Şimdi Ara

Arc Reaktörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
16.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim ama böyle bir şey mümkün mü diye merak ediyorum. Iron Man deki gibi bir arc reaktörü yapmak mümkün müdür yani o alet kısa sürede yüksek verimde enerji üretiyor. Kafayı yemek üzereyim şuanda enerji işine taktım kafayı. Lütfen yardım edin bu konu başlığı altındada enerji konusu tartışalım istiyorum. lütfen

• ilk önce yüksek enerjin olması için radyoaktif bi element bulman lazım.Sonra reaktörü yapman lazım ki bu sen yapamazsın günümüzün en ileri teknolojisi bile tam olarak yapamadı(bikaçdenemeleri var ama yeterince iyi değil).Sonra bilimadamları bunu yapsalar bile maliyeti milyonlarca dolar olacak (yaptıklarının en iyisi sanırım 13.5 yada 18.5 milyon dolardı).Sonra senin bunu satın alman gerekecek ( tabi çok istiyorsan ki ben sende de daha çok istiyorum ama mümkün olmadığını biliyorum ).Hadi satın da aldın diyelim sonra o reaktörün enerjisini karşılayan radyoaktif element senin hücrelerine her geçen gün zarar verecek sonra kanser olacaksın bu kadar basit :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***MORİARTY*** -- 16 Eylül 2014; 17:23:13 >
  • saygılar abi
  • Hocam valla elementlerle ne alakası var fazla çözemedim fakat reaktörün etrafındaki bobinler yani elektromıknatıslar sayesinde bir enerji üretiliyor diye düşünüyorum. Paladium elementi herhalde başlangıç enerjisini veriyor.
  • metalksk reaktöre enerji veren şey radyoaktif maddedir.
  • arkadaşlar sizdeb bişi isticem bana ısı enerjisinin çok büyük olmayan aletlerle elektrik enerjisine nasıl dönüştüreceğim konusunda bilgi verirmisiniz.
  • filmi izleyen buraya geliyor hulk yapacam bende yardım istiyorum agalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 20 Temmuz 2014; 19:49:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • metalksk M kullanıcısına yanıt
    Filmden etkilenmişsiniz sanırım.Şu anda atom enerjisi için enerji elde edilip kullanılabilen tek kaynak radyoaktif elementlerdir ki paladium radyoaktif bir element değildir dolayısıyla günümüz imkanlarıyla paladiumdan enerji üretilemez.Önceden de cevap yazdığım üzere elde edilen en küçük radyoaktif jeneratör şu an Curiosity'nin içinde bulunuyor ve radyoaktif element olarak plutonyum-238 kullanılıyor.Şu anda o reaktörü daha da küçültseler bile iron man gibi kullanmak günümüz şartlarıyla olanaksızdır.Bilindiği gibi radyoaktif elementler yüksek oranda radyasyon yayar ve bu da kısa sürede ölüme sebep olur.Iron man efsanesinin gerçek olmasını istiyorsak radyoaktif olmayan elementlerden enerji üretmemiz gerekir.Halihazırda bilimadamlarının uğraştığı, deniz suyundan araba yakıtı yapma çalışmaları var.Başarabilirlerse ark reaktörü hayalimizin atası olacak bu proje(ya da benzerleri olursa diğer projeler tabi).Böyle şeyleri yakından takip ediyorum.Sohbet devam ederse sosyal paylaşım sitelerinden ekstra detaylı bi sohbet bile olabilir açıkçası.

• Peki arc reaktörü yaptik diyelim reaktöre ne ile güç vericez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında evrenin kodlamasını çıkarsan ve oradaki yükler arası elektrostatik etkileşim sabitini küçültsen yeter
  • Paladyum yerine ne kullanılabilir geçiş metallerinden pd alınamayacak kadar pahalı olduğu için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I Mor I -- 24 Haziran 2015; 18:07:06 >
  • İron man deki reaktörün çalışma prensibi soğuk füzyona dayanıyor.Füzyon olayı için çok yüksek miktarda sıcaklık gerektiğinden şu an için sadece yıldızlarda gerçekleşiyor.Bilim insanları füzyonu normal sıcaklıklarda gerçekleştirebilceklerini düşünmüşler ve bunun adına soğuk füzyon demişler ama ne yazıkki yaptıkları hiçbir deneyde başarılı olalmamışlar.Paladyumun da ne ilgisi var anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelot -- 29 Haziran 2015; 18:29:26 >
  • pixelot kullanıcısına yanıt
    Pd kullanıyorya

• I Mor I I kullanıcısına yanıt
    Kullanılıyor da amacı ne onu anlamadım :D
  • Keşke sadece izlemek ya da oynamakla yetinmeyip okusak biraz, en azından ilk öğretim 4. sınıf fen bilgisi kitabını ;)
  • pixelot kullanıcısına yanıt
    Dairesel elektromıknastıs olduğundan orataki elemente gelen yüksek frekanslı elektromanyetik dalga pd tarafından soğuruluyor pd yerine ne kullanılır bunu diyorum

• Biri takabilirr miiii

• I Mor I I kullanıcısına yanıt
    Ne oldu kardeş?

• Evrende ki tahmini yıldız sayısına bakarsan evrenin muazzam bir nükleer reaktör olduğunu görebilirsin

Enerjiyi üretmenin bir çok yolu vardır önemli olan o yolu etkili hale getirebilmektir

Dünyada ki elementlerin çoğunu biliyoruz bilmediklerimizde elbet vardır, mesela nükleer reaktör için Toryum, plütonyum veya uranyum lazım bunun içinde farklı maden olabilir.

Bana kalırsa tesla bu işlerle baya uğraşmış (adam bir ara kablosuz elektrik deneyi yapmaya Çalıştı)

Olabilmesi muhtemel imkansız diye bir şey yoktur

Bakınız bu güç kaynağına en yakın üretici: Haarp

Bu arada ironman zırhı mı yapacan kendine hayırdır? Kendine yapacaksan bir tane de bana yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B2B7A0AF7 -- 10 Eylül 2015; 18:41:43 >

• kim bilir olu mu olur u lanet terör bitsin de bu arada ıron man ışığın momentumu yani belirli bir itiş gücü sayesinde mi uçabiliyor ?+?=?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.