Şimdi Ara

3 metre usb uzatma kablosu aldim ama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • priz ile yattigim yatagin mesafesi uzun bende cep telefonu sarj etmek icin 3 metre usb uzatma kaplosu aldim bi tarafi disi bir tarafi erkek bu kablo yardimiyla telefonu sarj edemiyorum sarj oluyor diyor ama sarj etmiyor acaba cep telefonun adaptorunu 2 amperligini alsam sorun ulur mu

su an kullandigim adapror

5 v 1 amper

uzatma kablosu data kablosu ile birlikte 3 metre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Usb uzatma değilde, 220 v uzatma kablosunu neden tercih etmedin diye sorsam ayıp eder miyim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: M@XI M@NY@K

Usb uzatma değilde, 220 v uzatma kablosunu neden tercih etmedin diye sorsam ayıp eder miyim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dert direncin yüksekliğinde, usbye 12 volt verip çıkıştan aldığın 8-9 voltu regülatörle 5 volta indirmen gerekiyor. Ama 5 volt olunca voltaj akım geçince 4,5e falan düşüyor ve şarj olamıyor. Çıkışa regülatör koyarsanız da sorun hallolur.
  • 1.5 metreden sonra gerilim dusumu yasanmasi cok normal

• Uzun sure 3 metre uzatma ile vınn kullandım. Herhangi bir bağlantı kopması takılma falan yaşamadım. Kaliteli ve düşük awgli bir kablo ile sorun yaşanmayacağını tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Uzun sure 3 metre uzatma ile vınn kullandım. Herhangi bir bağlantı kopması takılma falan yaşamadım. Kaliteli ve düşük awgli bir kablo ile sorun yaşanmayacağını tahmin ediyorum.

ilk baslarda sorun olmuyordu simdi oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 volt kac metre gider kablo ile
    19 yıl önce açıldı
    5.1 Hoparlör kablosu uzatma?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

Dert direncin yüksekliğinde, usbye 12 volt verip çıkıştan aldığın 8-9 voltu regülatörle 5 volta indirmen gerekiyor. Ama 5 volt olunca voltaj akım geçince 4,5e falan düşüyor ve şarj olamıyor. Çıkışa regülatör koyarsanız da sorun hallolur.

bu cok teknik oldu ben tuketici sinifindayim amperi yuksek adptor alsam sorun cozulur mu

• quote:

Usb uzatma değilde, 220 v uzatma kablosunu neden tercih etmedin diye sorsam ayıp eder miyim :)

usb uzatma kablosu baska islerede yariyor tv telefonu bagliyorum yada harici usb wifiyi bagliyorum baska islerede yariyor 220 v uzatma kablosu evde goryntu kirliligi yapiyor

• O zaman 40-50 TL verip kaliteli bir usb uzatma kablosu al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

quote:

usb uzatma kablosu baska islerede yariyor tv telefonu bagliyorum yada harici usb wifiyi bagliyorum baska islerede yariyor 220 v uzatma kablosu evde goryntu kirliligi yapiyor

Uzatma kablosuda farklı işlerde kullanılabiliyor.

Yatarken kullandığını düşünürsek görüntü kirliliği sıkıntı olmaz sanırım, uyandığın zaman kaldırırsın olur biter. Saygılar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

Dert direncin yüksekliğinde, usbye 12 volt verip çıkıştan aldığın 8-9 voltu regülatörle 5 volta indirmen gerekiyor. Ama 5 volt olunca voltaj akım geçince 4,5e falan düşüyor ve şarj olamıyor. Çıkışa regülatör koyarsanız da sorun hallolur.

bu cok teknik oldu ben tuketici sinifindayim amperi yuksek adptor alsam sorun cozulur mu

adaptör akımıyla ilgili değil, adaptörün voltajı 6-6,5 olsa belki çalışır ama yapmayın çünkü akım azaldığında yani telefon dolmaya başladığında voltaj artar bu da entegreye zarar verebilir. eğer sadece şarj için kullanıyorsanız içinden 4 kablo çıkması lazım. bunlardan şarj için 2si kullanılır, diğer 2sini bunlara paralel bağlayıp direnç düşürerek akımı daha üst seviyede kullanabilirsiniz.

• Bazı usb'den şarj olan telefonlarda data hattından 2V civarı bir gerilim uygulanır şarj alması için. Sizin telefonda da öyleyse usb kablosunun data hatlarından biri kullanıma bağlı olarak zarar görmüş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

Bazı usb'den şarj olan telefonlarda data hattından 2V civarı bir gerilim uygulanır şarj alması için. Sizin telefonda da öyleyse usb kablosunun data hatlarından biri kullanıma bağlı olarak zarar görmüş olabilir.

uzatma kablosunun uclari paslanmis ondan olabilir mi dis kisimlari pasli ic kisimlari degil
     3 metre usb uzatma  kablosu aldim ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 20 Ocak 2015; 11:45:19 >
  • ben telefon için 3 metre kaliteli 0 75 kablo ile (veri değil sadece şarj için) kablo yaptım. Sorunsuz şarj ediyor. Voltaj amperaj düşümü olmuyor. Bence iletken kesiti ve kalitesi ile ilgili. Telefon S3 ayrıca galaxy charging current lite adlı uygulama var adaptörün verebildiği amperi ölçüyor tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 24 Ocak 2015; 11:06:42 >
  • Nipp10 kullanıcısına yanıt
    Maalesef Apple urunlerinde sadece güç verme ile şarj olmuyor. Data uçlarında da voltaj gormek istiyor bu meretler.

• Ademvim samsung da aynı . Bütün galaxy modellerinde birer adet 10K ve 33K direnç alıyoruz ortadaki iki data ucunu da kısa devre edip bu iki direncin birer ucu ile birleştiriyoruz.daha sonra 33K direncin boşta kalan diğer ucunu artı hattına 10K direncin boşta kalan ucunu ise eksiye bağlıyoruz böylece telefon kendine orijinal şarj aleti bağlandığını algılıyor ve 1 amper akım çekerek şarj oluyor.

• http://w.obddiag.net/usb-power.html

Buyurun

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

ben telefon için 3 metre kaliteli 0 75 kablo ile (veri değil sadece şarj için) kablo yaptım. Sorunsuz şarj ediyor. Voltaj amperaj düşümü olmuyor. Bence iletken kesiti ve kalitesi ile ilgili. Telefon S3 ayrıca galaxy charging current lite adlı uygulama var adaptörün verebildiği amperi ölçüyor tavsiye ederim

Onerebilecegin kaliteli kablo var mi
    Bu gun bes tl kablo aldim telefon simgesinde sarj oliyor yinede eksilme oluyor bataryada

Bu kabloyu nasil yaptin maliyetti ne kadar tuttu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 24 Ocak 2015; 20:23:47 >

• Zuhahahah

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.