< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 10 Temmuz 2019; 13:7:18 > |
|

1 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 10 Temmuz 2019; 13:7:18 > |
|
Hukuk okuyorum okumayın Tıp okuyorum okumayın ODTÜ’de okuyorum okumayın Makine mühendisliği okuyorum okumayın Mimarlık okuyorum okumayın Psikoloji okuyorum okumayın İnşaat okuyorum okumayın Eem okuyorum okumayın Eczacılık okumayın Mbg okumayın Temel bilim okumayın İibf okumayın Veterinerlik okumayın Bu liste uzayıp gider Her türlü okulun bahanesi bulundu ODTÜ’nün hocaları Bilkent’in öğrencileri bounun labları gazinin ülkücüleri taşra okuların hepsinin kalitesizliği vs Geriye ne kaldı ömrümüzden bezdirdiniz anksiyete sahibi ettiniz |
|
Yanılıyosunuz hocam. Büyük çoğunluğu bankalara müfettiş, uzman olarak veya şirketlere-holdinglere uzman olarak giriyorlar. Beklentisi olunmayan diyorsunuz fakat işletme bölümününde top tier okullarda okuduğunuz ve işinize önem verdiğiniz sürece doğal yönetici adayısınız. Giren pek çok kişinin de akademisyen olmak gibi bir düşüncesi yok, daha çok özel şirketlerde, bankalarda staj ayarlamak derdinde oluyorlar. İibf bölümlerini iyi okullarda okuduğunuz sürece eşit ağırlıkta en alternatifli fakültedir, finanstan danışmanlığa kadar iş bulursunuz lütfen yanlış yönlendirmeyelim insanları.Hem psikolojiyi seçmeyin diyip hem de bir yandan bi hukuk bi bu var diyerek diğer bölümlere bölüm değil muamelesi yapmayın lütfen. Siz psikoloji okumuşsunuz bu alanda tecrübelerinizi aktarın, tavsiyelerde bulunun eminim çok daha faydalı olur, insanlar da bilgilenir.
|
|
bu konuları açanlar forumun vampirleri ya. hayatlarını karartmışlar sonra gelip burada yoğun sınav stresinden yeni çıkmış öğrencilerin kanını emiyorlar. yazıktır günahtır valla.
|
|
konudan uzaklaşılmasın diye düzenleme yapmak istedim. zira bildiğin üzere psikolog ve psikiyatr kavramını karıştıran birçok insan var . senin de onlardan biri olduğunu düşündüm ve bilgilendireyim istedim . cahil yerine koymak bunun neresinde anlamadım . iyi niyetle anlatmak istedim ama belli ki alıngan birisin baya ters anlamışsın
|
|
Bahcesehir Üniversitesi mezunu arkadaşım daha mezun olmadan is buldu, simdi calısırken de yüksek lisans yapacak. Alanımız sıkıntılı lakin bunu düzeltmenin yolu sakın okumayın demek değil
Gerçekten isteyen ve alanına sahip çıkacak, parayı 2.plana koyacak insanlara ihtiyac var alanda. |
|
Burası açık bir platform değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum ?
Her isteyen istediği konuya istediği mesaja cevap yazabilir |
|
Abi şaka maka ülkede bölüm kalmadı galiba her bölümde ciddi sayıda işsizlik görülmeye başladı.YÖK acilen üniversite kontenjanlarını ciddi oranda azaltmalı yoksa ileride bölüm fark etmeksizin inanılmaz işsiz insan olacak ülkede hele ki emeklilik yaşı 65 iken çok daha beter.
|
|
Hocam komikleşme lütfen , nasıl bir anlam çıkardın anlamadım ki
|
Psikoloji Bölümü Mezunlarının İşsizlik Oranı ve Kariyer Yorumları
Giriş: Psikoloji bölümü, insan zihninin ve davranışlarının incelenmesini konu alan bir bilim dalıdır. Son yıllarda psikoloji bölümüne olan ilgi artmış olmasına rağmen, mezunların işsizlik oranı hakkında bazı endişeler mevcuttur. Bu metinde, psikoloji bölümü mezunlarının işsizlik oranını ve kariyer yorumlarını inceleyeceğiz.
İşsizlik Oranı: [Anahtar Kelime: psikoloji bölümü işsizlik oranı] Psikoloji bölümü mezunlarının işsizlik oranı, diğer alanlara göre daha düşük olma eğilimindedir. Ancak, bu oran ülkeler, eğitim düzeyi ve sektörler arasında değişebilir. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri'nde psikoloji lisans mezunlarının işsizlik oranı yaklaşık %3,5 iken, yüksek lisans mezunlarının işsizlik oranı %2,5'tir.
Kariyer Yorumları: [Anahtar Kelime: psikoloji okuyanların yorumları] Psikoloji okuyan öğrenciler ve mezunları, kariyerleriyle ilgili farklı görüşlere sahiptir. Bazıları, psikoloji diplomasıyla sınırlı iş seçeneklerinin bulunduğunu düşünürken, diğerleri psikolojik prensiplerin birçok alanda uygulanabileceğine inanmaktadır.
İş Fırsatları: Psikoloji mezunları için çeşitli iş fırsatları mevcuttur. Bunlar arasında şunlar yer alır:
[Anahtar Kelime: 6 ayda psikoloji kazanmak] Psikoloji Kazandıktan Sonra: Psikoloji bölümünü tamamladıktan sonra, mezunlar çeşitli yollar izleyebilirler. Bazıları doğrudan işgücüne girerken, diğerleri yüksek lisans veya doktora eğitimine devam eder. Lisans derecesiyle iş bulmak mümkündür, ancak yüksek lisans veya doktora derecesi daha yüksek maaş ve daha fazla iş imkanı sunar.
Psikoloji Okumak Masraflı mıdır? [Anahtar Kelime: psikoloji okumak masraflımı] Psikoloji okumak, diğer bazı alanlara göre daha masraflı olabilir. Bunun nedeni, psikoloji eğitiminin laboratuvar çalışmaları ve saha deneyimleri gibi uygulamalı bileşenler içermesidir. Ancak, psikoloji alanında kariyer yapmak, bu masrafları telafi edebilecek kazanç potansiyeli sunar.
Psikoloji Mezunları İşsiz Kalır mı? [Anahtar Kelime: psikoloji mezunu işsiz kalır mı] Psikoloji mezunları işsiz kalma riski diğer alanlara göre daha düşüktür. Ancak, tüm mezunların iş bulma konusunda eşit fırsatlara sahip olmadığını unutmamak önemlidir. İş deneyimi, beceriler ve eğitim düzeyi gibi faktörler iş arama sürecinde rol oynayabilir.
Sonuç: Psikoloji bölümü mezunlarının işsizlik oranı, diğer alanlara göre daha düşüktür. Bununla birlikte, iş seçenekleri değişebilir ve mezunların rekabetçi bir iş piyasasında başarılı olmak için becerilerini ve deneyimlerini geliştirmeleri önemlidir. Psikoloji diplomasıyla sınırsız iş fırsatı bulunmasa da, bu alan insan zihni ve davranışı hakkında bilgi edinmek isteyenler için tatmin edici bir kariyer yolu sunar.
|
|
|
|
"... Satılmışlığın, kahpeliğin, riyakarlığın, adiliğin ve her çeşit aşağılık ve her çeşit yabancılaşmanın karışımı olan, karanlık denizi'nin ortasında, güneşi batmayan bir ada..."
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 10 Temmuz 2019; 14:37:50 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 10 Temmuz 2019; 14:43:6 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 10 Temmuz 2019; 14:49:45 > |
|
"... Satılmışlığın, kahpeliğin, riyakarlığın, adiliğin ve her çeşit aşağılık ve her çeşit yabancılaşmanın karışımı olan, karanlık denizi'nin ortasında, güneşi batmayan bir ada..."
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|