psikolojide okuduğunuz üniversitenin hiçbir önemi yok.Kendinizi geliştirmenize bağlı İstanbul,boğaziçiden mezun olanlar gedik üniversitesi gibi aydın üniversitesi gibi üniversitelerin klinik psikoloji bölümlerine girmeye çalışıyorlardı Mülakatlarda hep gördüm.Okuduğunuz üniversitenin iyi olması gereken bölümler mühendislikdir vs.

    Medical park, Acıbadem'deki psikologların özgeçmişine bakarsanız hepsi özel üniversite mezunu ve hatta 5-6 yıllık üniversitelerin klinik psikolojilerini yapmış çoğu.Yani Psikoloji'de aldığınız terapilerin önemi var.BTD,EMDR,ŞEMA gibi üniversitelerin değil.
    İyi devlet okulları yüksek lisanslara kendi mezunlarını alıyor çoğunlukla. Bu açıdan bence önemli gayet okul. Ve ayrıca lisans eğitiminin niteliği de gayet önemli, bu kadar önemsiz değil.




  • Bahcesehir Üniversitesi mezunu arkadaşım daha mezun olmadan is buldu, simdi calısırken de yüksek lisans yapacak. Alanımız sıkıntılı lakin bunu düzeltmenin yolu sakın okumayın demek değil
    Gerçekten isteyen ve alanına sahip çıkacak, parayı 2.plana koyacak insanlara ihtiyac var alanda.
  • Sizin düşündüğünüz gibi düşünürsek herkes işsiz kalır hocam
  • Abi şaka maka ülkede bölüm kalmadı galiba her bölümde ciddi sayıda işsizlik görülmeye başladı.YÖK acilen üniversite kontenjanlarını ciddi oranda azaltmalı yoksa ileride bölüm fark etmeksizin inanılmaz işsiz insan olacak ülkede hele ki emeklilik yaşı 65 iken çok daha beter.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.