Şimdi Ara

3 Pin Fanı Biostan Ayarlama ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yakında bilgisayar alacağım fakat aklıma takılan bir sorun var. Şimdi alacağım anakart '' Msi B85-G43 Gaming'' ve alacağım kasa '' Cooler Master Haf 912 Adcvance 750 Watt'' Şimdi, anakartımda 3 tane 4 pinli sys (System) fan girişi var. Kasayla gelen fanlar da 3 tane. Ee ne güzel tam uymuş işte diyeceksiniz biliyorum ama sorun şurda. Şimdi Msi anakartın biosundan fan hızlarını kontrol edebiliyoruz biliyorum fakat benim kasayla gelen fanlarım '' 3 PİNLİ'' fakat anakarttaki fan girişleri '' 4 PİNLİ''. 4 pine 3 pin takılabiliyor biliyorum ama asıl sorum Şu '' 4 PİNLİ ANAKARTA 3 PİNLİ FAN TAKARSAK BİOS ÜZERİNDEN FAN KONTROLÜ YAPABİLİRMİYİM? " benim bildiğim yapılamıyor, eğer yapılamıyorsa ne yapmam gerek ? Anakartta bu özellik olduğu için fan kontrolcüye para da vermek istemiyorum lütfen yardım edin kaç gündür bunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet, ben de yapamazsınız diye biliyorum ancak piyasada sanat eseri gihi duran fan kontrolcüler var, biraz paraya kıymak bazen iyidir

• Hocam paraya kıyarım kıymasınada o kadar para verince insana koyuyor be

• Up. Beyler lutfen yardım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHorse -- 15 Mart 2015; 22:04:25 >
  • TheHorse T kullanıcısına yanıt
    Edit: Bizim yorum önemli değil sanırım. Gereksizmiş.Neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerofdreams -- 16 Mart 2015; 20:32:53 >
  • Dostum 4 fanimda 3 pinli ve Anakarttaki 4 pin portlarina takili kontrol etmek mumkun.Kontrolcuya falan gerek yok bios yada anakartin kendi yazilimi varsa windows tanda ayarlarsin...Heleki anakart msi ise command center cok basarili..

• Emin83 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolun rahatlattınız beni daha önce bir yerde daha görmüştüm dediğiniz şeyi ama yoruma yazan kişi her Msi anakartında 3 pin kontrol olmuyor arayıp sorman gerek demişti peki hocam o zaman 3 pinle 4 pin pwm arasındak fark ne ? İkisinde de kontrol edebiliyorsak ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim bildiğim pwm havayı atmak için değil içeri almak için olan fanlardır,yani 4 pin pwm yi 3 pin girişine takınca çıkış fanı gibi çalışıyordu galiba

emin değilim o kadar
  • Hocam şimdi konuyu netleştirelim !! Pwm ne işe yarar bilmiyorum ancak benim bildiğim şuki ; Msi 970 Gaming anakartım var ve 3 adet 4 pin portuna 3 pinli fanlar takılı.Bu fanları Biostan kontrol edebiliyorum.

Smart mode yada manuel mode şeklinde iki ayar var.Burda önemli olan sizin anakartınızda 4 pinli fan portların olması.Bence 4 pin portuna takılan her fan kontrol edilebilir diye düşünüyorum ?

Update : Şimdi siteden kontrol ettim ve tüm fan portları sanırım 4 pin.Ayrıca özelliklerinde de değinmişler bu olaya.İçiniz rahat olsun bu Anakartta istedğiniz şey var :)

3 Pin Fanı Biostan Ayarlama ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin83 -- 16 Mart 2015; 18:14:46 >

• Hocam çok sağolun :) hocam peki ornegin 60° gelirse tum fanlar calissin vs. Gibi ozellikleri yapabiliyormusunuz ? Yani smart modu kullanabiliyormusunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SessizCral

Benim bildiğim pwm havayı atmak için değil içeri almak için olan fanlardır,yani 4 pin pwm yi 3 pin girişine takınca çıkış fanı gibi çalışıyordu galiba

emin değilim o kadar

yok öyle birşey, 4. pin pwm olup anakartın termal şartlara göre fan hızını ayarlaması için ayrılan pindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheHorse

Hocam çok sağolun :) hocam peki ornegin 60° gelirse tum fanlar calissin vs. Gibi ozellikleri yapabiliyormusunuz ? Yani smart modu kullanabiliyormusunuz ?

Su sekilde ayarlayabilirsin 20 derece ve alti icin 400 RpM de 60 derece ve sonrasi 1100 rpM de donsun diye ayarlayabilirsin.Ancak smart mode bu isi cok iyi yapiyor zaten.Daha ince ayar yapmak istiyorumda dersen msi'in kendi yazilimi Command Center var oradan da kurcalayabilirsin.Benim cok basarili buldugum bir utilites dir.Gaming app live update bunlarda cok basarili.Ozetle yazilim ve ozelletirme konusunda seni mutlu edecek bir urundur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.